Jump to content

Αιώνιοι φοιτητές, τέλος;

Whoami
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (13 Νοέ. 2004 , 10:00)

Όσο για τον φίλο που μου την είπε για το αν είμαι τουρίστας ή όχι, απλά θα του πω ότι βρίσκομαι σε σχολή επιστήμης υγείας, προέρχομαι από το εξωτερικό (είχα δώσει με ομογενείς όταν εισήλθα στον πανεπιστήμιο) και με πήρε αρκετό καιρό να προσαρμοστώ στην (άθλια) ελληνική πραγματικότητα. :worry:

Δε χρειάζεται να δικαιολογείσαι. Πάντως θα μπορούσες πρώτα να προσαρμοστείς στην πραγματικότητα και μετά να δώσεις εισαγωγικές εξετάσεις (ίσως με τους ίδιους όρους όπως και εμείς).

Ο νόμος πάντως είναι νόμος, είτε μας αρέσει είτε όχι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 211
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Freak of Nature, το καθεστώς που υπάρχει εκεί είναι το αλλο ακρο, ακομα πιο απαραδεκτο. Τι πάει να πει δηλαδή πληρώνουμε 20€ παραβολο για να συμμετάσχουμε στην εξεταστικη;! Επισης αν χρωστας εσυ ας πούμε 3 μαθηματα, ποια είναι η ποινη; Επαναλαμβάνεις ολο τον χρόνο η διαγράφεσαι απο τη σχολη;; Οικονομικα τι χάνεις;

Γενικα το προβληαμ με το πάσο είναι εντελώς ανυπαρκτο και τεχνητο. Δεν μπορώ να καταλαβω πως σε κάποιες σχολές το χορηγούν οι παρατάξεις αντι για τις γραμματείες! Σιγα το πραγμα, κατα την εγγραφή σου σου δινουν και το πάσο, που υπάρχει προβλημα για την γραμματεία; Στο να τα προμηθευτεί απο τον ΟΑΣΑ;

Απο την αλλη η ρύθμιση με το ν+ν/2 πιστεύω είναι δίκαιαη΄. Δίνει και περιθώριο για δυσκολίες και δεν έχει παράλογη διάρκεια.

Τωρα για "παροχές" του στυλ δωρεαν σίτιση σε μαυρους που πουλάνε CD, παιδία, δεν φταίει καμμια κοινωνικη πολιτικη. Θεμα απλα του πανεπιστημιου είναι να βάλει εναν υπάλληλο να ελεγχει στη λέσχη. Αν δεν το κάνει για ποιο λόγο υπάρχουν οι παραταξεις "μας"; Πιεστε...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac (12 Νοέ. 2004 , 17:23)

Καταρχάς 1.5 χρόνος καθυστέρηση δεν αρκεί για να θεωρηθείς αιώνιος φοιτητής. Επομένως δε χρειάζεται να σας κατατάξω πουθενά. 4 χρόνια η σχολή και 1.5 χρόνος απεργίες και καταλήψεις φτάνουμε στα 5.5. Άρα υπάρχουν ακόμα 2 εξεταστικές (με το Σεπτέμβρη) μέχρι το ν+2 ή ν+(ν/2) γιατί δεν ξέρω πιο από τα 2 ισχύει. Ε αν και μετά σας μένουν μερικά μαθήματα δε νομίζω να σας λείψει τόσο το πάσο. :rolleyes:

Παιδιά επειδή υπάρχουν και σοβαροί λόγοι που κάποιος μπορεί να καθυστερήσει, ε δε σημαίνει και ότι όλοι όσοι καθυστερούν έχουν και σοβαρούς λόγους. Αν εσείς δεν ξέρετε λουφαδόρους και καλοπερασάκηδες που κοντεύουν τα 30 και είναι ακόμα φοιτητές, τότε μάλλον δεν έχετε κυκλοφορήσει ακόμα :p Δεν τους χαρακτηρίζω όλους έτσι, αλλά είναι και αυτή μια μεγάλη ομάδα, η πλειοψηφία ίσως με βάση όσα έχω δει εγώ. Δεν έχω κι επίσημες στατιστικές.

θενξ, με κάλυψες.

(btw τις καταλήψεις τις έκαναν οι καθηγητές;; ας πηγαίνατε στη συνεύλεση να ψηφίσετε υπέρ του μαθήματος - λέμε τώρα)

Όπως το είπες, λέμε τώρα. Αφού έχεις σπουδάσει Ελλάδα όπως λες, ξέρεις τι παίζει με τις κομματικές παρατάξεις....

Προσωπικά δεν ανήκω σε καμία από αυτές και με κάθε ειλικρίνια, αν και πήγα στις σχετικές συνελεύσεις δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να μην γίνει η κατάληψη. Φυσικά η κατάληψη έληξε λίγες μέρες πριν την εξεταστική... χαιρέτα μου τον πλάτανο δηλαδή :wacko:

Οι καθηγητές όμως δεν έδειξαν την ίδια... κατανόηση.

Αν όμως είσαι στο 12ο εξάμηνο (4ετούς σχολης) και χρωστάς 20 μαθήματα, δε σου φταίει ούτε ο καθηγητής, ούτε κανείς άλλος. Ας μην κοροϊδευόμαστε.

;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (13 Νοέ. 2004 , 09:00)

Όσο για τον φίλο που μου την είπε για το αν είμαι τουρίστας ή όχι, απλά θα του πω ότι βρίσκομαι σε σχολή επιστήμης υγείας, προέρχομαι από το εξωτερικό (είχα δώσει με ομογενείς όταν εισήλθα στον πανεπιστήμιο) και με πήρε αρκετό καιρό να προσαρμοστώ στην (άθλια) ελληνική πραγματικότητα. :worry:

Δε σου την είπα καθόλου. Σε κάθε ποστ έγραφα ότι πάντα υπάρχουν και άτομα με ειδικούς λόγους και αυτούς τους εξαιρούσα από χαρακτηρισμούς καλοπερασάκηδες, τουρίστες κτλ.

Έτσι και στο τελευταίο μου ποστ έγραψα "ΑΝ δεν συνέτρεχαν ειδικοί λόγοι για την περίπτωσή σου".

Οπότε κακώς "παρεξηγήθηκες"

Όπως το είπες, λέμε τώρα. Αφού έχεις σπουδάσει Ελλάδα όπως λες, ξέρεις τι παίζει με τις κομματικές παρατάξεις....

Προσωπικά δεν ανήκω σε καμία από αυτές και με κάθε ειλικρίνια, αν και πήγα στις σχετικές συνελεύσεις δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να μην γίνει η κατάληψη.

Αν και είναι άλλο θέμα, άραγε φταίνε μόνο η κάθε ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΠΚΣ ή η αδιαφορία του 90% των φοιτητών; Ρητορικό το ερώτημα μιας και είναι άλλη συζήτηση.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hostis (10 Νοέ. 2004 , 16:22)

Οι φοιτητές όταν περάσει η προβλεπόμενη διάρκεια των σπουδών τους προσαυξημένη κατά 50% (για τις περισσότερες σχολές 6 χρόνια) δεν παίρνουν δωρεάν βιβλία, ούτε πάσο, ούτε τίποτα. Στα μάτια του Δημοσίου μετά από αυτή την περίοδο παύουν (και καλώς) να θεωρούνται φοιτητές. Επομένως δεν επιβαρύνουν με αυτόν τον τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γι αυτό το λόγο νομίζω ότι θά'πρεπε να τους αφήσουμε στην ησυχία τους.

Οι περισσότεροι απ'αυτούς δεν είναι παρά παιδία που είχαν κάποια ατυχία και δεν μπόρεσαν να περατώσουν τις σπουδές τους. Ας μην τους στερηθεί η δυνατότητα να τις τελειώσουν όταν και αν ορθοποδήσουν...

Ετσι ακριβως...τιποτα αλλο

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac (14 Νοέ. 2004 , 03:37)

Αν και είναι άλλο θέμα, άραγε φταίνε μόνο η κάθε ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΠΚΣ ή η αδιαφορία του 90% των φοιτητών; Ρητορικό το ερώτημα μιας και είναι άλλη συζήτηση.

Καθόλου ρητορικό. Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Η συγκεκριμένη σχολή (Φιλοσοφική) έχει πάνω από 10.000 εγγεγραμμένους φοιτητές. Σε γενική συνέλευσή ποτέ δεν έχω δει πάνω από 500. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις δεν εκφράζουν τους φοιτητές. Φοιτητική παράταξη που νοιάζεται και τρέχει για το συμφέρον των φοιτητών απλά δεν υπάρχει. Εξού και η αδιαφορία.

Είναι οι καιροί τέτοιοι που ο καθένας νοιάζεται μόνο για την πάρτη του αδιαφορώντας (μεταξύ άλλων και) για τα κοινά. Όχι μόνο στο πανεπιστήμιο αλλά και έξω, στην κοινωνία. Η αποχή π.χ. κάθε φορά που γίνονται εκλογές φτάνει συχνά σε ποσοστά κοντά στο 50%. Και αυτό είναι απλά και μόνο μία ένδειξη.

Το έχετε ακούσει αυτό; "Ποτέ άλλοτε οι στέγες των σπιτιών δεν ήταν τόσο κοντά η μία στην άλλη, όσο είναι σήμερα, και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μία από την άλλη όσο είναι σήμερα."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (15 Νοέ. 2004 , 19:20)

Καθόλου ρητορικό. Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Η συγκεκριμένη σχολή (Φιλοσοφική) έχει πάνω από 10.000 εγγεγραμμένους φοιτητές. Σε γενική συνέλευσή ποτέ δεν έχω δει πάνω από 500. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις δεν εκφράζουν τους φοιτητές. Φοιτητική παράταξη που νοιάζεται και τρέχει για το συμφέρον των φοιτητών απλά δεν υπάρχει. Εξού και η αδιαφορία.

Συμφωνώ,δυστυχώς δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον παρά μόνο φιλοδοξίες! Τυχαίνει να είμαι φοιτητής - εργαζόμενος (ή και ανάποδα) και βλέπω ότι η μαρκετίστικη θεώρηση όλων των ζητημάτων επικρατεί ακόμη και στον συνδικαλισμό που άλλωτε σήμαινε προσπάθεια για το κοινό συμφέρον . Δε διαφωνώ καθόλου με τη λέξη συμφέρον αφού πάντα οι στόχοι πηγάζουν από κάποια / κάποιες ανάγκες. Όταν όμως αυτές οι ανάγκες γίνονται "σκαλοπάτια" για την άνοδο οποιουδήποτε (ανεξαρτήτως παράταξης) καιροσκόπου, ξεφεύγουν κατά πολύ από οποιαδήποτε συλλογική δραστηριότητα.

Πριν χαρακτηριστώ αριστερός ή εξωγήινος θα ήθελα να κάνω γνωστό πως η αναφορά μου κάθε άλλο παρά πολιτικής σημειολογίας ήταν. Για πιο εύκολα οι δύο τελευταίες προτάσεις της παράθεσης του trobocop τα λένε όλα.

Με εκτίμηση και σεβασμό στα πιστεύω των συμμετεχόντων του tread,

dogas.

'70s

• 1 month later...

Η ιστοσελίδα "Νέα Διάσταση" δημιουργήθηκε από φιλελεύθερους και δημοκρατες φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, με στόχο την προώθηση του δημοσίου διαλόγου και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης ανάμεσα στους φοιτητές!

Θεμελιώδες συστατικό του http://www.new-dimension.gr είναι ο Πίνακας Συζητήσεων, στον οποίο τα εγγεγραμμένα μέλη της ιστοσελίδας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα επί παντός επιστητού, να επικοινωνούν μεταξύ τους, να κάνουν νέες γνωριμίες αλλά και να βρίσκουν, να ζητούν ή να παρέχουν και οι ίδιοι πληροφορίες, συμβουλές, κλπ. για κάθε τι που τους απασχολεί.

Η "Νέα Διάσταση" αποτελεί το επιστέγασμα μια συλλογικής προσπάθειας και είναι ανοιχτή σε όλους όσους πιστεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη κι έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των φοιτητών υπό συνθήκες ελεύθερης και δημιουργικής δράσης, έξω και π΄ρα από κάθε είδους πολιτικούς, κομματικούς, παραταξιακούς ή άλλου είδους περιορισμούς. Στην προσπάθεια αυτή καλούνται να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν!

Ποιά είναι η θέση της Νέα Διάστασης για τους αιώνιους φοιτητές;

Και για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει και το http://www.greeklaws.com, επίσης ανεξάρτητη σελίδα για τους νομικάριους της αθήνας.

Το αν πραγματικά άλλαξε κάτι και σε ποιο βαθμό, δεν έχω τρόπο να το μάθω από προσωπική εμπειρία, παρά μόνο διάβασα όλα όσα γράφτηκαν σε αυτό το θέμα.

Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να δώσουν κομματική ταυτότητα στο θέμα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν, ότι αυτά που αναφέρθηκαν εδώ ως αλλαγές, ίσχυαν και παλαιότερα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το γνωστό "κάθε πέρσι και καλύτερα".

Το θέμα των παροχών είναι πολύ μεγάλο. Θα περίμενα από τους ενεργούς φοιτητές να απαιτούν οι παροχές να δίνονται σε όλους και για πολύ μεγαλύτερο χρόνο. Κι όμως κάποιοι θέλουν αυστηρό έλεγχο στη λέσχη, λες και τους παίρνουν κάποιοι άλλοι τη μπουκιά από το στόμα. Μήπως μένουν νηστικοί όσοι δικαιούνται σίτιση? (Όσοι έχουν κάρτα σίτισης δηλαδή).

Το φοιτητικό εισιτήριο δεν επιβαρύνει περισσότερο τον προϋπολογισμό όπως ήδη αναφέρθηκε. Μήπως σε κάποιον αρνήθηκε η γραμματεία της σχολής να χορηγήσει πάσο, ενώ το δικαιούται, λόγω τρίτων μη δικαιούχων που πήραν παρανόμως?

Το τι γίνεται στο εξωτερικό πρέπει να μας αφορά μόνο όταν προσφέρεται κάποιο παράδειγμα προς μίμηση. Στην Ελλάδα, το Σύνταγμα αναφέρει ότι η παιδεία είναι δημόσια και δωρεάν. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VaradeRo (17 Δεκ. 2004 , 01:31)

Το αν πραγματικά άλλαξε κάτι και σε ποιο βαθμό, δεν έχω τρόπο να το μάθω από προσωπική εμπειρία, παρά μόνο διάβασα όλα όσα γράφτηκαν σε αυτό το θέμα.

Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να δώσουν κομματική ταυτότητα στο θέμα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν, ότι αυτά που αναφέρθηκαν εδώ ως αλλαγές, ίσχυαν και παλαιότερα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το γνωστό "κάθε πέρσι και καλύτερα".

Το θέμα των παροχών είναι πολύ μεγάλο. Θα περίμενα από τους ενεργούς φοιτητές να απαιτούν οι παροχές να δίνονται σε όλους και για πολύ μεγαλύτερο χρόνο. Κι όμως κάποιοι θέλουν αυστηρό έλεγχο στη λέσχη, λες και τους παίρνουν κάποιοι άλλοι τη μπουκιά από το στόμα. Μήπως μένουν νηστικοί όσοι δικαιούνται σίτιση? (Όσοι έχουν κάρτα σίτισης δηλαδή).

Το φοιτητικό εισιτήριο δεν επιβαρύνει περισσότερο τον προϋπολογισμό όπως ήδη αναφέρθηκε. Μήπως σε κάποιον αρνήθηκε η γραμματεία της σχολής να χορηγήσει πάσο, ενώ το δικαιούται, λόγω τρίτων μη δικαιούχων που πήραν παρανόμως?

Το τι γίνεται στο εξωτερικό πρέπει να μας αφορά μόνο όταν προσφέρεται κάποιο παράδειγμα προς μίμηση. Στην Ελλάδα, το Σύνταγμα αναφέρει ότι η παιδεία είναι δημόσια και δωρεάν. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

:up: Πάσο, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν σε όλους τους φοιτητές για +4 επιπλέον χρόνια και όχι για +2 που είναι τώρα!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VaradeRo (17 Δεκ. 2004 , 00:31)

Μήπως σε κάποιον αρνήθηκε η γραμματεία της σχολής να χορηγήσει πάσο, ενώ το δικαιούται, λόγω τρίτων μη δικαιούχων που πήραν παρανόμως?

Αυτό ακριβώς συνέβαινε μέχρι πέρυσι σε πολλές σχολές. Δηλ. έπαιρναν πάσο άσχετοι και οι πραγματικοί δικαιούχοι έμεναν απέξω.

Μήπως μένουν νηστικοί όσοι δικαιούνται σίτιση? (Όσοι έχουν κάρτα σίτισης δηλαδή).

Εγώ προσωπικά ως παλιός φοιτητής του Καποδιστριακού δεν έχω τέτοια εμπειρία, καθώς στο εν λόγω ίδρυμα η σίτιση έχει ανατεθεί σε ιδιώτη απο πολλού. Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο και σε άλλα ιδρύματα (π.χ. Θεσσαλονίκη ή Θράκη όπου παραμένει αρμόδιο το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας). Σίτιση για περισσότερα άτομα από αυτά για τα οποία έχει γίνει πρόβλεψη συνεπάγεται ανεπάρκεια των διανεμόμενων μερίδων καθώς και ποιοτική τους υποβάθμιση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VaradeRo (16 Δεκ. 2004 , 23:31)

Στην Ελλάδα, το Σύνταγμα αναφέρει ότι η παιδεία είναι δημόσια και δωρεάν.

Η παιδεία όμως περιλαμβάνει τη σίτιση και στέγαση, και μάλιστα δια βίου;;

Θα περίμενα από τους ενεργούς φοιτητές να απαιτούν οι παροχές να δίνονται σε όλους και για πολύ μεγαλύτερο χρόνο. Κι όμως κάποιοι θέλουν αυστηρό έλεγχο στη λέσχη, λες και τους παίρνουν κάποιοι άλλοι τη μπουκιά από το στόμα. Μήπως μένουν νηστικοί όσοι δικαιούνται σίτιση? (Όσοι έχουν κάρτα σίτισης δηλαδή).

Δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου. Με την ίδια λογική δε σε ενοχλεί αν κάποιοι φοροδιαφεύγουν, αφού δεν επηρεάζει (ή έτσι μπορεί να νομίζεις) το τι πληρώνεις εσύ για φόρο;

Να θέσω ένα ρητορικό ερώτημα; Είναι άραγε σύμπτωση που οι περισσότεροι που το παίζετε νομοταγείς (μπορεί και να είστε δεν ξέρω) και είστε κατά των φοιτητών που καθυστερούν είστε όλοι από εξωτερικό; Δεν τους λέω αιώνιους γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...

Νόμος είναι το δίκιο του φοιτητή σε παράφραση άλλου συνθήματος...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac (17 Δεκ. 2004 , 15:15)

Η παιδεία όμως περιλαμβάνει τη σίτιση και στέγαση, και μάλιστα δια βίου;;

Δεν εχω διαβασει ολα τα ποστς.. αλλα θελω να μεινω σε αυτο το σημειο της στεγασης... παλιοτερα στην φοιτητικη εστια που βρισκοταν στην καισαριανη ηξερα εκ των εσω (εμεναν φιλοι , συμφοιτητες εκει) πως υπηρχε τεραστιο προβλημα στους δικαιουχους των δωματιων καθως καποιοι με διαφορες λοβιτουρες καρπωνονταν δωματιων που μετα υπενοικιαζαν σε μεταναστες, αλλοδαπους, τυχον πλουσιοπαιδα που ηθελαν εναν παμφθηνο χωρο καβατζα για μερεμετισματα κτλ.. ξερει κανεις αν εχει αλλαξει κατι εκει? Εχω μεινει στο σημειο που η πολιτεια αν δεν κανω λαθος πηρε μερος τουλαχιστον των δωματιων απο τα παιδια και προφανως απο το Ιδρυμα για να τα κανει ξενωνα για δημοσιογραφους για την Ολυμπιακη περιοδο... :alien:

[sIGPIC][/sIGPIC]...breath taking...

http://www.chf.gr

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (17 Δεκ. 2004 , 21:18)

Να θέσω ένα ρητορικό ερώτημα; Είναι άραγε σύμπτωση που οι περισσότεροι που το παίζετε νομοταγείς (μπορεί και να είστε δεν ξέρω) και είστε κατά των φοιτητών που καθυστερούν είστε όλοι από εξωτερικό; Δεν τους λέω αιώνιους γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...

Νόμος είναι το δίκιο του φοιτητή σε παράφραση άλλου συνθήματος...

Καταρχάς επειδή παρόμοια ερώτηση έκανες και κανένα μήνα πριν (κοίτα λίγα ποστ πιο πάνω) να υπενθυμίσω ότι εγώ σπούδασα στην Ελλάδα όπως απάντησα πιο πάνω. Άρα, ναι, μάλλον σύμπτωση είναι γιατί τις ίδιες απόψεις είχα και πριν έρθω εδώ ;)

Και επειδή έχω μια υποψία ότι μάλλον υπάρχει έλλειμα συνενόησης μεταξύ μας, να πω ότι δεν είμαι κατά των φοιτητών που καθυστερούν. Είμαι κατά του να δίνονται τα φοιτητικά προνόμια σε φοιτητές που καθυστερούν υπερβολικά .

Έκανα και bold τις λέξεις κλειδιά μπας και γίνω κατανοητός.

Όποιος προέρχεται από φτωχή οικογένεια και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς εστία, σίτιση, έκπτωση μετακινήσεων ας διαβάσει λίγο παραπάνω να βγάλει το Πανεπιστήμιο στα 7.5-8 χρόνια (Πολυτεχνείο) ή στα 6 (λοιπές σχολές). Δλδ στο ν+ν/2. Οι υπόλοιποι ας το κάνουν και πάνω από 10 χρόνια. Μαγκιά τους (δεν το λέω ειρωνικά). Αλλά ας τους ταίζει/σπιτώνει η οικογένειά τους ή ας βρουν μια δουλειά να τα βγάζουν πέρα.

Και έχω ήδη εξαιρέσει τις ειδικές περιπτώσεις (πχ προβλήματα υγείας). Τα έχω ξαναγράψει πιο πάνω, μη λέμε τα ίδια.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac (18 Δεκ. 2004 , 15:33)

Καταρχάς επειδή παρόμοια ερώτηση έκανες και κανένα μήνα πριν (κοίτα λίγα ποστ πιο πάνω) να υπενθυμίσω ότι εγώ σπούδασα στην Ελλάδα όπως απάντησα πιο πάνω. Άρα, ναι, μάλλον σύμπτωση είναι γιατί τις ίδιες απόψεις είχα και πριν έρθω εδώ ;)

Και επειδή έχω μια υποψία ότι μάλλον υπάρχει έλλειμα συνενόησης μεταξύ μας, να πω ότι δεν είμαι κατά των φοιτητών που καθυστερούν. Είμαι κατά του να δίνονται τα φοιτητικά προνόμια σε φοιτητές που καθυστερούν υπερβολικά .

Όποιος προέρχεται από φτωχή οικογένεια και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς εστία, σίτιση, έκπτωση μετακινήσεων ας διαβάσει λίγο παραπάνω να βγάλει το Πανεπιστήμιο στα 7.5-8 χρόνια (Πολυτεχνείο) ή στα 6 (λοιπές σχολές). Δλδ στο ν+ν/2. Οι υπόλοιποι ας το κάνουν και πάνω από 10 χρόνια. Μαγκιά τους (δεν το λέω ειρωνικά). Αλλά ας τους ταίζει/σπιτώνει η οικογένειά τους ή ας βρουν μια δουλειά να τα βγάζουν πέρα.

Και έχω ήδη εξαιρέσει τις ειδικές περιπτώσεις (πχ προβλήματα υγείας). Τα έχω ξαναγράψει πιο πάνω, μη λέμε τα ίδια.

Μετά και τις τελευταίες διευκρινίσεις, δε νομίζω να βρεθεί κάποιος που να διαφωνεί μαζί σου ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (18 Δεκ. 2004 , 13:36)

Μετά και τις τελευταίες διευκρινίσεις, δε νομίζω να βρεθεί κάποιος που να διαφωνεί μαζί σου ;)

:lol: Κι άμα κάποιος διαφωνεί πρόβλημά του :lol:

Δε διεκδικώ το αλάθητο φυσικά. Το ζήτημα είναι σε μια ευνομούμενη κοινωνία να υπάρχουν νόμοι και να εφαρμόζονται. Φυσικά αυτοί που θίγονται θα φωνάζουν. Ίσως κάποιοι να αδικούνται κιόλας και να έχουν δίκιο να φωνάζουν, αλλά τι να κάνεις, ποτέ δε μπορεί να είναι όλοι ικανοποιημένοι. :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac (18 Δεκ. 2004 , 15:33)

Τώρα έγινες πραγματικά κατανοητός. Έληκε το θέμα. Απλά ελπίζω να καταλαβαίνεις πώς εννοούσα εγώ αυτό που έλεγα... Αυτοί που σπουδάζουν εξωτερικό προφανώς σπουδάζουν εκεί διότι δεν κατάφεραν να περάσουν εδώ. Και καλώς ή κακώς τους βλέπουν με άλλο μάτι και ίσως και λίγο εκδικητικά. Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κανέναν, μιλάω γενικά και δε νομίζω να μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τα λεγόμενά μου... ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hostis (17 Δεκ. 2004 , 14:53)

Εγώ προσωπικά ως παλιός φοιτητής του Καποδιστριακού δεν έχω τέτοια εμπειρία, καθώς στο εν λόγω ίδρυμα η σίτιση έχει ανατεθεί σε ιδιώτη απο πολλού. Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο και σε άλλα ιδρύματα (π.χ. Θεσσαλονίκη ή Θράκη όπου παραμένει αρμόδιο το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας). Σίτιση για περισσότερα άτομα από αυτά για τα οποία έχει γίνει πρόβλεψη συνεπάγεται ανεπάρκεια των διανεμόμενων μερίδων καθώς και ποιοτική τους υποβάθμιση.

Στη Θεσσαλονίκη σπούδασα κι εγώ. Στα δικά μου χρόνια, σίτιση δικαιούταν περίπου 5500 φοιτητές. Τόσο ήταν αυτοί που έκαναν τα χαρτιά τους και τους είχε εγκριθεί το δικαίωμα και κατ'επέκταση, τόσα ήταν τα κονδύλια. Φυσικά έτρωγαν πάντα όσοι πήγαιναν. Στη λέσχη το μεσημέρι έκαναν 10000 μερίδες και το βράδυ 3000. Στο σύνολο ήταν καλυμμένοι και δεν έμενε παραπονεμένος κανείς. Απλά πράγματα.

Κανείς φυσικά δεν πιστεύει ότι ο "αιώνιος" φοιτητής δικαιούται δια βίου σίτιση/στέγαση. Το πρόβλημα είναι πάντα το πώς ορίζεται το "αιώνιος". Προσωπικά διαφωνώ με το +ν/2. Θα προτιμούσα να κρίνονταν από επιτροπή και αν υπήρχε ανάγκη να συνεχίζονταν οι παροχές.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kakiasmeno (18 Δεκ. 2004 , 10:53)

Δεν εχω διαβασει ολα τα ποστς.. αλλα θελω να μεινω σε αυτο το σημειο της στεγασης... παλιοτερα στην φοιτητικη εστια που βρισκοταν στην καισαριανη ηξερα εκ των εσω (εμεναν φιλοι , συμφοιτητες εκει) πως υπηρχε τεραστιο προβλημα στους δικαιουχους των δωματιων καθως καποιοι με διαφορες λοβιτουρες καρπωνονταν δωματιων που μετα υπενοικιαζαν σε μεταναστες, αλλοδαπους, τυχον πλουσιοπαιδα που ηθελαν εναν παμφθηνο χωρο καβατζα για μερεμετισματα κτλ.. ξερει κανεις αν εχει αλλαξει κατι εκει?

Ναι, αυτό που λες ίσχυε 110%. Ευτυχώς δεν ισχύει πλέον. Προς το παρόν...

Εχω μεινει στο σημειο που η πολιτεια αν δεν κανω λαθος πηρε μερος τουλαχιστον των δωματιων απο τα παιδια και προφανως απο το Ιδρυμα για να τα κανει ξενωνα για δημοσιογραφους για την Ολυμπιακη περιοδο... :alien:

Η μεγάλη εστία της Ούλωφ Πάλμε ανακατασκευάστηκε πλήρως ενώ κατασκευάστηκαν στον ίδιο χώρο και δυο μικρότερες δυναμικότητας 92 κλινών η καθεμία. Πράγματι χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς ως ξενοδοχεία και αμέσως μετά παραδόθηκαν και πάλι στους φοιτητές με το ίδιο καθεστώς που λειτουργούσαν πριν. Προς το παρόν...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (20 Δεκ. 2004 , 11:36)

Η μεγάλη εστία της Ούλωφ Πάλμε ανακατασκευάστηκε πλήρως ενώ κατασκευάστηκαν στον ίδιο χώρο και δυο μικρότερες δυναμικότητας 92 κλινών η καθεμία. Πράγματι χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς ως ξενοδοχεία και αμέσως μετά παραδόθηκαν και πάλι στους φοιτητές με το ίδιο καθεστώς που λειτουργούσαν πριν. Προς το παρόν...

Έχουν παραδοθεί στους φοιτητές; Όχι ρε παιδιά. Δε νομίζω. Παραμένουν κλειστές και σφραγισμένες ακόμα. Περνάω συχνά από κει και δεν έχω δει ψυχή. Είναι πραγματικά εξολοκλήρου ανακαινισμένες οι εστίες της Ούλωφ Πάλμε αλλά παραμένουν προς το παρόν ανεκμετάλλευτες γιατί το Πανεπιστήμιο σκέφτεται να τις δίνει έναντι υψηλότερου ενοικίου απόσα γνωρίζω. Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας μας πει.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (20 Δεκ. 2004 , 12:04)

Έχουν παραδοθεί στους φοιτητές; Όχι ρε παιδιά. Δε νομίζω. Παραμένουν κλειστές και σφραγισμένες ακόμα.

Φίλε μου, σε μια από αυτές τις φοιτητικές εστίες μένω. :alien:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (20 Δεκ. 2004 , 12:04)

...γιατί το Πανεπιστήμιο σκέφτεται να τις δίνει έναντι υψηλότερου ενοικίου απόσα γνωρίζω. Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας μας πει.

...και επίσης δεν πληρώνω φράγκο για ενοίκιο. Το πανεπιστήμιο και η κ. Μαριέττα και η κάθε μαρίετα μπορούν αν σκέφτονται ό,τι θέλουν, πλην όμως από να σκεφτούν κάτι μέχρι να το πραγματοποιήσουν υπάρχει μια μικρή χαωτική απόσταση...

Προσωπικά πάντως και προκειμένου οι νέες εστίες να μην γυρίσουν στο προηγούμενο χάλι θα ήμουν πρόθυμος να πληρώνω κάποιο μικρό ενοίκιο το οποίο όμως θα πηγαίνει εξολοκήρου στην συντήρησή τους και όχι στις τσέπες των υψηλόβαθμων στελεχών του Ε.Ι.Ν.....