Jump to content

Πρόβλημα θορύβου και εκκίνησης Windows

necromanthus
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν 2 ημέρες μετέφερα το desktop μου με πλοίο, χωρίς να δώσω και ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή μεταφορά του.Όταν το σύνδεσα σε ηλεκτρική παροχή αρχισε να κάνει ένα περίεργο και προτωφανή θόρυβο.Επειδή φοβήθηκα μην προκληθεί καμιά σοβάρη βλάβη τον αποσύνδεσα απο την πρίζα προτου προλάβει να εκκινήσει.Ο θόρυβος σταμάτησε να ακούγεται όταν του καθάρισα τα ανεμιστηράκια που ήταν γεμάτα σκόνη.Όταν προσπάθησα να τον εκκινήσω πάλι εμφανίστηκε ένα μήνυμα στην οθόνη που ελεγε οτι κάποια συσκεύη ανιχνεύτηκε και οτι τα windows δεν μπορουν να ξεκινήσουν.Προτού προλάβω να διαβάσω το μήνυμα τα Windows ξεκίνησαν κανονικά.Από τότε βέβαια,το σύστημα έχει γίνει πολύ αργό.(Pentium 4,2.66Ghz,512MB RAM).Είναι πρόβλημα λογισμικού ή θα χρειαστεί να επισκευτώ τεχνικό προσωπικό;

Δε νομίζω να φταίει το πλοίο για αυτή τη δυσλειτουργία.

Εντοπίζω 2 προβλήματα άσχετα το ένα με το άλλο:

To ένα είναι ότι αργούν τα windows και η αιτία είναι ότι προφανώς κάποιο πρόγραμμα θα μπήκε στη registry και θα τα κολλάει.

Και το άλλο θέμα που ίσως είναι λιγάκι πιο σοβαρό είναι ο θόρυβος ο οποίος οφείλεται όπως σωστά είπες σε σκόνη. Μάλλον κάτι βρίσκει το ανεμιστηράκι και προκαλεί ενοχλητικό θόρυβο. Η λύση είναι ξανά καθάρισμα και αν συνεχιστεί τότε να το δει κάποιος ειδικός.

Gia koita3e an einai kala sindedemenos o skliros sou diskos ;)
Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Αν είναι αυτό που λες tntiseverywere[/b] πως μπορώ να το ελέγξω;Ο σκληρός μου όταν εκκινεί ο υπολογιστής κανει ένα μικρό θόρυβο.

Αν όντως έχει μπει κάποιο πρόγραμμα στη registry και οφείλεται για την επιβράδυνση της λειτουργίας των Windows πως θα μπορούσε να διορθωθεί αυτό;Είμαι μέσος χρήστης,οπότε αναρωτιέμαι αν θα μου πρότεινες μια τετοια ενέργεια.Μια απλή επαναφορά μπορει να διορθώσει το πρόβλημα;Thanks εκ των προτέρων

Για να διαπιστώσεις αν είναι πρόβλημα software αρκεί να κάνεις μία διαμόρφωση στο δίσκο σου αφού κάνεις backup και να εγκαταστήσεις απ' την αρχή τα windows. Αν το πρόβλημα επιμείνει μπορεί να οφείλεται σε προβληματικό δίσκο ή σε L1,L2 cache memory του επεξεργαστή.
Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr