Jump to content

Πρόσβαση σε συσκευές που συνδέονται στο router μου


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα τα 'φώτα' σας ει δυνατόν σε μια απορία μου.Η οποία είναι η εξής :

Έχω ρούτερ της Wind συνδεδεμένο στον desktop H/Y μου (λειτουργεί με Win7 64bit Ultimate) και από εκεί μέσω WiFi συνδέονται ασύρματα ένας laptop υπολογιστής (λειτουργεί με Win7 32bit Home) , 2 smartphones (Android λειτουργικό) και 2 tablets (Αndroid λειτουργικό).

To ζητούμενο για εμένα είναι η δημιουργία ενός οικιακού δικτύου στον βασικό Η/Υ (desktop) μέσω του οποίου να υπάρχουν όλες οι συσκευές που συνδέονται στο router και να μπορώ να έχω πρόσβαση στα δεδομένα της κάθε μιας ξεχωριστά.

Το έχω κάνει με τους 2 υπολογιστές και λειτουργεί μια χαρά, αλλά δεν γνωρίζω αν γίνεται με τα smartphones ή τα tablets. Μπορεί και να μην γίνεται και να ζητώ παράλογα πράγματα....

Δεν γνωρίζω από ρυθμίσεις του router ή δίκτυα, γενικώς είμαι ...νουμπάς σε τέτοια θέματα για αυτό απευθύνομαι σε εσάς που φαντάζομαι είστε εξοικιωμένοι με το θέμα.

Αν κάποιος γνωρίζει πως μπορώ (αν μπορώ) να το επιτύχω και χρειάζεται εξτρά πληροφοριές για το hardware ή το software που διαθέτουν οι συσκευές μου, πολύ ευχαρίστως να τους τις παρέχω.

Ευχαριστώ, ελπίζω να μην κούρασε το μακροσκελές του μηνύματος και ευελπιστώ σε απάντηση !

Link to comment
Share on other sites

Οταν εννοείς πρόσβαση στα δεδομένα της κάθε συσκευής τι θελεις να βλέπεις απο τα κινητά και τα ταμπλετ; Συγκεκριμένους φακέλους;
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, όπως τους σκληρούς του laptop . Κατανοώ φυσικά ότι άλλο Windows δομή και άλλο Android (Linux δλδ) δομή, αλλά λέω μιας και γίνεται συνδέοντας τα smartphones και τα tablet με καλώδια usb στον υπολογιστή και βλέπω τα directories τους , μήπως μπορώ να το κάνω χωρίς καλώδια στήνοντας ένα οικιακό δίκτυο στο desktop και γλυτώσω καλώδια, drivers και γενικά να μην έρχεται ο καθένας στο pc μου και να μου λέει 'πέρνα μου αυτό', 'κάνε μου το άλλο' ....
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να βλέπεις το περιεχόμενο των android συσκευών σου χωρις να βάλεις remote control προγραμμα,ετσι οπως το ζητάς δεν ξερω/νομιζω να γινεται.
Link to comment
Share on other sites

και εγώ το κόβω χλωμό να έχεις την ένοια του shared folders μεσω κοινής σύνδεσης στο ίδιο wifi, τουλάχιστον όχι χωρίς τη μεσολάβηση κάποιας εφαρμογής

 

π.χ. στο QuickPic, συνδέοντας τις συσκευές Α και Β στο ίδιο wifi δίκτυο μπορείς να στείλεις φωτό αμφίδορμα με την επιλογή wifi transfer. Αντίστοιχη επιλογή έχεις με το wifi connect της εφαρμογής File Comander - αυτό όμως δε το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...