Jump to content

Οι drivers φταίνε για την καθυστέρηση εκκίνησης...


JOHNOLE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας καταθέσω ενα γεγονός που μου συνέβει.

Στον υπολογιστή μου έχω 2 σκληρούς δίσκους, ενα WD 80 Gb που χρησιμοποιείται σαν master και που έχω φορτωμένα όλα τα προγράμματα και ενα WD 60 Gb που χρησιμοποιείται σαν εφεδρικός όπου κρατάω backup τα αρχεία που χρειάζομαι. Πρόσφατα αγόρασα ενα SATA WD 160 Gb όπου τον χώρισα σε 2 partitions και που θα χρησιμοποιώ απο εδω και πέρα. Τους άλλους 2 θα τους έχω σαν backup.

 

Πρώτη μου δουλειά μετά το φορμάρισμα του δίσκου ήταν να περάσω τα Windows Xp + SP1. Όταν τελείωσε η εγκατάσταση, έκανα restart για να δώ πόσο γρήγορα θα μπώ στα windows. Mπήκα σε 3-4 δευτερόλεπτα!!! Το ξαναέκανακαι πράγματι έκανε τον ίδιο χρόνο. Άρχισα να περνάω τους drivers για τον εκτυπωτή, τον σκάννερ, το σύρματο ποντίκι, το πληκτρολόγιο και την εξωτερική θύρα υπερύθρων. Μόλις ξαναέκανα restart, o χρόνος για να μπώ στα windows αυξήθηκε στα 20 περίπου δευτερόλεπτα :( . Και δεν είχα εγκαταστήσει ακόμα κάποιο πρόγραμμα. Aπο αυτό αντιλήφθηκα οτι οι drivers φταίνε για την καθυστέρηση εισόδου στα windows και οχι τόσο τα προγράμματα τα οποία έχουν εγκατασταθεί στο δίσκο.

 

Απλά ήθελα να σας ενημερώσω για αυτή την εμπειρία μου και να μου πείτε αν το έχετε παρατηρήσε και εσείς.

Link to comment
Share on other sites

εφοσον το συστημα περνει επανω του νεα devices & services ειναι λογικο να καθυστερει.Εαν αναλογιστεις πως παρθενο το συστημα ανεβαζει γυρω στα 24-28 services,με τυπικη διαμορφωση εκτυπωτη,ασυρματο ποντικι και πληκτρολογιο πας στα 35 περιπου.Εαν δε φορτωσεις Norton και κανα 2 αλλα προγραμματα εχεις φυγει ηδη στα 45+

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αυξάνεται ο χρόνος που χρειάζεται για να εκκινήσει το μηχάνημα όταν έχεις βάλει όλους τους drivers που χρειάζεσαι.
Link to comment
Share on other sites

Aπλά ήθελα να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μου γιατί είχα την εντύπωση οτι λόγω των προγραμμάτων καθυστερούσε ο δίσκος να μπεί στα Windows και οχι λόγω των drivers.

 

To πιο κουφό όμως, είναι το παρακάτω. Λόγω του ότι, τώρα έχω 2 δίσκους με λειτουργικο ΧΡ, όταν κάνει boot ο υπολογιστής μου ζητάει απο ποιον να ξεκινήσει. Αν εγώ επιλέξω τον παλιό, τον 80αρι, μπαίνει στα XP μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Αλλά πριν εγκαταστήσω τον καινούργιο έκανα πάνω απο 1 λεπτό. Αυτό πως εξηγείται; Δεν έχω πειράξει τίποτα στον παλιό, απλά σύνδεσα τον καινούργιο και άρχισα να του περνάω drivers.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...