Jump to content

Access points στο ntua (ΕΜΠ)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πέρα από το κλασικό πλέον ntua access point που σε συνδέει στο wifi του πολυτεχνείου, τελευταία αμφανίστηκαν 2 ύποπτα νέα access points με ονόματα Wonderland_A και Wonderland_B, στα οποία είναι ενεργοποιημένη η WEP και έτσι δεν μπορείς να συνδεθείς αν δεν έχεις κωδικό. Ξέρει κανείς τίποτα?

Που είναι αυτά , κοντά στο χώρο του Πολυτεχνίου; Υπάρχει ένα στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ από την TELSATnet. Μήπως είναι αυτό;

Για το πρώτο που ανέφερες, του Πολυτεχνίου τί παίζει;Είναι δωρεάν;Πόσα APs έχει;

Tα wonderland είναι και αυτά του Πολυτεχνείου, υπάρχουν εκεί πάνω από ένα χρόνο, αλλά μου προκαλεί εντύπωση που τα ανακάλυψες τώρα (να έχει γίνει κάποια αλλαγή ?)

Εμένα τον τελευταίο μήνα τα εντοπίζει. Κατά καιρούς βγαίνουν και άλλα ( netmode, 3com, dlab) αλλά τα Wonderland έχουν πάντα full σήμα.

Αυτά τα ΑΡς είναι μέσα στο χώρο του πολυτεχνείου και το Wifi προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας (με λίγα λόγια θα βάλεις κωδικό).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Papashark (14 Νοέ. 2004 , 01:11)

Σώπαααα..... :P

Θες να σου πω και σε ποιό κτύριο είναι οι κεραίες του wonderland ? ;)

Τα Wonderland δεν έχουν WEP και είναι τώρα open...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος onefluffycloud (18 Νοέ. 2004 , 00:07)

diladi na eisai foititis?kai pou pas gia na apoktseis prosvasi?

Αν είσαι φοιτητής, στο κέντρο δικτύου για τον κωδικό σου.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rohamis (18 Νοέ. 2004 , 16:50)

Τα Wonderland δεν έχουν WEP και είναι τώρα open...

Θα τα ελένξω μία από αυτές τις μέρες, έτσι κι αλλιώς πρέπει να πάω να αναβαθμήσουμε κάτι άλλα ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος danton (19 Νοέ. 2004 , 23:46)

ti ennoeis open??mporeis na mpeis sto internet?

Δεν κατάφερα να συνδεθώ, αλλά πλέον δεν ζητάει pass, διότι δεν έχει wep encryption. Δεν νομίζω να έχει δωρεάν internet.

• 1 month later...

Ειμαι φοιτητης του ntua και προσφατα μου μιλησε ενας φιλος μου για την ιστορια αυτη,με τα access points κλπ.Επειδη ειμαι αρχαριος θα ήθελα να με πληροφορησει καποιος πως μπορω να εχω προσβαση στις μεγαλες αυτες ταχυτητες.Εχω ενα laptop της Toshiba αρκετα δυνατο.Τι θα πρεπει να κανω επισης για να εχω wireless internet στο σπιτι μου?

Υ.Γ: στα δεξια του laptop υπαρχει το σημα της wireless (μια κεραια με κυματα να φευγουν απο αυτη) και απο κατω ενας διακοπτης on-off...Τι ρολο παιζει?

Ειμαι φοιτητης του ntua και προσφατα μου μιλησε ενας φιλος μου για την ιστορια αυτη,με τα access points κλπ.Επειδη ειμαι αρχαριος θα ήθελα να με πληροφορησει καποιος πως μπορω να εχω προσβαση στις μεγαλες αυτες ταχυτητες.Εχω ενα laptop της Toshiba αρκετα δυνατο.Τι θα πρεπει να κανω επισης για να εχω wireless internet στο σπιτι μου?

Υ.Γ: στα δεξια του laptop υπαρχει το σημα της wireless (μια κεραια με κυματα να φευγουν απο αυτη) και απο κατω ενας διακοπτης on-off...Τι ρολο παιζει?

Ξέχνα το

το wifi απαιτεί οπτική επαφή που εσύ δεν έχεις με το ntua

το wifi χωρίς εξωτερικές κεραίες παιζει μέχρι 300 μέτρα, με εξωτερικές νόμιμα μέχρι 3-4 χλμ, εσύ από το ntua είσαι παραπάνω

θα μπορούσες από Πειραιά να συνδεθείς με το awmn αλλά δεν προσφέρει τσάμπα ίντερνετ, οπότε δεν είναι αυτό που θες.

Το WiFi σε μεγάλα link δεν είναι Plug and play, θέλει πολύ διάβασμα και υπομονή....

ΟΚ.Σπιτι μου δηλαδη πρεπει να εχω bluetooth ωστε να ειναι φορητο το internet?

Τι θα πρεπει να αγορασω και πιοα διαδικασια θα πρεπει να ακολουθησω για να εχω προσβαση στο wireless network του ntua?

ΟΚ.Σπιτι μου δηλαδη πρεπει να εχω bluetooth ωστε να ειναι φορητο το internet?

Τι θα πρεπει να αγορασω και πιοα διαδικασια θα πρεπει να ακολουθησω για να εχω προσβαση στο wireless network του ntua?

Να είσαι μέσα στο ntua........... :mad:

Στο έγραψα και παραπάνω ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να συνδεθείς στο wireless network του ntua από το σπίτι σου........

Το ξερω οτι πρεπει να εισαι στο ntua!!Απλα ρωταω τι θα πρεπει να αγορασω κτλ

Οταν μιλησα για bluetooth εννοουσα ασυρματο internet μεσω bluetooth απο μια dial-up συνδεση!

Εγώ μπερδεύτηκα. Λοιπόν, όπως ειπώθηκε και παραπάνω :

Για να μπεις στο ασύρματο δίκτυο του NTUA (κοινώς Wifi) πρέπει να είσαι μέσα στους χώρους του πολυτεχνείου που καλύπτονται από ασύρματο δίκτυο με το laptop σου.

Για πρόσβαση στο σπίτι, η μόνη λύση είναι να μετακομίσεις στην λέσχη ή σε κάποιο αμφιθέατρο.

Το Bluetooth που κολλάει δεν κατάλαβα ακόμα.

OK.Πες οτι ειμαι στο ntua με το Toshiba στο χερι...Δεν θα πρεπει να εχω καποια καρτα προκειμενου να εχω προσβαση? (αυτο δεν ξερω,δηλ. τι καρτες,πως τις ζητανε,κοστη κλτ)..Και μετα?Απλα θα το ανοιξω και θα μου εμφανισει ''found new conection?''

Εγινε συγχυση με το bluetooth..Αστο..

Επι τη ευκαιρια,ξερεις πως γινεται η συνδεση μεσω bluetooth (εξοπλισμο,κοστος..etc)?

Πάρε μια φθηνή pcmcia κάρτα kai βάλτην στο φορητό, και ρώτα στην σχολή σου για τις λεπτομέρειες.....

Αλήθεια σε ποιά σχολή έχεις μπεί ?

• 2 weeks later...

Λοιπόν για να συνδεθείς στο Πολυτεχνείο πρέπει να πάρεις μια κάρτα PCMCIA wifi. Δεν χρειάζεται να είναι 802.11G μια και το δίκτυο είναι 802.11Β. Εγώ στην βιβλιοθήκη έπιασα 300 Kilobyte (;oxi kilobit) /sec!Κάνει γύρω στα 30-40Εuro.

Η σύνδεση είναι πολύ εύκολη: Απλά ανοιγεις στον browser σου (βάλε FireFox) σου πετάει ένα παράθυρο από όπου επιλέγεις "έσοδος για μέλη" και ΄βαζεις το User /Pass που έχεις για σύνδεση από το σπίτι (και πλέον και για το PC-Lab) και είσαι οκ!

Στους Μηχανολόγους που είμαι κι εγώ έχει σύνδεση στο Γρηγόρη. Μπορείς για πιο άνετα και πρίζα να πας βιβλιοθήκη. Στις αίθουσες ΔΕΝ ΕΧΕΙ WIFI! Πάντως μια χαρά είναι και το pc-lab. Πάρε ένα φλασάκι ή φορητό σκληρό δίσκο και έισαι οκ. Κατέβασε και το s'h'a'r'e'a'z'a'a από την σελίδα μου :

http://users.ntua.gr/mc00112 --> downloads

που τρέχει χωρίς εγκατάσταση.

Κοίτα μήπως έχει το λάπτοπ σου για να μην την αγοράσεις τζάμπα! Αν είναι Centrino έχει σίγουρα!

Για Φοιτητές Μηχανολόγους Μηχ (ΕΜΠ):

http://users.ntua.gr/mc00112 :cool:

Σ'ευχαριστω axel για τη βοηθεια! :D Μια ερωτηση ομως, γιατι FireFox?

Στο Γρηγορη που βαζεις το φορητο?? Πιστευω οτι η βιβλιοθηκη ειναι το καλυτερο μερος.. ;)

Σημερα εγραφα Αναλυση 1 (Σαραντοπουλο-Μπενου) και ειμαι χαλια!! :wacko:

Πως παει η εξεταστικη?

Γιατί είναι πολύ καλύτερος από τον ΙΕ και εξίσου ελαφρύς. Δεν επιτρέπονται τα pop-up και έχει διάφορες ευκολίες (πχ Tags ) Δοκίμασέ τον, δεν χάνεις και τίποτα! Πάντως όσοι τον δοκίμασαν αυτόν δουλεύουν.

Στο Γρηγόρη η κεραία είναι :

Αν κάθεσαι στον Γρηγόρη έξω και κοιτάξεις προς την γραμματεία, υπάρχει ένα "κουτί" κατακόρυφο μακρόστενο κολλημένο πάνω από την κολώνα πισω από την οποία είναι το μέρος που βάζουν όλες τις μηχανές. (Δηλαδή όπως πηγαίνεις στην Γραμματεία από τον γρηγόρη στην κολώνα (από την οποία περνάς δίπλα ) που βρίσκεται το "παρτέρι" δίπλα στην κεντρική σκάλα)

Προφανώς τώρα τον χειμώνα μέσα... (πάνω) Γενικά κάπου που να "βλέπει" την κεραία

Off-Topic : Κι εγώ έδωσα Ανάλυση Ια... Ελπίζω να πέρασα! :rolleyes:

Γενικά καλά πάει...

Όταν με το καλό φτάσεις κι εσύ 9ο Εξάμηνο.... :)

Πάντως ασχολήσου με την σχολή γιατί... θα :cry: αργότερα. Ξέρω!

Τώρα που θα έχω χρόνο θα προσπαθήσω να ανεβάσω και άλλες εργασίες και παλιά θέματα στην σελίδα μου για εσάς τους ... "μικρούς" ! ;)

http://users.ntua.gr/mc00112

Για Φοιτητές Μηχανολόγους Μηχ (ΕΜΠ):

http://users.ntua.gr/mc00112 :cool: