Jump to content

Asus Zenfone 2

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά για να μην κατεβάζεται ολόκληρη ρομ για root προτείνω αυτό http://forum.xda-developers.com/zenfone2/general/zenfone-2-root-easy-t3114003

πάρα πολύ εύκολο και γρήγορο

Εννοείται πάντα με δικιά σας ευθύνη

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πάντα την τελευταία έκδοση και κατεβάζεις όλο το φάκελο. Με την βοήθεια του WinRAR ενώνεις τα αρχεία που είναι σπασμένα σε .z01 z02 ... κτλ σε ένα που θα λέγεται system.img εκείνο πρέπει να είναι στον φάκελο που θα ανοίξεις το CMD για να γράψεις ότι σου λέει ο οδηγός που βρήκες

Έκανα τα πάντα που λέει, αλλά όχι με την prerooted, με την κανονική...κανένα error όλα κομπλέ!!!Αλλά όταν βάζω το αρχείο της καινουριας ρομ μέσα, δε βγάζει ενημέρωση για update, όπως και αν το έχω ονομάζει...είτε cn είτε ww....τα ul00 κλπ μπροστά τα αφήνω....εκανα με την 2.17....

ξέρεις κάτι γι'αυτό???

Έκανα τα πάντα που λέει, αλλά όχι με την prerooted, με την κανονική...κανένα error όλα κομπλέ!!!Αλλά όταν βάζω το αρχείο της καινουριας ρομ μέσα, δε βγάζει ενημέρωση για update, όπως και αν το έχω ονομάζει...είτε cn είτε ww....τα ul00 κλπ μπροστά τα αφήνω....εκανα με την 2.17....

ξέρεις κάτι γι'αυτό???

Δεν κατάλαβα. Δεν χρησημοποίησες το pre-rooted Firmware από το Mega?

Δεν κατάλαβα. Δεν χρησημοποίησες το pre-rooted Firmware από το Mega?

όχι!!! δε χρειάζεται....μπορεις αφού άλλαξες το firmware να βάλεις την OTA rom στο κιν και τη βρίσκει....ακριβως από κάτω, το post της vivix

Nα σε ρωτησω, τα 3 αρχεια recovery κλπ που κατεβασες, τα κατεβασες απο το mega και για ποια εκδοση..(την 2.13.40.13 που ειχαμε αρχικά??? ή της τελευταιας που βάζουμε???)..επίσης κατέβασες όλο το φάκελο ή μόνο αυτα τα 3 αρχεία???
κατεβασα απο εδω https://drive.google.com/open?id=0B2OJIWJ3yAeBRXFfSVN3clZnZ1E&authuser=0 την εκδοση Z00A_WW_2.17.40.12.

Μετα αποσυμπιεζοντας τα δημιουργουνται 4 αρχεια :D

Phone 15 Pro Max Titanium Blue 256GB iOS 17.1.1

iPhone 13 Black 128GB iOS 17.1.1

iPad mini 8,3" 6th gen Gold 256GB iOS 17.1.1

iPad Pro 11" 4th gen Grey 256GB iOS 17.1.1

Apple watch 7 Black 45mm watchOS 10.1.1

Honor magic 4 Lite Blue 6/128GB Magic UI 4.2 (Android 11)

Για το 3) κανείς δε ξέρει σίγουρα, κανονικά θα πρέπει να ισχύει πανευρωπαική εγγύηση πάντως. Για τα υπόλοιπα:

1) Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές με βασική διαφορά τις 4G συχνότητες. Για πλήρη υποστήριξη Ελλάδας/Ευρώπης χρειάζεσαι το παγκόσμιο μοντέλο, το κινέζικο, αμερικάνικο κλπ δεν έχουν όλες τις συχνότητες 4G που προβλέπονται για Ελλάδα.

2) Η συχνότητα δεν έχει σχέση, πρέπει ο πωλητής να λέει ξεκάθαρα ποιο μοντέλο πουλάει. Απλά υπάρχουν κάποιες παραλλαγές που πουλιούνται μόνο στην Κίνα, πχ 1.8GHz CPU με 4GB RAM. Το παγκόσμιο μοντέλο βγαίνει μόνο με 2.3GHz CPU / 4GB RAM. Αν αποφασίσεις να το πάρεις, να είσαι σίγουρος τι θες και τι σου δίνουν αντίστοιχα.

EDIT: διευκρίνηση οτι το παράδειγμα μοντέλου παραπάνω ισχύει μόνο για το μεγάλο μοντέλο με 4GB RAM, το παγκόσμιο μοντέλο προφανώς και βγαίνει και σε μικρότερες εκδόσεις με 2GB RAM σε διάφορες παραλλαγές πάλι.

Ευχαριστώ, προσανατολίζομαι προς Ιταλία μεριά, έστειλα email και στο Amazon μηπως μπορούν να μας διαφωτίσουν για το ερώτημα 3

όχι!!! δε χρειάζεται....μπορεις αφού άλλαξες το firmware να βάλεις την OTA rom στο κιν και τη βρίσκει....ακριβως από κάτω, το post της vivix

Οκ νόμιζα ότι ήθελες να βάλεις την pre-rooted

επανεκίνηση έκανες?

Ναι, και τπτ......λύθηκε το θέμα με τα pop up, αλλά κρίμα, ξερω γω...τι μετονομασια να κάνω???το δοκιμασα σε ww και cn, κρατωντας τα μπροστα γραμματα, αλλά τπτ

Ναι, και τπτ......λύθηκε το θέμα με τα pop up, αλλά κρίμα, ξερω γω...τι μετονομασια να κάνω???το δοκιμασα σε ww και cn, κρατωντας τα μπροστα γραμματα, αλλά τπτ

Γιατι δεν δοκιμαζεις τον οδηγο που σου εδωσα με το link https://drive.google.com/open?id=0B2OJIWJ3yAeBRXFfSVN3clZnZ1E&authuser=0 για να κατεβασεις ολη τη ROM ? Σε μενα εγινε πολυ ευκολα ...

Γιατι δεν δοκιμαζεις τον οδηγο που σου εδωσα με το link https://drive.google.com/open?id=0B2OJIWJ3yAeBRXFfSVN3clZnZ1E&authuser=0 για να κατεβασεις ολη τη ROM ? Σε μενα εγινε πολυ ευκολα ...

Μπορείς να μου πείς τα βήματα που έκανες και ποια αρχεια κατέβασες από το zip του mega??? (https://mega.co.nz/#F!k4MHiAgL!dVuOKeH3eokcwPSNI79ffw)όλα??? και ρίχνω τα 3 στον φάκελο adb???? επίσης μετά το βήμα 3 (με το πρόσθετο fastboot flash system system.img - Only if you use Pre-ROOTed system image from MEGA Drive) σθνεχίζω κανονικά το βήμα 4? μπορώ μετά να το κάνω unroot για να έχω OTA??? Ξέρω, κουράζω, αλλά σορρι.. εννοώ θα αποσυμπιέσω ποια αρχεία στο adb folder? γτ έχω και την εντολή system

Edited by navi55

Παιδιά αυτό που έχει ο φάκελος στο mega είναι για να εγκαταστήσετε την pre-root έκδοση της rom. Δεν χρειάζεται να κάνετε εγκατάσταση την εργοστασιακή rom μετά. Ο οδηγός στο xda είναι αναλυτικοτατος στο τι να κάνετε. Απλά ακολουθήστε τον

Μπορείς να μου πείς τα βήματα που έκανες και ποια αρχεια κατέβασες από το zip του mega, όλα??? και ρίχνω τα 3 στον φάκελο adb???? επίσης μετά το βήμα 3 (με το πρόσθετο fastboot flash system system.img - Only if you use Pre-ROOTed system image from MEGA Drive) σθνεχίζω κανονικά το βήμα 4? μπορώ μετά να το κάνω unroot για να έχω OTA??? Ξέρω, κουράζω, αλλά σορρι..... εννοώ θα αποσυμπιέσω ποια αρχεία στο adb folder? γτ έχω και την εντολή system
Προσεξε τι ακριβως γραφω : Πηγαινε σαυτο το link https://drive.google.com/open?id=0B2OJIWJ3yAeBRXFfSVN3clZnZ1E και κατεβασε το zip που εχει. Αποσυμπιεσε το και θα βρεις 4 αρχεια, τα οποια θα flashαρεις με fastboot οπως λεει ο οδηγος .... που εβαλα:) Edited by kwnana

Προσεξε τι ακριβως γραφω : Πηγαινε σαυτο το link https://drive.google.com/open?id=0B2OJIWJ3yAeBRXFfSVN3clZnZ1E και κατεβασε το zip που εχει. Αποσυμπιεσε το και θα βρεις 4 αρχεια, τα οποια θα flashαρεις με fastboot οπως λεει ο οδηγος .... που εβαλα:)

Οοοκεικ, άρα ακολουθώ τον οδηγό και προχωράω κανονικά..... Προφανώς και το δικό σου ήταν WW με google applications, αλλά CN SKU... Αλήθεια, τον οδηγό της vivix τον είδες??? Παρόμοιος....και εκεί κάτι παίζει με αφαίρεση root και ενεργοποίηση OTA (Παρεπιπτόντως η απορία μου είναι, πως αφού δεν έβγαλε κανένα error στα προηγούμενα, χωρις την prerooted, δεν μου αναγνωρίζει το ΟΤΑ αρχείο.....)... Το πρόβλημά μου ήταν τα άπειρα pop up που καθιστούσαν το κινητο σε viber και what's up applications πχ, αχρηστο...όπως και το asus help...κάνοντας τα πάντα του οδηγού μέχρι το βήμα 3 (χωρίς prerooted) αυτά διορθώθηκαν..., αρα προφανώς κάαατι έγινε με τη μετατροπή του (καμουφλαρισμένου) CN SKU σε WW....Aν και εξ' αρχή το κιν είχε ww2.13.40.....Εν τέλει με το 2.17...βελτιώθηκε κάτι στο battery draining???? Γιατι εγώ με αυτο το firmware που είμαι τώρα, τη βγάζω δε τη βγάζω τη μέρα, με όχι βαριά χρήση.......

Ευχαριστώ εκ των προτέρων που μπήκες σε κόπο και απάντησες, όπως κατάλαβες ήθελα να πάω σε κανονική rom για να έχω OTA ενημερώσεις....

Οοοκεικ, άρα ακολουθώ τον οδηγό και προχωράω κανονικά..... Προφανώς και το δικό σου ήταν WW με google applications, αλλά CN SKU... Αλήθεια, τον οδηγό της vivix τον είδες??? Παρόμοιος....και εκεί κάτι παίζει με αφαίρεση root και ενεργοποίηση OTA (Παρεπιπτόντως η απορία μου είναι, πως αφού δεν έβγαλε κανένα error στα προηγούμενα, χωρις την prerooted, δεν μου αναγνωρίζει το ΟΤΑ αρχείο.....)... Το πρόβλημά μου ήταν τα άπειρα pop up που καθιστούσαν το κινητο σε viber και what's up applications πχ, αχρηστο...όπως και το asus help...κάνοντας τα πάντα του οδηγού μέχρι το βήμα 3 (χωρίς prerooted) αυτά διορθώθηκαν..., αρα προφανώς κάαατι έγινε με τη μετατροπή του (καμουφλαρισμένου) CN SKU σε WW....Aν και εξ' αρχή το κιν είχε ww2.13.40.....Εν τέλει με το 2.17...βελτιώθηκε κάτι στο battery draining???? Γιατι εγώ με αυτο το firmware που είμαι τώρα, τη βγάζω δε τη βγάζω τη μέρα, με όχι βαριά χρήση.......

Ευχαριστώ εκ των προτέρων που μπήκες σε κόπο και απάντησες, όπως κατάλαβες ήθελα να πάω σε κανονική rom για να έχω OTA ενημερώσεις....

ΟΚ Κατανοητο πλεον :)

Ευχαριστώ, προσανατολίζομαι προς Ιταλία μεριά, έστειλα email και στο Amazon μηπως μπορούν να μας διαφωτίσουν για το ερώτημα 3

Ενημέρωσε εάν έχεις απάντηση.

Ενημέρωσε εάν έχεις απάντηση.

Μόλις μου έστειλαν την απάντηση:

Ιn short: yes, if you buy this item you have a 2-year Statutory Warranty.

If the item is sold by Amazon you can contact us and we will assist you with the problem (we can offer a replacement or a refund for a defective item and you have to send it to our fulfillment center in Italy), if the item is sold by a third-party seller but fulfilled by Amazon you can still contact us (we can offer a refund after receiving your return). If the item is sold and shipped by a third-party seller you can contact the seller for help.

The manufacturer can provide an addional "commercial" warranty. But we don't know the duration of this warranty and we are not able to tell you if the item can be repaired in your country, for such information you can contact the manufacturer directly.

Here's a more detailed answer:

Each item sold by Amazon to a special purchaser so called "customer", or rather who purchases it not for professional purposes, is assisted with the statutory guarantee on the consumer goods covering conformity defects becoming apparent within 2 years from the item's delivery date (Statutory Warranty). In order to be able to avail of the Statutory Warranty, you shall notice Amazon, as indicated below, the conformity defect concerning your item within 2 months since the finding, otherwise you will lose the warranty right.

The Statutory Warranty protects the item of its conformity defects to the contract of sale. This is for instance the case of defective products or those which do not work properly; those which can be used neither in compliance with the conditions provided by the seller, nor for the purposes for which similar products are used; those that have neither characteristics nor qualities promised by the seller, as well as those that cannot be used for the purpose of purchase. You can find further information about the scope, content and rules to exercise the Statutory Warranty, with example cases, on our help pages:

https://www.amazon.it/garanzia_legale

The statutory warranty of conformity is an obligation provided for the national law implementing the EU directive regulating this matter (Directive 1999/44).

As a seller, Amazon is required to be subject to the statutory warranty provided for such directive with reference to any product sold by Amazon in Italy, apart from any additional warranties provided by the manufacturer or third parties.

Some items can have an additional warranty, so called commercial or conventional warranty, issued by either the manufacturer or a third party directly who set the conditions and duration. Such commercial warranty neither excludes, nor limits sellers' obligations as set forth by the statutory warranty.

We are not able to know details about the manufacturer's warranty of each product sold on Amazon.it. For further information on the commercial warranty please check either details in the product box, or by contacting the manufacturer directly.

With reference to items sold by third parties on Amazon Marketplace platform, the statutory warranty shall be issued by sellers. To know more about this warranty, please contact the seller directly.

It is possible that the manufacturer's commercial warranty is valid for the whole European Union so that you can get assistance in an European country different from that where the product was delivered.

Otherwise if the manufacturer's warranty is valid for Italy only, you could get assistance under such warranty at authorized centres in Italy. For this reason, it is important that you check the warranty terms and conditions with the manufacturer issuing such warranty.

With reference to products bought on Amazon Marketplace platform, you can know details of the commercial warranty by contacting the seller directly.

Ενημερωτικά ακρίβυνε το ασημί.... από 325 σε 345€

Λοιπον εντυπωσεις μετα απο το χθεσινο στησιμο με Z00A_WW_2.17.40.12 ROM :

Η συσκευη ειναι πολυ γρηγορη. Οθονη φωτεινη, καθαρη

Μπαταρια μετα απο ενα 8ωρο σχεδον στησιμο εφτασε στο 50% (νομιζω πολυ καλο)

Η Asus εχει καποιες παραξενιες στα δομη των φακελλων της και στη συμπεριφορα των εγκατεστημενων εφαρμογων. Εβαλα το Sygic, οταν πηγα να το τρεξω μου εγραψε πως δεν μπορει να τρεχει απο την καρτα και τη μετεφερε μονο του στη συσκευη. Ομως μετα παρολο που τρεχει η εφαρμογη, δεν μπορω να τη βρω που βρισκεται πλεον εγκατεστημενη για να μεταφερω τα αγαπημενα μου ...

Εβαλα την εφαρμογη Docs to Go και δεν βλεπει τα εγγραφα μου στην εξωτερικη καρτα SD ....

Παραξενη συμπεριφορα και εντελως καινουρια για μενα ...

Το ηχειο παιζει πολυ δυνατα, ηχους εβαλα κανονικα δικους μου, ο φακος πολυ δυνατος, μνημη παντα ελευθερη απο 2.3-2.7.

Απο διαστασεις η συσκευη ειναι ελαχιστα (περιπου 0,5εκ) μικροτερο στο υψος απο το iPhone 6 Plus που εχω, πλατος το ιδιο, παχος κανα 2 χιλ πιο χοντρο στη μεση. Τελικα η ολη εμφανιση ξεγελαει, δεν ειναι "γκουμουτσα" η συσκευη ...

Με viber και whatsap δεν ειδα κατι παραξενο μεχρι τωρα, φωτογραφιες δεν τραβηξα ακομη, video παιζει κανονικα με το ενσωματωμενο προγραμμα.

Μηνυματα εβαλα αναγκαστικα GoSMS για να παιζει δικαρτο και 160 χαρακτηρες .....

Αλλο κατι αν θυμηθω, το συμπληρωνω στην πορεια ....

Γενικο συμπερασμα η συσκευη ειναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ και αξιζει τα λεφτα της (300€) ΠΛΗΡΩΣ :rolleyes:

Edited by kwnana

Λοιπον εντυπωσεις μετα απο το χθεσινο στησιμο :

Η συσκευη ειναι πολυ γρηγορη. Οθονη φωτεινη, καθαρη

Μπαταρια μετα απο ενα 8ωρο σχεδον στησιμο εφτασε στο 50% (νομιζω πολυ καλο)

Η Asus εχει καποιες παραξενιες στα δομη των φακελλων της και στη συμπεριφορα των εγκατεστημενων εφαρμογων. Εβαλα το Sygic, οταν πηξγα να το τρεξω μου εγραψε ποως δεν μπορει να τρεχει απο την καρτα και τη μετεφερε μονο του στη συσκευη. Ομως μετα παρολο που τρεχει η εφαρμογη, δεν μπορω να τη βρω που βρισκεται πλεον εγκατεστημενη για να μεταφερω τα αγαπημενα μου ...

Εβαλα την εφαρμογη Docs to Go και δεν βλεπει τα εγγραφα μου στην εξωτερικη καρτα SD ....

Καλημέρα!!!Τώρα μπαίνω στη διαδικασία να δοκιμάσω τον οδηγό που μου έστειλες..... :) Eρώτηση: μετα, από το SuperSU μπορείς να κάνεις unroot και να είσαι κανονικά μη ρουταρισμένος???

Όλα αυτά που περιγράφετε, δηλαδή root, unroot, αλλαγή rom κλπ πρέπει να τα κάνεις κάποιος και στο ευρωπαϊκό μοντέλο ή γίνονται μόνο στο ασιατικό? Edited by hatzi90

Καλημέρα!!!Τώρα μπαίνω στη διαδικασία να δοκιμάσω τον οδηγό που μου έστειλες..... :) Eρώτηση: μετα, από το SuperSU μπορείς να κάνεις unroot και να είσαι κανονικά μη ρουταρισμένος???
Φανταζομαι πως ναι. Αλλα δεν το εχω κανει, οποτε να μη σε παιρνω και στο λαιμο μου. Εγω δεν ενγημερωσα το SuperSU .....

Φανταζομαι πως ναι. Αλλα δεν το εχω κανει, οποτε να μη σε παιρνω και στο λαιμο μου. Εγω δεν ενγημερωσα το SuperSU .....

Καθυστερησα να απαντησω.... :P Λοιπον, και εγω ειμαι στην prerooted rom, να πω πως οντως οπως προανεφερες, βελτιωθηκε η εικονα, σε οποιους ειχαν θεμα με τα ποπ απ, να οω πως εξαλειφθηκαν, viber και what's up εφαρμογες λειτουργουν κανονικα οντας μεταφερμενες στην καρτα sd....Και εγω, απλα αγνοω το update του SU....Θα το χρησιμοποιησω κανενα διημερο, να πω για τη διαχειριση μπαταριας, αλλα νομιζω πως ηδη εχει βελτιωθει....Επισης για καποιους που εχουν θεματα με την καμερα, ισως η αναβαθμιση του pixelmaster αυτονομα, απο playstore τους βοηθησει... :) :)

Καθυστερησα να απαντησω.... :P Λοιπον, και εγω ειμαι στην prerooted rom, να πω πως οντως οπως προανεφερες, βελτιωθηκε η εικονα, σε οποιους ειχαν θεμα με τα ποπ απ, να οω πως εξαλειφθηκαν, viber και what's up εφαρμογες λειτουργουν κανονικα οντας μεταφερμενες στην καρτα sd....Και εγω, απλα αγνοω το update του SU....Θα το χρησιμοποιησω κανενα διημερο, να πω για τη διαχειριση μπαταριας, αλλα νομιζω πως ηδη εχει βελτιωθει....Επισης για καποιους που εχουν θεματα με την καμερα, ισως η αναβαθμιση του pixelmaster αυτονομα, απο playstore τους βοηθησει... :) :)

Η μπαταρία πόσες ώρες βγάζει οθόνη με δεδομένα ανοιχτά...?

Η μπαταρία πόσες ώρες βγάζει οθόνη με δεδομένα ανοιχτά...?

Ακομα δεν ειμαι σε θεση να σου πω μιας και απο τοτε που φλασαρα την καινουρια ρομ ημουν ηδη χαμηλα σε μπαταρια....παντως με ανοιγοκλεισιμο δεδομενων, μς την 2.13.40.13 ηταν πρωι, ως βραδυ, αντε κ λιιιιγο ως 9 με 10 το επομενο πρωι....Επισης με την παλια ρομ και ενεργοποιημενο το asus cover λογω θηκης, ειδα πως μου ετρωγε το 25% της μπαταριας......Κανε λιγο υπομονη να το δουλεψω με την καινουρια να σου πω...Δειχνει βελτιωμενο παντως.....

• The title was changed to Asus Zenfone 2