Jump to content

[Google Nexus 6] Μπαταρία: Οι εμπειρίες σας

gnt
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ συζητάμε αποκλειστικά για ότι έχει να κάνει με τη μπαταρία του Google Nexus 6.

Παρακαλώ να δίνονται τα απαραίτητα στοιχεία (ROM, kernel κ.τ.λ.), ώστε να γίνονται οι συγκρίσεις μεταξύ των χρηστών.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Καλορίζικο το θέμα,ας το πιάσω πρωτος :p

[ATTACH]54638[/ATTACH]

[ATTACH]54639[/ATTACH]

[ATTACH]54640[/ATTACH]

[ATTACH]54641[/ATTACH]

Όλη μέρα με δεδομένα ,φωτεινοτητα στο 30%,youtube,skype videocalls, facebook , tapatalk κλπ όπως φαινονται στα screenshot. Ξέχασα να βγάλω την ώρα χρήσης της οθόνης , απλά σας λέω ότι την ώρα των screenshots ήταν στις 4ώρες 23λεπτά.

Επίσης έχω επισυνάψει και τον μετρητή των δεδομένων για να δείτε την κατανάλωση η οποία δεν ήταν και αμελητέα.

Όλα στοκ χωρίς ρουτ και grennify στα facebook , messenger , twitter.

Location service στο off.

Στα της αποφόρτισης το έβγαλα από τον φορτιστη στις 11 το βράδυ,πλήρως φορτισμένο, και 8 το πρωι η μπαταρία ήταν στο 97% με τον συγχρονισμό του gmail και τα δεδομένα ανοιχτα.

Edited by phonez

Δεν είχα δει αυτό το θέμα. Περίπου ίδια πιάνουμε, λίγο λιγότερο αλλά παίζει καμιά ώρα παιχνίδια εγώ και το έχω πάντα 100% με adaptive (αυτόματο τόνο). Οπότε δείχνω να είμαστε οκ.

Πρέπει να γίνει καμια δοκιμή καμιά μέρα και σε full σήμα να δούμε διαφορές.

Πες μου λίγο, Location services πως τα έχεις?

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Καλορίζικο το θέμα,ας το πιάσω πρωτος :p

[ATTACH]54638[/ATTACH]

[ATTACH]54639[/ATTACH]

[ATTACH]54640[/ATTACH]

[ATTACH]54641[/ATTACH]

Όλη μέρα με δεδομένα ,φωτεινοτητα στο 30%,youtube,skype videocalls, facebook , tapatalk κλπ όπως φαινονται στα screenshot. Ξέχασα να βγάλω την ώρα χρήσης της οθόνης , απλά σας λέω ότι την ώρα των screenshots ήταν στις 4ώρες 23λεπτά.

Επίσης έχω επισυνάψει και τον μετρητή των δεδομένων για να δείτε την κατανάλωση η οποία δεν ήταν και αμελητέα.

Όλα στοκ χωρίς ρουτ και grennify στα facebook , messenger , twitter.

Location service στο off.

Στα της αποφόρτισης το έβγαλα από τον φορτιστη στις 11 το βράδυ,πλήρως φορτισμένο, και 8 το πρωι η μπαταρία ήταν στο 97% με τον συγχρονισμό του gmail και τα δεδομένα ανοιχτα.

Στα ίδια είμαι και εγώ φίλε.

Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία

Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης

Δεν είχα δει αυτό το θέμα. Περίπου ίδια πιάνουμε, λίγο λιγότερο αλλά παίζει καμιά ώρα παιχνίδια εγώ και το έχω πάντα 100% με adaptive (αυτόματο τόνο). Οπότε δείχνω να είμαστε οκ.

Πρέπει να γίνει καμια δοκιμή καμιά μέρα και σε full σήμα να δούμε διαφορές.

Πες μου λίγο, Location services πως τα έχεις?

Location off, στο WiFi scanning always available off, απενεργοποίηση nuplayer στα developer options και στα notifications έχω επιλέξει no notifications για τα apps.

Location off, στο WiFi scanning always available off, απενεργοποίηση nuplayer στα developer options και στα notifications έχω επιλέξει no notifications για τα apps.

αααα, άρα μια χαρά είμαι εγώ.. Ολα στο ον και στο φουλ

Oneplus 5 - 128GB

Μήπως πρέπει να πάω εγώ για αντικατάσταση;;;

Εγώ έκανα την εξείς χαζομαρα: ανοίγοντας το τηλέφωνο έκανα την μεταφορά απο το παλιό galaxy nexus με το NFC. Στην μέση της μεταφοράς των εφαρμογών μου έβγαλε system update για 5.0.1 και το έκανα. Θα κάνω clean install απο την αρχή με το toolkit αυτές τις ημέρες και θα το ξαναδώ.

Μήπως πρέπει να πάω εγώ για αντικατάσταση;;;

Εγώ έκανα την εξείς χαζομαρα: ανοίγοντας το τηλέφωνο έκανα την μεταφορά απο το παλιό galaxy nexus με το NFC. Στην μέση της μεταφοράς των εφαρμογών μου έβγαλε system update για 5.0.1 και το έκανα. Θα κάνω clean install απο την αρχή με το toolkit αυτές τις ημέρες και θα το ξαναδώ.

Εννοείται clean installation. Εγώ απο όσα ανεφερες είχα το WiFi σε συνεχή αναζήτηση και το location σε battery saving. Επίσης φωτεινότητα 100% adaptive. Και έπιασε 4 ώρες και 15 λεπτά ανοιχτής οθόνης. Επίσης όλα τα notification Λεσινίτσα, πέρα από οσα είναι παγωμένα από greenify

Oneplus 5 - 128GB

Διέγραψα (μεσω root)

youtube,maps,play music, google earth, google+, camera, calendar, chrome

τα εγκατέστησα ξανά από το Play store και έτσι τα έχω παγώσει μέσω greenify. Ούτε location services τραβούν ούτε πόρους γενικά. Θα επιστρέψω με εντυπώσεις.

(αν και όπως έχουμε πει, με τόσο τυχάρπαστη ποιότητα σήματος εδώ, δύσκολα να βγουν ασφαλή συμπεράσματα)

Oneplus 5 - 128GB

Απ ότι έχω δει γενικά στο Internet η μπαταρία έχει κάτσει περίπου στις 4:30 ώρες sot...

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Εκεί κάθεται η μπίλια. Εχω προσέξει στα στατιστικά της μπαταρίας ότι το τηλέφωνο ξυπνάει πολλές φορές απο deep sleep. Γενικώς μου θυμίζει εποχές 4.0.1.

Επίσης απενεργοποιήστε το NuPlayer απο τις ''επιλογές προγραμματιστή''. Έχει αναφερθεί απο χρήστες ότι βοηθάει τη μπαταρία και μειώνει τα wakelocks. Δεν έχω βρει και κάποια χρησιμότητα άλλωστε στο συγκεκριμένο.

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

Εμένα με ανοιχτα ενημέρωσης face,mail,insta,καιρός,τοποθεσία,αρκετών σκάλισμα οθόνη 80%περιπου.κραταει μιαμιση μέρα άνετα μέχρι να φτασει απο το 100% στο 20%. :) καλη χρόνια σε ολους

Εμένα με ανοιχτα ενημέρωσης face,mail,insta,καιρός,τοποθεσία,αρκετών σκάλισμα οθόνη 80%περιπου.κραταει μιαμιση μέρα άνετα μέχρι να φτασει απο το 100% στο 20%. :) καλη χρόνια σε ολους

Καλή χρονιά σε όλους.

Το σημαντικότερο που πρέπει να αναφέρουμε είναι ποση ώρα είναι ανοιχτή η οθόνη (Screen On Time), γιατί αν το αφήσουμε στο συρτάρι μπορεί να κρατάει και μια εβδομάδα :p

Edited by elthis

Follow me on XDA

Καλή χρονιά σε όλους.

Το σημαντικότερο που πρέπει να αναφέρουμε είναι ποση ώρα είναι ανοιχτή η οθόνη (Screen On Time), γιατί αν το αφήσουμε στο συρτάρι μπορεί να κρατάει και μια εβδομάδα :p

Όπως ήδη έχεις πει ,σε κανονικές συνθήκες ,η μπαταρία κρατάει κατι ανάμεσα στις 4 και 4.30 ώρες.Εγώ πιστεύω ότι και να κάνει κανείς ,παραπάνω δεν πάει .Κι αυτό γιατί την κατανάλωση την κάνει κυρίως η οθόνη.

Για να γίνω ποιο συγκεκριμένος με την οθόνη ανοιχτή μου βγάζει αυτονομία ίδια με το note4 περιπου 5μιση ωρες

----- προσθήκη μηνύματος 35 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν παίζω παιχνίδια καθόλου ομως

Όπως ήδη έχεις πει ,σε κανονικές συνθήκες ,η μπαταρία κρατάει κατι ανάμεσα στις 4 και 4.30 ώρες.Εγώ πιστεύω ότι και να κάνει κανείς ,παραπάνω δεν πάει .Κι αυτό γιατί την κατανάλωση την κάνει κυρίως η οθόνη.

Αυτό είναι η αλήθεια αν θέλουμε να μιλήσουμε για ένα μέσο όρο και out of the box εμπειρία.

Αν βρω λίγο χρόνο θα γράψω κάποια πράγματα πως μπορούμε να δούμε βελτίωση στη μπαταρία.

Π.χ. εγώ ενώ στην αρχή έβγαζα περιπου 4 ώρες και κάτι, έχω καταφέρει με την ίδια χρήση να βγάζω γύρω στις 5, 5:30 ώρες χωρίς να στερούμαι τίποτα ;)

Follow me on XDA

Αυτό είναι η αλήθεια αν θέλουμε να μιλήσουμε για ένα μέσο όρο και out of the box εμπειρία.

Αν βρω λίγο χρόνο θα γράψω κάποια πράγματα πως μπορούμε να δούμε βελτίωση στη μπαταρία.

Π.χ. εγώ ενώ στην αρχή έβγαζα περιπου 4 ώρες και κάτι, έχω καταφέρει με την ίδια χρήση να βγάζω γύρω στις 5, 5:30 ώρες χωρίς να στερούμαι τίποτα ;)

Για μολόγα λοιπόν:)

Aς δούμε λοιπόν πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη μπαταρία του Ν6, χωρίς να χάσουμε τις βασικές λειτουργίες του.

Καταρχήν να έχουμε στο μυαλό μας ότι για τη διάρκεια της μπαταρίας σε μια συσκευή παίζουν ΠΟΛΛΑ ρόλο, απο το σήμα κινητής που έχουμε στη περιοχή μας, απο τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε αλλά και το πως τις ανοίγουμε (π.χ. με το να ανοίγουμε το FB στον Browser καταναλώνουμε λιγότερη μπαταρία απο την επίσημη εφαρμογή), απο το αν χρησιμοποιούμε Bluetooth ή όχι αλλά και ποιο gadget χρησιμοποιούμε με BT και άλλα ΠΟΛΛΑ.

Η δική μου προτίμηση καταρχήν είναι stock rooted ή custom rom closed to stock με stock kernel επίσης.

Ο μέσος όρος διάρκειας μπαταρίας στο Ν6 SoT (Screen On Time) αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι 4-4:30 ώρες. Πλέον με κάποιες ρυθμίσεις/εφαρμογές/απεγκαταστάσεις έχω φτάσει το δικό μου μέσο όρο στις 5-5:30. Άρα με τις παρακάτω συμβουλές μπορούμε να βελτιώσουμε κατά περίπου 1 ώρα το SoT που είναι αρκετά καλά.

Η επιλογή της rom μου αυτή τη στιγμή είναι η RASTAPOP που βασίζεται στο τελευταίο img της Google, 5.0.2, αλλά δεν έχει πολλές βελτιώσεις στο εσωτερικό της, αλλά και σχεδόν καμία οπτικά. Όπως μ αρέσει δηλαδή...:)

Εφαρμογές που χρησιμοποιώ πολύ και είναι αρκετά ενεργοβόρες, FB, Messenger, Viber, Whatssapp, Tapatalk.

Καμία απο αυτές δεν έχω βάλει να ''κοιμάται'' με το Greenify. Όλες τις άλλες όμως εφαρμογές χρήστη όπως και κάποιες εφαρμογές συστήματος (όπως τη κάμερα, τον stock Browser, το Street View και τους χάρτες) τις έχω Greenified.

Στις ρυθμίσεις της συσκευής τώρα οι επιλογές μου είναι (σαν Booker ακούγομαι...:p):

3G αντί 4G

Wifi→Σύνθετα→Uncheck ''Σάρωση πάντα διαθέσιμη''

NFC Off

Προβολή→ Προσαρμοστική φωτεινότητα και περίπου 60% φωτεινότητα

Οθόνη Ambient on

Daydream off

Απενεργοποιημένες εφαρμογές που θα δείτε στη φωτό πιο κάτω

Τοποθεσία→Εξοικονόμηση μπαταρίας

Ασφάλεια→''Διαχειρηστές Συσκευών''→Untick ''Διαχείρηση συσκευής Android''

Επιλογές για προγραμματιστές→Untick ''Χρήση του NuPlayer''

Επίσης, εκτός του Greenify χρησιμοποιώ και την εφαρμογή App Ops έτσι ώστε να απενεργοποιήσω διάφορα permissions αλλά και να απενεργοποιήσω πολλές εφαρμογές απο το να ξεκινάνε με το startup manager.

Επίσης στην εφαρμογή της Google (Ρυθμίσεις Google)→Aσφάλεια→όλα untick

That's all....Αν έχω ξεχάσει κάτι ή έχετε καμιά πρόταση/παρατήρηση κτλ, feel free...!!!

https://www.dropbox.com/s/nm8yzgi8rnvokk1/Screenshot_2015-01-01-16-37-02.png?dl=0

https://www.dropbox.com/s/w4nodxeclstzsiv/Screenshot_2015-01-01-16-37-07.png?dl=0

https://www.dropbox.com/s/8m82fk4iforz6h7/Screenshot_2015-01-01-15-05-27.png?dl=0

Edited by elthis

Follow me on XDA

Καλησπερα...Το καλωδιο φορτισης (micro usb) του nexus 6 μπορουμε να το βρουμε και χωριστα?

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

@ethis,ωραιες επιλογες,οτι κανω και γω σχεδον παντα στα κινητα μου.μου κανει ομως εντυπωση που με το greenify του εδωσες τοση βοηθεια..
Vamos Aris

• The title was changed to [Google Nexus 6] Μπαταρία: Οι εμπειρίες σας