SaintPetrouil Δημ. December 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2015 LoL.... Ελπίζω να μην ισχύει.... Ισχύει. Το βλέπω στο νεξους5 της δικιάς μου και σε πολλά σεξους6 στο xda Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stef08 Δημ. December 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2015 νίκο rooted συσκευες με stock rom δεν λαμβάνουν ΟΤΑ updates? μονο flash img?δλδ παλι back up Κλπ κλπ?εκτος και να κατεβασουμε το OTA αρχειο και το κανουμε flash, sideload Rooted συσκευές με custom recovery δεν παίρνουν ota updates Παράθεση Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. December 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2015 ... μονο flash img?δλδ παλι back up Κλπ κλπ?εκτος και να κατεβασουμε το OTA αρχειο και το κανουμε flash, sideload Ναι, θεωρητικά μπορείς να το κάνεις, αλλά η Google δεν δημοσιεύει τα OTA αρχεία Άρα πρέπει να το βρεις από κάποιον άλλο που το έχει σώσει, και να αφορά την μετάβαση από την έκδοση που έχεις εσύ, γιατί λογικά ανάλογα με το ποια έκδοση έχεις, θα υπάρχει ένα διαφορετικό OTA προς το 6.0.1 (καθώς τα OTA περιέχουν μόνο τα αρχεία που αλλάζουν, και όχι όλο το factory image) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georkouk Δημ. December 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2015 Ξέρουμε πάντως σίγουρα πως ο γούγλης έκανε μεγάλη πατάτα με ένα battery % bug στην 6.0.1 ... :lol: Και απορώ τι testing πέρασε η έκδοση και δεν το είδαν. Εγώ το είδα με το που μπουταρε το κινητο. Τι εννοείς; Παράθεση Lg Optimus 2x --> Lg Optimus 4x --> Motorola Nexus 6 --> Pixel 3 XL Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. December 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2015 Ξέρουμε πάντως σίγουρα πως ο γούγλης έκανε μεγάλη πατάτα με ένα battery % bug στην 6.0.1 ... :lol: ... Λογικά αυτό οφείλεται στο τροποποιημένο ramdisk Έχεις χρησιμοποιήσει το τροποποιημένο boot.img του chainfire? (shamu-mra58k-boot.zip) Αν ναι, τότε πρέπει να βάλεις το boot.img του ΜΜΒ29 Για να το τροποποιήσεις, πέρνα το SuperSU 2.61 (αντί του 2.52) από το TWRP Πρέπει να περάσεις και ξανά το system.img για να σβήσει το παλιό SuperSU Δηλαδή, συνολικά, η διαδικασία είναι: - REBOOT TO BOOTLOADER (adb reboot-bootloader) - FLASH RADIO (fastboot flash radio radio-shamu-d4.01-9625-05.32+fsg-9625-02.109.img) - REBOOT BOOTLOADER (fastboot reboot-bootloader) - FLASH BOOT.IMG (fastboot flash boot boot.img) - FLASH CACHE.IMG (fastboot flash cache cache.img) - FLASH SYSTEM.IMG (fastboot flash system system.img) - REBOOT TO TWRP - INSTALL SUPERSU (SuperSU-v2.61-20151207213702.zip) - REBOOT TO SYSTEM (χωρίς να εγκαταστήσεις το SuperSU που θα προτείνει το TWRP) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. December 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2015 Λογικά αυτό οφείλεται στο τροποποιημένο ramdisk Έχεις χρησιμοποιήσει το τροποποιημένο boot.img του chainfire? (shamu-mra58k-boot.zip) Αν ναι, τότε πρέπει να βάλεις το boot.img του ΜΜΒ29 Για να το τροποποιήσεις, πέρνα το SuperSU 2.61 (αντί του 2.52) από το TWRP Πρέπει να περάσεις και ξανά το system.img για να σβήσει το παλιό SuperSU Δηλαδή, συνολικά, η διαδικασία είναι: - REBOOT TO BOOTLOADER (adb reboot-bootloader) - FLASH RADIO (fastboot flash radio radio-shamu-d4.01-9625-05.32+fsg-9625-02.109.img) - REBOOT BOOTLOADER (fastboot reboot-bootloader) - FLASH BOOT.IMG (fastboot flash boot boot.img) - FLASH CACHE.IMG (fastboot flash cache cache.img) - FLASH SYSTEM.IMG (fastboot flash system system.img) - REBOOT TO TWRP - INSTALL SUPERSU (SuperSU-v2.61-20151207213702.zip) - REBOOT TO SYSTEM (χωρίς να εγκαταστήσεις το SuperSU που θα προτείνει το TWRP) Εισαι απίστευτος!! thanx! :) Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_GR Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 (edited) εχεις κανει root με την νεα μεθοδο του Chaifire που σβηνεται το Root μετα απο εναπαφορα τηλεφώνου? εβαλε κανεις την 6.0.1? αν και ειναι ακομα for Developers απο οτι ειδα Edited December 9, 2015 by charlie_GR Παράθεση Live2Di3 <FFvsSK> UK burN 4 Me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 εχεις κανει root με την νεα μεθοδο του Chaifire που σβηνεται το Root μετα απο εναπαφορα τηλεφώνου? εβαλε κανεις την 6.0.1? αν και ειναι ακομα for Developers απο οτι ειδα Η 6.0.1 δεν είναι πλέον σε φάση για developers, έχει αρχίσει να διανέμεται OTA Δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές Για το radio, έχει προχωρήσει ελαφρώς η έκδοση στο ΜΜΒ29, αν είχες πρόβλημα με το προηγούμενο, δες μήπως αυτό είναι οκ Όταν φλασάρεις το system image, νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς χρειαζόταν να περάσεις το supersu ξανά. Απλώς το τροποποιημένο boot.img του MRA58K δούλευε και στα MRA58N και MRA58R, ενώ δεν λειτουργεί στο ΜΜΒ29 (το οποίο όμως λύνεται περνώντας το SuperSU 2.61 το οποίο το ίδιο το SuperSU.zip κατά την εγκατάστασή του τροποποιεί το boot.img του ΜΜΒ29) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stef08 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Εγώ έχω βάλει την 6.0.1 με systemeless root του chainfire σε 6p γενικά δεν αξίζει αυτη τη στιγμή για εμένα αυτό το ρουτ Παράθεση Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Εγώ έχω βάλει την 6.0.1 με systemeless root του chainfire σε 6p γενικά δεν αξίζει αυτη τη στιγμή για εμένα αυτό το ρουτ Γιατί? //// Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stef08 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Επειδή ο μόνος λόγος που έχει κάποιος να τον βάλει είναι για να δουλεύει το Android Pay έχει πολλά προβλήματα, υπάρχουν εφαρμογές που δεν τρέχουν επειδή δεν αναγνωρίζουν ως ρουτ το τηλέφωνο και επειδή ακόμα και ο chainfire δεν ξέρει πόσο ακόμα θα μπορέσει να το υποστηρίζει αφού ανά πάσα στιγμή με ένα update της google μπορεί να σταματήσει να δουλεύει Παράθεση Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Επειδή ο μόνος λόγος που έχει κάποιος να τον βάλει είναι για να δουλεύει το Android Pay έχει πολλά προβλήματα, υπάρχουν εφαρμογές που δεν τρέχουν επειδή δεν αναγνωρίζουν ως ρουτ το τηλέφωνο και επειδή ακόμα και ο chainfire δεν ξέρει πόσο ακόμα θα μπορέσει να το υποστηρίζει αφού ανά πάσα στιγμή με ένα update της google μπορεί να σταματήσει να δουλεύει Βασικά υπάρχει και άλλος λόγος.. custom kernel, Add Away, μια 2 μικροαλλαγές στο build.prop (όπως landscape mode in home screen), και lock screen with screen on button :) Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georkouk Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Παιδιά τι είναι αυτό το σφάλμα με το battery % bug στην 6.0.1? Να αρχίσω να ανησυχώ; :p Παράθεση Lg Optimus 2x --> Lg Optimus 4x --> Motorola Nexus 6 --> Pixel 3 XL Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stef08 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 (edited) Βασικά υπάρχει και άλλος λόγος.. custom kernel, Add Away, μια 2 μικροαλλαγές στο build.prop (όπως landscape mode in home screen), και lock screen with screen on button :) Τι εννοείς όταν λες custom kernel και add away γιατί οι άλλοι λογοι που ανέφερες δεν με ενδιαφέρουν και πολύ,δεν μπορείς να έχεις custom kernel με τον παραδοσιακό τρόπο; Επειδή αυτός που φοράω τώρα είναι custom και είμαι με non systemelles root Edited December 9, 2015 by Stef08 Παράθεση Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Τι εννοείς όταν λες custom kernel και add away γιατί οι άλλοι λογοι που ανέφερες δεν με ενδιαφέρουν και πολύ,δεν μπορείς να έχεις custom kernel με τον παραδοσιακό τρόπο; Επειδή αυτός που φοράω τώρα είναι custom και είμαι με non systemelles root Για τον κέρνελ έχεις δίκιο, αν και δεν γνωρίζω αν μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις χρωμάτων της οθόνης αν δεν έιμαι rooted. Αυτό το addaway εννοώ https://f-droid.org/repository/browse/?fdid=org.adaway Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stef08 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Νόμιζω ότι παρερμήνευσες τα γραφομενα μου δεν είπα ότι το ρουτ δεν χρειάζεται είπα ότι το systemless root του chainfire που είναι νέος τρόπος έχει ακόμα προβλήματα Παράθεση Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Νόμιζω ότι παρερμήνευσες τα γραφομενα μου δεν είπα ότι το ρουτ δεν χρειάζεται είπα ότι το systemless root του chainfire που είναι νέος τρόπος έχει ακόμα προβλήματα ααα, οκ, τοτε ναι, τα παρερμηνευσα :) Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stef08 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 (edited) Δεν υπήρχε περίπτωση να είμαι κάτα του Ρουτ ρουταρα τη πρώτη μέρα που πήρα το 6 p στα χέρια μου χαχα Edited December 9, 2015 by Stef08 Παράθεση Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Επειδή ο μόνος λόγος που έχει κάποιος να τον βάλει είναι για να δουλεύει το Android Pay έχει πολλά προβλήματα, υπάρχουν εφαρμογές που δεν τρέχουν επειδή δεν αναγνωρίζουν ως ρουτ το τηλέφωνο και επειδή ακόμα και ο chainfire δεν ξέρει πόσο ακόμα θα μπορέσει να το υποστηρίζει αφού ανά πάσα στιγμή με ένα update της google μπορεί να σταματήσει να δουλεύει Το system-less σε σχέση με το system-based δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο future proof ως προς το τι μπορεί να κάνει η Google και να σταματήσουν να λειτουργούν Και τα δύο χρησιμοποιούν ένα τροποποιημένο boot.img στο Marshmallow (απλώς στο supersu 2.52 πρέπει να έχεις βάλει το τροποποιημένο μόνος σου, ενώ το supersu 2.61 zip κατά την εγκατάστασή του πατσάρει το stock) Θεωρητικά, το system-less είναι σωστότερο, καθώς μη πειράζοντας το /system αφήνει να λειτουργούν οι εφαρμογές που απαιτούν απείραχτο /system (Android Pay, OTA κλπ) Και κανονικά, μια εφαρμογή που χρειάζεται ρουτ, δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται από το που ακριβώς είναι το su Σε μένα όλες οι εφαρμογές που χρειάζονται ρουτ, λειτουργούν Τώρα αν υπάρχουν κάποιες εφαρμογές root που από κακή προγραμματιστική πρακτική τους κοιτάνε για το su σε ένα συγκεκριμένο directory χωρίς να ρωτήσουν πρώτα που βρίσκεται, είναι λάθος των προγραμματιστών των εφαρμογών, αλλά είναι πολύ εύκολο να το διορθώσουν ώστε να λειτουργεί με το system-less root Σε σένα, ποιες εφαρμογές root δεν λειτουργούν? Αν δεν διορθωθούν οι εφαρμογές αυτές που δεν σου λειτουργούν στην επόμενη έκδοσή τους, βάλε το SuperSU 2.62 που θα έχει μια λύση για ορισμένες κακότροπες εφαρμογές που ψάχνουν ντε και καλά στο /system/xbin/su Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stef08 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Τα λόγια του chainfire για το systemless root "Chainfire describes the current development status as "bugs, bugs everywhere."*συνέντευξη στο site Android police ----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Τα λόγια του chainfire για το systemless root "Chainfire describes the current development status as "bugs, bugs everywhere."*συνέντευξη στο site Android police Επίσης όπως έγραψα ο ίδιος ο. Chainfire δεν εγγυάται την συνέχιση του project αφού δεν μπορεί να είναι σίγουρος τί patches θα ενσωμάτωσει η Google σε μελλοντικά update Οι κακογραμμενες Ρουτ εφαρμογές που χρησιμοποιώ και κοιτούν μόνο ένα directory για Ρουτ μου έχουν φανεί χρήσιμα εργαλεία όλα αυτά τα χρόνια και δεν σκοπεύω να τα αποχωρήστω Παράθεση Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Τα λόγια του chainfire για το systemless root "Chainfire describes the current development status as "bugs, bugs everywhere."*συνέντευξη στο site Android police Όλα τα προγράμματα αξιωματικά έχουν bugs Οι σοβαροί προγραμματιστές δεν έχουν πρόβλημα να το παραδεκτούν ----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Επίσης όπως έγραψα ο ίδιος ο. Chainfire δεν εγγυάται την συνέχιση του project αφού δεν μπορεί να είναι σίγουρος τί patches θα ενσωμάτωσει η Google σε μελλοντικά update Αυτό που δεν εγγυάται, είναι η συνέχιση της λύσης με το τροποποιημένο boot.img Οι υφιστάμενες λύσεις στο Marshmallow, και οι system-based και η system-less, χρησιμοποιούν και οι δύο τροποποιημένο boot.img Οπότε ως προς την παράμετρο που θέτεις (για το αν μελλοντικά η Google κλείσει αυτή τη δυνατότητα), οι system-based και system-less δεν έχουν διαφορά Οι κακογραμμενες Ρουτ εφαρμογές που χρησιμοποιώ και κοιτούν μόνο ένα directory για Ρουτ μου έχουν φανεί χρήσιμα εργαλεία όλα αυτά τα χρόνια και δεν σκοπεύω να τα αποχωρήστω Βάλε το SuperSU 2.62 που θα βγει σήμερα, και μάλλον δεν χρειάζεται να τις αποχωριστείς Εναλλακτικά, περιμένεις να βγει η επόμενη έκδοσή τους που λογικά θα διορθώνει το λάθος τους Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stef08 Δημ. December 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2015 Θα προτιμησω το system based, δεν έχω κανένα λόγο να βάλω systemless δεν μου προσφέρει τίποτα παραπάνω εκτός και αν είμαι στη νέα Υόρκη και θέλω σονι και καλά να πλήρωσω το χάμπουργκερ στα McDonald με το Android pay Παράθεση Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_GR Δημ. December 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2015 Αν βγει τπτ σε chroma pure nexus 6.0.1 σφυριξτε κλεφτικα:whistle: Παράθεση Live2Di3 <FFvsSK> UK burN 4 Me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xander Δημ. December 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2015 Αν βγει τπτ σε chroma pure nexus 6.0.1 σφυριξτε κλεφτικα:whistle: Σφυρίζω κλεφτικα :whistle: http://forum.xda-developers.com/nexus-6/development/rom-pure-nexus-project-t3148214 http://forum.xda-developers.com/nexus-6/development/rom-chroma-01-11-2015-t3000003 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. December 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2015 Θα προτιμησω το system based, δεν έχω κανένα λόγο να βάλω systemless δεν μου προσφέρει τίποτα παραπάνω εκτός και αν είμαι στη νέα Υόρκη και θέλω σονι και καλά να πλήρωσω το χάμπουργκερ στα McDonald με το Android pay Έχεις τροποποιήσει μόνος σου το boot.img ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts