gmak Δημοσιεύτηκε December 5, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 5, 2014 Καλημέρα σας...πριν απο 6-7 χρονια αγορασα εναν σερβερ hp proliant 115...οπου δουλευε απροβληματιστα στο γραφειο...πριν 2 χρονια εκαψε μητρικη..η πιο απλα ταπαιξε η μητρικη...επειδη καινουργια ηταν απιαστο ονειρο λογω τιμης βρηκα ανακατεσκευασμενη απο ebay ..μαλιστα παρήγγειλα 2 κομματια...αντικατεστησα την καμμενη μητρικη και ολα οκ μεχρι και πριν μια εβδομαδα (2 χρονια μετα) οπου ξανακαιγετε η μητρικη..ευτυχως ειχα το δευτερο κομματι οπου αντικατεστησα και ολα καλα.. μεχρι ποσο ομως?? δεν ξερω τι συμβαινει και καιγονται ετσι..αξιζει να παραγγειλω ξανα ανακατασκευασμενη απ εξω η να προχωρησω σε αγορα σερβερ.σαφως την δευτερη επιλογη θα ηθελα να την αποφυγω λογω τιμης... μπορω να αλλαξω τυπο μητρικης στον σερβερ? τι λυσεις μου προτεινεται?? σας ευχαριστω εκ των προτερων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2014 Αμα ειναι ανακατασκευασμενη μην περιμενεις και πολλα. Κορωνα γραμματα το παιζεις, μπορει να σου χαλασει και την αλλη μερα. Το να πας σε μια νεα αγορα σιγουρα ειναι μια καλη λυση, αλλα εχει ενα κοστος. Εσυ ξερεις καλυτερα τι ζητας απο τον server σου και ποσο downtime μπορεις να εχεις, ποιας γενιας 115 εχεις τον G5; Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmak Δημ. December 5, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2014 Ναι τον G5...Τουλάχιστον αυτό βγαίνει από την αναζήτηση σύμφωνα με τους κωδικούς της μητρικής... Ο σερβερ είναι για λογιστικό γραφείο. .. Οπως καταλαβαίνεις κάθομαι σε αναμμενα κάρβουνα λόγω ότι δεν μπορεί να λείψει από το γραφείο ούτε 1μερα...Δεν ξέρω τι άλλες λύσεις έχω.. Και σε έρευνα μια αγορά σερβερ με την μεταφορά δεδομένων Dell/Hp πάει στα 800/1000 ευρώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2014 Nα φανταστω τρεχεις λογιστικο προγραμμα πανω σε SQL. Kοιτα ενας μικρος ML310 G8 ξεκιναει γυρω στα 500€ αλλα μην εχεις και πολλες απαιτησεις απο τον συγκεκριμενο. Βεβαια οκ εναν SQL τον σηκωνει. Παντως σωστα υπολογιζεις ενα μεσο ορο στα 1000€ σιδερο και μεταφορα βασης. Κοιτα αργα ή γρηγορα θα τα δωσεις, δεν υπαρχει περιπτωση, απλως με το να παρεις μια ανακατασκευασμενη μητρικη εχεις το αγχος ποτε θα σου ξανασκασει. Επισης οσο πιο παλιο ειναι το μηχανημα τοσο περισσοτερες σκοτουρες βαζεις στο κεφαλι σου πχ δισκοι, τροφοδοτικα. Τωρα αν δεν μπορεις να δωσεις αυτο το ποσο αγορασε αλλη μια μητρικη που φανταζομαι θα κανει κανα 150αρι και κανεις τη δουλεια σου μεχρι να φτασεις στο τελος. Προσωπικα παντως δεν θα ξαναδινα λεφτα για τριτη μητρικη. Τα οικονομια σου ομως εσυ τα ξερεις και τα διαχειριζεσαι. :) Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmak Δημ. December 5, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2014 Καταρχάς σε ευχαριστω για τις απαντήσεις σου... Μου έκανε εντύπωση η ωρολογια σου μιας και ο τεχνικός μου, χρησιμοποίησε τις ίδιες λέξεις.. "σίδερο και μεταφορά". :) Φαίνεται είσαι του χώρου όχι μόνο για τις λέξεις αλλά και για την κατάσταση που περιέγραψες. έπεσες δίανα!! Επίσης ο τεχνικός μου πρότεινε και τον Dell ακριβότερος πιο φιλικός αλλά μου είπε ότι μειονέκτει στο controller των raid... Η γνώμη σου μεταξύ Dell και hp? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2014 Καταρχάς σε ευχαριστω για τις απαντήσεις σου... Μου έκανε εντύπωση η ωρολογια σου μιας και ο τεχνικός μου, χρησιμοποίησε τις ίδιες λέξεις.. "σίδερο και μεταφορά". :) Φαίνεται είσαι του χώρου όχι μόνο για τις λέξεις αλλά και για την κατάσταση που περιέγραψες. έπεσες δίανα!! Επίσης ο τεχνικός μου πρότεινε και τον Dell ακριβότερος πιο φιλικός αλλά μου είπε ότι μειονέκτει στο controller των raid... Η γνώμη σου μεταξύ Dell και hp? Δεν ξερω πια μοντελα σου ειπε για να σου κανω πιο συγκεκριμενη συγκριση. Εγω προσωπικα δουλευω πολυ HP και σε towers αλλα και racks. Γενικα στο κομματι των servers ολα τα επωνυμα μηχανηματα ειναι σκυλια, γιατι πολυ απλα δεν ειναι φτιαγμενα για να κανουν μια απλη δουλεια γραφειου, οποτε δυσκολα θα παρεις σκαρτο πραγμα. Το πιο "φιλικος" δεν το καταλαβαινω ακριβως πως το εννοεις. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmak Δημ. December 5, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2014 Πιο φιλικός εννοούσε με περισσότερα specs που βοηθούν στην διαχείριση... Για τον μεν hp μου πρότεινε το μηχανημα που περιέγραψες πιο πάνω.. Όσο για τον Dell περιμένω συγκεκριμένη προσφορά αλλά μου είπε ότι είναι περίπου 200ε ακριβότερος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2014 Με 200€ παραπανω βρισκεις και τον ML310 G8 με καλυτερες προδιαγραφες απο αυτον του 500αρικου. Αν εχεις προσφορα για τους δυο και θες γνωμη παντως, ποσταρε την να σε βοηθησουμε στην επιλογη για μια δευτερη γνωμη απο αυτη του μηχανογραφου σου! :) Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmak Δημ. December 7, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2014 Λοιπόν έχω 2 προσφορές.. Τον hp ml310 που μου ανέφερες, και τον Dell t110 245 ευρώ πιο ακριβός.. Ερώτηση.. μηπως έννοουσες άλλο μηχάνημα από τον 310 διότι στο αρχικό ποστ αυτόν μου περιγράφεις... Τον hp τιμή περίπου στα 600 και τον Dell στα 845 Οποία βοήθεια δεκτη Εννοείται ότι στην τιμή δεν είναι η μεταφορά αρχείων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Romanos Δημ. December 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2014 Επειδή οι servers παίζουν με διάφορα configurations και ειδικότερα του επεξεργαστή, καλό θα ήταν να μας πεις και τα ακριβή specs. Πιστεύω πως και η HP και η DELL βγάζουν servers σκυλιά. Προσωπικά με servers δεν έχω ασχοληθεί παρά με ένα - δύο πελάτες μου. Με βάση την εμπειρία μου, σε laptops και dekstops, η DELL όπως είναι γνωστό, δεν παίζετε στο support και αυτός είναι ο λόγος που πουλάει. Παράθεση // 500px | blog | site | LinkedIn //mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2014 Λοιπόν έχω 2 προσφορές.. Τον hp ml310 που μου ανέφερες, και τον Dell t110 245 ευρώ πιο ακριβός.. Ερώτηση.. μηπως έννοουσες άλλο μηχάνημα από τον 310 διότι στο αρχικό ποστ αυτόν μου περιγράφεις... Τον hp τιμή περίπου στα 600 και τον Dell στα 845 Οποία βοήθεια δεκτη Εννοείται ότι στην τιμή δεν είναι η μεταφορά αρχείων Φιλε μου υπαρχουν αρκετοι ML 310 με διαφορετικα στοιχεια ο καθενας αρα και διαφορετικη τιμη το ιδιο ισχυει και για το μοντελο της Dell. :) Επειδή οι servers παίζουν με διάφορα configurations και ειδικότερα του επεξεργαστή, καλό θα ήταν να μας πεις και τα ακριβή specs. Πιστεύω πως και η HP και η DELL βγάζουν servers σκυλιά. Προσωπικά με servers δεν έχω ασχοληθεί παρά με ένα - δύο πελάτες μου. Με βάση την εμπειρία μου, σε laptops και dekstops, η DELL όπως είναι γνωστό, δεν παίζετε στο support και αυτός είναι ο λόγος που πουλάει. Το Support σε servers ΗP δεν εχει καμια σχεση με αυτη των laptops/pcs. Μπορεις να κανεις και συμβολαιο υποστηριξης ακομα και μεσα σε 2 ωρες μπορει να σου εχει ερθει τεχνικος. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Romanos Δημ. December 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2014 Δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο όταν αγοράζεις server ! Ευχαριστώ για την πληροφορία :) Παράθεση // 500px | blog | site | LinkedIn //mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmak Δημ. December 10, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2014 συγνωμη για την καθυστερηση.. για τον μεν hp τα ακριβη specs που εχω στην προσφορα ειναι Server HP ML310e Gen8 v2 Quad-Core Intel® Xeon® processor E3-1220v3 (3.1GHz, 1 x 8MB cache), 4GB (1 x 4GB) PC3L-10600E (UDIMM), Embedded B120i SATA Software RAID Controller (RAID 0/1/10) (4 ports available), 2 x 1TB SATA Non Hot Plug (LFF), DVD/RW , 3y NBD on-site στην τιμη των 600 ευρω ανευ φπα συν μνημη HP 4GB (1 x 4GB) PC3L-10600E (UDIMM) Low Voltage στην τιμη των 70 ευρω επιπλεον... χωρις φπα και λειτουργικο.. για τον dell Server DELL PE T110 II Quad-Core Intel® Xeon® processor E3-1220 (3.1GHz, 1 x 8MB cache), 4GB (1 x 4GB) PC3L-10600E (UDIMM), Raid Controller PERC H200,VGA Matrox G200eW with 8MB memory, 2 x 1TB SATA Non Hot Plug (LFF), DVD/RW , Eγγύηση 5 έτη on-site στην τιμη των 845 ανευ φπα συν εξτρα μνημη RAM 4GB (1 x 4GB) PC3L-10600E 70 ευρω επιπλεον Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2014 Οι Servers ειναι σχεδον πανομοιοτυποι, με τη διαφορα οτι ο Controller της Dell ειναι πιο γρηγορος 6Gb/s σε σχεση με της HP που τρεχει στα 4Gb/s. Προσωπικα δε θα εδινα τα παραπανω χρηματα για τον Dell ωστε να "τσονταρουν" στη δουλεια της βασης value for money που λεμε. Τωρα εξαρταται βεβαια και τι traffic εχει ο server σου. Αν εχεις 20 τερματικα παιζει ρολο και η παραπανω ταχυτητα, αν ομως εισαι πχ με 5 ενταξει, πεταμενα λεφτα και δε θα δεις διαφορα. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Romanos Δημ. December 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2014 O dell μέσα στην τιμή του εκτός από το πιο γρήγορο controller έχει +2 έτη εγγύηση. Παράθεση // 500px | blog | site | LinkedIn //mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmak Δημ. December 10, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2014 Να σας ξανά ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας!! Στο γραφείο τα τερματικα είναι 4... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts