Jump to content

Επιλογή κινητού - χαμένος στο διάστημα

Gaitanakos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Ήρθε η ώρα για αλλαγή κινητών δικού μου και της συζύγου. Το πρόβλημα είναι ότι όσο ψάχνω τόσο μπερδεύομαι και δεν ξέρω τι να επιλέξω. Εδώ θα αναφέρω τα βασικά χαρακτηριστικά που ψάχνω και όποιος μπορεί να βοηθήσει θα του είμαι ευγνώμων. Απο κάτω θα κάνω και τις ερωτήσεις που με μπερδεύουν ώστε να καταφέρω να ξεδιαλύνω κάποια πράγματα στο μυαλό μου.

Οθόνη: 4,7 - 5"

Κάμερα: 13 Mp (αν τελικά μετράει όντως στη ποιότητα φωτογραφίας και αεπεικόνισης)

Κατασκευή: γερή λόγω ότι θα χρησιμοποιούνται ως επαγγελματικά

Επεκτάσιμη μνήμη

Δεν με ενδιαφέρει να είναι δίκαρτα

Ικανοποιητική μπαταρία

Αν είναι δυνατόν τετράγωνος σχεδιασμός

GPS

Budget και για τα 2: 300 Ευρώ

Θα έγραφα και Ram 2 Gb αλλά απο ότι έχω καταλάβει τελικά δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στη τελική ταχύτητα του κινητού (Αν έχω καταλάβει καλά). Ακόμα και σε κινητά που μου αρέσουν όπως το Xiaomi 1s βλέπω 200 διαφορετικές εκδόσεις και χάνω τη μπάλα. Πιστεύετε ότι το μπάτζετ είναι αρκετό για την κάλυψη των αναγκών? (μπορεί να αυξηθεί ελάχιστα max 50). Επίσης αν κάποιος μπορεί να προτείνει και κατάστημα αγοράς θα είναι πολύ χρήσιμο. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Απο πρώτες ματιές αυτά που είναι στο έυρος τιμής είναι:

Asus Zenfone 5

Elephone G5

Inew V3 Plus

Xiaomi Hongmi (2-3 επιλογές)

Elephone P3000

Coolpad F1

Lenovo (καμια δεκαριά μοντέλα)

Χάος!! . Αν υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο ας το προτείνει κάποιος.

Zenphone 5 16 gb storage 2gb ram version στα 155 ευρώ

Ενώ και εμένα μου φαίνεται καλή επιλογή, σε καμιά 500αριά σελίδες σε φορουμ εδώ και αλλού σπάνια το προτείνουν. Απο ποιό κατάστημα προτείνεις?

Ενώ και εμένα μου φαίνεται καλή επιλογή, σε καμιά 500αριά σελίδες σε φορουμ εδώ και αλλού σπάνια το προτείνουν. Απο ποιό κατάστημα προτείνεις?

to2c και vickmall

Καλησπέρα παιδιά. Ήρθε η ώρα για αλλαγή κινητών δικού μου και της συζύγου. Το πρόβλημα είναι ότι όσο ψάχνω τόσο μπερδεύομαι και δεν ξέρω τι να επιλέξω. Εδώ θα αναφέρω τα βασικά χαρακτηριστικά που ψάχνω και όποιος μπορεί να βοηθήσει θα του είμαι ευγνώμων. Απο κάτω θα κάνω και τις ερωτήσεις που με μπερδεύουν ώστε να καταφέρω να ξεδιαλύνω κάποια πράγματα στο μυαλό μου.

Οθόνη: 4,7 - 5"

Κάμερα: 13 Mp (αν τελικά μετράει όντως στη ποιότητα φωτογραφίας και αεπεικόνισης)

Κατασκευή: γερή λόγω ότι θα χρησιμοποιούνται ως επαγγελματικά

Επεκτάσιμη μνήμη

Δεν με ενδιαφέρει να είναι δίκαρτα

Ικανοποιητική μπαταρία

Αν είναι δυνατόν τετράγωνος σχεδιασμός

GPS

Budget και για τα 2: 300 Ευρώ

Θα έγραφα και Ram 2 Gb αλλά απο ότι έχω καταλάβει τελικά δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στη τελική ταχύτητα του κινητού (Αν έχω καταλάβει καλά). Ακόμα και σε κινητά που μου αρέσουν όπως το Xiaomi 1s βλέπω 200 διαφορετικές εκδόσεις και χάνω τη μπάλα. Πιστεύετε ότι το μπάτζετ είναι αρκετό για την κάλυψη των αναγκών? (μπορεί να αυξηθεί ελάχιστα max 50). Επίσης αν κάποιος μπορεί να προτείνει και κατάστημα αγοράς θα είναι πολύ χρήσιμο. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Προσωπικά, πρώτα θα κοίταγα την ram και μετά τους πυρήνες του επεξεργαστή...

Προσωπικά, πρώτα θα κοίταγα την ram και μετά τους πυρήνες του επεξεργαστή...

Δεν θα διαφωνούσα αλλά απο τα λίγα που νομίζω έχω καταλάβει καλά είναι ότι

α) Οι 8 πυρήνες είναι ψιλοάχρηστοι και δεν υπάρχει λόγος κάποιος να επιλέξει με βάση αυτό, οι 4 πυρήνες είναι υπεραρκετοι

β) επίσης αν έχω καταλάβει καλά ένα κινητό με 1 Gb Ram αλλά επεξεργαστή snapdragon πχ είναι ουτως ή άλλως γρηγορότερο σε ένα σοβαρό κινητό, απο Ram 2 Gb και ΜΤΚ επεξεργαστή (μιλάμε πάντα για κιητά της τάξης των 150 - 200 Ευρώ)...

Μπορεί σε αυτά να είμαι λάθος, και εγώ ψάχνοντας πάω γι αυτό ρωτάω εδώ.

Παραμένει να απαντηθεί το ερώτημά μου για τις κάμερες

----- προσθήκη μηνύματος 63 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η σύζυγος επέλεξε το Xiaomi Hongmi Red Rice (120 Ευρώ) οπότε πλέον το Μπάτζετ για το δεύτερο κινητό είναι 180 Ευρώ... Μέχρι στιγμής οι 2 απόψεις που γράφτηκαν είναι για το Lenovo A806 και είναι και απο κατόχους

Είναι καλύτερο το A806 από το s860 που έχει 4 πυρήνες ?
Έχουν πολλές ακόμα διαφορές εκτός από τους πυρήνες.

Και πιο S860? Με 1 ή 2 Gb RAM ????

To Inew το έχω δεί και στα χαρακτηριστικά είναι τούμπανο. Το μόνο που με απασχολεί στο συγκεκριμένο είναι η πολύ μικρή μπαταρία...

Βέβαια μου κάνει αντύπωση ότι το Inew Plus με τα χαρακτηριστικά που μου έστειλες στο λίνκ δεν το έχω δεί πουθενά αλλού... ο Πωλητής βέβαια στην αξιολόγηση φαίνεται ασφαλής. Έχω μία μέρα ακόμα για να αποφασίσω και το βάζω στις επιλογές. Σε ευχαριστώ πολύ

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω. Όταν ένα μαγαζί μας προσφέρει τις επιλογές EMS, Registered Airmail και Singaporepost πχ το Tinydeals τι είναι καλύτερο να επιλέγουμε για αποφυγή τελωνείου?

Τελικά η παραγγελία έγινε πριν απο λίγα λεπτά. Το δεύτερο κινητό είναι το Umi Zero στα 209 Δολάρια. Αν και μάλλον θα πάρει λίγο παραπάνω για να έρθει (δίνουν dispatch day 25-11-2014 αλλά δεν το βλέπω) πιστεύω η αναμονή αξίζει. Απο διαφορετικά μαγαζιά και πληρωμή με Paypal. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να παραλάβουμε χωρίς προβλήματα.

Έτσι η παραγγελία είναι Xiaomi Hongmi 1s RedRice απο Vickmall για τη γυναίκα.

και Umi Zero απο Antelife για εμένα.

Το zenfone έχει φοβερή ποιότητα κατασκευής. Είναι άφοβα πολύ καλό. Και το a806 πλέον σταθερή αξία.

EDIT : τώρα είδα ότι πήρες το umi zero. Καλή επιλογή :)

Edited by teotsi

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T