Jump to content

Κόστος διαβίωσης

Torres10
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

100 ευρω minimum για σουπερμαρκετ... κατα μέσο ορο 120+

δεν ειναι μονο το φαγητο στο σουπερμαρκετ...ειδη καθαριοτητας;σαμπουαν;απορυπαντικα; οκ οχι καθε μήνα... αλλα κοστιζουν

και καποια αναλωσιμα τελειωνουν μεσα στον μηνα;δεν θα χρειαστεί ξανά;

δεν θα μιλησω για ενοικια μιας κ μένω Αθηνα οπου ειναι ακριβότερα απο οτι βλέπω.

αλλα εξαρταται τι λογαριασμούς εχει...πιστωτική,κινητό,σταθερό-ιντερνετ-δεη-ευδαπ-κοινοχρηστα

αν υπαρχει κ αυτοκινητο ακόμα περισσότέρα εξοδα

επίσης θα πρέπει να σκέφτει αν τύχει κάτι εκτακτο θα μπορεσει να το καλύψει;

όσο για την ευρεση σπιτιού επίσης θέλει προσόχή αυτο που θα βρεί! όσο μεγαλύτερο, τοσο πιο υψηλά τα πάγια έξοδα (δεη-κοινοχρηστα)

προσοχή στην μόνωση, να μην μπαζει αερα απο τα παραθυρα (αυτο σημαινει οτι δεν θα ζεστενεται ευκολα τον χειμώνα.).

καλύτερα οχι ρετιρέ και όχι 1ο όροφο με πυλωτη απο κάτω...δυσκολα να υπάρχει πυλωτή με μόνωση, αλλα και για θεμα ασφαλειας(ισως κυριως ψυχολογικό θέμα)

να προτιμήσει φυσικό άεριο και φυσικά μια απλη ερώτηση αν αναβουν την θερμανση...(αν είναι κεντρική).καλό θα ήταν να υπάρχει boiler... και ακόμα καλύτερα ηλιακός (στην Ελλάδα ζόυμε, τις περίσσοτερες ημέρες έχει ηλιο)

πλεον πιστεύω οτι συμφερει η κεντρική θέρμανση παρά η αυτόνομη.

να τσεκάρει τι κοινόχρηστα έχει... εγω παντα ρωτούσα χωρίς θερμανση...οταν μου ελεγαν πχ στανταρ τον μήνα 40 λόγω κήπου απλα δεν πηγαινα...Αυτο σημαινε πολυ περισσοτερα τον χείμωνα.

όσο περισσότερα τα διαμερίσματα σε μια πολυκατοικία τόσο πιο πολύ επιμερίζονται τα έξοδα.

γενικα η διαδικασία εύρεσης σπιτιού δεν ειναι τόσο απλή... αναλογα βεβαια τι ψάχνει ο καθένας!

και φυσικά μεγάλο έξοδο να το επιπλώσεις, να αγοράσεις ηλεκτρικές συσκεύες...

επίσης θα πρέπει να δώσει προκαταβολή κατα την ενοικίαση.

και επειδή βλέπω τα ενοικια είναι χαμηλότερα πάνω, καλό είναι να έχει έναν μισθό κοντά στα 1000€ καθαρα

http://www.danasoft.com/vipersig.jpg

"...Ποτέ μην εξηγείς...Οι φίλοι σου δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σου δεν θα σε πιστέψουν έτσι και αλλιώς..."

• 1 month later...

Καλησπέρα παιδιά,

άργησα λίγο να απαντήσω αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Λοιπόν, φυσικά και δε θέλω να μείνω σε μια τρύπα και όπως είπε νωρίτερα και κάποιος, θέλω μία ποιότητα ζωής. Τα έπιπλα, ηλ. συσκευές κανονίζονται οπότε τα βγάζουμε από το λογαριασμό. Θέλω ένα σπίτι σχετικά καινούργιο...αυτά που βλέπω στον σπιτόγατο δεν με τραβάνε και πολύ...είναι πολύ παλιά. Ο λόγος που θέλω να μείνω Τούμπα είναι ότι εκεί βρίσκεται το πατρικό μου, οπότε αμέσως τα έξοδα σούπερ μάρκετ τουλάχιστον για τρόφιμα μειώνονται λίγο. Επίσης ο μισθός μου είναι αρκετά παραπάνω από τον βασικό.

Καλησπέρα παιδιά,

άργησα λίγο να απαντήσω αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Λοιπόν, φυσικά και δε θέλω να μείνω σε μια τρύπα και όπως είπε νωρίτερα και κάποιος, θέλω μία ποιότητα ζωής. Τα έπιπλα, ηλ. συσκευές κανονίζονται οπότε τα βγάζουμε από το λογαριασμό. Θέλω ένα σπίτι σχετικά καινούργιο...αυτά που βλέπω στον σπιτόγατο δεν με τραβάνε και πολύ...είναι πολύ παλιά. Ο λόγος που θέλω να μείνω Τούμπα είναι ότι εκεί βρίσκεται το πατρικό μου, οπότε αμέσως τα έξοδα σούπερ μάρκετ τουλάχιστον για τρόφιμα μειώνονται λίγο. Επίσης ο μισθός μου είναι αρκετά παραπάνω από τον βασικό.

Ποιότητα ζωής θέλουν όλοι οι άνθρωποι, το θέμα είναι αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα γι αυτήν την ζωή. ;)

Υπάρχουν φίλτρα, οπότε βάζεις την τιμή, έτος κατασκευής, τετραγωνικά και άλλα χαρακτηριστικά και βλέπεις.

Για παράδειγμα στο site tospitimou.gr με τιμή έως 300 ευρώ, κατασκευασμένο το 1995 και μετά, 50 τ.μ., 1ος όροφος και πάνω, θέρμανση αυτόνομη, βρέθηκαν 6 διαμερίσματα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...