Jump to content

Προγραμματισμός.


Spyros86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ma ti les twra!

kai poios sou eipe oti stin ameriki einai kala?

pws to siberanes esy ayto?

 

Diabases ti elegan ta proigoumena post gia to GIATI didaskontai aytes oi glwsses???

 

Den didaskontai gia na asxoli8oume sto mellon me aytes, didaskontai giati einai poly pio "ëkpaideytikes"apo tin C++ ktl

 

Kane ton kopo kai diabase ta proigoumena ean 8eleis!

 

Kai exalou se sxoles MIXANIKWN den prepei na sou ma8ainoun to A kai to B, prepei na sou ma8ainoun ton tropo wste na ma8eis to A kai to B monos sou

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 92
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

a) diabasa ta POSTS ta proigoumena

b) einai koini tasi na katebenei i C sta prota examina (eite sou aresei eite oxi) afou milas etsi tha milao kai ego etsi.. :|

 

c) afto me tous kathigites pou perigrafo pou epidi xeroun mia glossa tha tin kanoun mexri na pethanoun, ehi gia sema dosi alitheias i oxi?

giati den apadas epi tis ousias ton legomenon mou kai apla les oti einai pio efkoli ekpaideftika (den eipa ego oti den einai, eipa oti apla i tasi den einai PASCAL -based, alla C-based) ti na kanoume tora..

na allaxoume planiti epidi stin Ellada kai se alles xores (agglia klp) kanoune PASCAL mexri to ptixio os basiki glossa (oxi oloi, pros theou!)

 

min eknevrizesai se parakalo.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον zeppelin

 

a) diabasa ta POSTS ta proigoumena

b) einai koini tasi na katebenei i C sta prota examina (eite sou aresei eite oxi) afou milas etsi tha milao kai ego etsi.. :|

 

ma kala mas douleyeis?

DEN EIPAME oti i C iparxei p.x. sto deytero examino? Ektos kai ena to deytero examino to 8ewreis konta sto ptixio!

 

c) afto me tous kathigites pou perigrafo pou epidi xeroun mia glossa tha tin kanoun mexri na pethanoun, ehi gia sema dosi alitheias i oxi?

 

den isxyei! Ayto tous lene na didaksoun kai ayto kanoun. Se alla ma8imata i sta ergastiria tous blepeis ti xeroun kai ti oxi.

Borei orismenoi ONTOS na to kanoun ayto pou les, alla ayto me tipota dne perigrafei tin pleiopsifia

 

giati den apadas epi tis ousias ton legomenon mou kai apla les oti einai pio efkoli ekpaideftika (den eipa ego oti den einai, eipa oti apla i tasi den einai PASCAL -based, alla C-based) ti na kanoume tora..

na allaxoume planiti epidi stin Ellada kai se alles xores (agglia klp) kanoune PASCAL mexri to ptixio os basiki glossa (oxi oloi, pros theou!)

min eknevrizesai se parakalo.. ;)

 

popo ma sou leme GIATI kanoun pascal kai episis oti DEN kanoun mono pascal!

 

Otan to ma8ima legetai eisagwgi ston programmatismo, ti 8a kanoun, C#

 

Anyway den ekneyrizomai!!!!

eimia poly cool gia na ekneyristw!

Link to comment
Share on other sites

1ον ένας τριτοετής φοιτητής του ΕΜΠ δεν έχει μάθει ποτέ την αντικειμενοστρέφια?

2ον Το να έχει μάθει κάποιος μετά από 2 χρόνια σπουδών Pascal (είπαμε ΟΚ, για εισαγωγή στον προγραμματισμό κάτι λέει), FORTRAN (μόνο για σαδομαζοχιστές που σκοπό τους είναι –όπως λέει και ο MikeM- να κάνουν το Υπολογιστή να λειτουργεί ως computerάκι) και C (μια σοβαρή γλώσσα προγραμματισμού, που όμως έχει μετεξελιχθεί στις πιο σύγχρονες και ίσως (το τονίζω ίσως, ανάλογα με το τι σε ενδιαφέρει) πιο ισχυρές γλώσσες C++ και C#) δεν είναι σημάδι ότι ξέρει προγραμματισμό. Αντίθετα μάλιστα, την ώρα που σε άλλες σχολές (και όχι δεν είναι μόνο μία, αλλά γνωρίζω τουλάχιστον 3 ΑΕΙ –το ένα εξ’ αυτών είναι πολυτεχνείο –άσχετο αλλά δεν κατάλαβα ποια η διαφορά Πολυτεχνικής σχολής και Πανεπιστημίου) την ίδια χρονική περίοδο έχουν μάθει Java, C/C++ (μάλιστα σε 2 εξάμηνα), FORTRAN (δυστυχώς δεν τη γλιτώνουμε), Visual Basic (Χλιδή για τον αρχάριο προγραμματιστή), SQL (Παρατήρηση και 500 γλώσσες να ξέρει κάποιος δε σημαίνει ότι γνωρίζει και να προγραμματίζει, ωστόσο και οι γλώσσες που χρησιμοποιεί δείχνουν κάτι).

3ον το ότι οι καθηγητές δε μας διδάσκουν μια γλώσσα σε βάθος, αλλά περνούν ένα ολόκληρο εξάμηνο διδάσκοντας μας τα βασικά μιας γλώσσας (τις 200 πρώτες σελίδες ενός καλόυ βιβλίου δηλαδή), νομίζω ότι είναι δικό τους πρόβλημα. Αν σταματήσουμε να έχουμε απαιτήσεις από αυτούς, τότε θα τους παρακαλάμε να έρθουν και στα μαθήματα.

4ον το θέμα ήταν οι γλώσσες προγραμματισμού και όχι το τι κάνει το ένα ή το άλλο πανεπιστήμιο (ή πολυτεχνείο). Νομίζω ότι το επιχείρημα «Η Pascal και η Fortran διδάσκονται στο ΕΜΠ», έχει πια βαλτώσει γι’αυτό ας προχωρήσουμε σε κάτι πιο καυτό…

5ον JAVA+OpenGL=>Mobile Graphics!!!! Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ όταν το διάβασα, μετά το πρώτο ευχάριστο ξάφνιασμα, με έπιασε μια ανατριχίλα…. Μπορεί η Tiger (1.5 έκδοση της JAVA) να τρέχει με χίλια, μπορεί η 1.4.2 να είναι γρήγορη, αλλά δεν παύει η JAVA να είναι αργή (δεν έχουμε ακόμα δει τη Final Tiger :-).

6ον για να δούμε τώρα τι θα γίνει. C#+DirectX ή Java+OpenGL?

 

P.S. Δεν λέω σε ποια σχολή κάνουν τα παράπανω μαθήματα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση ή ότι μειώνω τις άλλες σχολές :-)

Link to comment
Share on other sites

Γενικά συμφωνώ με τον Erevodifwntas, αλλά ας πάρω τα πράγματα από την αρχή...

 

Το αν η Assembly είναι ή δεν είναι προγραμματισμός νομίζω είναι θέμα σημειολογίας. Αλλά, για την πλάκα μας (και για το sake of the argument που λένε και οι Αγγλοσάξονες) ας τοποθετηθούμε... Εντάξει, η assemlby μπορεί να μην έχει δομές ελέγχου, επαναλήψεων κτλ. (if/while...), οι οποίες όμως "εξομοιώνονται" με παραπάνω κώδικα, αλλά τι θα πεις για κάποιον που γράφει (και κάνει και debug :D) ένα πρόγραμμα σε assembly; Ότι σφουγγαρίζει; :p Εγώ θα έλεγα ότι προγραμματίζει.

 

Ούτε κι εγώ μπορώ να φανταστώ τη διαφορά στην διδασκαλία μεταξύ πολυτεχνείων και πανεπιστημίων... Δεν νομίζω σε κανένα από τα δύο να σε διδάσκουν να κάνεις κάτι τυφλοσούρτη (όπως σε κάτι IEK/ινστιτούτα του τύπου "μάθετε Windows, Word, Excel, Access, HTML, PowerPoint και Internet σε 10 απλά μαθήματα" :) ). Σε κάθε περίπτωση μαθαίνεις τον "τρόπο σκέψης". Άλλωστε αυτό ισχύει για οποιοδήποτε ΑΕΙ. Δεν νομίζω στα τμήματα ξένων γλωσσών να τους δίνουν τη μετάφραση από πέντε κείμενα και να απαιτούν να ξέρουν αυτά μόνο. Προφανώς τους μαθαίνουν μετάφραση οποιουδήποτε κειμένου. Ούτε στο μαθηματικό μαθαίνουν τις παραγώγους και τα ολοκληρώματα δέκα συναρτήσεων, αλλά το πως να βρίσκουν παραγώγους και ολοκληρώματα για οποιαδήποτε συνάρτηση. Από εκεί και πέρα, αφού ούτως ή άλλως έχεις μάθει τον "τρόπο σκέψης" είναι στο χέρι σου να πιέσεις τον καθηγητή (είτε τον κανονικό, είτε τον φροντιστηριατζή, είτε οποιονδήποτε) για να αποσπάσεις πληροφορίες για ό,τι άλλο σε ενδιαφέρει, και ίσως να αφιερώσει κάποια μαθήματα για ένα πολύ σημαντικό θέμα του αντικειμένου που διδάσκει. Βέβαια σε τελική ανάλυση τις λεπτομέρειες μια γλώσσας θα τις βρεις μόνος σου.

 

Σχετικά με την ταλαίπωρη Fortran, συμφωνώ ότι ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ γιατί χρησιμοποιείται ακόμα (πέρα από όσους καθηγητές δεν θέλουν να μάθουν κάποια πιο σοβαρή) είναι λόγω των μαθηματικών βιβλιοθηκών που υπάρχουν και θα ήταν κόπος να μεταφερθούν (αν και έχω την εντύπωση ότι για τα περισσότερα θέματα υπάρχουν βιβλιοθήκες και σε άλλες γλώσσες, όπως Java ή C/C++, και καταβάλλονται προσπάθειες να επεκταθούν όλο και περισσότερο).

 

Για το ποιες γλώσσες διδάσκονται στις σχολές, δεν νομίζω τον πρώτο ρόλο να τον παίζει το πόσο "καλές" είναι αυτές οι γλώσσες... Για να δημιουργηθούν τα προγράμματα σπουδών υπάρχει κάποια γραφειοκρατία και υπεισέρχονται χίλιοι δυο παράγοντες (π.χ. αν υπάρχει καθηγητής που να την ξέρει, αν συμφωνεί το συμβούλιο σύνταξης του προγράμματος σπουδών, αν έχει η σχολή compilers/IDEs/υπολογιστές για να την χρησιμοποιήσει κι αν όχι ποιο το κόστος τους, αν υπάρχει σύγγραμμα κι αν όχι τότε αν μπορεί να γραφτεί, κι από ποιον κτλ.). Επιπλέον, ίσως σε ορισμένα σημεία τα προγράμματα σπουδών του εξωτερικού να είναι αποδεκτά στην περίπτωση αυτή, όχι μόνο διότι - καλώς ή κακώς - οι περισσότερες έρευνες και καινοτομίες στην επιστήμη υπολογιστών έχουν γίνει εκεί (και ειδικά στην Αμερική) αλλά και γιατί δεν αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά "γραφειοκρατικά" προβλήματα όπως εδώ στην Ελλάδα.

 

Περί του "ποιες γλώσσες πρέπει να διδάσκονται πρώτες" στις σχολές, πιστεύω ότι από το πρώτο ή στη χειρότερη περίπτωση το δεύτερο εξάμηνο πρέπει να διδάσκεται ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός, γιατί αν συνηθίσουν αρχικά οι φοιτητές μόνο στις διαδικασίες και στις συναρτήσεις, και δεν ασχοληθούν με μεθόδους και κλάσεις, μάλλον ακόμα κι αν τις μάθουν αργότερα δεν θα τις χρησιμοποιήσουν. Οπότε ακόμα και η C# μπορεί να διδαχθεί μια χαρά στο πρώτο εξάμηνο ;). Κι αν κατάλαβα μία από τις σχολές που εννοεί ο Erevodifwntas, εκεί ένα από τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου είναι η "Εισαγωγή στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό με Java", και έχει παραλείψει και ορισμένες γλώσσες από τη λίστα του (όπως κάποιες assembly...).

 

Όντως, χλιδή η Java+OpenGL είτε για PC είτε για κινητά! :) Φαντάζομαι ότι με το just-in-time compilation δεν θα υπάρχει εμφανές πρόβλημμα στην ταχύτητα... Τώρα μας μένει η Microsoft να βγάλει τίποτα Mobile DirectX με .NET wrappers για το Compact .NET framework, όπως με DirectX 9 στα PC...

http://www.sgi.com/newsroom/press_releases/2003/july/sgisun_opengl.html

 

Επιπλέον, κάτι πήρε το μάτι μου για 64-bit .NET framework σε μία συνέντευξη την οποία δυστυχώς δεν μπόρεσα να κατεβάσω από το σπίτι.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=62518bab-1ccf-40cd-8e85-54e533b4f606&DisplayLang=en

Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει σε μια φόρμα ScrollBars και δεν ξερω τις εντολες για τνα τις ενεργοποιήσω. Μπορέί να με βοηθήσει κάποιος? Για την Visual Basic.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών
Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Τα περισσότερα controls θα εμφανίσουν αυτόματα scrollbars αν χρειαστεί (και αν είναι ενεργοποιημένο από τα properties τους).
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν.Έχω βαρεθεί να ακούω(να διαβάζω μάλλον:P)όλα αυτά τα τεράστια ποστ που κάνετε και δημιουργείται μια σελίδα που για να τη διαβάσεις χρειάζεσαι μισή ώρα.Και το κακό με όλο αυτό είναι ότι τις περισσότερες φορές γράφεται τα ίδια και τα ίδια!Λοιπόν,θέλω να ξεκινήσω με αυτές τις γλώσσες(Java,C++κ.α).Ποια είναι η πιο εύκολη για αρχή(τελικά)?Τι χρειάζομαι(software)για να ξεκινήσω?Υπάρχει πιθανότητα να πάθει ζημιά το σύστημά μου?
Link to comment
Share on other sites

Εάν θες να προγραμματίσεις κάτι εύκολα και γρήγορα (κοινώς αν θές να φτιάξεις κάτι αξιόλογο χωρίς πρώτα να έχεις κάνει διακοπές στο Δαφνί) ξεκίνα με Visual Basic (διάλεξε όποιο Visual Studio θες, να και προτείνω το .NET :-). Τώρα αν θές να εμβαθύνεις στον προγραμματισμό και δη τον αντικειμενοστρεφή, (και δε σε πείράζει να γράφεις προγράμματα χωρίς γραφικά) ξεκίνα με JAVA (χρειάζεσαι απλά έναν compiler άπό το site της SUN η κανένα από τα Studio που έχει βγάλει -πίστεψε με, για αρχή και απλά ο compiler ειναι μια χαρά). Τώρα αν έχεις κάποια εμπειρία στον προγραμματισμό, όρμα στη C++ (και εδώ θα χρειαστείς κάποιο Visual Studio -.NET rul3Z :-)

 

Ελπίζω να βοήθησα. Πάντως όποτε χρειαστείς βοήθεια, εδώ είμαστε όλοι (το πρώτο πρόγραμμα παραδοσιακά είναι το "Hello World!" :-)

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι που ξέχασα:Το χειρότερο που μπορεί να πάθει ο Υπολογιστής είναι να crashάρει (για να τον crashάρεις πάντως μάλλον θα πρέπει να έχεις χρησιμοποιήσει C++, η JAVA και η VB, άντε να σου κλείσον το παράθυρο στο οποίο εργάζεσαι και να αφήσουν τίποτα στη Μνήμη). Πάντως τίποτα χειρότερο, μη το φοβάσαι.

 

Μαυ τηε φορψε βε ςιτη Υοθ

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Erevodifwntas

 

Και κάτι που ξέχασα:Το χειρότερο που μπορεί να πάθει ο Υπολογιστής είναι να crashάρει (για να τον crashάρεις πάντως μάλλον θα πρέπει να έχεις χρησιμοποιήσει C++, η JAVA και η VB, άντε να σου κλείσον το παράθυρο στο οποίο εργάζεσαι και να αφήσουν τίποτα στη Μνήμη). Πάντως τίποτα χειρότερο, μη το φοβάσαι.

 

 

Μη το λες... Παράφραση από κάποιο site: Be warned (...) when developing software (...) there is no guarantee that it won't fry your processor, insult your mother, or steal your girlfriend.

 

:D

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

 

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Τα περισσότερα controls θα εμφανίσουν αυτόματα scrollbars αν χρειαστεί (και αν είναι ενεργοποιημένο από τα properties τους).

 

 

Δεν λέω για ένα ψοντρολ αλλά για όλο το πρόγραμμα. Ενοώ όπως είναι για παράδιγμα ο internet explorer. Κατάλαβες τι ενοώ? :worry:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Spyros86

 

Δεν λέω για ένα ψοντρολ αλλά για όλο το πρόγραμμα. Ενοώ όπως είναι για παράδιγμα ο internet explorer. Κατάλαβες τι ενοώ? :worry:

 

Νομίζω πως κατάλαβα... O Internet Explorer, το Word και άλλα προγράμματα κάνουν κάτι διαφορετικό, χωρίς controls (χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική Document/View του MFC με Visual C++). Για να κάνεις κάτι τέτοιο με τη VB θα πρέπει να φτιάξεις το control που θες, να γράψεις κώδικα ώστε να γίνεται αυτόματα resize ανάλογα με την αλλαγή μεγέθους του παραθύρου (με τα events) και να ενεργοποιήσεις τα scrollbars από τα properties του.

 

Τα scrollbar controls της VB, αν θυμάμαι καλά, δουλεύουν περίπου σαν τα sliders, δηλαδή παρέχουν μία τιμή (ανάμεσα σε κάποια μέγιστη και ελάχιστη) ανάλογα με τη θέση του ορθογωνίου της scrollbar. Άρα θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις γράφοντας κώδικα ώστε να μετακινούνται και να αλλάζουν μέγεθος κατάλληλα ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου, αλλά μόνο αν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την τιμή που δίνουν κατά τη "σχεδίαση" του control που θέλει τα scrollbars. Οπότε μάλλον δεν τα χρειάζεσαι για αυτή τη δουλειά στη VB, γιατί με τα ενσωματωμένα srollbars του control η δουλειά γίνεται ευκολότερα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

 

με τα ενσωματωμένα srollbars του control η δουλειά γίνεται ευκολότερα.

 

 

Ποια ενσωματομένα? Δηλαδή τι ακριβός πρέπει να κάνω για να μπωρώ να πηγαίνω την φόρμα πάνω κάτω όταν τρέχει το πρόγραμμα?

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον zeppelin

 

tosi agapi sto studio.NET bravo!

sto studio 6 ekanes me efkolia COMPILE

tora sto .NET thes mia ora mexri na sinithiseis to neo (periploko periballon) kano lathos?

 

Ναι, τόση αγάπη!... :) Το 6 άλλωστε είναι 5 χρόνων! Το interface του VS.NET μου αρέσει πολύ περισσότερο, ενώ του 6 είναι κάπως πεπαλαιωμένο (αλλά αυτά είναι γούστα). Για τις αλλαγές, εξαρτάται... Αν έρχεσαι από Visual C++ 6 η .NET δεν έχει τρομερές διαφορές (αλλά θέλει λίγο συνήθισμα) αντίθετα παρέχει πολλές νέες ευκολίες. Αν έρχεσαι από VB 6 τότε σίγουρα είναι αρκετά διαφορετικό το περιβάλλον, αλλά αν περάσεις το πρώτο σοκ ;) τότε όλα θα σου φαίνονται καλύτερα και ευκολότερα. Πάντως το compile του .ΝΕΤ άλλαξε για να συμπεριλάβει όλες τις γλώσσες μαζί και μου φαίνεται αρκετά λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Spyros86

 

Ποια ενσωματομένα? Δηλαδή τι ακριβός πρέπει να κάνω για να μπωρώ να πηγαίνω την φόρμα πάνω κάτω όταν τρέχει το πρόγραμμα?

 

Εξαρτάται από το ποιο control χρησιμοποιείς, και αν υποστηρίζει από μόνο του scrollbars στις properties του. Δες τη βοήθεια (MSDN) για να δεις αν έχει έτοιμα scrollbars. Απλώς βάζεις την property ίση με true και ξεμπερδεύεις. Αν θες, γράψε ποιο control χρησιμοποιείς για να το κοιτάξω. Επίσης, δες την εφαρμογή που φτιάχνει ο VB Application Wizard. Και όταν λες φόρμα εννοείς τη φόρμα (form) της VB, δηλαδή το παράθυρο της εφαρμογής;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

 

Εξαρτάται από το ποιο control χρησιμοποιείς, και αν υποστηρίζει από μόνο του scrollbars στις properties του. Δες τη βοήθεια (MSDN) για να δεις αν έχει έτοιμα scrollbars. Απλώς βάζεις την property ίση με true και ξεμπερδεύεις. Αν θες, γράψε ποιο control χρησιμοποιείς για να το κοιτάξω. Επίσης, δες την εφαρμογή που φτιάχνει ο VB Application Wizard.

 

 

Ποιό control χρησημοποιώ? :!: Δεν κατάλαβα τι ενοείς. Τις scroolBars τις έχει αριστερά στα εργαλεία. Πάτησα εκεί και μετά τις σχεδίασα στην φόρμα απάνω. Θα το κητάξω το VB Application Wizard.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, τότε μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά... :o Τα scrollbars από την toolbar από μόνα τους δεν κάνουν τίποτα (ίσως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με κάποιο άλλο control, το οποίο θα απεικονίζει τα δεδομένα που θες να κάνεις scroll). Π.χ. το textbox δεν χρειάζεται scrollbars (από την toolbar) γιατί αν παρατηρήσεις έχει μία property που λέγεται scrollbars και από εκεί ρυθμίζεις αν θες να έχει scrollbars το control, και αυτά δουλεύουν και εμφανίζονται από μόνα τους.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

 

ΟΚ, τότε μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά... :o Τα scrollbars από την toolbar από μόνα τους δεν κάνουν τίποτα (ίσως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με κάποιο άλλο control, το οποίο θα απεικονίζει τα δεδομένα που θες να κάνεις scroll). Π.χ. το textbox δεν χρειάζεται scrollbars (από την toolbar) γιατί αν παρατηρήσεις έχει μία property που λέγεται scrollbars και από εκεί ρυθμίζεις αν θες να έχει scrollbars το control, και αυτά δουλεύουν και εμφανίζονται από μόνα τους.

 

 

Οκ. Τώρα κατάλαβα. Με αυτόν τον τρόπο λες να μπορώ να το κάνω και στην φόρμα?

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών
Link to comment
Share on other sites

Στη VB η φόρμα σου θα έχει κάποια controls απάνω. Τι θες να κάνεις scroll; Τα controls αυτά; (Μην μπερδεύεσαι με τον Internet Explorer, αυτός έχει scrollbars στα άκρα διότι πραγματικά "σχεδιάζει" τα δεδομένα - τις HTML σελίδες - πάνω στη φόρμα. Στη VB γενικά δεν το κάνεις αυτό, αλλά απεικονίζεις τα δεδομένα μέσα σε ένα control, και αν είσαι τυχερός το control υποστηρίζει αυτόματα τα scrollbars, αν χρειάζεται, ενεργοποιώντας απλώς την property.)

 

Edit: μερικά ορθογραφικά

Link to comment
Share on other sites

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τους προγραμματιστές της Sun σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά της Java 1.5

http://developer.java.sun.com/developer/community/chat/JavaLive/2003/jl0729.html

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

 

Ναι, τόση αγάπη!... :)

ok kali fasi einai tora pou to paratiro ehi kai live help (oso grafeis! allazei to help!)

 

kali fasi..

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

 

Στη VB η φόρμα σου θα έχει κάποια controls απάνω. Τι θες να κάνεις scroll; Τα controls αυτά; (Μην μπερδεύεσαι με τον Internet Explorer, αυτός έχει scrollbars στα άκρα διότι πραγματικά "σχεδιάζει" τα δεδομένα - τις HTML σελίδες - πάνω στη φόρμα. Στη VB γενικά δεν το κάνεις αυτό, αλλά απεικονίζεις τα δεδομένα μέσα σε ένα control, και αν είσαι τυχερός το control υποστηρίζει αυτόματα τα scrollbars, αν χρειάζεται, ενεργοποιώντας απλώς την property.)

 

Edit: μερικά ορθογραφικά

 

 

Επειδή έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει το μαγαλύρτερο δυνατό μέγεθος, όταν τρέχει κάπποιο αντικήμενα και διάφορα άλα δεν φένοντε ή όταν μικρένω το παράθιρο. Δεν θέλω σε κάποιο controll συγκεκριμένα. Σε όλη την φόρμα.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...