Jump to content

HP iPAQ hx4700

Κοινοποίηση

Recommended Posts

no problem...:)

το hack του tweaks2k.net ειναι το πιο σημαντικο! Αν δεν το κανεις αυτο δεν θα δεις και πολλα πραγματα...

Επισης, αυτη τη στιγμη εχω στο δικο μου ανοικτα:

- BT συνδεση με το pc και το service Network Access.

- Live Streaming απο τον media player στον Kisss FM

- Internet Explorer οπυ (και καλα) κανω browsing.

- Bluetooth Manager

- Pocket Xl

- Power Point οπου βλεπω slides

- Pocket Word.

λοιπον, το συστημα εχει και αλλα 18ΜΒ ελευθερα και συμπεριφερεται ΑΨΟΓΑ. Καμμια καθυστερηση ουτε στην μουσικη απο το live streaming αλλα ουτε και στα υπολοιπα που κανω...

Αν δεν μπαινει "στη μεση" αυτο το filesys.exe που αναφερω στα προηγ. posts το συστημα ΠΕΤΑΕΙ. Οταν μπαινει αυτο η καθυστερηση ειναι εμφανης.

Οπως λεω πιο πανω, καποιοι που αλλαξαν το priority του ειδαν διαφορα, δοκιμασε το και δες.

"το hack του tweaks2k.net ειναι το πιο σημαντικο!"

Auta ennoeis:

"Επισης, χρησιμοποιησα το tweaks2k.net και ορισα το temp directory του pie να ειναι στην SD και οχι στην ROM

για τον ιδιο ακριβως λογο. ΜΕ το ιδιο application μπορουμε να μεγαλωσουμε το cache του OS και αυτο πλεον γινεται 2ΜΒ

κι εχει σημαντικο (θετικο) αντικτυπο στο performance (μειωνεται λιγο βεβαια η διαθεσιμη RAM)."

pos allazei to priority?

Sorry alla den eimai kai toso sxetikos...

[sIGPIC][/sIGPIC]Ericsson 197,337,388,768,688,788,T39,T68_SE P900,K500,P910,K750,W800,K800,W910,T650,C905,X1,X10mini+pro_Nokia 6150,3210,8210,7110,6510,3650,6100,6600,6680,9500_Motorola MicroTac 7500,StarTac130,V3x,K1_Panasonic G500,GD90,GD92_Siemens C25,SL45,SX1,S65_Sharp GX20,GX30_Samsung D600,B2100,Galaxy SIII, Sonim XP1, Qtek8010,2020i,S100,9100,8310_iPAQ 6515,hx4700_O2 XDA IIs_Dell Axim X51V_FSC N560_MIO A701_SONY Xperia S,J,T,,Z,Z2_Z5_iPhone 3GS,4,5.6,7

• Απαντήσεις 640
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

"το hack του tweaks2k.net ειναι το πιο σημαντικο!"

Auta ennoeis:

"Επισης, χρησιμοποιησα το tweaks2k.net και ορισα το temp directory του pie να ειναι στην SD και οχι στην ROM

για τον ιδιο ακριβως λογο. ΜΕ το ιδιο application μπορουμε να μεγαλωσουμε το cache του OS και αυτο πλεον γινεται 2ΜΒ

κι εχει σημαντικο (θετικο) αντικτυπο στο performance (μειωνεται λιγο βεβαια η διαθεσιμη RAM)."

Ναι, αυτα τα 2 (κυριως το 2ο ειναι αυτο που βελτιωνει το performance. Το πρωτο ουσιαστικα περιοριζει το filesys.exe να τρεξει μιας και δεν εχει πλεον γραψε/σβησε στη ROM κατα το browsing αλλα στη SD.

To filesys.exe δουλευει μονο στη ROM, οχι στις καρτες.

pos allazei to priority?

Δες εκει που λεω περι CompactionPrio256.

Οσο για το microdrive που ειπες πριν, ειναι γνωστο προβλημα (πλεον) με τα Windows Mobile 2005 (μαλλον ειναι εκει το προβλημα και οχι στην HP) και τις CF καρτες, και στην δικη μου CF τις ιδιες λακαμιες κανει...

Ναι, αυτα τα 2 (κυριως το 2ο ειναι αυτο που βελτιωνει το performance. Το πρωτο ουσιαστικα περιοριζει το filesys.exe να τρεξει μιας και δεν εχει πλεον γραψε/σβησε στη ROM κατα το browsing αλλα στη SD.

To filesys.exe δουλευει μονο στη ROM, οχι στις καρτες.

Δες εκει που λεω περι CompactionPrio256.

Oσο για το microdrive που ειπες πριν, ειναι γνωστο προβλημα (πλεον) με τα Windows Mobile 2005 (μαλλον ειναι εκει το προβλημα και οχι στην HP) και τις CF καρτες, και στην δικη μου CF τις ιδιες λακαμιες κανει...

Auta:

Υπαρχει και αλλο ενα trick, το οποιο αναφερει οτι σβηνοντας τελειως τα

HKLM\drivers\Builtin\StrataFMD\CompactionPrio256

HKLM\drivers\Builtin\StrataFMD\CompactionCritPrio256

η αλλαζοντας τους τις τιμες σε 255, βελτιωνεται κι αλλο η κατασταση μιας και λεμε ουσιαστικα στο filesys.exe να "ξυπναει" πολυ

ta exo valei 255, na ta svhso? Ean nai pos?

[sIGPIC][/sIGPIC]Ericsson 197,337,388,768,688,788,T39,T68_SE P900,K500,P910,K750,W800,K800,W910,T650,C905,X1,X10mini+pro_Nokia 6150,3210,8210,7110,6510,3650,6100,6600,6680,9500_Motorola MicroTac 7500,StarTac130,V3x,K1_Panasonic G500,GD90,GD92_Siemens C25,SL45,SX1,S65_Sharp GX20,GX30_Samsung D600,B2100,Galaxy SIII, Sonim XP1, Qtek8010,2020i,S100,9100,8310_iPAQ 6515,hx4700_O2 XDA IIs_Dell Axim X51V_FSC N560_MIO A701_SONY Xperia S,J,T,,Z,Z2_Z5_iPhone 3GS,4,5.6,7

Auta:

Υπαρχει και αλλο ενα trick, το οποιο αναφερει οτι σβηνοντας τελειως τα

HKLM\drivers\Builtin\StrataFMD\CompactionPrio256

HKLM\drivers\Builtin\StrataFMD\CompactionCritPrio256

η αλλαζοντας τους τις τιμες σε 255, βελτιωνεται κι αλλο η κατασταση μιας και λεμε ουσιαστικα στο filesys.exe να "ξυπναει" πολυ

ta exo valei 255, na ta svhso? Ean nai pos?

Χμμμ...καλυτερα να μην τα σβησεις, αλλωστε δεν ξερω τελικα κατα ποσο αυτο βοηθαει μιας και αυτος της microsoft λεει οτι δεν επηρεαζεται η λειτουργια του filesys.

EDIT: Το πιο σημαντικο απ'ολα, ξαναλεω, ειναι η μειωση της χρησης του filesye.exe

Αυτο μπορουμε να το επιτυχουμε μονο αν ΔΕΝ εγκαθιστουμε προγραμματα στη ROM που γραφουν συχνα εκει. Το βελτιστο τελικα ειναι βεβαια να μην εγκαθιστουμε τιποτα εκει αλλα επειδη ειναι πολλα τα MB για να μην τα χρησιμοποιουμε, τουλαχιστον ας βαζουμε εκει προγραμματα που κανουν περισσοτερο reading στη ROM παρα writing...

Νοιώθω εντελώς ηλίθιος, αλλά δεν μπορώ να βρω από που αλλάζει η cashe του OS μέσω του Tweaks2K2.net (έχω την έκδοση 3.14.0.0)

Νοιώθω εντελώς ηλίθιος, αλλά δεν μπορώ να βρω από που αλλάζει η cashe του OS μέσω του Tweaks2K2.net (έχω την έκδοση 3.14.0.0)

system tricks

system tricks

collection 5

kai markareis(ean den einai hdh markarismeno) to

wm5 optimum Cache Size

Μετα απο μια βολτα ... στο site του Γερμανου με χαρα σας παρουσιαζω τη νεα μεγαλη προσφορα της αλυσιδας καταστηματων Γερμανος !!! :D

Τιμη πωλησης HP 4700 ΜΟΝΟ 788 Ευρω !!!!! :lol: :lol: :lol:

Προλαβετε, Τρεξτε ολοι πριν εξαντληθουν οι συσκευες !!!! :lol: :lol:

Καλα αυτοι στο Γερμανο εχουν ξεφυγει τελειως ! :D

Sorry για το ψιλο-off topic απλα μου εκανε ΕΝΤΥΠΩΣΗ !! :) :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

::Alma Libre - My Blog

A blog by an IT student

Παιδιά την πρώτη φορά που εγκατέστησα τα WM 5.0 στο 4700 ήταν απελπιστικά αργό το μηχάνημα και εκανα downgrade σε Windows Mobile 2003SE.Αφού διάβασα διάφορα posts αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω.

βήμα 1ο

έκανα λοιπόν hard reset στα Windows Mobile 2003

Βήμα 2ο

Αφαίρεσα την προσθετη καρτα SD που έχω από την συσκευή.

βήμα 3ο

έκανα εγκατάσταση τα WM 5.0 (original αγορασμένα απο το site της HP).

βήμα 4ο

Εγκατέστησα τις εφαρμογές μου από την αρχή όλες στην SD.

Το μηχάνημα είναι πολύ γρήγορο καμία σχέση με την πρώτη φορά που είχα κάνει εγκατάσταση.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ταχύτητα του.

Ας δοκιμάσει κάποιος να το κάνει με την ίδια σειρά και να μας πει εντυπώσεις.

Τονίζω όλες οι εφαρμογές εγκατάσταση από την αρχή και όχι restore κλπ

HP hx4700 + Destinator PN

Παιδιά την πρώτη φορά που εγκατέστησα τα WM 5.0 στο 4700 ήταν απελπιστικά αργό το μηχάνημα και εκανα downgrade σε Windows Mobile 2003SE.Αφού διάβασα διάφορα posts αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω.

βήμα 1ο

έκανα λοιπόν hard reset στα Windows Mobile 2003

Βήμα 2ο

Αφαίρεσα την προσθετη καρτα SD που έχω από την συσκευή.

βήμα 3ο

έκανα εγκατάσταση τα WM 5.0 (original αγορασμένα απο το site της HP).

βήμα 4ο

Εγκατέστησα τις εφαρμογές μου από την αρχή όλες στην SD.

Το μηχάνημα είναι πολύ γρήγορο καμία σχέση με την πρώτη φορά που είχα κάνει εγκατάσταση.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ταχύτητα του.

Ας δοκιμάσει κάποιος να το κάνει με την ίδια σειρά και να μας πει εντυπώσεις.

Τονίζω όλες οι εφαρμογές εγκατάσταση από την αρχή και όχι restore κλπ

Τα βηματα που λες δεν εχουν καμμια σχεση με το αν το ppc σου θα το βλεπεις να πηγαινει γρηγορα η οχι.

Το μονο που βοηθαει ειναι αυτο με την εγκατασταση ολων των προγραμματων που λες στην SD αλλα ετσι ομως χανεις παρα πολλα MB που μπορεις εξυπνα να χρησιμοποιησεις.

Διαβασε τις τελευταιες 3-4 σελιδες στο παρον topic, θα δεις οτι υπαρχουν αρκετα hacks που μπορεις/πρεπει να κανεις για να εχεις μια καλη συμπεριφορα των wm5 στο 4700, αν δεν τα εχεις κανει, πολυ φοβαμαι οτι σε λιγο θα το δεις παλι να σερνεται...

Εχω μαζεψει τα hacks στην προηγ. σελιδα, ριξε τους μια ματια!

ok! εκανα και τα hacks. Το μηχάνημα δουλεύει όπως και πριν.Ούτε πιο αργά αλλά ούτε και πιο γρήγορα.Anyway,πάντως αυτό που λέω παραπάνω ότι στην πρώτη εγκατάσταση που είχα και την SD πάνω και εγκατεστημένες εφαρμογές στη μνήμη του PPC, αυτό σερνόταν, είναι γεγονός.

Ισως να μην είχα κάνει κάτι καλά ίσως οτιδήποτε.

Πάντως τώρα είναι ικανοποιητικότατο σε ταχύτητα και μπορείς να δουλεψεις μαζί του άνετα.

ok! εκανα και τα hacks. Το μηχάνημα δουλεύει όπως και πριν.Ούτε πιο αργά αλλά ούτε και πιο γρήγορα.Anyway,πάντως αυτό που λέω παραπάνω ότι στην πρώτη εγκατάσταση που είχα και την SD πάνω και εγκατεστημένες εφαρμογές στη μνήμη του PPC, αυτό σερνόταν, είναι γεγονός.

Ισως να μην είχα κάνει κάτι καλά ίσως οτιδήποτε.

Πάντως τώρα είναι ικανοποιητικότατο σε ταχύτητα και μπορείς να δουλεψεις μαζί του άνετα.

Το κακο ειναι οτι και εσυ οπως κι εγω, ακομα και μετα απο ολα αυτα θα ερθει η στιγμη (εμενα συνεβη πριν λιγο) που το cοmpaction thread θα θελει να κανει τα δικα του και τοτε σερνεται το συμπαν...

Επισης, υπαρχει, αν το διαπιστωσες, και προβλημα με τα CF cards, το παρουσιαζει αυτο και στα δικα μας αλλα και στα Dell.

Και τελικα τι εχουμε ?

- Να μην εγκαθιστουμε apps στη ROM λογω του compaction thread, αρα χανουμε τουλαχιστον 90ΜΒ σε σχεση με τα 2003SE.

- Προβλημα με τα CF cards που μας κανει να χανουμε παλι MB (εγω 512) επειδη μια τη βλεπει και 10 δεν τη βλεπει.

- Οποτε δουλευει το compaction thread, ειναι να μην το κοιτας καν.

Και ολα αυτα για να κερδισουμε λιγο καλυτερο XL, λιγο καλυτερο Word και το persistent storage (που ειναι καλο μεν αλλα ΟΧΙ για τα ppc με αργες ROMs οπως το δικο μας)...

Εχεις δίκιο!!!Ωρες ωρες μετανοιώνω τα χρήματα που έδωσα για αυτό το ρημάδι...Αλλά από την άλλη έσκασα και τα 50$ στην HP για τα WM5 και μου τη δίνει να τα έχω στο cd και να τα κοιτάω...

Δυστυχώς το compaction thread θα τρέχει πιο συχνά και για περισσότερη ώρα όσο πιο γεμάτη είναι η ROM του ppc οπότε είναι καλό να την κρατάτε άδεια.
y4

Δυστυχώς το compaction thread θα τρέχει πιο συχνά και για περισσότερη ώρα όσο πιο γεμάτη είναι η ROM του ppc οπότε είναι καλό να την κρατάτε άδεια.

Κοιτα, αν βαζεις στη ROM προγραμματα που μονο διαβαζουν και οχι γραφουν, τοτε ελαχιστοποιεις το προβλημα αλλα δυστηχως δεν το εξαλειφεις...

Ασε που δεν ακουγεται και τοσο καλο το γεγονος οτι με το να "ξεχασουμε" τη ROM, "ξεχναμε" και 90ΜΒ σε σχεση με τα 2003SE...

το wm5 σιγουρα σαν OS ειναι πολυ καλο αλλα απευθυνεται σε devices με γρηγορες ROM. το δικο μας δεν ανηκει σε αυτες, δυστηχως...

Καλά αν βάλεις κάτι που γράφει συνέχεια στη ROM εννοείτε πως κυνηγάς τα προβλήματα.

Αυτό όμως είχε αναφερθεί και νωρίτερα και το θεωρώ αυτονόητο.

Λέω ότι παίζει ρόλο και ο ελεύθερος χώρος που έχεις στην ROM και ότι αν έχεις προβλήματα αξίζει να την κρατάς άδεια.

y4

Παιδια καλημερα και χρονια πολλα!!!

Εχω βρει ενα 4700 μεταχειρισμενο σε πολυ καλη κατασταση μαζι με μια μνημη 512 στα 350 ευρω.....τι λετε αξιζει μια τετοια αγορα,σε αυτην την τιμη;;;

[sIGPIC][/sIGPIC] ........Ο Χρόνος είναι Χρήμα ! ! ! ! !

Εχω βρει ενα 4700 μεταχειρισμενο σε πολυ καλη κατασταση μαζι με μια μνημη 512 στα 350 ευρω.....τι λετε αξιζει μια τετοια αγορα,σε αυτην την τιμη;;;

???????

[sIGPIC][/sIGPIC] ........Ο Χρόνος είναι Χρήμα ! ! ! ! !

ναι... πάρ'το

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

• 2 weeks later...

Όσοι έχετε το 4700 με wm5.0 ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.pocketpcmag.com/blogs/index.php?blog=3&title=make_your_ipaq_hx4700_windows_mobile_5_u&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Φαίνεται ενδιαφέρον.

y4

• 2 weeks later...

Καλησπέρα..

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα pda που να έχει δυνατότητα και gps (εστω και με BT) και μου αρέσει αρκετά το 4700 της HP.

Βλέπω ότι πουλιούνται αρκετά τέτοια μοντέλα τελευταία. Ειναι επειδή ειναι λίγο παλιό μοντέλο ή επειδή δεν τρέχει τόσο καλά τα WM5??

--Γιώργος ο Υποβρύχιος

Wirelessly posted (Nokia6680/1.0 (2.04.14) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

Den 8a apanthsw sthn erwthsh sou logo agnoias, alla 8a sxoliasw to 1o kommati. . . Me bt exoun ola ta ppc gqs! Pairneis to module kai ok. Gt dn pairneis kapoio me enswmatomeno afou auto einai to kyrio xarakthristiko pou s endiaferei?