Jump to content

Vivo Xshot Elite X710L

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα... Δεν ξέρω αν είναι το σωστό σημείο (αν όχι παρακαλώ να μεταφερθεί).

Έχω το Vivo Xshot X710L (Snapdragon 801) με την έκδοση 3.7.0 (Android 4.4.2)

Έπειτα από μια αυτόματη αναβάθμιση στο vivo μου που μάλλον δεν πήγε καλά, έχασα το root και το σήμα GPS ενώ βρισκόμουν στο εξωτερικό. Προσπαθώντας να δω τι γινεται τώρα που γύρισα, έκανα factory reset και wipe all data για να βάλω μια παλιότερη ROM αλλά διαπίστωσα τα εξής προβλήματα:

- H συσκευή έχασε το root

- Ο bootloader είναι κλειδωμένος (sto fastboot γράφει Product: MSM8974, Device is lock, Device tampered = true)

- Το κινητό δεν μπαίνει σε recovery mode ούτε μέσω πλήκτρων, ούτε μέσω fastboot. Κολλάει στο αρχικό logo και μετά πρέπει να το βάλω σε fastboot πάλι για να κάνει επανεκίννηση

- Φαίνεται για κάποιο λόγο να έχει κολλήσει σε storage mode.. Παρότι δεν είναι συνεδεμένο σε υπολογιστή, δεν με αφήνει να μπω πχ στις φωτογραφίες και γράφει "not in storage mode".. Όταν πάω να κάνω αναβάθμιση από το μενού, πάλι μου βγάζει το ίδιο μήνυμα...

- Όταν το συνδέω με USB στον υπολογιστή (USB Debugging on), σε USB Drive function βλέπει μόνο την SD ως SD Card H:. Όταν επιλέξω MTP το βλέπει ως Vivo Xshot, αλλά και πάλι βλέπει μόνο την SD κάρτα..

- Φαίνεται σαν να έχει μπει η εσωτερική μνήμη σε read only mode (εκτός και αν πάντα έτσι είναι)

- Το τηλέφωνο κατά τα άλλα λειτουργεί. Κάνει κλείσεις, δέχεται, σερφάρω, βλέπω emails... Δεν μπορεί όμως να κάνει αναβαθμίσεις, να δεις φωτογραφίες και άλλα πολλά

- - Έχω δοκιμάσει τα πάντα μέσω adb και fastboot.. To καλό είναι πως δουλεύουν (ακόμη και το adb shell). Αλλά όταν πάω να φλασάρω κάτι μου γράφει, failed επειδή device is lock.

- H μόνη εντολή που πάει να κάνει κάτι είναι η fastboot update update.zip αλλά μετά λέει πως δεν βρίσκει το αρχείο android-info.txt και σταματάει.

- Έχω επίσης δοκιμάσει HW OneKey, QPST κλπ αλλά δεν το βλέπουν ή παρουσιάζεται πρόβλημα

- Το fastboot oem unlock δεν λειτουργεί.

- Το μόνο που ΔΕΝ έχω δοκιμάσει είναι να κάνω κάτι που να περιέχει και το βγάλσιμο της μπαταρίας, μιας και δεν είναι αποσπώμενη. Και δεν ξέρω και πιο νόημα θα είχε αφού οι drivers είναι περασμένοι....

Έχω απελπιστεί... Στο xda δεν μπορούν να βοηθήσουν άλλο. Καμιά ιδέα πως να το ξεκολλήσω από storage mode καταρχήν; Έχω δοκιμάσει διαφορετικές θύρες, καλώδια, καθαρισμό USB θύρας κλπ αλλά τίποτα... Yπάρχει κάποιο service center εδώ που να διαθέτει εξειδικευμένα εργαλεία που να μπορούν να περάσουν τη rom απευθείας;;;;

Ευχαριστώ

Αφού λειτουργεί το adb, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το logcat και ενδεχομένως να μπορέσεις να καταλάβεις τι δημιουργεί το πρόβλημα. δίνοντας την πχ την εντολή: adb logcat > c:\log.txt

τα μηνύματα αντί για την οθόνη θα εγγραφούν στο αρχείο log.txt.

Αυτό που θα χρειαστεί πάντως είναι να είναι η συσκευή rooted. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο xda, αυτά που σου προτείνουν πιθανόν γι' αυτό το λόγο και να αποτυγχάνουν. Αν δεν είναι rooted η συσκευή, δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση σε χώρους/αρχεία του συστήματος.

ΕDIT:

Μόλις είδα ότι υπάρχει επίσημο φόρουμ της vivo εδώ:

http://www.vivoglobal.com/bbs/forumdisplay.php?fid=11

ίσως αυτό να είναι και το πιο κατάλληλο μέρος για να βρεις λύση.

Edited by dancer_69

Αφού λειτουργεί το adb, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το logcat και ενδεχομένως να μπορέσεις να καταλάβεις τι δημιουργεί το πρόβλημα. δίνοντας την πχ την εντολή: adb logcat > c:\log.txt

Αυτό που θα χρειαστεί πάντως είναι να είναι η συσκευή rooted. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο xda, αυτά που σου προτείνουν πιθανόν γι' αυτό το λόγο και να αποτυγχάνουν. Αν δεν είναι rooted η συσκευή, δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση σε χώρους/αρχεία του συστήματος.

ΕDIT:

Μόλις είδα ότι υπάρχει επίσημο φόρουμ της vivo εδώ:

http://www.vivoglobal.com/bbs/forumdisplay.php?fid=11

ίσως αυτό να είναι και το πιο κατάλληλο μέρος για να βρεις λύση.

Δυστυχώς στο επίσημο forum ο βασικός expert είναι ο ίδιος με το xda.

Άλλο recovery δεν μπορώ να περάσω μιας και Δεν με αφήνει να κάνω flash

Αυτό το thread στο xda που έχει οδηγό για downgrade για να μπορείς να κάνεις root και να ξεκλειδώσεις τον bootloader το έχεις δει;

Δυστυχώς στο επίσημο forum ο βασικός expert είναι ο ίδιος με το xda.

Άλλο recovery δεν μπορώ να περάσω μιας και Δεν με αφήνει να κάνω flash

fastboot flash recovery recovery.img????

Εχεις sdk tools ετσι?

Αυτό το thread στο xda που έχει οδηγό για downgrade για να μπορείς να κάνεις root και να ξεκλειδώσεις τον bootloader το έχεις δει;

Ναι και Δυστυχώς δεν...

----- προσθήκη μηνύματος 56 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

fastboot flash recovery recovery.img????

Εχεις sdk tools ετσι?

Έχω Ναι και δεν το δέχεται με error message device is lock

δεν ξερω και την διαδικασια ξεκλειδωματος του bootloader ρε γμτ...πατα fastboot divices να δεις τι μενου σου βγαζει...

δεν ξερω και την διαδικασια ξεκλειδωματος του bootloader ρε γμτ...πατα fastboot divices να δεις τι μενου σου βγαζει...

Με αυτή την εντολή απλά μου γυρνάει τον κωδικό της συσκευής που δείχνει ότι είναι συνδεδεμένο

Συγνωμη για τις χαζες ερωτησεις απλα προσπαθω να καταλαβω...με fastboot fastboot reboot σου γραφει οτι ειναι κλειδωμενο,ε?

Συγνωμη για τις χαζες ερωτησεις απλα προσπαθω να καταλαβω...με fastboot fastboot reboot σου γραφει οτι ειναι κλειδωμενο,ε?

Εδώ προσπαθείς να βοηθήσεις και ζητάς και συγγνώμη; :)

Με fastboot reboot κάνει απλά reboot. Από adb reboot fastboot κάνει reboot σε fastboot. Με reboot recovery κολλάει.

Με ES βλέπει τα περιεχόμενα και του system και τις φωτογραφίες. Αλλά δεν με αφήνει να κάνω delete ή paste

Δοκίμασε όπως είσαι συνδεδεμένος στο fastboot να δώσεις την εντολή fastboot oem unlock ή fastboot unlock bootloader

edit

το πρώτο είδα ότι το δοκίμασες.να το κάνεις πάλι root με τους τρόπους που γράφει στο xda,δοκίμασες;

Edited by bbbb

Δοκίμασε όπως είσαι συνδεδεμένος στο fastboot να δώσεις την εντολή fastboot oem unlock ή fastboot unlock bootloader

edit

το πρώτο είδα ότι το δοκίμασες.να το κάνεις πάλι root με τους τρόπους που γράφει στο xda,δοκίμασες;

Root δεν μπορώ να κάνω με κανέναν από τους τρόπους.. Επειδή δεν μπορώ να βάλω άλλη recovery

Δοκίμασα το fastboot unlock bootloader Και μου βγάζει Waiting for Device. Ταυτόγρονα έκανε επανεκιννηση και το βλέπει πάλι το adb...

Δοκίμασα να κάνω adb remount και μου βγάζει failed: permission denied.

H λύση πιστεύω πως δεν αφορά το hardware.. Μπορεί να είναι μια απλή εντολή αλλά άντε βρες την!

Α.

To έκανα και έχω ένα αρχείο Log.. Κάτι περίεργο που βλέπω (ίσως):

E/Vold ( 215): Fat filesystem check failed (not a FAT filesystem)

W/Vold ( 215): /dev/block/vold/179:26 does not contain a correct FAT filesystem (No data available)

E/Vold ( 215): exFat filesystem check failed (not a exFAT filesystem)

W/Vold ( 215): /dev/block/vold/179:26 does not contain a correct EXFAT filesystem (No data available)

D/MountService( 1032): VolumeMountAction{ Failed to mount volume[/storage/sdcard0] ret[-4] }

I/MountService( 1032): doMountVolume: Mouting /storage/sdcard1

I/Vold ( 215): /dev/block/vold/179:65 being considered for volume sdcard1

D/Vold ( 215): Volume sdcard1 state changing 1 (Idle-Unmounted) -> 3 (Checking)

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα.

Μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα, ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος(sdcard0), δεν είναι διαμορφωμένος σε FAT όπως θα έπρεπε και γί αυτό δεν μπορεί να τον προσαρτήσει στο /storage/sdcard0 ενώ η sdcard1 που μάλλον είναι η εξωτερική sd κάρτα που έχεις φορτώνεται κανονικά. Το πρόβλημα πιθανότατα δημιουρήθηκε από το update, μιας και συνήθως διαμορφώνονται εκ νέου τα διαμερίσματα. Τώρα το τι μπορείς, και αν μπορείς να κανεις, κάτι έχει να κάνει με τι σου επιτρέπει η συσκευή. Αν για παράδειγμα μπορείς να δεις αυτό το χώρο από το pc, θα μπορέσεις και να τον διαμορφώσεις. Ίσως να εμφανίζεται στον διαχειριστή δίσκων των windows. Αν όχι ίσως έχεις, μεγαλύτερη τύχη σε linux. Στη δικη μου συσκευή, για παράδειγμα, σε windows μπορώ να δω μονο αυτό το διαμέρισμα, ενώ σε linux με το gparted μπορώ να δω όλα τα διαμερίσματα της συσκευής. Μπορείς να κανεις κάποιες δοκιμες μήπως και εμφανίζεται κάπου. Ίσως να χρειάζεται να είσαι σε fastboot η σε bootloader mode η σε recovery. Μπορεί βεβαια να μην είναι καν διαθέσιμο κάτι τέτοιο στη συσκευή σου. Ρωτα και στο επίσημο φόρουμ μήπως κάποιος γνωρίζει γιατί αυτές οι "λειτουριες" είναι device specific

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε μέσω tool απο το xda που έφτιαξε κάποιος bine ειδικά για να φλασαρει το twrp σε συσκευή με κλειδωμένο bootloader και χωρίς root.. Όλα λειτουργούν τέλεια τώρα :)

Άρα είχε κλειδώσει ο bootloader από το update;

'Οχι ο bootloader ήταν και είναι ακόμη κλειδωμένος.. Μάλλον κατά το Update δεν δημιούργησε σωστά ένα partition (Sdcard0) της εσωτερικής μνήμης και δεν μπορούσα να τη δω (συν όλα τα άλλα προβλήματα) και δεν μπορούσε να μπει σε recovery.. Τέλος καλά όλα καλά.. Αν και λόγω του ότι ήμουν έτοιμος να το στείλω Κίνα, είχα ήδη παραγγείλει το LG G4..