Jump to content

Samsung Galaxy Note 4 Qualcomm Snapdragon 805 (SM-N910F)

m7ixalis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μαγκες,μπορει καποιος που εχει περασει την ΜΜ να κανει ενα γρηγορο review?Υπαρχουν βελτιωσεις?Τα μικρα αυτα bugs που εχει η 5.1.1 τα εφτιαξαν?

• Απαντήσεις 7,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μαγκες,μπορει καποιος που εχει περασει την ΜΜ να κανει ενα γρηγορο review?Υπαρχουν βελτιωσεις?Τα μικρα αυτα bugs που εχει η 5.1.1 τα εφτιαξαν?

Δες τα παραπάνω σχόλια. Έχουμε αναφέρει τα καλά της ΜΜ. Είναι σαν ένα mini review.

Σε ποια bugs της 5.1.1 αναφέρεσαι για να σου πούμε αν λύθηκαν...

Δες τα παραπάνω σχόλια. Έχουμε αναφέρει τα καλά της ΜΜ. Είναι σαν ένα mini review.

Σε ποια bugs της 5.1.1 αναφέρεσαι για να σου πούμε αν λύθηκαν...

Τα bugs που εννοω ειναι....

-το λαγκ στην gallery

-το λαγκ στην εμφανιση της πλαϊνης μπαρας του multitask

-το λαγκ στο ενεργο σημειωμα.

Επισης καποιες αλλες αποριες.....

Βελτιωθηκε καθολου η καμερα στις σκοτεινες ληψεις?

-το λαγκ στην gallery

Η γκαλερί είναι η ίδια με πριν, το Quick pik παραμένει καλύτερο. Δυστυχώς δεν αλληλεπιδρά όπως η stock gallery με την πένα.

Το ενεργό σημείωμα δουλεύει υποδειγματικα. (Επιτέλους)

Για την πλαϊνή μπάρα, την χρησιμοποιώ σπάνια, αλλά νομίζω είναι καλύτερη από πριν. (Με επιφύλαξη όμως το λεω το τελευταίο)

-το λαγκ στην gallery

- Το λαγκ στην gallery σου, έχει σχέση με την ταχύτητα της sd. Παλιά το είχα και εγώ. Μετά άλλαξα την sd που είχα με μια πιο γρήγορη και το θέμα λύθηκε. Δηλαδή το κινητό δεν είχε θέμα ούτε με την 5.1.1 ούτε και τώρα με την 6.0.1

- Η εμφάνιση της πλαϊνής μπάρας είναι στα ίδια επίπεδα (το είχα γράψει και πιο πριν, αλλά μάλλον δεν τα διαβάζεις τα προηγούμενα!)

- Λαγκ στο ενεργό σημείωμα δεν υπάρχει πια. Είναι πολύ γρήγορο και πιο χρηστικό, αφού καταλαμβάνει όλη την οθόνη και δίνει πιο πολύ χώρο για γραφή.

- Η κάμερα είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα. Δεν άλλαξε τίποτα.

Άλλα καλούδια είναι:

- Ενεργό σημείωμα με κλειστή οθόνη του κινητού (όπως το Note 5)

- Πιο όμορφα animation transitions (μετάβαση από κάρτα σε κάρτα, αναδυόμενα μενού, άνοιγμα κλείσιμο εφαρμογών κ.λπ)

- Πιο ομαλή εμπειρία χρήσης (ρολάρει καλύτερα όπως λέμε!)

- Πιο όμορφα και ομοιογενή εικονίδια στα προγράμματα της Σαμμυ (προσωπική άποψη είναι αυτό)

- Το υπέροχο μενού του s pen που έγινε πιο πρακτικό και μπορείς να το διαχειριστείς και να βάλεις ότι θέλεις από εφαρμογές. Το οποίο μένει σαν αχνή βούλα στην άκρη μέχρι να το χρειαστείς πάλι και δεν χρειάζεται να πατήσεις ξανά το κουμπί στο s pen (κάτι που το θεωρούσα πολύ άβολο)

- Το συνεχόμενο screenshot (όπως στο note 5, το έχουν αναλύσει πιο πριν για το τι είναι)

- Η προσθήκη της επιλογής του προχείρου με παρατεταμένο πάτημα στην οθόνη (παλιά έβγαζε μόνο το επικόλληση)

- Προσθήκη FIDO Ready και Paypal pay (για όσους είναι χρήσιμο!) με ασφάλεια (δακτυλικό αποτύπωμα)

- Νομίζω ότι ο αισθητήρας σάρωσης δακτυλ. αποτυπώματος δουλεύει λίγο καλύτερα

- Νέα έκδοση S Note πιο γρήγορη και με νέα χαρακτηριστικά

Αρνητικά (μικρά και ασήμαντα...):

- Πρώτες δύο μέρες αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας (που είναι λογικό όμως γιατί το λειτουργικό εκτελεί διεργασίες συντήρησης και αρχειοθέτησης). Τώρα έστρωσε. Δεν έχω προσδιορίσει όμως αν είναι καλύτερα ή όχι από την 5.1.1

- Χαμηλότεροι ήχοι συστήματος π.χ. κλείδωμα-ξεκλείδωμα οθόνης (αναφέρθηκε και πιο πριν). Οι υπόλοιποι ήχοι είναι μια χαρά.

Γενικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την αναβάθμιση! Δεν πήραμε όσα περιμέναμε, αλλά και αυτά είναι μια χαρά.

Edited by xtatty

Η ταχυτητα της Gallery δεν εξαρταται απο την sd. Οταν στην αρχη δεν ειχα sd και αποθηκευα τις φωτο/βιντεο στην εσωτερικη (γρηγορη) μνημη, ειχε το ιδιο (μικρο) λαγκ με οταν εβαλα μετα sd και αποθηκευω εκει πλεον τις φωτο. Με το quickpic δεν υπαρχει κανενα λαγκ.

- Το λαγκ στην gallery σου, έχει σχέση με την ταχύτητα της sd. Παλιά το είχα και εγώ. Μετά άλλαξα την sd που είχα με μια πιο γρήγορη και το θέμα λύθηκε. Δηλαδή το κινητό δεν είχε θέμα ούτε με την 5.1.1 ούτε και τώρα με την 6.0.1

Αν ίσχυε το παραπάνω θα υπήρχε το ίδιο θέμα και με quick pik.

Αν δοκίμασεις και τις δύο εφαρμογές θα δεις τις διαφορές.

Επίσης, όταν ήμουν σε 5.1.1, είχα περάσει τη gallery του note 5, η οποία ήταν πολύ κοντά στην (κορυφαία) quick pik.

Η gallery είναι απλά μια κακογραμμένη εφαρμογή, όπως παλιότερα ήταν και ο dialer π.χ.

Το φάουλ της samsung είναι ότι δεν έδωσε το νέο tw μαζί με τις νέες stock εφαρμογες(+Θέματα) :down:

Χρησιμοποιώ και το Quickpik και την Gallery του κινητού και είναι το ίδιο γρήγορες (μου αρέσει η πολυφωνία στα προγράμματα!). Δεν μπορώ να καταλάβω καμία διαφορά. Οπότε δείτε το λίγο το θέμα.

Η Gallery είναι αργή μόνο την πρώτη φορά που δημιουργεί τα thumbnails από τις φωτογραφίες (δημιουργεί την cache).

Μήπως, λέω μήπως, έχετε κανένα καλό προγραμματάκι που καθαρίζει σκουπίδια και κάθε φορά σας διαγράφει την cache της gallery;!;!;!

Edited by xtatty

Χρησιμοποιώ και το Quickpik και την Gallery του κινητού και είναι το ίδιο γρήγορες (μου αρέσει η πολυφωνία στα προγράμματα!). Δεν μπορώ να καταλάβω καμία διαφορά. Οπότε δείτε το λίγο το θέμα.

Η Gallery είναι αργή μόνο την πρώτη φορά που δημιουργεί τα thumbnails από τις φωτογραφίες (δημιουργεί την cache).

Μήπως, λέω μήπως, έχετε κανένα καλό προγραμματάκι που καθαρίζει σκουπίδια και κάθε φορά σας διαγράφει την cache της gallery;!;!;!

Ούτε καν φίλε μου για το τελευταίο.

Αν και το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για το quick pik.

Η stock gallery δείχνει ''βαρειά'' σε σχέση με την αέρατη quick pik.

Same here. Ολα αυτα τα προγραμματα-καθαριστριες δεν προσφερουν τιποτα

Δεν ειμαστε αλλωστε μονο οι δυο μας που το λεμε. Η βαρια/laggy gallery ειναι το νο.2 παραπονο σε ολα τα fora μετα την καθυστερηση ανοιγματος του quick note μολις βγαλουμε το πενακι.

Ούτε καν φίλε μου για το τελευταίο.

Αν και το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για το quick pik.

Η stock gallery δείχνει ''βαρειά'' σε σχέση με την αέρατη quick pik.

Όπως προείπα, τις χρησιμοποιώ και τις 2 και είναι το ίδιο γρήγορες. Ίσως θα μπορούσα να δώσω ένα πολύ μικρό προβάδισμα από θέμα ταχύτητας στο quickpik. Αλλά από την άλλη, η gallery έχει το πλεονέκτημα του s pen. Δεν μεροληπτώ υπέρ της Samsung. Δεν έχω να κερδίσω κάτι!

Αλλά και πάλι το θέμα ταχύτητας και λαγκ είναι και λίγο υποκειμενικό.

Στο Note 5 που την δοκίμασε το άλλο μέλος και πήγαινε μια χαρά, σας σκεφτεί πρώτα την διαφορά στην ταχύτητα του επεξεργαστή και στην εσωτερική μνήμη που έχουν οι δύο συσκευές και μετά ας μιλήσει για κακογραμμένη εφαρμογή. H ίδια εφαρμογή είναι και στα δύο κινητά! Σιγά να μην ξαναέγραφε τόσο κώδικα από την αρχή η Samsung!

Edited by xtatty

Όπως προείπα, τις χρησιμοποιώ και τις 2 και είναι το ίδιο γρήγορες. Ίσως θα μπορούσα να δώσω ένα πολύ μικρό προβάδισμα από θέμα ταχύτητας στο quickpik. Αλλά από την άλλη, η gallery έχει το πλεονέκτημα του s pen. Δεν μεροληπτώ υπέρ της Samsung. Δεν έχω να κερδίσω κάτι!

Στο Note 5 που την δοκίμασε το άλλο μέλος και πήγαινε μια χαρά, σας σκεφτεί πρώτα την διαφορά στην ταχύτητα του επεξεργαστή που έχουν οι δύο συσκευές και στην εσωτερική μνήμη και μετά ας μιλήσει για κακογραμμένη εφαρμογή. H ίδια εφαρμογή είναι και στα δύο κινητά! Σιγά να μην ξαναέγραφε τόσο κώδικα από την αρχή η Samsung!

Δεν διάβασες τι έγραψα. Έγω ανέφερα ότι δοκίμασα την νέα gallery από το note 5, στη δικιά μου συσκευή(note edge, snap 805), όταν ήμουν σε 5.1.1.

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο η samsung κάθισε και ξαναέγραψε τις εφαρμογές.

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο η εφαρμογή είναι κακογραμμένη, όπως παλιότερα ήταν κακογραμμένος ο dialer, τα μηνύματα, ΟΛΟΣ ο tw.

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, o snap805 & η εσωτερική μνήμη του note 4 επαρκούν για να την παλέψει η gallery. ;)

Δοκίμασε το j5(με 10φορές περίπου χειρότερο hw), και θα καταλάβεις τι γίνεται.

- Η εμφάνιση της πλαϊνής μπάρας είναι στα ίδια επίπεδα (το είχα γράψει και πιο πριν, αλλά μάλλον δεν τα διαβάζεις τα προηγούμενα!)

- Λαγκ στο ενεργό σημείωμα δεν υπάρχει πια. Είναι πολύ γρήγορο και πιο χρηστικό, αφού καταλαμβάνει όλη την οθόνη και δίνει πιο πολύ χώρο για γραφή.

- Η κάμερα είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα. Δεν άλλαξε τίποτα.

Άλλα καλούδια είναι:

- Ενεργό σημείωμα με κλειστή οθόνη του κινητού (όπως το Note 5)

- Πιο όμορφα animation transitions (μετάβαση από κάρτα σε κάρτα, αναδυόμενα μενού, άνοιγμα κλείσιμο εφαρμογών κ.λπ)

- Πιο ομαλή εμπειρία χρήσης (ρολάρει καλύτερα όπως λέμε!)

- Πιο όμορφα και ομοιογενή εικονίδια στα προγράμματα της Σαμμυ (προσωπική άποψη είναι αυτό)

- Το υπέροχο μενού του s pen που έγινε πιο πρακτικό και μπορείς να το διαχειριστείς και να βάλεις ότι θέλεις από εφαρμογές. Το οποίο μένει σαν αχνή βούλα στην άκρη μέχρι να το χρειαστείς πάλι και δεν χρειάζεται να πατήσεις ξανά το κουμπί στο s pen (κάτι που το θεωρούσα πολύ άβολο)

- Το συνεχόμενο screenshot (όπως στο note 5, το έχουν αναλύσει πιο πριν για το τι είναι)

- Η προσθήκη της επιλογής του προχείρου με παρατεταμένο πάτημα στην οθόνη (παλιά έβγαζε μόνο το επικόλληση)

- Προσθήκη FIDO Ready και Paypal pay (για όσους είναι χρήσιμο!) με ασφάλεια (δακτυλικό αποτύπωμα)

- Νομίζω ότι ο αισθητήρας σάρωσης δακτυλ. αποτυπώματος δουλεύει λίγο καλύτερα

- Νέα έκδοση S Note πιο γρήγορη και με νέα χαρακτηριστικά

Αρνητικά (μικρά και ασήμαντα...):

- Πρώτες δύο μέρες αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας (που είναι λογικό όμως γιατί το λειτουργικό εκτελεί διεργασίες συντήρησης και αρχειοθέτησης). Τώρα έστρωσε. Δεν έχω προσδιορίσει όμως αν είναι καλύτερα ή όχι από την 5.1.1

- Χαμηλότεροι ήχοι συστήματος π.χ. κλείδωμα-ξεκλείδωμα οθόνης (αναφέρθηκε και πιο πριν). Οι υπόλοιποι ήχοι είναι μια χαρά.

Γενικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την αναβάθμιση! Δεν πήραμε όσα περιμέναμε, αλλά και αυτά είναι μια χαρά.

Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.Ωραια αναλυση!

Τωρα οσον αφορα την ταχυτητα της γκαλερι σε σχεση με την καρτα sd ,θα σου πω οτι εχω αλλαξει 2 καρτες και τωρα χρησιμοποιω μια U1 speed της kingston.

Καμια αλλαγη στην αποκριση.Ηλπιζα οτι θα στρωσει η στοκ γκαλερι γιατι δουλευει αψογα με το πενακι και ενσωματωνει τελεια το dropbox.Το quickpic το χρησιμοποιω απο την στιγμη που πηραμε lollipop και απλα δεν παιζεται σε ταχυτητα και αποκριση!

Και κατι τελευταιο.....οταν τραβας κατω την notification bar.....εμφανιζεται το ρολοϊ η μονο η ημερομηνια?Σε πολλα ινδικα(910g) και αρκετα (910c) υπαρχει bug που εμφανιζεται μονο η ημερομηνια.

Guys, η αυτονομία μας καίει.

Πείτε εντυπώσεις όταν με το καλό το στρώσετε

Note 4 & Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και κατι τελευταιο.....οταν τραβας κατω την notification bar.....εμφανιζεται το ρολοϊ η μονο η ημερομηνια?Σε πολλα ινδικα(910g) και αρκετα (910c) υπαρχει bug που εμφανιζεται μονο η ημερομηνια.

Στο δικό εμφανίζει μόνο την ημερομηνία. Δεν ξέρω αν είναι bug ή όχι όμως. Αν είναι θα φτιαχτεί στα επόμενα update.

Μικρό το κακό! :)

Guys, η αυτονομία μας καίει.

Πείτε εντυπώσεις όταν με το καλό το στρώσετε

Για την αυτονομία έγραψα κάτι. Πιο αναλυτικά:

- Τις πρώτες 2 μέρες είχα αυξημένη κατανάλωση, ακόμα και σε standby. (Το έλιωσα και λίγο όμως για να δοκιμάσω την ΜΜ!)

Δικαιολογείται όμως το φαινόμενο γιατί το λειτουργικό από πίσω εκτελεί διεργασίες που είναι απαραίτητες ώστε να στρώσει η νέα έκδοση. Ειδικά αν δεν κάνεις πρώτα επαναφορά.

- Στην 3η φόρτιση και μετά (3 μέρα) άρχισε να έρχεται στα παλιά επίπεδα της 5.1.1

- 4η μέρα σήμερα πάει ακόμα καλύτερα.

Οπότε ή είναι στα ίδια γενικά η ελαφρώς καλύτερα μιας και το ΜΜ υποτίθεται ότι έχει καλύτερο σύστημα διαχείρισης ενέργειας.

xtatty είχες δοκιμάσει καθόλου την ΚΚ;

Όχι. Όταν το πήρα είχε την 5.

Την ΚΚ την είχα δοκιμάσει στο S4 που είχα. Γιατί;

Όχι. Όταν το πήρα είχε την 5.

Την ΚΚ την είχα δοκιμάσει στο S4 που είχα. Γιατί;

Γιατί πολλοί λένε ότι η μπαταρία στην ΚΚ ήταν καλύτερη απο,τι στην Lolli.

Note 4 & Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν διάβασες τι έγραψα. Έγω ανέφερα ότι δοκίμασα την νέα gallery από το note 5, στη δικιά μου συσκευή(note edge, snap 805), όταν ήμουν σε 5.1.1.

Πως ακριβώς την δοκίμασες; Από ότι ξέρω το Note 5 έχει λειτουργικό στα 64bit. Εμείς έχουμε 32bit.

Που βρέθηκε το apk του gallery για 32bit; Μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση χωρίς πρόβλημα; Καταλαβαίνει δλδ αν έχεις 32 ή 64 και κάνει την ανάλογη εγκατάσταση;

Edited by xtatty

Πως ακριβώς την δοκίμασες; Από ότι ξέρω το Note 5 έχει λειτουργικό στα 64bit. Εμείς έχουμε 32bit.

Που βρέθηκε το apk του gallery για 32bit;

Έχω πειράξει τη συσκευή, knox 0x1 κλπ.

Έχουν γίνει port τα apps από note 5 στο xda & τα είχα περάσει όταν ήμουν σε 5.1.1.

Υπάρχουν και ολόκληρες rom port από το 5, για το note 4, δυστυχώς όχι και για το edge. (πλην μιας beta).

Έχουν γίνει port και κάποια apps από το s7 edge, αλλά δεν τα χω δοκιμάσει ακόμα, μιας και με τη Μ είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω μπει ακόμα σε διαδικασία πειραμάτων.

P.s π.χ. o browser που έχουμε είναι από το note 5/s7 edge, απλά η samsung δεν στρώθηκε να μας δώσει και τα υπόλοιπα apps. (Πόσω μάλλον νέο tw & themes) :down:

Έχω πειράξει τη συσκευή, knox 0x1 κλπ.

Έχουν γίνει port τα apps από note 5 στο xda & τα είχα περάσει όταν ήμουν σε 5.1.1.

Υπάρχουν και ολόκληρες rom port από το 5, για το note 4, δυστυχώς όχι και για το edge. (πλην μιας beta).

Έχουν γίνει port και κάποια apps από το s7 edge, αλλά δεν τα χω δοκιμάσει ακόμα, μιας και με τη Μ είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω μπει ακόμα σε διαδικασία πειραμάτων.

P.s π.χ. o browser που έχουμε είναι από το note 5/s7 edge, απλά η samsung δεν στρώθηκε να μας δώσει και τα υπόλοιπα apps. (Πόσω μάλλον νέο tw & themes) :down:

Ωραίος! Thank you για την απάντηση.

Δεν το ήξερα γιατί δεν έχω μπει ακόμα στη διαδικασία να το πειράξω λόγω της εγγύησης. Μετά την διετία όμως θα του αλλάξω τα φώτα! Το S4 το είχα λιώσει!!! :p

Edited by xtatty

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160513/1fbbbaca20d550c0dc16962b8e38e3f0.jpg

Μόλις έτρεξα antutu...

Πριν έβγαζα 73600+ στην καλύτερη.

Τώρα έβγαλα 75600+!!!

Λέτε να είναι πιο ελαφριά η ΜΜ;

Το δοκίμασε κανένας άλλος;

Υ.Γ. Βρήκα βίντεο με benchmark που πιάνει 79000+! Άρα σίγουρα έχει βελτιωθεί η απόδοση του κινητού στην έκδοση ΜΜ!

Δείτε το λινκ...

Edited by xtatty

Παρατηρώ σε ορισμένα βίντεο που δείχνουν το Note 4, πως η μπάρα που βγαίνει για το multi-window (αυτή που καθυστερεί να εμφανιστεί λίγο την πρώτη φορά! :p ) βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης και όχι στα δεξιά. Ξέρει κανείς πως αλλάξει η πλευρά που εμφανίζεται;

Ευχαριστώ.

• The title was changed to Samsung Galaxy Note 4 Qualcomm Snapdragon 805 (SM-N910F)