mplip Δημοσιεύτηκε October 9, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 9, 2004 'Ενα θέμα που κυρίως αφορά τον ανδρικό πληθυσμό, μιας και αυτός είναι πιο ενήμερος για το παρακάτω θέμα. Η ερώτηση είναι απλή:'Οσοι έχετε πάει στρατό , πρόσφατα ή μή , και όσοι δεν έχετε πάει ακόμη και απλώς γνωρίζετε... Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο σα σώμα? Αν είχε κάποιος την επιλογή να διαλέξει ένα σώμα απο τα 2 ,για να εκτελέσει τη στρατιωτική του θητεία, ποιο θα έπρεπε να είναι αυτό και το βασικότερο... για ποιό λόγο? 'Ολα αυτά ξαναλέω, με τη προυπόθεση ότι κάποιος ΕΙΧΕ την επιλογή να διαλέξει. Απλά θα ήθελα όποιος απαντάει να δικαιολογεί την άποψη του μπας και βγεί κάποιο συμπερασμα... ακούω :) Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sugardad Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 Naytiko, OXI pleon naytes sta ploia tou stolou MONO se yphresies xhras kalyteres exodous analoga thn yphresia (yparxoun yphresies me ka8hmerinh) Ligoteres aggareies, ka8olou kapsoni, syzhtisimos kosmos (ypax, ajiwm) 8a synexiza gia wres alla ayta einai ta pio shmantika... Παράθεση ::LiNK RaMoNe ------------------ Hey, Ho! Let's Go! ------------------- :Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 το γνωστο που θα ακουσεις οτι ναυτικο πανε μονο λουγκρες.παλια ηταν αυτο που ειχε τους λιγοτερους μηνες μιας κ ειχε κ υπηρεσια σε καραβια κ η αεροπορια ειναι οποιος εχει το καλυτερο βυσμα εχει καλυτερη αντιμετωπιση. αλλα σε περιπτωση που εχεις καλο βυσμα παντου το ιδιο θα ναι :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 Να πας οπου εχεις καλυτερο βυσμα! Εγω πηγα ναυτικο και εχω δει ατομα ολο το πρωι να σκοτωνουν την ωρα τους και υστερα να φευγουν κατα τη 1-1.30! Φυσικα υπαρχουν και χειροτερα, οπως 19 μηνες στις μηχανες ενος σαπιοκαραβου (κλαψ :cry: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. October 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kakofonixx (10 Οκτ. 2004 , 12:44) Φυσικα υπαρχουν και χειροτερα, οπως 19 μηνες στις μηχανες ενος σαπιοκαραβου (κλαψ :cry: ) καλά... 19 μήνες τώρα δεν υφίσταται μιας και παντού 12μηνο είναι ;) Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 εγώ έχω ακούσει ότι ναυτικό είνια πιο χαλαρά και εκεί δήλωσα (βύσμα...) :p Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anderson Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 Και Ναυτικό και Αεροπορία είναι μια χαρούλα αν μπορείς να... ελέγχεις λιγάκι την μοίρα σου! ;) Γενικά πάντως υπάρχει μια τεράστια αδικία (και) στον στρατό καθώς υπάρχουν άτομα που τρώνε όλο το λούκι στον Στρατό Ξηράς, :eek: στα σύνορα και άλλα να τα... τσουγκρανίζουν όλη την ημέρα... :whistle: Αλλά που υπήρξε αξιοκρατία να υπάρξει κι εδώ;;; :mad: Πέρνα όσο καλύτερα και ανώδυνα μπορείς αφού δίνεται αυτή η δυνατότητα... :happy: :!: :happy: Παράθεση I see stupid people... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. October 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος antonis_wrx (10 Οκτ. 2004 , 16:05) εγώ έχω ακούσει ότι ναυτικό είνια πιο χαλαρά και εκεί δήλωσα (βύσμα...) :p βασικά και εγώ τα ίδια ξέρω . 'Εχει περάσει προ πολλού η εποχή που η αεροπορία ηταν μονόδρομος για να "περάσεις καλά" Στο ναυτικό ξέρω ότι (και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) 1)Δεν έχει ταξίδια πλέον. Είναι δουλειά των ΕΠΟΠ 2)ΠΑλάσκα - Πόρος και μετά Χανιά ή Σαλαμίνα η Λήμνος. Και τα 3 νομίζω χαρακτηρίζονται "παραμεθώριος" 3)Δεν έχει σκοπιές με τη γνωστή έννοια. Υπηρεσίες που μοιάζουν αλλά σκοπιές δεν είναι 4)Ειναι λέει το μόνο σώμα που μπορείς να μπείς αξύριστος! Μοναδική προυπόθεση είναι όπως παρουσιαστείς να είσαι όλο το χρόνο. Τώρα θα μου πείτε γιατί το αναφέρω? γιατί όταν 2 χρόνια είσαι αξύριστος 3-4 ημερών, το ξυραφάκι στη μούρη σου κάπως σου ' ρχεται... 5)'Εχει κάτι θέσεις όντως τρελές... Υπηρεσία 9-12 το πρωί και μετά ΕΞΩ , ως το άλλο πρωί. 6)Οι άδειες είναι 1-1 (1 μέσα , 1 έξω) , 2-2 , 3-3 κτλ ... Αναλογα με το πόσο είσαι μέσα , βγαίνεις ανάλογα. Καλό ε? Τελοσπάντων.. Με αυτά και με αυτά και εγώ πιστεύω ότι είναι το καλύτερο σώμα πλέον.... :whistle: Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 Θα συμφωνησω με την αποψη οπου θεωρεις οτι εχεις το καλυτερο βυσμα αλλα και οπου νομιζεις οτι η μεταθεσεις που θα παρεις θα ειναι πιο κοντα στο σπιτι σου. Απο προσωπικη εμπειρια και μονο μιας και υπηρετησα στο Ναυτικο θα σου πω οτι ναι μεν υπαρχουν καποιες θεσεις μεσα στη χλιδα αλλα υπαρχουν και καποιες που δεν ειναι και οτι καλυτερο μπορει να σου τυχει.Βεβαια οταν υπηρετησα εγω η θητεια ηταν 21 μηνες,υπηρχαν μεταθεσεις σε καραβια κ.α που σημερα δεν υπαρχουν.Παντως θυμαμαι οτι τοτε η Αεροπορια θεωρουνταν καλυτερο σωμα απο πλευρας μεταθεσεων,υπηρεσιων,κτλ. Γενικα και τα δυο σωματα εχουν τα καλα τους αλλα και τα κακα τους. Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lemanis Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mplip^ (10 Οκτ. 2004 , 16:30) βασικά και εγώ τα ίδια ξέρω . 'Εχει περάσει προ πολλού η εποχή που η αεροπορία ηταν μονόδρομος για να "περάσεις καλά" Στο ναυτικό ξέρω ότι (και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) 1)Δεν έχει ταξίδια πλέον. Είναι δουλειά των ΕΠΟΠ 2)ΠΑλάσκα - Πόρος και μετά Χανιά ή Σαλαμίνα η Λήμνος. Και τα 3 νομίζω χαρακτηρίζονται "παραμεθώριος" 3)Δεν έχει σκοπιές με τη γνωστή έννοια. Υπηρεσίες που μοιάζουν αλλά σκοπιές δεν είναι 4)Ειναι λέει το μόνο σώμα που μπορείς να μπείς αξύριστος! Μοναδική προυπόθεση είναι όπως παρουσιαστείς να είσαι όλο το χρόνο. Τώρα θα μου πείτε γιατί το αναφέρω? γιατί όταν 2 χρόνια είσαι αξύριστος 3-4 ημερών, το ξυραφάκι στη μούρη σου κάπως σου ' ρχεται... 5)'Εχει κάτι θέσεις όντως τρελές... Υπηρεσία 9-12 το πρωί και μετά ΕΞΩ , ως το άλλο πρωί. 6)Οι άδειες είναι 1-1 (1 μέσα , 1 έξω) , 2-2 , 3-3 κτλ ... Αναλογα με το πόσο είσαι μέσα , βγαίνεις ανάλογα. Καλό ε? Τελοσπάντων.. Με αυτά και με αυτά και εγώ πιστεύω ότι είναι το καλύτερο σώμα πλέον.... :whistle: 1. Σωστό 2. Η προπαίδευση είναι για την ακρίβεια Παλάσκα (παρουσιάζεσαι)-Πόρος (προπαιδεύεσαι)-Παλάσκα (εκπαιδεύεσαι, δηλ. παίρνεις ειδικότητα) 3. Σκοπιές έχει κανονικότατες, και μάλιστα 4ωρες, αντί για τις 2ωρες του στρατού ξηράς. 4. Αξύριστος ξέχασέ το!!! Μούσι περιποιημένο επιτρέπεται, αξύριστος 3-4 ημερών ΟΧΙ. 5. Ανάλογα πώς θα σου κάτσει... 6. Λάθος. Υπάρχουν κάθε λογής υπηρεσίες. Υπάρχει 1-1, 1-2, 1-3, 15-16, τα πάντα. Αυτά από ναύτη που απολύεται Ιανουάριο (σειρά 03'ΣΤ). Παρουσιάστηκα με μούσι και είμαι ακόμα έτσι, έκατσα 3 μέρες Παλάσκα γιατί λόγω απαγορευτικού δεν έφευγε το καραβάκι που μας πήγε στον Πόρο, μετά 23 μέρες Πόρο, ορκίστηκα παρουσία του υπουργού ο οποίος προεκλογικά μας έδωσε και 10 μερούλες τιμητική, και μετά πάλι Παλάσκα 15 μέρες (αυτό εξαρτάται από την ειδικότητα, πχ. οι οδηγοί κάθονται και 3 μήνες καμιά φορά αν κοπούν σε κάνα δίπλωμα). Πρώτη μετάθεση ΕΚΠ. ΑΡΗΣ (εκπαιδευτικό, ταξιδεύει συνέχεια, παροπλίστηκε τον Ιούνιο), μεγάλο το πήδημα, όταν το καράβι δεν ταξίδευε μας έπαιζε 1 μέσα 1 έξω. Αλλιώς μέσα συνέχεια, ούτε στα λιμάνια έξω ούτε τίποτα. Για μετά δε λέω τίποτα, έπεσαν ταβύσματα και καθάρισα.... δυστυχώς είχα την ατυχία να παρουσιαστώ στην τελευταία σειρά που οι ναύτες ΠΗΓΑΙΝΑΝ στα καράβια και η θητεία ήταν 15 μήνες. Τελικά θα υπηρετήσω 14 (6 ΝΟέμβρη 2003-6 Γενάρη 2005), αλλιώς η επόμενη σειρά (12μηνο) θα απολυόταν πριν από μας. Ότι άλλες απορίες περί Ναυτικού να τις ακούσω. Σπύρος Παράθεση http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos23 Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 gia sas paidia. thelo na rotiso to eksis: otan perasa periodeuon eixa dilosei strato ksiras. teleiosa me tis spoudes mou k tha erthei i ora na parousiasto to xeimona ή pio meta (den ksero akoma logo kapoion ipoxreoseon )pantos exo anavoli mexri 12/2005.isxiei oti otan se kalesoun gia na mpeis ksanadiloneis ti soma protimas???(giati pleon goustaro nautiko k oxi ksira) Παράθεση Η Λυδία όλων μας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 @panos23 εχω την εντυπωση οτι ισχυει το 1ο χαρτι που σου εστειλαν κ σου ελεγε που πας. για πεστε μερικες υπηρεσιες χυμα στο ναυτικο:) κ το αντιθετο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. October 11, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lemanis (10 Οκτ. 2004 , 17:39) Αυτά από ναύτη που απολύεται Ιανουάριο (σειρά 03'ΣΤ). Σπύρος τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε δηλαδή? Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες οι απαντήσεις σου... Δηλαδή είναι καλύτερο πλέον απο αεροπορία? Τι χωλαίνει σε όλο το σκηνικό? Θες το μέσο συνέχεια ? Οι σκοπιές (4ωρες) είναι τι/ πως ?????? :confused: Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vourasa Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Λοιπόν, επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, να σας πω και γω δύο λόγια μπας και μπουν τα πράγματα στη θέση τους: 1) Όπου και να πας σήμερα ΔΕΝ είναι όπως παλιά. Ούτε πρόκειται να πάθει κανείς τίποτα, ούτε να σε "φάνε/λιώσουν/να πεθάνεις" κτλ. Σιγά πια ! 2) Εάν υπάρχει γνωριμία ("βύσμα") *ενδέχεται* να μπορείς να χτυπήσεις κάποια καλή μετάταξη/μετάθεση/θέση κτλ. Λέω ενδέχεται γιατί : α) Μπορεί να νομίζεις ότι έχεις βύσμα αλλά στην πραγματικότητα... β) Το βύσμα σου θα "κοντραριστεί" με πολλά άλλα βύσματα, και εκεί... Πρέπει να είσαι *σίγουρος* ότι το βύσμα σου "θα δουλέψει" 3) Το να αλλάξεις "όπλο" (δηλαδή να πας από Στρατό Ξηράς σε Αεροπορία, Ναυτικό -- αυτή είναι η "μετάταξη"), δεν είναι ότι πιο εύκολο, ΑΛΛΑ ούτε απαραίτητο. Μπορείς να είσαι στον στρατό ξηράς και λόγω, π.χ., βύσματος να περνάς πολύ καλά. Όλα είναι σχετικά. 4) Τώρα, σε γενικές γραμμές, Αεροπορία και Ναυτικό είναι πιο χαλαρά από το Στρατό Ξηράς. Μιλάμε κυρίως για την όλη φιλοσοφία και ατμόσφαιρα που θα συναντήσεις. Μην νομίζεις ότι δεν θα κάνεις τίποτα και θα σαπίζεις όλη μέρα (σου αρέσει τόσο πολύ αυτό..;). Απλά, είναι πολύ λιγότερο "στρατοκα**α" τα πράγματα (λιγότερες, έως καθόλου, ειδικές ασκήσεις «πορείες, σχινάκια κα.», καψόνι «ειδικά αυτό πλεόν έχει ξεθυμάνει κτλ.) 5) Μιλώντας για την Αεροπορία (εκεί υπηρέτησα) έχεις πολλές πιθανότητες να περάσεις, γενικά, καλά όπου και να σε στείλουνε. Ενδέχεται όμως να χρειαστεί να κάνεις και αρκετή δουλειά με ευθύνη (και κάποιο άγχος) στο πόστο που θα πας. Όταν παρουσιάστηκα, και μετά την βασική εκπαίδευση, ήμουν σε γραφείο επιχειρήσεων ιπτάμενης μοίρας, με ωράριο 06:30-14:00 κάθε εργάσιμη μέρα, όπου έβγαζα προγράμματα πτήσεων κτλ. ΔΕΝ ήταν και ότι καλύτερο, άσε που ήμουν πολύ πιο χωμένος από άλλους που απλά είχαν να κάνουν μία δύο αγγαρίες και μετά τελείωναν.. .Γιαυτό λέω είναι ΟΛΑ σχετικά. Θα μπορούσα να γράφω και πολλά άλλα όμως πιστεύω ότι το έδωσα λίγο το νόημα. Καλή τύχη και μην αγχωνόσαστε. Τώρα που είμαι εκτός βλέπω ότι το όλο θέμα ήταν ένας χαβαλές, μία καλή εμπειρία. Θα πας σε διάφορα μέρη, θα περάσεις καλά με τα άλλα παιδιά μέσα (όλοι στο ίδιο καζάνι βράζετε) και δεν θα σκεφτεσαι τα γνωστά καθημερινά. Αυτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lemanis Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mplip^ (11 Οκτ. 2004 , 03:48) τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε δηλαδή? Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες οι απαντήσεις σου... Δηλαδή είναι καλύτερο πλέον απο αεροπορία? Τι χωλαίνει σε όλο το σκηνικό? Θες το μέσο συνέχεια ? Οι σκοπιές (4ωρες) είναι τι/ πως ?????? :confused: το μέσο δεν το θέλεις συνέχεια. Μόνο όταν φτάνει ο καιρός να πάρεις μετάθεση. Για τις σκοπιές: στο στρατό είναι διωρίες όπως λένε, δηλαδή σύνολο 4 ώρες μέσα σε μια μέρα. πχ. θα κάνεις 6-8 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. (αν είσαι πιο άτυχος θα κάνεις τη "γερμανική" 2-4, σου γαμάει και το μεσημέρι σου και το βραδινό σου ύπνο...) στο ναυτικό βαράς 8 ώρες την ημέρα (τετραωρίες δηλαδή). πχ. 4-8 το πρωί και 4-8 το απόγευμα. αυτά είναι ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ βέβαια. Σε υπηρεσίες που έχουν αρκετό κόσμο, οι ώρες είναι φυσικό να μειώνονται, το ίδιο και οι υπηρεσίες (πχ. από 2 μέσα-1 έξω μπορεί να σε παίξει 1-1...) Όσο για το που είναι καλύτερα: εγώ θα έλεγα μακριά από στρατό ξηράς. Η διαφορά είναι στη νοοτροπία. Στο στρατό είσαι ένας αριθμός χωρίς πρωτοβουλία που απλά κάνεις ότι σου λένε. Στα άλλα δύο σώματα, είσαι μια μάχιμη μονάδα που έχεις μια συγκεκριμένη δουλειά να κάνεις και πρωτοβουλίες να αναλάβεις, όπως σωστά είπε ο φίλος που υπηρέτησε αεροπορία. Το ίδιο είναι και μέσα σε ένα καράβι ή στο ναύσταθμο ή σε κάποιο παρατηρητήριο. Έχεις ευθύνη και η γνώμη σου είναι πάντα υπολογίσιμη. Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι στη συμπεριφορά των υπαξιωματικών και αξιωματικών. Στο στρατό είναι από άλλο πλανήτη οι άνθρωποι, δε συνεννοείσαι... Αεροπορία και Ναυτικό είναι ανθρώπινα τα πράγματα... Και τέλος: ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ. Όπου και να πας, αν κρατήσεις χαμηλούς τόνους και κάνεις τη δουλίτσα που σου λένε (με λίγο λούφα όπου σε παίρνει), θα περάσεις καλά, θα κάνεις φίλους και θα σου μείνουν πολλά να θυμάσαι. Σπύρος Παράθεση http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lemanis (11 Οκτ. 2004 , 12:35) Για τις σκοπιές: στο στρατό είναι διωρίες όπως λένε, δηλαδή σύνολο 4 ώρες μέσα σε μια μέρα. Σχετικό και αυτό. Εκεί που ήμουν εγώ (Στρατός Ξηράς) λόγω λειψανδρίας έπεφταν 4ωρα και 6ωρα. Όσο για το που είναι καλύτερα: εγώ θα έλεγα μακριά από στρατό ξηράς. Η διαφορά είναι στη νοοτροπία. Στο στρατό είσαι ένας αριθμός χωρίς πρωτοβουλία που απλά κάνεις ότι σου λένε. Και πάλι, εξαρτάται από το που είσαι. Όσοι είναι σε Όπλα (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό) περνάνε χειρότερα από όσους είναι σε Σώματα (Τεχνικό, Μηχανικό, Εφοδιασμού-Μεταφορών). Στα άλλα δύο σώματα, είσαι μια μάχιμη μονάδα που έχεις μια συγκεκριμένη δουλειά να κάνεις και πρωτοβουλίες να αναλάβεις, όπως σωστά είπε ο φίλος που υπηρέτησε αεροπορία. Το ίδιο είναι και μέσα σε ένα καράβι ή στο ναύσταθμο ή σε κάποιο παρατηρητήριο. Έχεις ευθύνη και η γνώμη σου είναι πάντα υπολογίσιμη. Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι στη συμπεριφορά των υπαξιωματικών και αξιωματικών. Στο στρατό είναι από άλλο πλανήτη οι άνθρωποι, δε συνεννοείσαι... Αεροπορία και Ναυτικό είναι ανθρώπινα τα πράγματα... Ο καθένας που αναλαμβάνει ένα πόστο στον Στρατό, έχει ευθύνες. Παντού υπάρχουν αγχωτικά πόστα. Και τέλος: ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ. Όπου και να πας, αν κρατήσεις χαμηλούς τόνους και κάνεις τη δουλίτσα που σου λένε (με λίγο λούφα όπου σε παίρνει), θα περάσεις καλά, θα κάνεις φίλους και θα σου μείνουν πολλά να θυμάσαι. Totally agree. :) Στον Στρατό γνωρίζει κανείς πολύ κόσμο και μπορεί να κάνει αρκετές φιλίες. Φυσικά, λόγω του ότι είναι μια κατάσταση που απέχει από την πολιτική ζωή (ακόμα και τώρα, δεν παύει να είναι Στρατός) πολλές φορές κάποιος μπορεί να σε "χώσει" για να λουφάρει αυτός. Σε γενικές γραμμές, το σωστό είναι να είναι κανείς όσο πιο cool μπορεί. Να μην είναι ο πιο πρόθυμος (γιατί πολύ πιθανόν να τον θεωρήσουν κορόιδο) αλλα ούτε και να πουλάει μαγκιά. Μέση οδός. ;) Όσον αφορά το που να πάει κανείς, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ. Έχω δει άτομα να είναι πχ στα Τεθωρακισμένα και να περνάνε χαλαρά και άτομα να είναι στην Αεροπορία και να βγαίνουν έξω κάθε 2 βδομάδες. Η μόνη αλήθεια, είναι πως ΠΑΝΤΟΥ υπάρχουν καλές και κακές θέσεις. Εάν κάποιος έχει βύσμα κάπου συγκεκριμένα, να πάει εκεί, ακόμα και αν είναι στην Αυλώνα. :p Εάν υπάρχει απόφαση από άνωθεν κάποιος φαντάρος να μην ζορίζεται, να είσαστε σίγουροι πως πάντα υπάρχουν οι τρόποι για να συμβεί αυτό, ειδικά στον Στρατό. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karaLRS Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος vourasa (11 Οκτ. 2004 , 08:46) Όταν παρουσιάστηκα, και μετά την βασική εκπαίδευση, ήμουν σε γραφείο επιχειρήσεων ιπτάμενης μοίρας, με ωράριο 06:30-14:00 κάθε εργάσιμη μέρα, όπου έβγαζα προγράμματα πτήσεων κτλ. Που να ήσουν σε καντίνα πολεμικής μοιρας :D :D Μαθαίνεις οτι κάφε υπάρχει..... Παράθεση http://img24.imageshack.us/img24/8241/image1ph.jpg Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Ναυτικο 95Ε...ειχα την ατυχια να παρουσιαστω Σεπτεμβρη στο Ναυτικο σε μια απο τις μεγαλυτερες σειρες που υπηρχαν ως τοτε..1200 ατομα.Την πρωτη μερα στον Πορο μας ρωτησαν ποιος ξερει να μαγειρευει και εκανα το λαθος και βγηκα μπροστα :p 1η μεταθεση ναυσταθμο Σουδας (χωρις μεσο).10ημερο προσαρμογης που τα ειδα ολα.. :( 2 τετραωρες βαρδιες καθε μερα,και καθε πρωι στο νησακι απεναντι για αποψιλωση(και σπασιμο ηθικου.. χωρις νερο χωρις γαντια να κοβουμε δεντρα και να τα μεταφερουμε στο λιμανακι..) Αποσπαση στη Λεσχη Υπαξιωματικων οπου ηρεμησα για 6 μηνες..(το μεσο :p ) Αλλες 2 μεταθεσεις μια στον Μαραθωνα(πικρα) και αλλη μια στη ΝΔΑ,οπου χτυπουσα βαρδιες αν και μαγειρας επειδη ειχαμε ελλειψη. Αυτα γινονταν καποτε στο Ναυτικο... mplip^ οπου και να πας προσπαθησε να περασεις απαρατηρητος,οσοι λιγοτεροι σε ξερουν τοσο το καλυτερο.Θα περασει ο καιρος χωρις να το καταλαβεις. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (12 Οκτ. 2004 , 00:52) Ναυτικο 95Ε...ειχα την ατυχια να παρουσιαστω Σεπτεμβρη στο Ναυτικο σε μια απο τις μεγαλυτερες σειρες που υπηρχαν ως τοτε..1200 ατομα.Την πρωτη μερα στον Πορο μας ρωτησαν ποιος ξερει να μαγειρευει και εκανα το λαθος και βγηκα μπροστα :p 1η μεταθεση ναυσταθμο Σουδας (χωρις μεσο).10ημερο προσαρμογης που τα ειδα ολα.. :( 2 τετραωρες βαρδιες καθε μερα,και καθε πρωι στο νησακι απεναντι για αποψιλωση(και σπασιμο ηθικου.. χωρις νερο χωρις γαντια να κοβουμε δεντρα και να τα μεταφερουμε στο λιμανακι..) Αποσπαση στη Λεσχη Υπαξιωματικων οπου ηρεμησα για 6 μηνες..(το μεσο :p ) Αλλες 2 μεταθεσεις μια στον Μαραθωνα(πικρα) και αλλη μια στη ΝΔΑ,οπου χτυπουσα βαρδιες αν και μαγειρας επειδη ειχαμε ελλειψη. Αυτα γινονταν καποτε στο Ναυτικο... mplip^ οπου και να πας προσπαθησε να περασεις απαρατηρητος,οσοι λιγοτεροι σε ξερουν τοσο το καλυτερο.Θα περασει ο καιρος χωρις να το καταλαβεις. :) Κοιτα να δεις συμπτωση.Εγω ημουν 95Δ και μετα με μεταθεση ναυσταθμο Σουδας.Τι μου θυμησες τωρα με την αποψιλωση στο νησακι... Ειχα παει 2-3 φορες και με κανα δυο παιδια την ειχαμε κοπανησει για να λουφαρουμε και κοντεψαμε να μεινουμε εκει. :lol: :lol: :lol: Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. October 11, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 χμμμ.... 'Εχει και στη Σούδα δηλαδή τα δικά τους ε? Ετσι και αλλιώς, δεν έχω σκοπό να πάω και να κάνω ένα στρατό άνω κάτω. Θα περάσω όσο πιο απαρητήρητος μπορώ αλλά λέμε τώρα.... Γιατί συνήθως ακούω τα καλύτερα για ναυτικό οπότε πρέπει να ξέρω πριν... :) Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Παντως αν επιλεξεις ναυσταθμο Σουδας,μακρια απο ΓΕ (γενικη επιστασια) παιζουν σκοπιες,αγγαριες,αποψιλωσεις κτλ.Επισης οι εξοδοι τουλαχιστον την εποχη που υπηρετησα ηταν 2(μεσα) 1(εξω). Υπαρχουν ομως πολλες υπηρεσιες που με το καταλληλο βυσματακι μπορεις να αποσπαστεις και οι συνθηκες ειναι πολυ καλυτερες και παιζουν και καλυτερες εξοδοι. Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 mplip^ αν πας Σουδα,φροντισε να πας με αποσπαση σε μια απο τις 2 λεσχες που εχει εξω απο τον ναυσταθμο!Αξιωματικων και υπαξιωματικων,δεν σου λεω ποια ειναι η καλυτερη εε.. ;) Επισης παιζουν και κατι θεσεις στον οικισμο που μενουν οι μονιμοι παλι εξω απο τον ναυσταθμο,εκει θυμαμαι ειχε και ενα μινι μαρκετ,εκει να μπεις και μετα.... :rolleyes: bel πρεπει να εχει φαει απο μενα φαγητο σιγουρα... :p Να ξερεις μονο οτι τα ποντικια εκαναν παρτυ στη κουζινα του ναυσταθμου... :( :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Επισης πολυ καλη περιπτωση ειναι να εχεις παρει ειδικοτητα σηματωρου,τηλεγραφητη,η διαχειριστη και να πας στο σηματωρειο. Απιστευτες εξοδοι 12 ωρες βαρδια 24 εξοδου και καμια σχεση με σκοπιες και αγγαρειες. Βασιλη, θα σε απογοητευσω αλλα στο ναυσταθμο δε εφαγα ουτε μια φορα :D Η καντινα και τα σουβλακια του Πολντο να'ναι καλα :D :lol: Οσο για τα ποντικια αυτος ηταν και ο λογος που δεν πατησα ποτε στα μαγειρια, μιας και την πρωτη μερα που περασα απο εκει ειδα εναν αρουρη να κυνηγαει μια γατα :eek: :lol: :lol: Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. October 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Αχαχα ο Πολντο :p τι μου θυμισες τωρα..γαμ* τα σουβλακια.. :D (παιζει κι αυτος να ειχε αρουραιους αλλα τεσπα :rolleyes: :p ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lemanis Δημ. October 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mplip^ (12 Οκτ. 2004 , 01:26) χμμμ.... 'Εχει και στη Σούδα δηλαδή τα δικά τους ε? Ετσι και αλλιώς, δεν έχω σκοπό να πάω και να κάνω ένα στρατό άνω κάτω. Θα περάσω όσο πιο απαρητήρητος μπορώ αλλά λέμε τώρα.... Γιατί συνήθως ακούω τα καλύτερα για ναυτικό οπότε πρέπει να ξέρω πριν... :) ναι αλλά Σούδα το καλοκαίρι είσαι άρχοντας όταν έχεις εξόδου ;) πίτα στον τουρισμό το νησί :p Σπύρος Παράθεση http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts