Jump to content

China-tweaking η όχι? (a OnePlusONE question)

Sarriman
 Κοινοποίηση

300E+ ChinaOder, What?  

9 members have voted

1. 1. 300E+ ChinaOder, What?

• OnePlus One 64GB
      5
    • Xiaomi Mi4 5,5'
      3
    • HuaWei Ascend P7
      0
    • ZTE Nubia Z7
      1

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, καλή Παναγιά και χρόνια πολλά!

Παρακολουθώ τις διάφορες συζητήσεις στο forum αρκετά χρόνια αλλά δεν είχα μπει ποτέ στην διαδικασία να συμμετέχω ενεργά λόγο έλλειψης χρόνου! Δεν θα πλατιάσω περαιτέρω και θα μπω κατευθείαν στον ψητό!

Όντας κάτοχος του ΧPeria NEO V εδώ και 2.5 χρόνια, η απελπισία μου έφτασε στο ζενίθ της και έχω ξεκινήσει σιγά σιγά το ψάξιμο νέας συσκευής. Έχω φτάσει να "ζαχαρώνω" σε αρκετά μεγάλο βαθμό το OneplusOne αλλά μπαίνοντας στο forum για να αποσκοπήσω μερικά ακόμα θετικά σχόλια, κατέληξα με ακόμη περισσότερους προβληματισμούς.

Οι ήδη υπάρχοντες προβληματισμοί ήταν το τι εγγύηση θα μπορούσα να έχω σε μια περίπτωση μηχανικής βλάβης, αλλά επεκτάθηκαν και στον τομέα του software. Μην έχοντας καμία απολύτως πείρα περί flashing ROM, KERNEL, Custom UI κλπ, διαβάζοντας τις απαντήσεις στο παραπάνω forum για το κινητό αυτό με "μπούχτισαν".

Επιγραμματικά λοιπόν έχω τις εξής απορίες που τήνουν λύση από τους έμπειρους του είδους εδώ μέσα! :ninja:

-Μιας και είμαστε στον τομέα επιλογή συσκευής, πρώτα από όλα, αξίζει το κινητό αυτό τα λεφτά και μπορεί να με κρατήσει σε βάθος χρόνου και κατά πόσο είναι αξιόπιστο?

-Πόσο απαραίτητο τελικά για την καλύτερη λειτουργία του κινητού είναι να παρέμβω εγώ σε ROM, LinuxKernel κλπ...

-Πόσο δύσκολη/εύκολη είναι η εξοικείωση με τον όλο τομέα του software σε επίπεδο προγραμματιστή? (Εδώ να αναφέρω ότι είμαι αυτή τη στιγμή στο πτυχίο μου ως Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής και η όλη παρέμβαση σε επίπεδο μηχανής δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Αλλά μέχρι τώρα λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το αντικείμενο του mobile)

Αυτά είναι επιγραμματικά τα κύρια προβλήματα που υπάρχουν στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή!

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και την βοήθειά σας!

Φιλικά!

Y.Γ @Μοderators Κατανοώ ότι το topic του θέματος μου είναι λίγο διφορούμενο αλλά πιστεύω να διάλεξε το πλέον σωστό ForumThread για αυτό. Οποιαδήποτε "συμμόρφωση" δεκτή!

Edited by Sarriman
Panasonic GD87 -- Nokia7600 -- Motorola RAZR V3 -- Motorola V360 -- SE W610i -- LG KC550 -- SE Aino - SE NeoV -- LG G Flex

Καλησπέρα σας, καλή Παναγιά και χρόνια πολλά!

Παρακολουθώ τις διάφορες συζητήσεις στο forum αρκετά χρόνια αλλά δεν είχα μπει ποτέ στην διαδικασία να συμμετέχω ενεργά λόγο έλλειψης χρόνου! Δεν θα πλατιάσω περαιτέρω και θα μπω κατευθείαν στον ψητό!

Όντας κάτοχος του ΧPeria NEO V εδώ και 2.5 χρόνια, η απελπισία μου έφτασε στο ζενίθ της και έχω ξεκινήσει σιγά σιγά το ψάξιμο νέας συσκευής. Έχω φτάσει να "ζαχαρώνω" σε αρκετά μεγάλο βαθμό το OneplusOne αλλά μπαίνοντας στο forum για να αποσκοπήσω μερικά ακόμα θετικά σχόλια, κατέληξα με ακόμη περισσότερους προβληματισμούς.

Οι ήδη υπάρχοντες προβληματισμοί ήταν το τι εγγύηση θα μπορούσα να έχω σε μια περίπτωση μηχανικής βλάβης, αλλά επεκτάθηκαν και στον τομέα του software. Μην έχοντας καμία απολύτως πείρα περί flashing ROM, KERNEL, Custom UI κλπ, διαβάζοντας τις απαντήσεις στο παραπάνω forum για το κινητό αυτό με "μπούχτισαν".

Επιγραμματικά λοιπόν έχω τις εξής απορίες που τήνουν λύση από τους έμπειρους του είδους εδώ μέσα! :ninja:

-Μιας και είμαστε στον τομέα επιλογή συσκευής, πρώτα από όλα, αξίζει το κινητό αυτό τα λεφτά και μπορεί να με κρατήσει σε βάθος χρόνου και κατά πόσο είναι αξιόπιστο?

-Πόσο απαραίτητο τελικά για την καλύτερη λειτουργία του κινητού είναι να παρέμβω εγώ σε ROM, LinuxKernel κλπ...

-Πόσο δύσκολη/εύκολη είναι η εξοικείωση με τον όλο τομέα του software σε επίπεδο προγραμματιστή? (Εδώ να αναφέρω ότι είμαι αυτή τη στιγμή στο πτυχίο μου ως Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής και η όλη παρέμβαση σε επίπεδο μηχανής δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Αλλά μέχρι τώρα λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το αντικείμενο του mobile)

Αυτά είναι επιγραμματικά τα κύρια προβλήματα που υπάρχουν στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή!

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και την βοήθειά σας!

Φιλικά!

Δεν χρειαζεται να επεμβεις καθολου. Αξιζει και με το παραπανω τα χρηματα του, χωρις να υστερει πουθενα. Το να εξοικιωθεις με τα flashαρισματα ειναι πανευκολο, 2-3 φορες να το κανεις και θα εισαι αρχοντας! αμα το παρεις, θα μπορουσες να φλασαρεις 2-3 πραγματακια στο neo v, για να μαθεις. Επισης, το κινητο θα αναβαθμιστει πριν το τελος του χρονου στην επερχομενη εκδοση του android, την L, οποτε δεν θα εχεις θεμα υποστηριξης.

Εγω στο προτεινω ανεπιφυλακτα.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Άκρως ενθαρρυντική απάντηση τολμώ να πώ :dance:

Αλλά διαβάζοντας για το clean install (που υποθέτω είναι μια εγκατάσταση από την αρχή χωρίς τις αηδίες του κινέζου στύλ WuStore :lol: )αναρωτιέμαι..δεν θα ήταν κάτι τέτοιο για το κινητό πολύ "υγιές?"

Panasonic GD87 -- Nokia7600 -- Motorola RAZR V3 -- Motorola V360 -- SE W610i -- LG KC550 -- SE Aino - SE NeoV -- LG G Flex

Άκρως ενθαρρυντική απάντηση τολμώ να πώ :dance:

Αλλά διαβάζοντας για το clean install (που υποθέτω είναι μια εγκατάσταση από την αρχή χωρίς τις αηδίες του κινέζου στύλ WuStore :lol: )αναρωτιέμαι..δεν θα ήταν κάτι τέτοιο για το κινητό πολύ "υγιές?"

το κινητο ή ταμπλετ δεν επηρεαζεται οτι και αν κανεις. Εγω θα σου προτεινα να το παρεις, γιατι χαρη στην cyanogenmod που τρεχει η συσκευη εχεις τελεια εμπειρια χρησης με το που ανοιγεις το κινητο, και πολλες δυνατοτητες παραμετροποιησης.

Ως αποδειξη για αυτο που ειπα, το ταμπλετ μου. του εχω περασει 4 ρομ σε 3 μερες, και δουλευει τελεια με cyanogenmod. αν εσυ δεν νοιωθεις ανετα με αυτο, δοκιμασε το με το παλιο σου κινητο.

Και το καλυτερο ειναι οτι το oneplus one δεν ερχεται με αχρηστες κινεζιές, για να σου σπαει τα νευρα :D ειναι καθαρο android, με τις πολλες και εξαιρετικες επιλογες της cyanogenmod. μπορεις να επιλεγεις αν θα εχεις capacitive/onscreen buttons, το χρωμα του led, τα quicksettings, οτι μπορεις να φανταστεις:) και themes εχει και τα παντα ολα:p

could you do it again?

Μάλιστα. Ένα τελευταίο ζεύγος ερωτήσεων λοιπόν.

Ποια ακριβώς η λειτουργία ενός Capacitive Screen?

Και ποια είναι τα αρνητικά που μπορεί να έχει αυτό το κινητό?

Κάτι ακόμα. Αν πχ κούφια η ώρα που το ακούει σπάσει η οθόνη. Θα βρω ανταλλακτικό να την κάνω μόνος μου την δουλειά η δεν παίζει κάτι τέτοιο?

Μάλιστα. Ένα τελευταίο ζεύγος ερωτήσεων λοιπόν.

Ποια ακριβώς η λειτουργία ενός Capacitive Screen?

Και ποια είναι τα αρνητικά που μπορεί να έχει αυτό το κινητό?

Κάτι ακόμα. Αν πχ κούφια η ώρα που το ακούει σπάσει η οθόνη. Θα βρω ανταλλακτικό να την κάνω μόνος μου την δουλειά η δεν παίζει κάτι τέτοιο?

ανταλλακτικο θα βρεις λογικα στο ebay. δεν ειναι και τοσο δυσκολο να την αλλαξεις, λιγη βοηθεια στο youtube και εισαι ενταξει.

capacitive screen εχουν τα περισσοτερα κινητα στις μερες μας, εκτος απο τα note που εχουν wacom. δες εδω περισσοτερα.

προβλημα δεν θα εχεις λογικα, καθως ειναι καλοφτιαγμενο. Ρωτα ομως και στο θεμα του Oneplus στο φορουμ για να δεις τι λενε οι αλλοι. Παντως αρχικα θεματα με το ακουστικο εχουν πλεον λυθει, οπως και ενα θεμα που ανοιγε μονος ο φακος του κινητου.

could you do it again?

Μαλιστα! Σε ευχαριστώ παρά πολύ για το χρόνο σου και τις συμβουλές σου! όταν με το καλό έρθει η ώρα της αγοράς ίσως σας ενοχλήσω ξανα!!

Μαλιστα! Σε ευχαριστώ παρά πολύ για το χρόνο σου και τις συμβουλές σου! όταν με το καλό έρθει η ώρα της αγοράς ίσως σας ενοχλήσω ξανα!!

Ευχαρίστηση μου(μας) :happy:

could you do it again?

εχω δουλεψει αρκετα το neo v και καταλαβαινω τι εννοεις

οταν λες "η απελπισια μου εχει φτασει στο ζενιθ"

το oneplus one ειναι καλο και αξιζει τα χρηματα του.

ομως δε νομιζω να το χρειαζεσαι.

πλεον για να εχεις ενα κινητο που θα δουλευει απροσκοπτα και ανετα

δεν ειναι αναγκη να δωσεις πολλα χρηματα. νομιζω εισαι επηρεασμενος

απο το neo v και θεωρεις οτι πρεπει να δωσεις πολλα για κατι καλυτερο.

σου προτεινω να κοιταξεις το redmi note enhanced και

να διαβασεις τι λενε χρηστες που το εχουν αγορασει.

σε σχεση με το neo v, θα νομιζεις οτι απο picanto πηρες corvette

με απλα λογια, σου λεω κρατα τα χρηματα σου, το πιθανοτερο δε χρειαζεσαι τοση ισχυ.

με το redmi note θα εισαι μια χαρα για τουλαχιστον 2 χρονια.

Edited by telefoneri

Έχοντας πρόσφατα αγοράσει ένα Lenovo Golden Warrior σε μια φίλη και έχοντας χρησιμοποιήσει αυτό αρκετά καταλαβαίνω ότι όντως δεν χρειάζεται η διάθεση κάποιου μεγάλου ποσού, αλλά πέραν όλων των άλλων με ενδιαφέρει πολύ το βάθος χρόνου του κινητού οπότε είμαι διαθέσιμος να δώσω κάποια λεφτά παραπάνω για αυτό!

Τώρα μιας και θίξαμε την κατηγορία των 200-300Ε ας παρουσιάσω ανοιχτά τους "μονομάχους" της καρδιάς μου(χωρίς όμως απαραίτητα να είμαι αναγκασμένος να υποκύψω σε κάποιον από αυτούς :p )

ΖΤΕ Nubia Z7 Mini :love:

Xioami Mi3 :love:

Lenovo Vibe Z :love:

ΖΤΕ δεν έχω δουλέψει και ξέρω τίποτα για κινητά των εν λόγω κυρίων αλλά δεν ξέρω τι να πω..μου φαίνεται κουκλί αυτό :p

To Xioami πιάνει πολύ μεγάλα Score στο bench του και μου ιντριγκάρει την προσοχή αλλά με γειώνει το γεγονός ότι δεν έχει LTE και MemoryCard Slot.

Όσο για το Lenovo, καλά σχόλια έχω αποσκοπήσει σε γενικές γραμμές αλλά και από μερική προσωπική χρήση μέχρι τώρα με το μόνο αρνητικό να είναι ένα μελάνιασμα μου παρουσίασε σε μια γωνία ένα VibeX ενός φίλου

Your lights please :O

Έχοντας πρόσφατα αγοράσει ένα Lenovo Golden Warrior σε μια φίλη και έχοντας χρησιμοποιήσει αυτό αρκετά καταλαβαίνω ότι όντως δεν χρειάζεται η διάθεση κάποιου μεγάλου ποσού, αλλά πέραν όλων των άλλων με ενδιαφέρει πολύ το βάθος χρόνου του κινητού οπότε είμαι διαθέσιμος να δώσω κάποια λεφτά παραπάνω για αυτό!

Τώρα μιας και θίξαμε την κατηγορία των 200-300Ε ας παρουσιάσω ανοιχτά τους "μονομάχους" της καρδιάς μου(χωρίς όμως απαραίτητα να είμαι αναγκασμένος να υποκύψω σε κάποιον από αυτούς :p )

ΖΤΕ Nubia Z7 Mini :love:

Xioami Mi3 :love:

Lenovo Vibe Z :love:

ΖΤΕ δεν έχω δουλέψει και ξέρω τίποτα για κινητά των εν λόγω κυρίων αλλά δεν ξέρω τι να πω..μου φαίνεται κουκλί αυτό :p

To Xioami πιάνει πολύ μεγάλα Score στο bench του και μου ιντριγκάρει την προσοχή αλλά με γειώνει το γεγονός ότι δεν έχει LTE και MemoryCard Slot.

Όσο για το Lenovo, καλά σχόλια έχω αποσκοπήσει σε γενικές γραμμές αλλά και από μερική προσωπική χρήση μέχρι τώρα με το μόνο αρνητικό να είναι ένα μελάνιασμα μου παρουσίασε σε μια γωνία ένα VibeX ενός φίλου

Your lights please :O

Lte στην ελλαδα μονο ανεκδοτο θεωρειται. Υπαρχει και το 64αρι Mi3 που θα σε καλυψει αριστα :happy:

could you do it again?

Δηλαδή από αυτά τα 3 ποιο προτείνεται?

Αυτό το διαστημα έχουν παρουσιαστει σχεδόν όλες οι νεες ναυαρχιδες των κινέζων (μένει τo meizu mx4). Εφόσον είσαι διατεθειμένος να δώσεις ως 300 ε και σε ενδιαφερει το βαθος χρονου τοτε καλό θα ηταν να προτιμήσεις κάποιο φρέσκο και ει δυνατόν με 3gb ram. Νομιζω το ζ7 μίνι έχει μικρή μπαταρία αλλά αν δεν δοκιμαστεί δεν μπορούμε να ξέρουμε την πραγματική αυτονομία.

Εγώ θα περίμενα να ανακοινωθεί η τιμη του lenovo κ920 (μου αρέσει τρομερα)

και να παρουσιαστεί το mx4, και στο μεταξύ μπορεί να βγει και το mi4 lte. Τόσο καιρό ανεχτηκες το νεο τι είναι μερικές μέρες ακόμα;

Αλλιως mi3.

H αγορά θα γίνει κάπου μέσα στον επόμενο μήνα που θα επιστρέψω, απλώς έχω ξεκινήσει την έρευνα ήδη, μην πάρουμε και γουρούνι στο σακι :p .

Τα 3gb RAM είναι ένα μεγάλο δέλεαρ, αλλά στην budget των 200-250Ε δεν βρίσκεται κάτι. Εάν είναι να ανέβει στα ~300Ε ακούω και πάλι τις προτάσεις σας γιατί δεν είμαι κάποιος ειδήμων περί του θέματος των κινέζικων brands.

H αγορά θα γίνει κάπου μέσα στον επόμενο μήνα που θα επιστρέψω, απλώς έχω ξεκινήσει την έρευνα ήδη, μην πάρουμε και γουρούνι στο σακι :p .

Τα 3gb RAM είναι ένα μεγάλο δέλεαρ, αλλά στην budget των 200-250Ε δεν βρίσκεται κάτι. Εάν είναι να ανέβει στα ~300Ε ακούω και πάλι τις προτάσεις σας γιατί δεν είμαι κάποιος ειδήμων περί του θέματος των κινέζικων brands.

Βάλε στην λίστα εκτός του 1+1 και το http://www.minideal.net/huawei-honor-6-4g-lte-smartphone-android-4-4-octa-core-3gb-16gb-5-inch-13mp-camera.html

Έχει νήμα στο φόρουμ εδώ

http://www.minideal.net/huawei-honor-6-4g-lte-smartphone-android-4-4-octa-core-3gb-16gb-5-inch-13mp-camera.html

Έχει 3gb ram, παιρνει SD card και έχει καλη μπαταρία. Μείον τα onscreen buttons.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ώπα λάθος, το νήμα για το honor 6 είναι:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=394520

Βάλε στην λίστα εκτός του 1+1 και το http://www.minideal.net/huawei-honor-6-4g-lte-smartphone-android-4-4-octa-core-3gb-16gb-5-inch-13mp-camera.html

Έχει νήμα στο φόρουμ εδώ

http://www.minideal.net/huawei-honor-6-4g-lte-smartphone-android-4-4-octa-core-3gb-16gb-5-inch-13mp-camera.html

Έχει 3gb ram, παιρνει SD card και έχει καλη μπαταρία. Μείον τα onscreen buttons.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ώπα λάθος, το νήμα για το honor 6 είναι:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=394520

δεν ειναι για ολους μειον τα On screen buttons ;)

could you do it again?

Προφανώς αναφέρεσαι σε αυτό το λινκ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=394520

Το γεγονός ότι μπορώ να αλλάξω άποψη και γνώμη κανα 2-3 φορές την ώρα όσο το ψάχνω πολύ με τρελαίνει ....

Το Honor6 μάλιστα...φαίνεται πολύ καλό! Αλλά το 1+1 δεν είναι καλύτερο σε specs?

Όσο για τα OnScreen Buttons δεν νομίζω να υπάρχει και τόσο μεγάλο πρόβλημα δεδομένου ότι ότι κινητό να πάρω τώρα θα μου φανεί διαστημόπλοιο μπροστά στο NeoV.

Ένα clean install σε αυτά τα μοντέλα δεν θα ήταν πρέπον για να φύγει η επιρροή των κινέζικων?

Y.Γ ...σας ζαλίζω λίγο ε? Πείτε την αλήθεια!

Edited by Sarriman

Προφανώς αναφέρεσαι σε αυτό το λινκ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=394520

Το γεγονός ότι μπορώ να αλλάξω άποψη και γνώμη κανα 2-3 φορές την ώρα όσο το ψάχνω πολύ με τρελαίνει ....

Το Honor6 μάλιστα...φαίνεται πολύ καλό! Αλλά το 1+1 δεν είναι καλύτερο σε specs?

Y.Γ ...σας ζαλίζω λίγο ε? Πείτε την αλήθεια!

το Oneplus one εχει καλυτερη καμερα, ενω απο πυρηνα ειναι πανω κατω τα ιδια. θεωρω ομως οτι απο αποψη software ειναι ανωτερο το one.

could you do it again?

Αχ αυτό το 1+1...η αλήθεια είναι ότι την camera την βάζω αρκετά ψηλά για προσωπικούς λόγους απλά δεν θέλω να καταλήξω και σε κάτι σαν το GalaxyZoom για λόγους αισθητικής και κομψότητας :p .

Άρα εάν έχω καταλάβει σωστά μέχρι τώρα στην MidBudget κατηγορία υπερτερεί το XiaomiMi3,

ενώ στην 300+( ??ποιο?? ) :worry:

Κάθε πρόταση προς συζήτηση δεκτή! :thanks:

Αχ αυτό το 1+1...η αλήθεια είναι ότι την camera την βάζω αρκετά ψηλά για προσωπικούς λόγους απλά δεν θέλω να καταλήξω και σε κάτι σαν το GalaxyZoom για λόγους αισθητικής και κομψότητας :p .

Άρα εάν έχω καταλάβει σωστά μέχρι τώρα στην MidBudget κατηγορία υπερτερεί το XiaomiMi3,

ενώ στην 300+( ??ποιο?? ) :worry:

Κάθε πρόταση προς συζήτηση δεκτή! :thanks:

στην 300+ εχουμε το oppo find 7 :happy: που και παλι δυσκολα ξεπερναει το 1+ 1. Δεν ειναι τυχαιο πως οταν βγηκε η εταιρια το αποκαλουσε "flagship killer."

could you do it again?

δεν ειναι για ολους μειον τα On screen buttons ;)

Εχεις δίκιο, ομως για μένα είναι μείον ειδικα αν δεν κρύβονται οποτε πρεπει.

Φιλε sarriman εχεις ως τελειόφοιτος αυτής της σχολής το θεωρητικό υπόβαθρο να ασχοληθεις βαθύτερα με τον ραγδαια αναπτυσομενο χώρο του mobile κατανοώντας αυτά που κανεις και όχι απλα ακολουθώντας οδηγούς. Πεδίον δόξης λαμπρό λοιπον. Φαντάζομαι κάνετε unix/Linux στη σχολή οποτε τα βασικά τα ξέρεις.

Επειδή σε βλέπω αποφασισμένο να ξηλωθεις γερά και σου έχει μπει στο μυαλο το 1+1 χτυπά το 64αρι και τέλος.

ΥΓ. Επειδη υπαρχει και το ζητημα της πρακτικοτητας, την διαφορα μεγεθους την εχεις τσεκαρει ;

http://www.phonearena.com/phones/size#/phones/size/Sony-Ericsson-Xperia-neo-V,Huawei-Honor-6,OnePlus-One/phones/6114,8729,8603

Αυτή τη στιγμή δουλεύω Kali(πρώην Backtrack) εάν είναι λίγο familiar αυτά :D Και βέβαια η θέληση υπάρχει απλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος!

Τώρα από εκεί και πέρα αυτό το 'ξήλωμα' μάλλον θα γίνει..οπότε χάζευα και αυτό(XiaomiMi4) και θα ήθελα την γνώμη σας!

Όσο αναφορά το μέγεθος, δουλεύω περιστασιακά ένα GoldenWarrior και επειδή δεν με λες και μικρόσωμο γενικά σαν άνθρωπο(1.95) με βολεύει άπειρα μπροστά στο NeoV.

Αυτή τη στιγμή δουλεύω Kali(πρώην Backtrack) εάν είναι λίγο familiar αυτά :D Και βέβαια η θέληση υπάρχει απλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος!

Τώρα από εκεί και πέρα αυτό το 'ξήλωμα' μάλλον θα γίνει..οπότε χάζευα και αυτό(XiaomiMi4) και θα ήθελα την γνώμη σας!

Με κίνδυνο να μονοπώλησω τη συζητηση και να φανώ ξερολας θα σου πω οτι αυτήν την στιγμη μονο θεωρητικά και μέσα απο reviews ξενων site υπάρχει πληροφόρηση για το mi4. Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε που έχασε τον σχεδιαστικό χαρακτήρα του (mi3) και έγινε iphone-like. Σίγουρα όμως σαν κατασκευή φαίνεται παραπανω απο αψογη.

Τώρα επειδή βλέπω οτι εισαι σκληροπυρηνικός linuxοφιλος-δικος μας άνθρωπος δηλαδη :) θα έβαζα στην λίστα για διερευνηση και το υπάρχον meizu mx3 (λίγο κατώτερο σε σπεκς αλλά πολύ καλό στα υπολοιπα) όπως και το επερχομενο mx4 που θα έχει 4g http://www.gizchina.com/2014/08/15/meizus-flyme-4-0-18th-august/

Εκτός του οτι είναι πολύ καλες συσκευές με "ιδιαίτερο" λογισμικό υπαρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να πάρουν το Ubuntu touch

Ειχα και εγώ το Neo V και κατέληξα πριν ενα μήνα στο xiaomi mi3.

Η δική μου λογική είναι να πάς σε ενα μοντέλο το οποίο είναι ήδη δοκιμασμένο και υπάρχουν ηδη απο πίσω πολλοι χρήστες που το έχουν δοκιμάσει. Για το λόγο αυτο το Mi3 στα 200 ευρω απλα δεν παίζεται. Απλα και μένα μου είχε πλεον σπάσει τα νευρα το neo v. Οσο για το xiaomi mi4 σε κανα τρίμηνο η τιμη του θα είναι λουκούμι αλλα καταλαβαίνω οτι δε θέλεις να περιμένεις τοσο πολυ...

Οποτε απο μενα Mi3...

Edited by casperino99

Δεν θα προτιμούσα να κατέβω στην MidBudget κατηγορία γιατί όπως είπα με ενδιαφέρει αρκετά το βάθος χρόνου της συσκευής και σκοπεύω εν καιρό να πειραματιστώ αρκετά.

Παρατηρώ σωστά όταν βλέπω το Mi4 να μην έχει GorillaGlass και εαν ναι είναι αξιόπιστη η προστασία οθόνης που έχει?