FLOOFLIS Δημοσιεύτηκε August 3, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 3, 2014 Καλησπέρα σας. Ήθελα τη γνώμη σας μιας και η αλήθεια είναι οτι έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με τις εξελίξεις στα κινητά. Ψάχνω ένα κινητό που να πληρεί τα εξής : Πρακτικό, όχι μεγάλο, μιάς και θα είναι το μοναδικό μου κινητό. Θέλω να αποφύγω μεγάλα κινητά που πολλές φορές απαιτούν δεύτερο χέρι.. Είναι και η δουλειά μου τέτοια(βαριά) που κακά τα ψέμματα θέλω ΠΡΩΤΑ να είναι κινητό και μετά όλα τα άλλα.. Να μην έχει περίεργα κολλήματα και να είναι γρήγορο. Με λύπη διαπιστώνω οτι τα πραγματικά γρήγορα κινητά είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος. Να έχει αξιοπρεπή ήχο κλήσης, ξυπνητήρια, gps, αναπαραγωγή mp3,wifi και καλή οθόνη (4"-4.7"). Καλή μπαταρία,ανθεκτικότητα,μικρό bezel και μνήμη ευπρόσδεκτα. Δεν με απασχολεί τόσο η κάμερα το ράδιο,διπλές sim η πολύ εξεζητημένες λειτουργίες. Δεν με πειράζει αν είναι κινέζικο. Budget 150-200 ευρώ. Πχ κατανοώ πόσο ισχυρό και vfm είναι ένα Xaiomi Mi3 στα 210 αλλά κάτι μέσα μου λέει οτι θα το μετανιώσω μιας και αποκλείεται να το αξιοποιήσω. Πιο πολύ θα με ταλαιπωρήσει το μέγεθος του.. Σκεφτόμουν για κάποιο απο τα moto G είναι η αλήθεια αλλά δε ξέρω αν υπάρχουν αντίστοιχα κινέζικα με τις ιδιότητες που αναφέρω. Λύστε μου και μια απορία.. Τα 8πύρηνα κινέζικα είναι ταχύτερα απο το moto g ? Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο site με benchmarks(που να μην ξεκοκκαλίζει μόνο τις ναυαρχίδες) Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnauris7 Δημ. August 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2014 Τσιμπα το και μη φοβασαι Μακραν ανωτερο το moto g απο την πλειοψηφεια των κινεζων αν και τους συμπαθω Μονο κ μονο η υποστηριξη που εχει το moto g φτανει Τωρα xiaomi k oppo σπερνουν αλλα ειναι μεγαλα για εσενα ----- προσθήκη μηνύματος 80 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Αν θες xiaomi παρε το mi2s Καλυτερο απο το moto g αλλα 4.3 ιντσες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FLOOFLIS Δημ. August 3, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μήπως ξέρεις τι παίζει απο εγγύηση με το motorola ? Διάρκεια? Καλό σέρβις? Θα δώ το κινητό που πρότεινες και μόλις έπεσα επάνω και στο Xaiomi Redmi 1S Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill_thes Δημ. August 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2014 μπορεις να κοιταξεις και το lg g2 mini απο skroutz, καλυπτει οσα ζητάς:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosfx Δημ. August 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2014 Δεν ξερω πως ειναι τα Κινεζικα σε αυτα τα χρηματα μιας και δεν εχω ασχοληθει και ποτε αλλα γνωριζω το Moto G και σε αυτα τα λεφτα ειναι μονοδρομος.Ταχυτατο,γρηγορες αναβαθμισεις,καλη αυτονομια,ανθεκτικο σε νερο και κακομεταχειριση με καλη οθονη και δυνατο ηχειο.3 μηνες που το ειχα ημουν πολυ ευχαριστημενος. Κι αν δεν σου κανει αυτο με τα 8gb υπαρχει και εκδοση με 16.Επισης βγηκε τωρα και το 4G μοντελο που δεχεται και καρτες sd. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maddoctor Δημ. August 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μήπως ξέρεις τι παίζει απο εγγύηση με το motorola ? Διάρκεια? Καλό σέρβις? Θα δώ το κινητό που πρότεινες και μόλις έπεσα επάνω και στο Xaiomi Redmi 1S Μην νομίζεις ότι έχουν μεγάλη διαφορά στο μέγεθος. 4.7 ίντσες είναι το Redmi 1S, 5 το Xiaomi Mi3. Βέβαια η τιμή έχει διαφορά, 210€ όπως είπες το Mi3, 110€ το Redmi, 100€ δεν είναι λίγα. Εγώ θα σου έλεγα πάρε το Mi3, δεν θα το μετανιώσεις :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FLOOFLIS Δημ. August 3, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2014 Κοίτα μιας και όπως έγραψα στην αρχή smartphone σύγχρονο στην ουσία δεν είχα ποτέ, θέλω να πάρω κάτι για τώρα που δε θα κάνω τεράστιους συμβιβασμούς σε πρακτικότητα. Αν ανακαλύψω στην πορεία οτι οι απαιτήσεις μου ανεβαίνουν θα το δώσω και θα πάρω ένα μεγαλύτερο/πιο ισχυρό. Νομίζω μεταξύ s2 mini και moto G προτιμώ το 2ο. Το Redmi 1S έχει όντως πολύ καλή τιμή, θα το ψάξω. Αυτο που μου έκανε εντύπωση και χαζεύω είναι το Xiaomi mi2s που πρότεινε ο φίλος παραπάνω. Ισχυρό-μαζεμένο και όμορφο. Πρέπει να παραμένει ακριβό όμως :( Panosfx γιατί έδωσες το motorola αν επιτρέπεται ? Επειδή λές οτι έμεινες πολύ ευχαριστημένος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosfx Δημ. August 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2014 Panosfx γιατί έδωσες το motorola αν επιτρέπεται ? Επειδή λές οτι έμεινες πολύ ευχαριστημένος Γιατι ηθελα παραπανω ιντσες οθονη και μου κατσανε καποια χρηματα κι ετσι πηρα μεγαλυτερο κινητο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. August 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2014 (edited) απο ελλαδα: LG L9 ii (€143) LG G2 mini (€178) Motorola Moto G εκδοση 16GB €201 (δεν προτεινω την εκδοση 8GB) απο κινα: Lenovo s660 (€112) απο οσα περιγραφεις, νομιζω σου ταιριαζει πιο πολυ καποιο απο τα LG Edited August 4, 2014 by telefoneri Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2014 Το g2 Mini με τα μικρά του bezel είναι ιδανικό για εσένα φίλε :) Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FLOOFLIS Δημ. August 4, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2014 Σε σχέση με τα LG νομίζω προτιμώ το Motorola. Φαίνεται πιο heavy duty και η οθόνη του είναι πολύ καλύτερη απο αυτά που διαβάζω. Z1 compact μου άρεσε επίσης αλλά πολύ ακριβό. Απλά κολλάω λίγο στην διαφορά τιμής που έχει το motorola στις εκδόσεις 16gb και lte.. χάνει αρκετά απο το vfm του.. Συνήθως όταν δε μπορώ να αποφασίσω επιλέγω να .. περιμένω! Με παίρνει να κάνω λίγη υπομονή. Νομίζω το Σεπτέμβρη συνήθως παρουσιάζονται αρκετά νέα μοντέλα? Μήπως και πέσουν οι τιμές στα υπάρχοντα.. Ξανα ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mechpanos Δημ. August 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2014 Επειδή έχουν βρεθεί και τα 2 στα χέρια μου πρόσφατα (το g2 mini πήρα εγώ, το moto g ο αδερφός μου), έχω να αναφέρω τα εξής: Σε ταχύτητα απόκρισης το moto έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Όχι ότι το mini lagάρει, καμία σχέση! Απλά το moto είναι πιο άμεσο, πατάς το εικονίδιο φόρτωσε η εφαρμογή...εκπληκτικό, θα έλεγα! Σε ποιότητα οθόνης δεν είδα καμία τρελή διαφορά (βέβαια δεν το έχω δουλέψει πολύ, απλά τα μενού του και λίγο τις εφαρμογές έχω δουλέψει). Σε ποιότητα κατασκευής εξίσου καλά και τα 2! Λίγο καλύτερο "δείχνει" το moto... Κατά τα άλλα, πρόκειται στην ουσία για 2 ισάξιες συσκευές (σχεδόν ίδιος επεξεργαστής, ίδια gpu, καλύτερη οθόνη το moto, καλύτερη κάμερα το lg, optimus ui το lg, σχεδόν καθαρό android το moto) Ααα το moto έχει και notification led, το lg δεν έχει! Επίσης, το lg (νομίζω το ίδιο και το moto, δεν το έχω τσεκάρει ωστόσο!) δεν έχει αισθητήρα φωτισμού! Και τα 2 λύνονται με αντίστοιχες εφαρμογές, η μια που σε ειδοποιεί ηχητικά για αναπάντητες κλπ, η άλλη χρησιμοποιεί την front camera για να "δει" πόσο φως έχει και να ρυθμίσει την φωτεινότητα! (Prof Reminder, Lux Lite αντίστοιχα, και οι δυο διαθέσιμες από το Play Store). Επιπλέον το G2 mini έχει και υπέρυθρες για να χειρίζεται TV-Home Theater από το κινητό (δυστυχώς είναι αρκετά κλειστό το framework της ακόμα, και δεν έχουν αναπτυχθεί εφαρμογές για να χειρίζεσαι και άλλες συσκευές όπως πχ ψηφιακούς αποκωδικοποιητές, nova κλπ!)... FLOOFLIS αν θες την γνώμη μου, πήγαινε για το LG τώρα, από την άλλη αν περιμένεις τον Σεπτέμβρη για το moto G LTE, δεν κάνεις οικονομία λίγο τώρα από τις διακοπές, να βάλεις κανένα 100ρικο παραπάνω να πάρεις το G2 το κανονικό!!! Κι εγώ πάντως που περίμενα γιατί δεν ήθελα να στάξω 250€ για το S4mini που ήθελα αρχικά, δικαιώθηκα διότι η τιμή του LG έπεσε τόσο, που είναι πολύ VFM πλέον! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomos Δημ. August 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μήπως ξέρεις τι παίζει απο εγγύηση με το motorola ? Διάρκεια? Καλό σέρβις? Θα δώ το κινητό που πρότεινες και μόλις έπεσα επάνω και στο Xaiomi Redmi 1S Όσον αφορά το service φίλος μου πήγε το Motorola g της αδερφής του στο service με πρόβλημα στη κάμερα στις 11 το πρωί ήρθε σπίτι μου για καφέ και στις 1 τον πήραν τηλέφωνο ότι είναι έτοιμο. Συνολική διάρκεια 2 ώρες!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FLOOFLIS Δημ. August 7, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2014 Ok να κάνω ένα μικρό off topic μέσα στο topic μου... :P Εγώ δε βιάζομαι αλλά προέκυψε η κοπελιά μου να θέλει άμεσα εδώ και τώρα κινητό! (Μάλλον ζήλεψε :P) Είμαστε ανάμεσα σε LG L9ii, L90 και G2 Mini. Νομίζω το L9ii με πιο καλή οθόνη είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τα άλλα δυο μιάς και δε νομίζω να καταλάβει διαφορές 4πύρηνο/2πύρηνο κτλ. Κατα τα άλλα φαίνονται παρόμοια σε χαρακτηριστικά εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι οπότε αναμένω γνώμες/ενστάσεις άμεσα. Όχι δε θέλει κινέζικο. Το πιο σημαντικό είναι απο που και πώς να το παραγγείλουμε. Με τα σκουτζομάγαζα θα έχει θέμα με εγγυήσεις? Μενού στα ελληνικά ? Αγγλικές πρίζες ή άλλα κουλά? Θήκη να πάρει απο το μαγαζί που να παραγγείλει η να δούμε και αλλού? Ξανά-μανά ευχαριστώ! υγ. Βιάζεται και με πρήζει! Help! S o s κτλ κτλ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2014 Ok να κάνω ένα μικρό off topic μέσα στο topic μου... :P Εγώ δε βιάζομαι αλλά προέκυψε η κοπελιά μου να θέλει άμεσα εδώ και τώρα κινητό! (Μάλλον ζήλεψε :P) Είμαστε ανάμεσα σε LG L9ii, L90 και G2 Mini. Νομίζω το L9ii με πιο καλή οθόνη είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τα άλλα δυο μιάς και δε νομίζω να καταλάβει διαφορές 4πύρηνο/2πύρηνο κτλ. Κατα τα άλλα φαίνονται παρόμοια σε χαρακτηριστικά εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι οπότε αναμένω γνώμες/ενστάσεις άμεσα. Όχι δε θέλει κινέζικο. Το πιο σημαντικό είναι απο που και πώς να το παραγγείλουμε. Με τα σκουτζομάγαζα θα έχει θέμα με εγγυήσεις? Μενού στα ελληνικά ? Αγγλικές πρίζες ή άλλα κουλά? Θήκη να πάρει απο το μαγαζί που να παραγγείλει η να δούμε και αλλού? Ξανά-μανά ευχαριστώ! υγ. Βιάζεται και με πρήζει! Help! S o s κτλ κτλ το g2 Mini λογω εμφανισης(κοκκινο χρυσο λευκο μαυρο οτι γουσταρει το χει). Αλλιως μια χαρα θα βολευτει με το l9 ii. τωρα στα δικα σου, θα σου ελεγα το hongmi 1s, εχω κινητο με παρομοια σπεκς, και λειτουργει ρολοι εδω και εναν χρονο. εχει και χωμα τιμη. Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts