Jump to content

Nexus 5 vs xperia z1 vs note 3 (n9000) vs htc one(m7)

soteris
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά,

Είμαι μεταξύ των πιο πάνω κινητών.

Εδώ στην Κύπρο τα βρίσκω στις πιο κάτω τιμές:

Nexus 5 στα 316 ευρώ

Xperia z1 στα 389

Htc one (m7) στα 449 και

Note 3 (n9000) στα 485

Από ότι έχω δει τα πιο πλήρη όσον αφορά χαρακτηριστικά είναι το note και το xperia.

Εκείνο που με προβληματίζει στο sony είναι ο έλεγχος ποιότητας που εξ όσων γνωρίζω ήταν εξαιρετικά χαμηλός στη sony τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρω ότι έχει βελτιωθεί σχετικά τελευταία, αλλά από ότι έχω διαβάσει στο σχετικό υποφόρουμ υπάρχει θέμα με το αυτοκόλλητο που η sony κόλλησε στην οθόνη, το οποίο προκαλεί διάφορα προβλήματα και γδέρνεται εύκολα. Το γεγονός επίσης ότι δεν είναι gorilla glass και ότι μεγάλο μέρος της συσκευής είναι γυάλινο με κάνει να θεωρώ ότι η συσκευή είναι εύθραυστη.

Το nexus φαίνεται το πιο value for money. Μου αρέσει πολύ το καθαρό android. Εδώ με προβληματίζει η αξιοπιστία του κατασκευαστή. Φίλοι μου, που είχαν lg στο παρελθόν μου έχουν πει τα χειρότερα. Αυτός είναι ο μόνος μου ενδοιασμός για αυτή τη συσκευή.

Το one μου αρέσει πολύ ως ποιότητα κατασκευής κι ας μειονεκτεί στην κάμερα και στον επεξεργαστή σε σχέση με τα υπόλοιπα. H πενταετής απροβλημάτιστη εμπειρία μου με το hd2 με έχει αφήσει υπερικανοποιημένο και θα προτιμούσα αυτή την εταιρεία σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Το note τέλος μου φαίνεται να έχει την καλύτερη ισορροπία χαρακτηριστικών και ποιότητας κατασκευής. Μου αρέσει το πενάκι, η χωρητικότητα των 32 gb και τα 3gb της ram. Από την άλλη είναι το πιο ακριβό από όλα. Αξίζει άραγε τη διαφορά τιμής;

Ποιο από τα 4 θα επιλέγατε με κριτήριο την αξιοπιστία αλλά και το value for money;

Edited by soteris

Φίλε, δεν εμπιστεύομαι ακόμη τους κινέζους κατασκευαστές που κατασκευάζουν ηλεκτρονικά ή ηλεκτρικά προϊόντα χωρίς ευρωπαϊκές ή αμερικάνικες προδιαγραφές. Κατά δεύτερο θέλω να έχω υποστήριξη από το μαγαζί που θα το αγοράσω και από τον κατασκευαστή. Η εταιρεία αυτή δεν αντιπροσωπεύεται από κανένα εδώ στην Κύπρο. Τρίτο και ίσως και πιο σημαντικό έχει λήξει το συμβόλαιο μου με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου δικαιούμαι επιχορήγηση αλλά έχω και το δικαίωμα να βάλω άτοκες μηνιαίες δόσεις όσο θα διαρκέσει το νέο συμβόλαιο που θα κάνω. Άρα η αγορά μέσω Διαδικτύου και ειδικά από την Κίνα αποκλείεται στην προκειμένη περίπτωση.

Αντι Ν5, θα εβαζα ξεκαθαρα το G2

Ομως εξαρταται τα λεφτα σου γιατι μιλαμε για ενα ευρως κοντα 200€

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Τα λεφτά που θα δώσω σε σχέση με την αξία της συσκευής θα είναι λίγα λόγω καινούργιου συμβολαίου. Είμαι διατεθειμένος να δώσω μέχρι και περίπου 250 ευρώ επιπλέον για το καινούργιο κινητό. Με την επιχορήγηση και τις μικρές άτοκες δόσεις μπορώ να πάρω συσκευή γύρω στα 500 ευρώ. Για αυτό υπάρχει εύρος 200 ευρώ στην προεπιλογή των συσκευών που με ενδιαφέρουν.

Το g2 έχει 383 ευρώ. Μεταξύ αυτού και του nexus προτιμώ το δεύτερο λόγω του απείραχτου android. Ο μόνος λόγος που δεν το πήρα, αφού είναι το πιο φθηνό από τα 4, είναι οι ενδοιασμοί που έχω για την αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής των κινητών της Lg. Ξέρω επίσης ότι η lg σε αυτό το μοντέλο έχει βαρυφορτώσει τη rom με περιττό έως άχρηστο λογισμικό με αποτέλεσμα να έχεις περίπου τα μισά GB για τις εφαρμογές που θέλεις εσύ να εγκαταστήσεις. Σε 32 GB δεν το βρίσκω πουθενά. Αν δεν ισχύει πλέον η φημολογία που έχω ακούσει για την αξιοπιστία των κινητών της lg από φίλους μου που ήταν κάτοχοι των κινητών της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά προ ετών θα σκεφτώ πιο σοβαρά το nexus. Επί του παρόντος είναι η τέταρτη μου επιλογή.

Η LG βγάζει μια χαρά κινητά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια :)

Μετά από 3 εβδομάδες με το Ζ1 είμαι ενθουσιασμένος. Είχα πριν και τα Nexus 5, LG G2. Mε την 4.4.4 που φοράει σε συνδυασμό με τον ισχυρότατο επεξεργαστή είναι σκέτη απόλαυση. Η μπαταρία του έχει σίγουρα την μεγαλύτερη διάρκεια που έχω συνατήσει και σαφώς κρατάει παραπάνω απο του G2 με την λειτουργία Stamina. Aν προσθέσουμε την αδιαβροχοποίηση, την κάμερα με τα 21 ΜΡ, το μεταλικό σασί και την ξεχωριστή εμφάνιση τότε έχουμε μια εξαιρετική αγορά, ειδικά στην Ελλάδα που το βρίσκεις γύρω στα 300 ευρώ.

Το πρόβλημα που υπήρχε με τη ζελατίνα που η Sony κόλλησε στην οθόνη και που, αν την αφαιρέσεις, αφαιρείς μαζί και το logo, ενώ, αν δεν την αφαιρέσεις, γδέρνεται με το παραμικρό λύθηκε;

Επίσης, η κατασκευή του μπρος και πίσω πλατώ που είναι εξολοκλήρου από γυαλί και μάλιστα δεν είναι gorilla με ανησυχεί ότι με την πρώτη φορά που θα μου πέσει, θα χρειαστεί τεχνικό... Το hd2 μου έχει πέσει αρκετές φορές ευρισκόμενο στη θήκη του τα 5 χρόνια που το έχω και δεν έχει ούτε γρατζουνιά ούτε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Είναι όμως μεταλλικό και από πολύ σκληρό πλαστικό το πίσω κάλυμμα. Θα είναι εξίσου ανθεκτικό το sony; Η ιδέα του γυαλιού για το πίσω κάλυμμα μου φαίνεται κακή. Ομολογώ ότι αυτό το κινητό ήταν το πρώτο που μου κίνησε την προσοχή και για αυτο πήγαινα, αλλά διαβάζοντας στο σχετικό υποφόρουμ της συσκευής τις 5-6 πρώτες σελίδες κάπως το έβαλα 2η - 3η επιλογή, διότι διάβασα διάφορα προβλήματα κυρίως κατασκευαστικής ποιότητας.

Ας το πάμε εις άτοπον απαγωγή.

HTC One M7, είναι παλιό. Έχει χαρακτηριστικά Nexus 4...

Sony Z1, έχει TFT οθόνη.

Note 3 είναι βαρυφορτωμένο με μπιχλιμπίδια της Samsung. Δυνατό σε χαρακτηριστικά παρόλα αυτά, αν και ακριβό.

Nexus 5, το Android αυτοπροσώπως όπως το γέννησε η Google σε τιμή όνειρο. Καλορίζικο...!

http://s4.postimg.org/kul22odml/420x150.jpg

Χωρίς επέκταση μνήμης όμως, σε περιορίζει σημαντικά

Βρες μου ένα κοινό Χαρακτηριστικό που έχεις το HTC one με το Nexus 4 πέρα από ότι έχουν και τα 2 2gb Ram. Μην λέμε ότι θέλουμε. Έλεος

Όλοι έχουμε μαζευτεί παρέα για να δούμε ταινία σε κάποιο φιλικό σπίτι.Όλοι έχουμε βαρεθεί να μαλώνουμε για το ποια ταινία θα δούμε.Για αυτό δημιουργήσαμε το Buddy Movie Night Reviews ένα blog με reviews σφηνάκια.

http://buddymovienight.blogspot.gr/

Ίδια κάρτα γραφικών, σχεδόν ίδιο επεξεργαστή, ίδιο μέγεθος οθόνης, χωρίς επέκταση... :p

Παιδιά, το nexus πέραν του ότι δεν δέχεται κάρτα sd και το note πέραν από τα μπιχλιμπίδια της samsung έχουν άλλα μειονεκτήματα;

Η αξιοπιστία της lg και ο έλεγχος ποιότητας της sony έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ή ελάχιστα.

Για το xperia για παράδειγμα διάβασα μόνο τις πρώτες σελίδες και από πρώτη επιλογή το έβαλα τρίτη. Ειδα αρκετά προβλήματα μόλις κυκλοφόρησε. Έχουν βελτιωθεί κάποια ή εξακολουθούν να υφίστανται. Τέλος, το htc πέραν του πιο παλιού επεξεργαστή και της ιδιότυπης κάμερας έχει άλλα μειονεκτήματα; Μεταξύ αυτού και του note, αν πράγματι έχουν τα λιγότερο σημαντικά μειονεκτήματα, όπως έχω αντιληφθεί, ποιο είναι καλύτερο;

Edited by soteris

To Z1 έχει εργοστασιακές ζελατίνες και μπρός και πίσω, κολλημένες πάνω στο πολύ ποιοτικό γυαλί Dragontrail της Asahi(Pentax) που έχει σκληρότητα αντίστοιχη με το Gorilla Glass 2. Εγώ κόλλησα πάνω από την μπροστινή εργοστασιακή μιά άλλη ζελατίνα χωρίς να χαθεί ίχνος από την εξαιρετική απόκριση στην αφή. Εβάλα και μιά λεπτή διάφανη θήκη τζελ και είναι απόλυτα πρστατευμένο χωρίς να χαλάει η "σιλουέτα" του. Η συσκευή μου είναι παραγωγής Ιουνίου 2014 και δεν έχει απολύτως κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα, αντίθετα, η αίσθηση ποιότητας που αναδύει όταν το κρατάς κάνει τα G2 και Nexus 5 να δείχνουν πολύ φτηνότερα. Η οθόνη του είναι εξαιρετική για φυσιολογικούς ανθρώπους και μόνο οι ελάχιστοι που έχουν την συνήθεια να κοιτάνε τις οθόνες υπό γωνία 90 μοιρών μπορεί να μην την ευχαριστηθούν.

Αν αυτήν την στιγμή μου πρότεινα να μου κάνουν δώρο ένα από τα τέσσερα, η σειρά μου προτίμησης θα ήταν:

1. Z1 (το μόνο με κάρτα μνήμης)

2. Nexus 5

3. LG G2

4. HTC One (κάπως παλιό στα χαρακτηριστικά)

Η ιδέα να μπουν δύο ζελατίνες πάνω από την οθόνη για να μην προκληθεί ζημιά, το γυαλί χαμηλότερης σκληρότητας και η χρήση TFT τεχνολογίας δεν μου πολυαρέσουν. Η οθόνη ουσιαστικά είναι προηγούμενης εποχής. Είναι σημαντικές οι εκπτώσεις ποιότητας σε ένα από τα πιο ουσιαστικά μέρη της συσκευής. Δίνεται έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά όχι στην πραγματική ποιότητα και την απροβλημάτιστη χρήση, οι οποίες φαίνονται υποβαθμισμένες. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με. Ορισμένες φορές τα φαινόμενα απατούν...

Εντούτοις θα με ενδιέφεραν οι εμπειρίες κατόχων της συσκευής όσον αφορά τη χρήση της ειδικά σε εξωτερικό χώρο και με έντονο φωτισμό αλλά και σε περιπτώσεις πτώσης της συσκευής. Όσο και να προσέχουμε τις συσκευές μας κάποιες φορές θα μας πέσει. Αντέχει; Αυτό με ενδιαφέρει και για τις άλλες συσκευές που είναι υποψήφιες προς αγορά...

Edited by soteris

Ίδιο μέγεθος οθόνης με άλλη ανάλυση και χωρίς επέκταση το Nexus 4 με 8gb και 16 και το M7 από 32 . μην λέμε και ότι ναναι

Όλοι έχουμε μαζευτεί παρέα για να δούμε ταινία σε κάποιο φιλικό σπίτι.Όλοι έχουμε βαρεθεί να μαλώνουμε για το ποια ταινία θα δούμε.Για αυτό δημιουργήσαμε το Buddy Movie Night Reviews ένα blog με reviews σφηνάκια.

http://buddymovienight.blogspot.gr/

Εσύ άλλο ζήτησες :)

Παιδιά, το nexus πέραν του ότι δεν δέχεται κάρτα sd και το note πέραν από τα μπιχλιμπίδια της samsung έχουν άλλα μειονεκτήματα;

Η αξιοπιστία της lg και ο έλεγχος ποιότητας της sony έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ή ελάχιστα.

Για το xperia για παράδειγμα διάβασα μόνο τις πρώτες σελίδες και από πρώτη επιλογή το έβαλα τρίτη. Ειδα αρκετά προβλήματα μόλις κυκλοφόρησε. Έχουν βελτιωθεί κάποια ή εξακολουθούν να υφίστανται. Τέλος, το htc πέραν του πιο παλιού επεξεργαστή και της ιδιότυπης κάμερας έχει άλλα μειονεκτήματα; Μεταξύ αυτού και του note, αν πράγματι έχουν τα λιγότερο σημαντικά μειονεκτήματα, όπως έχω αντιληφθεί, ποιο είναι καλύτερο;

Τo Nexus δεν εχει πολυ καλη μπαταρια.

Παντως το Nexus και το G2 ειναι σε πολυ μεγαλο βαθμο ιδια. Το Nexus υπερτερει στο stock Android το G2 στην οθονη, την καμερα και την μπαταρια.