Jump to content

Επαγγελματικό κινητό vfm με χαμηλό SAR

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η αναζήτησή μου αφορά τηλέφωνο vfm καλής αυτονομίας για επαγγελματική χρήση (κλήσεις, email, skype και στοιχειώδες office/pdf) με όσο το δυνατόν χαμηλότερο SAR και κυρίως αξιοπιστία (χαμηλός δείκτης βλαβών) για πολύμηνη χρήση.

Διαβάζοντας στο forum, είδα ότι καλές επιλογές ανά κατηγορία τιμής είναι τα παρακάτω κινητά:

100-130 ευρώ => Sony M (SAR EU head: 0.86 W/kg, σχετικά υψηλό...)

140-170 ευρώ => LG L9ii (SAR EU head: 0.47 W/kg & body: 0.46 W/kg)

180-200 ευρώ => LG G2mini LTE (SAR EU head: 0.52 W/kg & body 0.42 W/kg)

Για τα κινητά από Κίνα δυσκολεύομαι να βρω SAR, για αυτό θα παρακαλούσα αν τυχόν μου προτείνετε κάποια συσκευή από Κίνα να με ενημερώσετε για το SAR της.

Έχω δει μεταξύ άλλων το Lenovo S660 το οποίο έχει και καλή μπαταρία (σημαντικό στοιχείο) και χαμηλό SAR (head: 0.324 W/kg & body:0.214 W/kg)

http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_s660_ipig_en_ce_v1.0_20140307.pdf

Αλλά, δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη συσκευή, χωρίς επανεκκινήσεις/κλεισίματα και με σταθερό 2G/3G/wifi. Σε κάθε περίπτωση, τα Lenovo θα εισαχθούν στην Ελλάδα από Σεπτέμβρη (σύμφωνα με το Lenovo Exclusive Ελλάδας) και θα καλύπτεται το service τους από την Ελληνική αντιπροσωπεία.

Για την περίπτωση συνδυασμού tablet-κινητού είδα:

α) Το Asus Fonepad 7 (ME175CG) με 160 ευρώ (εντός των ορίων μου), αλλά με μη αποδεκτό SAR: 1,49 W/kg

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/EeePAD/ME175CG/gk8802_me175cg_emanual.pdf

β) Το HP Voicetab 7, αλλά αφενός δε μπορώ να βρω το SAR του (αν το γνωρίζετε καλοδεχούμενο!) αφετέρου κοστίζει 200 ευρώ (με 1 χρόνο εγγύηση)…

γ) Τα tablet της Lenovo με 3G (πχ Α3000, S5000) είναι μόνο για data και όχι για κλήσεις.

Από τα υπόλοιπα κινητά:

-Tο Moto G έχει SAR EU head: 0.79 W/kg και με προβληματίζει

-Tο Sony SP έχει ακριβώς το ίδιο SAR με το G

-Το Nokia XL έχει SAR EU head: 0.67 W/kg (χαμηλό σχετικά για Nokia…)

-Το Lenovo P780 έχει SAR head: 0.972 W/kg και το απέκλεισα αν και το μεταλλικό του περίβλημα (όπως και των S660/S680) θα με ενδιέφερε για λόγους αντοχής σε συνδυασμό με τη μεγάλη μπαταρία… http://shopap.lenovo.com/in/en/smartphones/p-series/p780/#tab-tech_specs

-Το Asus Zenfone 5 με SAR EU head: 0.53 W/kg αλλά με μικρή σχετικά αυτονομία, όπως διάβαζα σε επανειλημμένα reviews, ενώ το Zenfone 6 με καλύτερη μπαταρία και το ίδιο SAR, ανεβαίνει ψηλά σε κατηγορία τιμής, στα περίπου 200 ευρώ από Κίνα και δεν ξέρω αν αξίζει…

-Το Huawei Ascend P2, αλλά το SAR του το βρήκα σε ένα γερμανικό τεστ του τηλεφώνου ως 0,49 W/kg και δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο.

http://www.chip.de/artikel/Huawei-Ascend_P2-Handy-Test_62401459.html

Οποιαδήποτε πρόταση και σχόλιο απολύτως καλοδεχούμενα!

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα είναι συμβατό με τα νέα κινητά το Bluetooth ακουστικό v2.1 που ήδη έχω.

Nokia 6150 => Alcatel One Touch 701 => Motorola V66 => Motorola U6 Pebble => Samsung G810 => Sony Ericsson K800i

... Έχω δει μεταξύ άλλων το Lenovo S660 το οποίο έχει και καλή μπαταρία (σημαντικό στοιχείο) και χαμηλό SAR (head: 0.324 W/kg & body:0.214 W/kg)

http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_s660_ipig_en_ce_v1.0_20140307.pdf

Αλλά, δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη συσκευή, χωρίς επανεκκινήσεις/κλεισίματα και με σταθερό 2G/3G/wifi.

ειναι καλη συσκευη. περισσοτερα: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=386818&highlight=s660

Εγω θα προτεινα το moto G, μου φανηκε πολυ καλο κατασκευαστηκα και κανει ολα αυτα που θες απροβληματιστα. Αν σε προβληματιζει το sar επομενη καλυτερη επιλογη ειναι το g2 mini

Σας ευχαριστώ ειλικρινά πολύ παιδιά για τις ευγενικές προτάσεις και τα χρήσιμα σχόλιά σας! :thanks:

Μίλησα σήμερα με έναν φίλο που δουλεύει σε κατάστημα κινητών και μου ανέφερε ότι έχουν αρκετές επιστροφές κινητών LG (ακόμα και ακριβών G...) συγκριτικά π.χ. με τη Samsung και μου αντιπρότεινε το Core (το οποίο διαβάζοντας τα σχόλια στο forum το είχα απορρίψει...) με την αιτιολογία ότι για τη χρήση που το θέλω ακόμα και lag (κτλ...) να κάνει δε θα με πειράξει αν προτεραιότητα είναι η διάρκεια στο χρόνο...

Από την άλλη πλευρά διαβάζω/παρακολουθώ το θέμα στο forum μας με το s660 και με ενδιαφέρει (και λόγω κόστους!) με το ερώτημα μου να παραμένει για το αν θα πρέπει να περιμένω να εισαχθούν επίσημα στην Ελλάδα και αν η Lenovo αποδεικνύεται αξιόπιστος κατασκευαστής κινητών, καθώς θα ήθελα το κινητό να το κρατήσω...

Και η τελευταία μου ερώτηση, από την εμπειρία σας αξίζει να πάρει κάποιος phablet (με ερωτηματικά για το sar και με κάμερα χωρίς flash στην κατηγορία τιμής που ψάχνω) συνδυάζοντας κινητό και υπολογιστή σε μέγεθος 7" σε βάρος της φορητότητας ή μπορεί τελικά κανείς να κάνει τη δουλειά του και στις 4.7" (email/skype και στοιχειώδες διάβασμα pdf/office) χωρίς υπερβολές στο μέγεθος;

Nokia 6150 => Alcatel One Touch 701 => Motorola V66 => Motorola U6 Pebble => Samsung G810 => Sony Ericsson K800i

Σας ευχαριστώ ειλικρινά πολύ παιδιά για τις ευγενικές προτάσεις και τα χρήσιμα σχόλιά σας! :thanks:

Μίλησα σήμερα με έναν φίλο που δουλεύει σε κατάστημα κινητών και μου ανέφερε ότι έχουν αρκετές επιστροφές κινητών LG (ακόμα και ακριβών G...) συγκριτικά π.χ. με τη Samsung και μου αντιπρότεινε το Core (το οποίο διαβάζοντας τα σχόλια στο forum το είχα απορρίψει...) με την αιτιολογία ότι για τη χρήση που το θέλω ακόμα και lag (κτλ...) να κάνει δε θα με πειράξει αν προτεραιότητα είναι η διάρκεια στο χρόνο...

Από την άλλη πλευρά διαβάζω/παρακολουθώ το θέμα στο forum μας με το s660 και με ενδιαφέρει (και λόγω κόστους!) με το ερώτημα μου να παραμένει για το αν θα πρέπει να περιμένω να εισαχθούν επίσημα στην Ελλάδα και αν η Lenovo αποδεικνύεται αξιόπιστος κατασκευαστής κινητών, καθώς θα ήθελα το κινητό να το κρατήσω...

Και η τελευταία μου ερώτηση, από την εμπειρία σας αξίζει να πάρει κάποιος phablet (με ερωτηματικά για το sar και με κάμερα χωρίς flash στην κατηγορία τιμής που ψάχνω) συνδυάζοντας κινητό και υπολογιστή σε μέγεθος 7" σε βάρος της φορητότητας ή μπορεί τελικά κανείς να κάνει τη δουλειά του και στις 4.7" (email/skype και στοιχειώδες διάβασμα pdf/office) χωρίς υπερβολές στο μέγεθος;

Όχι 7.στις 5,5 ή 6 είναι μια χαρά.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Παιδιά δεν ξέρω γιατί ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για το SAR σαν κριτήριο επιλογής ή απόρριψης κινητού, από τη στιγμή που θεωρείτε δεδομένο ότι θα μιλάτε πολύ, εγώ θεωρώ δεδομένο ότι θα χρησιμοποιείτε ακουστικό bluetooth!

Χθες μίλησα 10 λεπτά με το G2 mini γιατί στο σπίτι αποσυνδέω το bluetooth (δεν μιλάω σχεδόν καθόλου!), και με έπιασε ζαλάδα...

Πόσο μάλλον να το κάνω αυτό όλη την μέρα!...

κινα 110€. ελλαδα ποσα?

ναι τα κανεις. αν θα ανεβεις μεγεθος, πηγαινε 5.5". ομως και με το 4.7" εισαι οκ. δεν ειναι "μικρο".

Έχω δει μεταξύ άλλων το Lenovo S660 το οποίο έχει και καλή μπαταρία (σημαντικό στοιχείο) και χαμηλό SAR (head: 0.324 W/kg & body:0.214 W/kg)

Αλλά, δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη συσκευή, χωρίς επανεκκινήσεις/κλεισίματα και με σταθερό 2G/3G/wifi. Σε κάθε περίπτωση, τα Lenovo θα εισαχθούν στην Ελλάδα από Σεπτέμβρη (σύμφωνα με το Lenovo Exclusive Ελλάδας) και θα καλύπτεται το service τους από την Ελληνική αντιπροσωπεία.

Το κινητό που λες είναι πολύ καλό, το έχει ο μπατζανάκης μου για αντίστοιχη επαγγελματική χρήση και το φορτίζει περίπου μία φορά την εβδομάδα. Στο Coolicool βλέπω το έχουν για 110€. Αυτό όμως που έχω σε bold, δεν ισχύει και για αυτό είμαι 100% σίγουρος (ο μπατζανάκης μου είναι μέσα στην Lenovo ;) ). Το service γίνεται βάση του S/N του κινητού, που το δικό σου δεν θα είναι Ελλάδας. Εξάλλου το γράφουν και στο site τους. Τώρα για service εκτός εγγύησης, εκεί υποθέτω θα καλύπτουν :worry:

Η HP σήμερα μου απάντησε ότι για το Slate 7 VoiceTab έχει SAR head: 0.087 και body: 0.770.

Σας ευχαριστώ teotsi και telefoneri για τις παρατηρήσεις για το μέγεθος του κινητού!

Σε ευχαριστώ mechpanos για το σχόλιό σου, καθώς για ακριβώς τον λόγο που αναφέρεις αναζητώ συσκευή με όσο το δυνατόν χαμηλότερο sar. Αν ζαλίζεσαι μετά από 10λεπτη κλήση με το G2mini με sar head περίπου 0,5 φαντάσου τι γίνεται τόσο στο κεφάλι όσο και στο σώμα με κινητό με μεγαλύτερο sar... για αυτό και τα bluetooth/ακουστικά όπως αναφέρεις είναι χρήσιμα.

Σε ευχαριστώ maddoctor για το απολύτως κατατοπιστικό post για την εμπειρία που αναφέρεις από το S660 για επαγγελματική χρήση.

Αν είναι τόσο κοντά η εισαγωγή των Lenovo smartphones στην Ελλάδα, ίσως αξίζει να δούμε τις διαφορές στις τιμές συγκριτικά με την απευθείας παραγγελία με την Κίνα και αποφασίζουμε αναλόγως, καθώς το service είναι σημαντικός παράγοντας.

Edited by BugsBunny