Jump to content

LAN Performance

n1ck0s
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έστησα ένα LAN μεταξύ του PC μου (WinXP) και του laptop του κολλητού μου (Win98) για Multiplayer παιχνίδια. Και τα δύο μηχανάκια έχουν ΝΙC Ethernet 10/100.

Θεωρητικά το δίκτυο είναι 100Mbps, στην πράξη όμως τι γίνεται? Κατά την μεταφορά αρχείων βλέπω Max Bandwidth ~ 75KB/s και το Network Utilization < 40% (αν θυμάμαι καλά).

Όσοι ασχολείστε με LANs και δίκτυα γενικότερα έχετε κάτι να προτείνεται? Δεν θα έπρεπε να έχω μεγαλύτερες ταχύτητες?

Εννοείς ότι πχ μεταφέρεις αρχεία μεγάλα από τον ένα στον άλλο και σου δείχνει ότι τα μεταφέρει με μέγιστη ταχύτητα 75KB/s ή ότι κάποια στιγμή το κοίταξες και ήταν τόσο?

Να ξέρεις πάντως ότι μπορεί απλά ο φορητός να είναι αργός και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην ταχύτητα του δικτύου. Για παράδειγμα έχω ένα φορητό με Celeron 650MHz και σε 100άρη δίκτυο το μέγιστο που φτάνει είναι 11% utilization! Και αυτό γιατί δεν μπορεί να επεξεργαστεί πιο γρήγορα τα δεδομένα.

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Ελπίζω να μην χρησιμοποιείς πλακέ καλώδιο ethernet...

Γενικά τσέκαρε ότι έχεις καλής ποιότητας καλώδιο, ειδικά αν αυτό είναι 5-10 μέτρα και πάνω.

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον sigmacom

Ελπίζω να μην χρησιμοποιείς πλακέ καλώδιο ethernet...

Γενικά τσέκαρε ότι έχεις καλής ποιότητας καλώδιο, ειδικά αν αυτό είναι 5-10 μέτρα και πάνω.

file sigmacom ti to kako exei to plake kalodio?

..proswpika exw diktio me 50metra ethernet kai sto telos exw valei ena komati 7 metra plake giati den eftane to stroggilo.. mipws xanw kati kai de to exw katalavei stin taxitita?

Δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα καλωδίου. Όταν το καλώδιο έχει πρόβλημα το δίκτυο διακόπτεται, βλέπεις δηλαδη το "network cable unplugged". Επίσης, αν ο ένας υπολογιστής είναι αργός, σίγουρα επηρεάζεται η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων αλλά όχι τόσο πολύ. Τα 75ΚΒ/s που αναφέρει είναι πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Πράγματι, τόσο χαμηλή ταχύτητα δεν δικαιολογείται από την ταχύτητα του επεξεργαστή. Πάντως το καλώδιο μπορεί να φταίει, γιατί μου έχει τύχει, αλλά και πάλι είναι πολύ χαμηλή η ταχύτητα.
Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Αρχικό Μήνυμα από τον mcde

Δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα καλωδίου. Όταν το καλώδιο έχει πρόβλημα το δίκτυο διακόπτεται, βλέπεις δηλαδη το "network cable unplugged". Επίσης, αν ο ένας υπολογιστής είναι αργός, σίγουρα επηρεάζεται η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων αλλά όχι τόσο πολύ. Τα 75ΚΒ/s που αναφέρει είναι πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Δυστυχώς δεν είναι έτσι φίλε μου...

Τα καλώδια δεν είναι μόνο "άσπρο/μαύρο", δηλαδή δεν είναι καταστάσεις όπου θα παίζει ή δεν θα παίζει. Υπαρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις όπου το καλώδιο εμφανίζει παρασιτικές χωρητικότητες και επιβαρύνει την ταχύτητα. Τα προβλήματα γίνονται απίστευτα όταν το μήκος μεγαλώνει ή η ποιότητα δεν είναι καλή. Τα πλακέ καλώδια σε μήκη άνω των 10 μέτρων ειδικά, είναι απλώς για πέταμα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι συστραμμένα τα καλώδια μεταξύ τους και δεν έχουν σύνθετη αντίσταση 100Ω που απαιτείται. Αποτέλεσμα, οι παρασιτικές χωρητικότητες και η φόρτιση της γραμμής που οδηγούν σε συνεχή σκαμπανεβάσματα ταχύτητας και συνήθως χαμηλές ταχύτητες...

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Στα XP αν διπλοκλικάρεις το εικονιδιο της σύνδεσης που εχει στο tray θα σου δείξει τα Errors κατα την μεταφορά.

Αν ο αριθμός είναι μεγάλο, τότε άρχισε να ψάχνεις απο καλώδιο (ναι το πλακέ ΔΕΝ κάνει, γιατί ΔΕΝ είναι twisted)... Υποθέτω ότι έχεις στρογγυλό καλώδιο Ethernet CAT-5 ή CAT-6 μόνο αυτά δουλεύουν με 100άρια δίκτυα.

Δοκίμασε να κατεβάσεις την ταχύτητα του δικτύου στα 10Μ να δεις αν έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Ρίξε μια ματιά στα πρωτόκολλα επικοινωνίας και βγάλε τα άχρηστα. Κάνε και σωστές ρυθμίσεις απο τα 98 (master browser, Ethernet frame type κτλ)..

Αυτά τα ολίγα...

Imagine Imposible. We make It Visible.

http://www.netmachine.gr

Το καλώδιο δεν φταίει... Είναι μόλις τρία μέτρα, CAT-5 (Gigabyte ethernet certified blah blah...).

Στα πρωτόκολλα έχω το IPX/SPX για multiplayer παιχνίδια και στο laptop με τα Win98 έχει από default το NetBeui.

Όταν έχω λίγο χρόνο θα δοκιμάσω να βγάλω προσωρινά τα πρωτόκολλα αυτά να δω τι παίζει.

Αλήθεια, τι ταχύτητες πρέπει να περιμένω? Μπορέι να φταίει το QoS (Quality of Service)? Κάτι είχα διαβάσει παλιά...

Το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων μεταξύ των Windows είναι απίστευτα αργο !

Για να δοκιμάσεις στήσε ένα web server στο ένα μηχάνημα και δοκίμασε να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο από το άλλο μηχάνημα μέσω του Explorer (δηλαδή να γίνει μία HTTP κλήση) για να τσεκάρεις το μέγιστο του bandwidth που έχεις μεταξύ των 2 μηχανημάτων.

Δοκίμασε και πες μας :)

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

prosexe gia to kalodio!!!

kikloforoun dio eidi kalodion !!!sta magazia prepei na zitas i pc to pc i pc to hab!!!!

mporei na exeis kalodio pou na pigenei apo pc se hab gia psaksto!!!(an ginete bebaia!!!)

http://www.scuba-babes.com/forum/data/503/14fa_fcabwetsuit-thumb.jpg

@blackup -> αυτό με το web server θα το δοκιμάσω μιας και έχω τον IIS να τρέχει.

@NikTG, lidia -> εννοείται αν είναι crossover? ναι, αλλιώς δεν θα δούλευε τίποτα...

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, θα αρχίσω δοκιμές.

Εμένα πάντως το PC επικοινωνεί με το AP μου και με των δυο ειδών καλώδια αν και δε θα έπρεπε(Ισως επειδή και η κάρτα και το AP είναι D-link)

Αρχικό Μήνυμα από τον sigmacom

Δυστυχώς δεν είναι έτσι φίλε μου...

Τα καλώδια δεν είναι μόνο "άσπρο/μαύρο", δηλαδή δεν είναι καταστάσεις όπου θα παίζει ή δεν θα παίζει. Υπαρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις όπου το καλώδιο εμφανίζει παρασιτικές χωρητικότητες και επιβαρύνει την ταχύτητα. Τα προβλήματα γίνονται απίστευτα όταν το μήκος μεγαλώνει ή η ποιότητα δεν είναι καλή. Τα πλακέ καλώδια σε μήκη άνω των 10 μέτρων ειδικά, είναι απλώς για πέταμα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι συστραμμένα τα καλώδια μεταξύ τους και δεν έχουν σύνθετη αντίσταση 100Ω που απαιτείται. Αποτέλεσμα, οι παρασιτικές χωρητικότητες και η φόρτιση της γραμμής που οδηγούν σε συνεχή σκαμπανεβάσματα ταχύτητας και συνήθως χαμηλές ταχύτητες...

Σωστά όλα αυτά, αλλά όταν το μήκος του καλωδίου γίνεται πολύ μεγάλο... Αλλά δεν αναφερόμουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Θα έλεγα κι εγώ να δοκιμάσει να απενεργοποιήσει το QoS.

Αρχικό Μήνυμα από τον lidia

prosexe gia to kalodio!!!

kikloforoun dio eidi kalodion !!!sta magazia prepei na zitas i pc to pc i pc to hab!!!!

mporei na exeis kalodio pou na pigenei apo pc se hab gia psaksto!!!(an ginete bebaia!!!)

Καλημέρα Λυδία και καλωσήρθες στο Myphone.gr

Αν το καλώδιο ήταν απλό (pc to hub) τότε αν δοκίμαζες να κάνεις σύνδεση από κάρτα δικτύου σε κάρτα δικτύου τότε δεν θα είχεσ δίκτυο.

@n1ck0s: Έχεις κοιτάξει άν το κλιπάκι κουμπώνει σωστά στη κάρτα δικτύου; Όταν μεταφέρεις αρχεία μηπως παρατηρείς μία ανεξήγητη αύξηση της χρήσης της cpu; Δοκίμασε επίσης να βγάλεις το Netbeui και να δώσεις εσύ ip στο μηχάνημα (πχ 192.168.0.1)

I Am The One, Orgasmatron...

Αρχικό Μήνυμα από τον xpuser

Απενεργοποίησε το QoS στο μηχανάκι με τα XP

Δεν ισχυει αυτο. Απο QoS εχει μειωση ταχυτητας μονο οταν εχεις εφαρμογες που χρησιμοποιουν το QoS και τετοιες εχουν κυριως οι server.

Host