Jump to content

Υγιεινή στόματος/δοντιών

iNCubO
 Κοινοποίηση

Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??  

217 members have voted

1. 1. Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??

• ΝΑΙ
      177
    • ΟΧΙ
      40

Recommended Posts

Παιδιά, δεν ήθελα να δημιουργήσω flame.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Θα πράξω όπως με καθοδηγεί η κρίση και η λογική μου.

Απλώς, επειδή δεν έχω κοντινούς μου φίλους οδοντιάτρους ή οδοντοτεχνίτες σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ στο φόρουμ μας γιατί δεν έιχα με ποιον άλλον να το συζητήσω.

Παρακαλώ να λήξει εδώ το θέμα, και πάλι ευχαρισώ πολύ όλους!

:)

• Απαντήσεις 655
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οκ, παρέλαβα μια Oral-B επαναφορτιζόμενη από amazon (σε προσφορά, 22 λίρες από 45 :D) και έχω κάνει ήδη 2 βουρτσίσματα (χτες βράδυ, σήμερα το πρωϊ).

Πρώτες εντυπώσεις: πολύ δυνατή πραγματικά :wacko:, σαν τρυπάνι. :lol: Επίσης... πολύ αίμα. Και με την κλασική οδοντόβουρτσα έβγαζα λίγο συχνά-πυκνά, αλλά με αυτήν τώρα βγάζω στάνταρ περισσότερο.

Χαίρομαι για σένα:)

είσαι σε καλό δρόμο!

ίσως είναι καιρός να δρομολογίσεις εξελιξεις και για το οδ. νήμα:):)

Xiaomi Redmi Note 4X (snapdragon) 4/64

Samsung Galaxy J5

NEXUS 5

Samsung Galaxy SIII (GT-I9300)

HTC hd2

Χαίρεσαι για το ότι παρέλαβα την ηλ. οδοντόβουρτσα, ή για το γεγονός ότι "φτύνω αίμα" κάθε φορα σαν να έχω παίξει ξύλο? :lol:

Όσο για το οδοντικό νήμα, η συσκευασία περιείχε μέσα 2 κεφαλές, μια κανονική και μια "Floss Action brush head". Να υποθέσω ότι αυτή υποκαθιστά το οδοντικό νήμα? :confused:

Χαιρομαι διότι εχεις πάρει το θέμα σοβαρά,

το οτι φτύνεις αίμα εχει να κανει ως <<απόδειξη>> οτι τώρα κάνεις καλη δουλειά.

να εισαι σιγουρος οτι σε λιγες μέρες θα σταματήσει.Ομως , αν δεν σταματήσει χρειαζεται το χέρι του οδοντίατρου,

οσο για το νημα ειναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ.

Ως βοήθημα μπορείς να πάρεις απο το φαρμακειο ενα βοηθητικό που εχει το σχήμα < Υ > σαν σφεντόνα,

οσο για το πως χρησιμοποιείς το νημα, καλό ειναι να σου το δείξει ο οδοντίατρος σου

Χαίρεσαι για το ότι παρέλαβα την ηλ. οδοντόβουρτσα, ή για το γεγονός ότι "φτύνω αίμα" κάθε φορα σαν να έχω παίξει ξύλο? :lol:

Όσο για το οδοντικό νήμα, η συσκευασία περιείχε μέσα 2 κεφαλές, μια κανονική και μια "Floss Action brush head". Να υποθέσω ότι αυτή υποκαθιστά το οδοντικό νήμα? :confused:

Xiaomi Redmi Note 4X (snapdragon) 4/64

Samsung Galaxy J5

NEXUS 5

Samsung Galaxy SIII (GT-I9300)

HTC hd2

• 3 months later...

καλησπερα και χρονια πολλα θελω να ρωτησω για το παρακατω προιον :

http://www.telemarketing.gr/default.asp?pid=5&la=1&itm=13684&ct=260

μη με βρισετε επειδη ειναι απο το telemarketing αλλα εχω περιεργεια για το αν εχει αποτελεσματα

Aν με το συγκεκριμενο προιον ασπριζαν τα δοντια-ή με τις οδοντοπαστες των 10 ευρω- εμεις που ζηταμε τοσα λεφτα για να σας κανουμε λευκανση-απο 180 εως 1000 ευρω- θα ειμασταν τρελλοι...

παομοιο προιον κυκλοφορει και στα ιατρεια,παλι με μορφη στυλο,κανει ομως γυρω στα 20 ευρω .

δεν εχει αποτελεσμα,συνηθως το δινω για διατηρηση του αποτελέσματος

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Γιατρέ έχω ακούσει για 2 περιπτώσεις λεύκανσης την άμεση και την άλλη...

Ποια η άποψη σου; Σαν αποτέλεσμα είναι το ίδιο; Ανάλογα τα λεφτά που θέλει κάποιος να διαθέσει και το χρόνο που θέλει να δει αποτελέσματα είναι τα ουσιαστικά κριτήρια;

το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.

το βασικο κριτηριο (του ασθενη) ειναι το ποσο χρονο εχει να διαθεσει.σαν κοστος δεν εχουν τεραστια διαφορα.

προσωπικα την λευκανση της μιας ωρας(τοσο διαρκει) την προτεινω συνηθως σε νυφες/γαμπρους που θυμουνται τα δοντακια τους τελευταια στιγμη,και δεν εχουμε πολυ χρονο.

βεβαια την εχω εφαρμοσει και σε αλλα περιστατικα,ακομα και σε μενα :p

για να ειμαι ειλικρινης περα απο την δραματικη μειωση του απαιτουμενου χρονου, δεν εχει κατι που να την κανει καλυτερη απο τις αλλες που παιρνουν περισσοτερο χρονο(εως και 15 μερες)..ισως η τιμη-σε οσα ιατρεια την παρεχουν σε χαμηλοτερη τιμη.

απο εκει και περα οφειλω να σου πω,πως υπαρχει μια ΘΕΩΡΙΑ(δεν εχει αποδειχτει κατι) που λεει "οσο γρηγορα ερχεται το αποτελεσμα με την μεθοδο αυτη,σε σχεση με τις αλλες παντα,τοσο γρηογορα θα φυγει"

• 2 weeks later...
Παίζει ρόλο στην στοματική υγεία τι οδοντόκρεμα χρησιμοποιείς? Γιατί μου έχει πει οδοντίατρος πως ότι & να βάλεις την ίδια δουλειά θα κάνει. Ισχύει αυτό?
Samsung S8

αναλογα.

νομιζω ειναι προτιμότερο να επιλεγεις οδοντοπαστα βαση του τι αναγκες εχει το στομα σου.

αν πχ εχεις ουλιτιδα,θα προτιμησεις μια για ουλιτιδα..

αν εχεις ευαισθησιες,μια αντιστοιχη...

καλησπερα καποια γνωμη για το παρακατω προιον?http://www.easywhite.gr/v2/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=57&category_id=21&option=com_virtuemart&Itemid=80 το εχει δοκιμασει καποιος,ειδε αποτελεσμα ,αξιζει η αγορα του?

Καλησπέρα,

είχα αγοράσει πέρυσι το συγκεκριμένο, βασικά το 22% http://www.easywhite.gr/v2/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=20&Itemid=80

και είχα δει πολύ καλά αποτελέσματα.

Φέτος λέω να δοκιμάσω και το 38% αν και ακόμα είναι αρκετά λευκά τα δόντια μου αλλά εν όψει καλοκαιριού νομίζω πως είναι must!

@blk το ιδιο δεν ειναι???γιατι εδω το πουλαει μιση τιμη http://cgi.ebay.co.uk/NITE-WHITE-22-ACP-8-tube-trays-bleaching-kit-gel-/220781629419?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33679c4feb
το 99% των λευκαντικων παραγοντων πρεπει να διατηρηται σε συγκεκριμενες θερμοκρασιες..τωρα που το καλοκαιρι πλησιαζει,ακομα και εμεις στα ιατρεια μας τα φυλαμε σε ψυγειο.

συνεπως δε θα συνιστουσα την αγορα απο τοσο μακρινη χωρα.

γενικοτερα βεβαια με αυτα τα πραγματα δεν παιζουμε.

σκεφτειτε απλα: αν το λευκαντικο το αγοραζει κανεις μονος του στην τιμη των 50-60-90-100 ευρω, γιατι οι οδοντιατροι χρεωνουν τοσα πολλα για λευκανση?μηπως υπαρχει κατι ακομα που δεν μπορειτε να βρειτε μονοι σας στην αγορα?μηπως υπαρχει καποια τεχνικη?

γιατι ο οδοντιατρος πιστευω πουλα την τεχνικη του στο να παρει τα μετρα,και να φτιαχνουν θηκες που κανουν τελειο fit...Oχι με την τεχνικη βραζω μασελες και ο,τι βγει....Αυτο με το ψυγειο δεν το ηξερα προσωπικα.Αλλα ενταξει,και ο εμπορας που παραγγελνει απο το εξωτερικο τις λευκαντικες ουσιες και τις πουλα σε σας,με τον ιδιο τροπο του ερχονται...Με cargo κτλ.

Προσωπικα freak σε οδοντιατρο θα πηγαινα για να εχω καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα,και αυτο θα κανω.

γεια σας ... γινεται λευκανση σε δοντια που εχουν σφραγισματα ;κι αν ναι , ποσο περιπου κοστιζει ;

ευχαριστω

LG G2 32GB WHITE, 1+ 5T WHITE

Καλησπέρα,

είχα αγοράσει πέρυσι το συγκεκριμένο, βασικά το 22% http://www.easywhite.gr/v2/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=20&Itemid=80

και είχα δει πολύ καλά αποτελέσματα.

Φέτος λέω να δοκιμάσω και το 38% αν και ακόμα είναι αρκετά λευκά τα δόντια μου αλλά εν όψει καλοκαιριού νομίζω πως είναι must!

απο που το πηρες εσυ?γιατι στο συγκεκριμενο σιτε με παει στο ricardo.gr για online αγορα επισης ξερεις τι διαφορα εχει το 22% με 38% ?

γιατι ο οδοντιατρος πιστευω πουλα την τεχνικη του στο να παρει τα μετρα,και να φτιαχνουν θηκες που κανουν τελειο fit...Oχι με την τεχνικη βραζω μασελες και ο,τι βγει....Αυτο με το ψυγειο δεν το ηξερα προσωπικα.Αλλα ενταξει,και ο εμπορας που παραγγελνει απο το εξωτερικο τις λευκαντικες ουσιες και τις πουλα σε σας,με τον ιδιο τροπο του ερχονται...Με cargo κτλ.

Προσωπικα freak σε οδοντιατρο θα πηγαινα για να εχω καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα,και αυτο θα κανω.

δεν ειναι μονο αυτο ...

σου "πουλαει" επισης και το οτι θα δεις το αποτελεσμα που επιθυμεις χωρις να παει κατι στραβα

γεια σας ... γινεται λευκανση σε δοντια που εχουν σφραγισματα ;κι αν ναι , ποσο περιπου κοστιζει ;

ευχαριστω

γινεται,αλλα θα πρεπει μετα να αλλαξεις τα σφραγισματα καθως δεν μεταβαλλεται το χρωμα τους.

κοστος=λευκανση+αλλαγης σφραγισματων

απο που το πηρες εσυ?γιατι στο συγκεκριμενο σιτε με παει στο ricardo.gr για online αγορα επισης ξερεις τι διαφορα εχει το 22% με 38% ?

η δραστικη ουσια στο 38% ειναι ισχυροτερη.

αν ειναι να το κανεις μονος σου,παρε οτι μικροτερο κυκλοφορει(16% ειναι συνηθως,σε ορισμενες μαρκες εχει και σε 10%)

ετσι θα αποφυγεις τα εγκαυματα.

• 2 months later...

Nα ξεθάψω λίγο το θέμα αυτό. :p

Τις τελευταίες μέρες έχει εμφανιστεί μια μεγάλη ευαισθησία στα κρύα φαγητά και ροφήματα. Αν και συνήθως αυτό σημαίνει ουλίτιδα, εμένα εμφανίζεται επιλεκτικά σε συγκεκριμένη περιοχή/δόντι (σε μία από τις πάνω αριστερά τραπεζίτες). Διατηρώ σε αρκετά καλά επίπεδα την υγιεινή του στόματος, με 2 βουρτσίσματα την ημέρα και σποραδικά πλύσεις με Listerine. Τις τελευταίες μέρες κάνω τουλάχιστον 2 πλύσεις μήπως και μικρύνει η ευαισθησία αυτή, αλλά μάταια. Το κακό είναι οτι ο οδοντίατρός μου είναι σε άδεια (και τέλος της άλλης εβδομάδας φεύγω για διακοές...). :(

Έχετε καμιά ιδέα (freak?) για το τι θα μπορούσε να είναι και τι μπορώ να κάνω (έστω και σαν προσωρινό μέτρο, μέχρι να επιστρέψει ο οδοντίατρος)?

βουρτσιζεις σωστα??

οταν λεμε σωστα με κυκλικες κινησεις και οχι ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ.

αν σε δυσκολευουν οι κυκλικες,κανε σα να χτενιζεις τα δοντια σου,απο το ουλο προς το δοντι...

αν σε δυσκολευει και αυτο,παρε μια ηλεκτρικη.

μπορεις να δοκιμασεις μια οδοντοπαστα για τις ευαισθησιες των δοντιων οπως colgate pro relief, emoform(την μπλε απο το φαρμακειο), νομιζω εχει και η ΑΙΜ μια για ευαισθητα δοντια.

υγ.πετα το λιστεριν.οινοπνευμα σκετο ειναι.παρε κανα plak out daily, plak (απο το σουπερ μαρκετ),chlorhexil 00,25%,hexalen....οποιο να ναι αρκει στα συστατικα να αναφερει "γλυκονικη χ΄λωρεξιδινη"

Mε ηλεκτρική βουρτσίζω, και τελικά (μιας και επισκέφτηκα οδοντίατρο) δεν φταίει η υγιεινή του στόματος.

Απ' οτι φαίνεται, στο προγόμφιο (και όχι τραπεζίτη), όπου έχω ένα λευκό σφράγισμα που φτάνει μέχρι το νεύρο, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ μικρό κενό μεταξύ του σφραγίσματος και της επιφάνειας του δοντίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρυο να φτάνει μέχρι το νεύρο και να με "χτυπάει".

Δυστυχώς θα χρειαστεί απονεύρωση στο δοντί, όταν επιστρέψω από τις διακοπές. :(

Ο οδοντίατρος μου είπε ότι αρκετά συχνά εμφανίζονται τέτοια κενά/κανάλια στις επιφάνειες όπου εφάπτονται τα λευκά σφραγίσματα με το δόντι, και αυτό έχει να κάνει με το υλικό του σφραγίσματος (κάτι σχετικά με συστολή μου είπε νομίζω, δεν κατάλαβα και καλά ίσως). Anyway, θα βγάλει το τωρινό σφράγισμα, θα κάνει την απονεύρωση και θα το ξανασφραγίσει.

• 3 weeks later...

γεια σας

εχω ημιεγκλειστο φρονιμητη ο οποιος εχει αρχισει να μαυριζει λιγο και οπως ειναι λογικο..σαπιζει... προσφατα εβγαλα πρηξιμο στο ουλο γυρω και οπως εψαξα στο νετ ηταν λογω κακου καθαρισμου του δοντιου..μολις περασει θα παω να επισκευτω τον οδοντιατρο..αλλα φοβαμαι οσο δν περιγραφεται για το τι θα μου πει και γιαυτο ρωταω εστω να ειμ ψυχολογικα προετοιμασμενη... θα χρειαστει να κανω εξαγωγη? ειναι δυνατον να κανουν σφραγισμα σε ημιεγκλειστο φρονημιτη για να αποφυγουμε να το βγαλουμε...στην εξαγωγη ποσος ειναι ο πονος? ποσο κραταει το πρηξιμο? θα πρηστει ολο το μαγουλο και θα φαινεται? και ποσο κοστιζει μια εξαγωγη? ας μου απαντησει καποιος γτ φοβαμαι οσο δεν περιγραφεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

γεια σας

εχω ημιεγκλειστο φρονιμητη ο οποιος εχει αρχισει να μαυριζει λιγο και οπως ειναι λογικο..σαπιζει... προσφατα εβγαλα πρηξιμο στο ουλο γυρω και οπως εψαξα στο νετ ηταν λογω κακου καθαρισμου του δοντιου..μολις περασει θα παω να επισκευτω τον οδοντιατρο..αλλα φοβαμαι οσο δν περιγραφεται για το τι θα μου πει και γιαυτο ρωταω εστω να ειμ ψυχολογικα προετοιμασμενη... θα χρειαστει να κανω εξαγωγη? ειναι δυνατον να κανουν σφραγισμα σε ημιεγκλειστο φρονημιτη για να αποφυγουμε να το βγαλουμε...στην εξαγωγη ποσος ειναι ο πονος? ποσο κραταει το πρηξιμο? θα πρηστει ολο το μαγουλο και θα φαινεται? και ποσο κοστιζει μια εξαγωγη? ας μου απαντησει καποιος γτ φοβαμαι οσο δεν περιγραφεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πιθανότατα περιστεφανίτιδα έχεις..

σταματα να διαβαζεις στο ιντερνετ ωστοσο και να βγαζεις μονη σου συμπερασματα και διαγνωσεις.

πρεπει να πας αμεσα και οχι οταν περασει το οιδημα.

δε θα σου πει και τπτ τραγικο,μη φοβασαι.

θα στο καθαρισει,αν χρειαζεσαι καθαρισμο θα σου κανει και εναν,ισως και καμια πλυση.

μεχρι στιγμης τιποτα απο ολα οσα σου ειπα δεν ποναει..

αν χρειαστει εξαγωγη μη φοβασαι.θα κανει αναισθησια και δε θα πονεσεις.το πρηξιμο,αναλογα με το περιστατικο ειναι και η διαρκεια του.

εχει τυχει σε ασθενη να μην πρηστει καν...στη χειροτερη σε 5-7 μερες θα εισαι οκ

αν κανεις οτι σου πει ο γιατρος σου σε 2-3 μερες θα εχει περασει το δυσκολο..

το κοστος εξαρταται απο τον γιατρο,την πολυπλοκοτητα του περιστατικου κτλ.

απο 30-150 ευρω.