Jump to content

Υγιεινή στόματος/δοντιών

iNCubO
 Κοινοποίηση

Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??  

217 members have voted

1. 1. Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??

• ΝΑΙ
      177
    • ΟΧΙ
      40

Recommended Posts

Διαβάζοντας τις οδηγίες για το βούρτσισμα των δοντιών στο ιντερνετ και το youtube επιβεβαίωσα ότι έμενα ο παιδικός μου οδοντίατρος με είχε διδάξει έναν κάπως διαφορετικό τρόπο να πλένω τα δόντια μου.

Νομίζω ότι είναι αυτός:

b. Rolling Stroke Method. This method is useful for stimulation of the gingiva.

Place the brush above the free gingiva with the bristles pointed toward the apices.

Exerting light pressure, draw the brush toward the occlusal surface using a rolling

stroke. Use a scrub technique on the occlusal surface

από εδώ: http://www.tpub.com/content/armymedical/MD0513/MD05130082.htm

Αντί για μικρές κυκλικές κινήσεις, κάνω περιστροφή της οδοντόβουρτσας γύρω από τον άξονά της, με αποτέλεσμα μια κίνηση της τρίχας της βούρτσας από τα ούλα προς τα δόντια. Βέβαια, εγώ, από μόνη μου και χωρίς να μου το πει ο οδοντίατρος, κάνω και μια μικρή ελαφρώς περιστροφική κίνηση στη φάση της επαναφοράς της οδοντόβουρτσας στην αρχική θέση πάνω από τα ούλα καθώς δεν την απομακρύνω εντελώς από το δόντι οπότε υπάρχει μια ελαφριά επαφή και η κίνηση του χεριού μου είναι κάπως κυκλική.

Με τον τωρινό μου οδοντίατρο δεν έχουμε κάνει μάθημα βουρτσίσματος δοντιών, αλλά αφού τα δόντια μου είναι καθαρά και δεν έχουν πέτρα (ενώ τα πλένω μόνο μία φορά την ημέρα, πριν πέσω για ύπνο) και δεν έχω φθορές και τραυματισμούς στα ούλα, πρέπει να αλλάξω τη μέθοδο βουρτσίσματος;

[Παλιά, για παράδειγμα, έπλενα λάθος: τότε, πριν 20-30 χρόνια αν θυμάστε, οι οδοντίατροι συνιστούσαν σκληρές οδοντόβουρτσες, και επειδή ξεκινούσα πάντα να πλένω με δύναμη από έξω αριστερά και δεξιά άνω τα δόντια μου, έκανα μια μικρή απογύμνωση στον πρώτο προγόμφιο. Άλλαξα, τότε, κατόπιν συζήτησης με τον οδοντίτρο, τον τρόπο πλυσίματος βάζοντας λιγότερη δύναμη, χρσσιμοποιώντας μαλακή οδοντόβουρτσα και με εναλλαγή της σειράς με την οποία βουρτσίζω τις επιφάνειες και τις περιοχές των δοντιών. Η απογύμνωση δεν επανήλθε 100%, βέβαια.]

• Απαντήσεις 655
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ηλεκτρικη oralB εχω και εγω αλλα εχει πεσει η μπαταρια και θελει αντικατασταση.

και ενω δειχνει στο σχεδιο πως αλλαζει αν την ανοιξεις ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις την μπαταρια.

παω για καινουργια λοιπον. την εχω την παλια 4χρονια και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το πλυσιμο που κανει.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Μπορεί να έχει ξαναειπωθεί, αλλά είναι πολλές οι σελίδες.. Το οδοντικό νήμα να το χρησιμοποιούμε πριν η μετά το βούρτσισμα? Η οδοντίατρός μου , είχε πει πριν, αλλά εγώ διαβάζω ότι τις περισσότερες φορές λένε μετά...

για να κανεις ποιο βαθυ καθαρισμο και να πας στα δυσκολα σημεια οπως λενε στις διαφημισεις..να αποτελειωσες τη δουλειά..

Έχω να κάνω μια ερώτηση κρίσεως:

Ο οδοντίατρός μου μου έχει εδώ και μερικά χρόνια πει ότι τρίζω ή σφίγγω τα δόντια μου και θα πρέπει να φτιάξω ένα "νάρθηκα βρυγμού" και να τον φοράω όταν κοιμάμαι. Μου είπε, επίσης, ότι το κόστος του είναι περίπου 150€ και υπάρχει πιθανότητα 10 με 20% να μην μπορέσω να τον συνηθίσω και να πάει άχρηστος. Εγώ έκρινα ότι τα 150€ είναι πολλά (συν την πιθανότητα να πάνε τζάμπα καθότι είμαι πολύ ευαίσθητη σε ότι αφορά το στόμα) και από τότε το πάω από αναβολή σε αναβολή.

Πριν λίγο καιρό, όμως, γνώρισα έναν οδοντοτεχνίτη και μου είπε ότι ο οδοντίατρος μόνο τα μέτρα θα μου πάρει και μετά όλα θα τα κάνει ο οδοντοτεχνίτης. Όταν επέμεινα εγώ αν μπορεί να με εξυπηρετήσει αυτός απευθείας παρακάμπτοντας τον οδοντίατρο (γιατί ο οδοντοτεχνίτης δεν πολυήθελε καθώς είχε τρελή δουλειά και δεν προλάβαινε), καταλήξαμε ότι, ναι, κατά τη γνώμη του εκείνος θα κάνει την ίδια δουλειά όπως και αν μεσολαβήσει ο οδοντίατρος. Συμφωνήσαμε να πάω κάποια στιγμή να μου πάρει μέτρα και να μου φτιάξει εκείνος το νάρθηκα και να πληρώσω περίπου 70-80€. Επίσης, μου είπε ότι αν για κάποιον λόγο ο νάρθηκας δεν "κάτσει" καλά, ο οδοντίατρος θα πρέπει να τον στείλει πίσω στον οδοντοτεχνίτη για διορθώσεις, ενώ πηγαίνοντας σε εκείνον, τυχόν προβλήματα θα διορθωθούν επιτόπου στην παραλαβή.

Οπότε γλιτώνω και τα μισά χρήματα και πιθανά διπλά σούρτα-φέρτα.

Σκοπεύω σήμερα-αύριο να τον πάρω τηλέφωνο να πάω -αν έχει χρόνο.

Καλή η ιδεά μου ή λάθος;

Πάντως, η εμπειρία έχει δείξει ότι στον οδοντίατρο δεν πρόκειται να τον παραγγείλω το νάρθηκα, παρεκτός κι αν δω ότι όντως έχουν λυώσει τελείως τα δόντια μου από το τρίξιμο... :O

παντως η γυναικα μου δεν τον βολευτηκε τον ναρθηκα.

ασε που τις μερες που τον χρησιμοποιησε ροχαλιζε πολυ.

Ο οδοντίατρός μου μου έχει εδώ και μερικά χρόνια πει ότι τρίζω ή σφίγγω τα δόντια μου και θα πρέπει να φτιάξω ένα "νάρθηκα βρυγμού" και να τον φοράω όταν κοιμάμαι. Μου είπε, επίσης, ότι το κόστος του είναι περίπου 150€ και υπάρχει πιθανότητα 10 με 20% να μην μπορέσω να τον συνηθίσω και να πάει άχρηστος. Εγώ έκρινα ότι τα 150€ είναι πολλά (συν την πιθανότητα να πάνε τζάμπα καθότι είμαι πολύ ευαίσθητη σε ότι αφορά το στόμα) και από τότε το πάω από αναβολή σε αναβολή.

Πριν λίγο καιρό, όμως, γνώρισα έναν οδοντοτεχνίτη και μου είπε ότι ο οδοντίατρος μόνο τα μέτρα θα μου πάρει και μετά όλα θα τα κάνει ο οδοντοτεχνίτης. Όταν επέμεινα εγώ αν μπορεί να με εξυπηρετήσει αυτός απευθείας παρακάμπτοντας τον οδοντίατρο (γιατί ο οδοντοτεχνίτης δεν πολυήθελε καθώς είχε τρελή δουλειά και δεν προλάβαινε), καταλήξαμε ότι, ναι, κατά τη γνώμη του εκείνος θα κάνει την ίδια δουλειά όπως και αν μεσολαβήσει ο οδοντίατρος. Συμφωνήσαμε να πάω κάποια στιγμή να μου πάρει μέτρα και να μου φτιάξει εκείνος το νάρθηκα και να πληρώσω περίπου 70-80€. Επίσης, μου είπε ότι αν για κάποιον λόγο ο νάρθηκας δεν "κάτσει" καλά, ο οδοντίατρος θα πρέπει να τον στείλει πίσω στον οδοντοτεχνίτη για διορθώσεις, ενώ πηγαίνοντας σε εκείνον, τυχόν προβλήματα θα διορθωθούν επιτόπου στην παραλαβή.

Καλή η ιδεά μου ή λάθος;

Πάντως, η εμπειρία έχει δείξει ότι στον οδοντίατρο δεν πρόκειται να τον παραγγείλω το νάρθηκα, παρεκτός κι αν δω ότι όντως έχουν λυώσει τελείως τα δόντια μου από το τρίξιμο... :O

1.αυτο που σου προτεινε ο οδοντοτεχνιτης ειναι παρανομο.

απαγορευεται η αμεση σχεση ασθενη-οδοντοτεχνιτη.

2.εισαι σιγουρη πως ο οδοντοτεχνιτης εχει σωστα αποτυπωτικα υλικα?αυτοι δε χρησιμοποιουν τετοια οποτε το πιθανοτερο ειναι να αγορασει καποιο φτηνο για "να σε εξυπηρετησει" και κατ επεκταση ο ναρθηκας να παει αχρηστος.αλλα ακομα και καλο υλικο να παρει(που δε το θεωρω πιθανο) ποσα αποτυπωματα λες να εχει παρει στην καριερα του?3?5?10 το πολυ?

3. αν ο ναρθηκας δεν κατσει τον διορθωνει ο γιατρος επιτοπου.εκτος αν ειναι εντελως αχρηστος ο ναρθηκας οποτε παει εκ νεου αποτυπωμα.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Καλή η ιδεά μου ή λάθος;

Τρίζω και εγώ τα δόντια μου στον ύπνο και πήρα και εγώ τέτοιο ναρθηκάκι και φοράω το βράδυ.

Η ιδέα σου να πας κατευθείαν στο οδοντοτεχνίτη είναι τραγική.

Σε καμιά περίπτωση μην το ρισκάρεις. Ο νάρθηκας προσωπικά μου στοίχισε 350 ευρώ πριν 4 χρόνια και πάλι δεν το έχω μετανιώσει.

Ο γιατρός είναι απαραίτητος πρώτα, εγώ πήγα 4 φορές συνολικά για αυτήν την ιστορία, όχι πρώτα να κάνουμε έναν καθαρισμό, όχι να πάρουμε μέτρα, όχι να κάνουμε πρόβα, όχι να το τελειοποιήσουμε κτλ.

ΑΛΛΑ είναι κάτι το απαραίτητο, και εγώ νόμιζα ότι το πρόβλημα δεν είναι κάτι το σημαντικό αλλά αν δεις μετά από 1 μήνα πως είναι ο νάρθηκας θα πάθεις πλάκα, θα πεις όλη αυτήν την πίεση την ασκούσα στα δόντια μου;

Μην τα λυπάσαι τα λεφτά και πήγαινε φτιάξτον.

Πέρα από αυτό, είναι όντως λίγο ενοχλητικό στην αρχή.

Όχι πολύ, αλλά είναι.

Εγώ επειδή δεν αναπνέω και καλά από την μύτη και έχω πρόβλημα με τον ύπνο,

το να έχω κάτι μέσα στο στόμα και να μου κλείνει το μισό, έκανε τον ύπνο ακόμα δυσκολότερο.

Αλλά συνηθίζεται και πολλοί μάλιστα δεν μπορούν καν να κοιμηθούν χωρίς αυτό μετά από κάποια φάση.

Ό,τι και να 'ναι, είναι απαραίτητο.

Η ζημιά που κάνεις στα δόντια σου με το να τα τρίζεις είναι τεράστια, μην το αφήσεις έτσι.

έχω μιλήσει με ορθοδοντικό και μου είπε ότι το κόστος θα είναι 3.000 -3,500 ευρώ.

Είναι λογική τιμή για τα δημερινά δεδομένα ;

Το πρόβλημα του συνωστισμού είναι έντονο και στις δυο οδοντοστοιχίες αλλά δεν μου είπε για μασελάκι.

Του ζήτησα να βάλει τα διακριτικά σιδεράκια (δεν θυμαμαι από τι υλικό είναι).

εβαλα τη προηγουμενη τεταρτη και τοσο θα μου κοστισουνε γυρω στα 3,500..στη πανω γναθο εβαλα εσωτερικα που δε φαινονται..στη κατω εβαλα διαφανες εξωτερικα..αν εβαζα και στη κατω γναθο εσωτερικα θα μου πηγαινανε γυρω στα 5,500...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Μπορεί να έχει ξαναειπωθεί, αλλά είναι πολλές οι σελίδες.. Το οδοντικό νήμα να το χρησιμοποιούμε πριν η μετά το βούρτσισμα? Η οδοντίατρός μου , είχε πει πριν, αλλά εγώ διαβάζω ότι τις περισσότερες φορές λένε μετά...

εννοειται μετα,,,απλη λογικη ειναι,,,βουρτσιζεις πριν το φαγητο η μετα??

Edited by Nikos_s3

Καλή η ιδεά μου ή λάθος;

Πάντως, η εμπειρία έχει δείξει ότι στον οδοντίατρο δεν πρόκειται να τον παραγγείλω το νάρθηκα, παρεκτός κι αν δω ότι όντως έχουν λυώσει τελείως τα δόντια μου από το τρίξιμο... :O[/QUOT

λοιπόν σου απάντησαν, τα παιδιά αλλά θα συμπληρώσω ρωτώντας

Α)τι συνθήκες υγιεινής έχει το εργαστήριο(του οδοντοτεχνίτη)?:wacko:

Β)γνωρίζεις τι υλικά θα χρησιμοποιήσει? είναι δοκιμασμένα?

Γ) ναι ο τεχνίτης θα κάνεις πιο καλή δουλειά αλλά πάνω στο εκμαγείο.

πόσες φόρες έχει δουλέψει σε άνθρωπο?

Δ) η αξία και η χρησιμότητα του νάρθηκα είναι αδιαμφισβήτητη

Ας τον φτιάξει κάποιος οδοντίατρος που ξέρεις και εμπιστεύεσαι

διότι στην στραβή θα του ζητήσεις τα ρέστα (έχει μια φήμη που πρέπει να υπερασπιστεί)

Ενώ σε μια στραβή με τον οδοντοτεχνίτη το πιο πιθανό είναι να σου πούνε <<καλά να πάθεις>>

Xiaomi Redmi Note 4X (snapdragon) 4/64

Samsung Galaxy J5

NEXUS 5

Samsung Galaxy SIII (GT-I9300)

HTC hd2

Να θέσω δυο ερωτήματα:

Πρώτον, ποιά οδοντόκρεμα να προτιμήσω και γιατί; Theramed ή Sensodyne;

Δεύτερον, μετά το βούρτσισμα προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσω Listerine ή betadine;

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Να θέσω δυο ερωτήματα:

Δεύτερον, μετά το βούρτσισμα προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσω Listerine ή betadine;

εξαρτάται

αν όμως δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα τότε ας αποφεύγεις τα τόσο δραστικά στοματικά διαλύματα όπως το δεύτερο

Όμως την απόφαση θα την πάρει ο οδοντίατρος που σε παρακολουθεί.:shifty:

όσο για την οδοντόκρεμα άποψη μου είναι να αλλάζουμε μάρκα κάθε φορά που αγοράζουμε

και τονίζω αυτή είναι η προσωπική μου άποψη

Edited by skstelios

Samsung Galaxy J5

NEXUS 5

HTC hd2

εξαρτάται

αν όμως δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα τότε ας αποφεύγεις τα τόσο δραστικά στοματικά διαλύματα όπως το δεύτερο

Όμως την απόφαση θα την πάρει ο οδοντίατρος που σε παρακολουθεί.:shifty:

όσο για την οδοντόκρεμα άποψη μου είναι να αλλάζουμε μάρκα κάθε φορά που αγοράζουμε

και τονίζω αυτή είναι η προσωπική μου άποψη

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Μια ακόμη διευκρίνηση. Το σωστό είναι να αλλάζουμε ανά 2μηνο οδοντόβουρτσα ή και παραπάνω;

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Μια ακόμη διευκρίνηση. Το σωστό είναι να αλλάζουμε ανά 2μηνο οδοντόβουρτσα ή και παραπάνω;

καλημέρα

το σωστό είναι να αλλάζει όταν έχει φθαρεί

δηλ. όταν οι θύσανοι έχουν <<ανοίξει>,

αν βρω φώτο θα την ποστάρω

συνήθως όμως από εκεί ξεκινάει να φθείρεται.

Samsung Galaxy J5

NEXUS 5

HTC hd2

Καλή η ιδεά μου ή λάθος;

Πάντως, η εμπειρία έχει δείξει ότι στον οδοντίατρο δεν πρόκειται να τον παραγγείλω το νάρθηκα, παρεκτός κι αν δω ότι όντως έχουν λυώσει τελείως τα δόντια μου από το τρίξιμο... :O[/QUOT

λοιπόν σου απάντησαν, τα παιδιά αλλά θα συμπληρώσω ρωτώντας

Α)τι συνθήκες υγιεινής έχει το εργαστήριο(του οδοντοτεχνίτη)?:wacko:

Β)γνωρίζεις τι υλικά θα χρησιμοποιήσει? είναι δοκιμασμένα?

Γ) ναι ο τεχνίτης θα κάνεις πιο καλή δουλειά αλλά πάνω στο εκμαγείο.

πόσες φόρες έχει δουλέψει σε άνθρωπο?

Δ) η αξία και η χρησιμότητα του νάρθηκα είναι αδιαμφισβήτητη

Ας τον φτιάξει κάποιος οδοντίατρος που ξέρεις και εμπιστεύεσαι

διότι στην στραβή θα του ζητήσεις τα ρέστα (έχει μια φήμη που πρέπει να υπερασπιστεί)

Ενώ σε μια στραβή με τον οδοντοτεχνίτη το πιο πιθανό είναι να σου πούνε <<καλά να πάθεις>>

Ειναι παράνομο ο οδοντοτεχνίτης να έρχεται σε επαφή με τον ασθενή αλλά και κουλό. Αυτό το πράγμα να σου απαγορεύουν να πάρεις μέτρο μόνο εδώ γίνεται για ρωτήστε τι δικαιώματα έχουν οι οδοντοτεχνίτες στις ΗΠΑ. Μη φοβάσαι μία χαρά αποτυπώματα παίρνει και ο οδοντοτεχνίτης άλλωστε ένα μέτρο θα σου πάρει δε θα σου κάνει σφράγισμα για να ανησυχείς τόσο πολύ για τους συνθήκες υγιεινής.επίσης ένα εργαστήριο πρέπει μνα τηρεί κανόνες υγιεινής. Οι οδοντίατροι σε ότι έχει να κάνει με τεχνητές εργασίες στο στόμα είναι απλά ένας μεσάζοντας που εκτοξεύει τη τιμή σε ένα προϊόν που ουσιαστικά δεν κάνει και τίποτα.Για παράδειγμα θα έπρεπε οι καταγραφές για ολική οδοντοστοιχία που γίνονται στο στόμα από τον οδοντίατρο να γίνονται νόμιμα από τον τεχνητή.

Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk

Να θέσω δυο ερωτήματα:

1ο: ανάλογα με το στόμα σου και τις ανάγκες του

2ο: να αποφεύγεις στοματικά διαλύματα που ΔΕΝ περιέχουν χλωρεξιδίνη.

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

ανα 3 μήνες ή όποτε παρατηρηθεί φθορά στους θύσανους(δεσμίδες) των τριχών.

Ειναι παράνομο ο οδοντοτεχνίτης να έρχεται σε επαφή με τον ασθενή αλλά και κουλό. Αυτό το πράγμα να σου απαγορεύουν να πάρεις μέτρο μόνο εδώ γίνεται για ρωτήστε τι δικαιώματα έχουν οι οδοντοτεχνίτες στις ΗΠΑ. Μη φοβάσαι μία χαρά αποτυπώματα παίρνει και ο οδοντοτεχνίτης άλλωστε ένα μέτρο θα σου πάρει δε θα σου κάνει σφράγισμα για να ανησυχείς τόσο πολύ για τους συνθήκες υγιεινής.επίσης ένα εργαστήριο πρέπει μνα τηρεί κανόνες υγιεινής. Οι οδοντίατροι σε ότι έχει να κάνει με τεχνητές εργασίες στο στόμα είναι απλά ένας μεσάζοντας που εκτοξεύει τη τιμή σε ένα προϊόν που ουσιαστικά δεν κάνει και τίποτα.Για παράδειγμα θα έπρεπε οι καταγραφές για ολική οδοντοστοιχία που γίνονται στο στόμα από τον οδοντίατρο να γίνονται νόμιμα από τον τεχνητή.

προφανώς δεν έχεις μπει σε εργαστήριο οδοντοτεχνίτη-στην ελλάδα τουλάχιστον- για να δεις τι κατάσταση επικρατεί.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ θα πρέπει να ανησυχει για τις συνθήκες υγιεινής!!!

ανεξάρτητα απο το μάπα υλικο που θα χρησιμοποιήσει ο οδοντοτεχνίτης, το δισκάριο στο οποιο θα τοποθετησει το υλικο για να το βαλει στο στομα της που θα το βρει?λογικα θα χρησιμοποιησει καποιο απο αυτα που του εχει στειλει καποιος οδοντιατρος με τα αποτυπωματα αλλου ασθενη..

τι θελω να πω?

εχω εγω εναν ασθενή.του παιρνω τα αποτυπωματα και στελνω το δισκαριο στον τεχνητη μου.αυτος κανει την δουλεια και θα πρεπει να μου επιστρεψει το δημιουργημα του μαζι με το δισκαριο που του εδωσα.

πριν μου το επιστρεψει θα το χρησιμοποιησει για να παρει μετρα και στην tseapis.

ουτε κλιβανισμο θα κανει,ουτε τιποτα.ενα ξεπλυμα με νερακι να φυγουν τα αλγινικα απο τον προηγουμενο και τιποτα υπολλειματα γυψου στην λαβη και θα το χρησιμοποιησει

για ποια ασημαντη φαση μιλας τοτε?εσυ θα το δεχοσουν?

η δουλεια του οδοντιατρου στην ληψη του αποτυπωματος δεν ειναι τοσο απλη οσο ενος μεσαζοντα.

υπαρχουν 1002 πραγματα που πρεπει να προσεξεις κατα την διαρκεια ληψης του αποτυπωματος προκειμενου να καθεται η προσθετικη μετα σωστα.κατι που ενας οδοντοτεχνιτης καλως η κακως δε τα μαθαινει..

αλλα ακομα και ΑΝ τα ηξερε ολα αυτα ενας οδοντοτεχνιτης,φανταζεσαι τι εξτρα εξοπλισμο θα πρεπει να ειχε στο εργαστηριο του?

για τα περιστατικα που υπαρχει καποιο προβλημα που χριζει γενικοτερης προσοχης(εξοστωσεις κτλ) δε θα μιλησω καν.θα πω απλα πως αν ολοι κανανε οδοντοστοιχιες απ ευθειας στους οδοντοτεχνιτες ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που επικρατει στα εργαστηρια, τοτε το 85% των ασθενων θα ειχε μεγαλο προβλημα...

Λοιπόν ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στα εργαστήρια και σε πληροφορώ ότι τα δισκάρια οδοντοτεχνίτες και οδοντίατροι τα προμηθεύονται από τους ίδιος προμηθευτές. Όχι δε χρησιμοποιούνται δισκάρια χωρίς να έχει γίνει απολύμανση. Επίσης και τα αλγινικα πάνω κάτω όλοι τα ίδια χρησιμοποιούν.

απο τους οδοντιατρους σιγουρα δεν χρησιμοποιουνται χωρις να γινει απολυμανση.αλλα τι θες να μου πεις τωρα?

πως οι οδοντοτεχνιτες εχουν δισκαρια λήψης αποτυπώματος??να τα κάνουν τι?

έχουν σιλικόνη,καταλύτη,διορθωτικά?? ή μηπως έχουν και κλίβανο και απολυμαίνουν εργαλεία και δισκάρια και έτσι μπορουν να πάρουν αποτύπωμα απο τον οποιοδήποτε?

σε οσα εργαστηρια εχω μπει δεν εχω δει τιποτα απο αυτα.και ειναι φυσικο να μην δω αφου δε τα χρειαζονται για την δουλεια τους

οσον αφορα τα αποτυπωτικα υλικά διαφωνω..

υπάρχει σιλικόνη με 14.68+φπα και υπάρχει σιλικόνη με 47.37+φπα

υπάρχει βινυλοπολυσιλοξάνη με 43.38 και άλλη με 69.90(μικρότερη ποσότητα κιολας)

ποια θα προτιμησει καποιος που δεν ειναι η δουλεια του αυτη?

και στο κατω κατω κακα τα ψεματα.δεν εχει γνωσεις ενας οδοντοτεχνιτης να κάνει λήψη αποτυπώματος οπως πρέπει.

εμπειρικά μπορεί.,δεν αντιλεγω..

και σε υγιές στόμα με βολικό ασθενή θα μπορουσε.αλλα δυστυχως οταν δεν εχεις τα σωστα εργαλεια και υλικα,ουτε τις γνωσεις το αποτέλεσμα δεν μπορει να ειναι καλο.

το θέμα πια έχει ξεφύγει από το αρχικό ερώτημα

και έχει φτάσει σε επίπεδο διαμάχης οδοντίατρου vs οδοντοτεχνίτη

Οι εργασίες των δύο διαφέρουν πάρα πολύ.

Φίλε-φίλη που έκανες το αρχικό ερώτημα

η εργασία που ζητάς γίνεται Ιατρό

αν εσύ θέλεις κανε το από τεχνίτη

όσο για τον οδοντοτεχνίτη που προσπαθεί να υπερασπιστεί

τις γνώσεις του καλά κάνει αλλά ας μην παραπλανάει τον κόσμο..

Εργασία πάνω-μέσα σε άνθρωπο νομικά(και λογικά) έχει δικαίωμα να κάνει μόνο ιατρός.

Αυτή η διαφωνία μου θύμισε μια νοσοκόμα στο καρδιολογικό που έλεγε<<οι γιατροί δεν ξέρουν τίποτα εγώ τους δείχνω τι να κάνουν και που να πάνε!!!!!!!!!!!!!!!:wacko::wacko::wacko:>>

τώρα αν έχεις πρόβλημα καρδιάς που θα πας στην νοσοκόμα του καρδιολογικού ή στον Καρδιολόγο?

ΥΓ-ελπίζω να κλείσει αυτό το θέμα εδω

Samsung Galaxy J5

NEXUS 5

HTC hd2

το θέμα πια έχει ξεφύγει από το αρχικό ερώτημα

και έχει φτάσει σε επίπεδο διαμάχης οδοντίατρου vs οδοντοτεχνίτη

Οι εργασίες των δύο διαφέρουν πάρα πολύ.

Φίλε-φίλη που έκανες το αρχικό ερώτημα

η εργασία που ζητάς γίνεται Ιατρό

αν εσύ θέλεις κανε το από τεχνίτη

όσο για τον οδοντοτεχνίτη που προσπαθεί να υπερασπιστεί

τις γνώσεις του καλά κάνει αλλά ας μην παραπλανάει τον κόσμο..

Εργασία πάνω-μέσα σε άνθρωπο νομικά(και λογικά) έχει δικαίωμα να κάνει μόνο ιατρός.

Αυτή η διαφωνία μου θύμισε μια νοσοκόμα στο καρδιολογικό που έλεγε<<οι γιατροί δεν ξέρουν τίποτα εγώ τους δείχνω τι να κάνουν και που να πάνε!!!!!!!!!!!!!!!:wacko::wacko::wacko:>>

τώρα αν έχεις πρόβλημα καρδιάς που θα πας στην νοσοκόμα του καρδιολογικού ή στον Καρδιολόγο?

ΥΓ-ελπίζω να κλείσει αυτό το θέμα εδω

Δε διαφωνώ ότι νομικά δεν επιτρέπεται άλλωστε αυτό είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτητο.

Αλλά η λήψη αποτυπώματος είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία και δεν έχει να κάνει με τίποτα το εξεζητημένο.

Μη συγκρίνουμε καρδιολόγους και χειρουργεία με μια απλή λήψη αποτυπώματος. Και αδαείς να είναι κάποιος ένα αποτύπωμα κουτσά στραβά μπορεί να το πάρει.

Οσο για τη κοπελιά που ρωτάει ας κάνει ότι νομίζει απλά θα παρακαλούσσα τους οδοντιάτρους του φόρουμ να μη φοβίζουν το κόσμο.

Ακου εκεί εξόστωση.....κάτι σε κυνήγι μαγισσών μήπως;

Ημαρτον για μια απλή λήψη αποτυπώματος μιλάμε όχι για χειρουργείο.

Ένα δίκιο το έχει και ο efo εδώ που τα λέμε.

Η αγαπητή Freak έχει πάρει επ' ώμου το συγκεκριμένο τόπικ

και μερικές φορές είναι η αλήθεια την πιάνει ένας υπερβολικός

ζήλος όσον αφορά το επάγγελμα της και εκτός του ότι γίνεται λίγο

αυστηρή, τα παραλέει που και που.

Ο οδοντίατρος δεν είναι και νευροχειρούργος, ούτε το ιατρείο του

αίθουσα χειρουργείου.

Αν κάποιος ρωτά τι οδοντόβουρτσα να χρησιμοποιήσω επειδή έχω ευαίσθητα ούλα, μπορεί να πάρει μια απάντηση από το φόρουμ τύπου "μαλακή" και όχι "να πας να σε εξετάσει ο υπεύθυνος ιατρός σου που θα σου προτείνει έπειτα από έρευνα το τι οδοντόβουρτσα είναι κατάλληλη για τα ούλα σου καθώς μπορείς να έχεις Χ,Υ,Ζ περίπτωση και δεν ρισκάρω κάτι από μακρυά" κτλ.

Από 'κει και πέρα, ο άνθρωπος που ρώτησε για τον νάρθηκα, πιστεύω πήρε την απάντηση του. Ναι, πιθανότατα θα μπορούσε ένας οδοντοτεχνίτης να κάνει την ίδια εργασία από μόνος του, από την άλλη είναι κάκιστη ιδέα (πέρα από παράνομη), ειδικά όταν μιλάμε ότι θα γίνει για να γλυτώσει 60-70 ευρώ.

Απλούστατα δεν αξίζει το ρίσκο.

Δεν θα πεθάνει από μόλυνση αν πάει στον οδοντοτεχνίτη, ούτε θα του πέσουν τα δόντια σε 1 μήνα, αλλά ούτε είναι και καλή ιδέα από την άλλη.

Ο καθένας είναι για μια συγκεκριμένη δουλειά και αυτή είναι δουλειά οδοντίατρου.