Jump to content

Υγιεινή στόματος/δοντιών

iNCubO
 Κοινοποίηση

Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??  

217 members have voted

1. 1. Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??

• ΝΑΙ
      177
    • ΟΧΙ
      40

Recommended Posts

πηγα στο φαρμακειο και πηρα ενα στοματικο διαλυμα λεγεται"plak out"παιδια δεν νομιζω οτι υπαρχει πιο δυνατο!!αλλα εχει χαλια γευση και μυρωδια και το πληρωσα και 9 €.

«Έφυγα,ψάχνοντας το σήμερα...και χάθηκα....

»

• Απαντήσεις 655
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γεια σου Freak, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω τα φώτα σου, αφού προηγουμένως σου εκθέσω το πως έχουν τα πράγματα:

Πριν από 2 ώρες έκανα ένα μικρό χειρουργείο.

Έβγαλα τον κάτω δεξιά φρονιμίτη, ο οποίος είχε μεν "σκάσει μύτη", αλλά βρισκόταν σε σχεδόν οριζόντια θέση, με αποτέλεσμα να πιέζει το μπροστινό δόντι και να έχει ξεκινήσει να το χαλάει.

Η επέμβαση πήγε μια χαρά, δεν ένιωσα ιδιαίτερο πόνο, αν και μετά τη στελεχιαία ζήτησα άλλες 2 φορές ένεση. (Ακόμα δεν έχω ξεμουδιάσει εντελώς)

Μου έκανε και 5 ραμματάκια και μου είπε σήμερα να βάλω πάγο και κάθε 8 ώρες να παίρνω από ένα Niflamol κι ένα Augmentin. Aν δω ότι δεν αντέχεται ο πόνος, μου έγραψε και Lonarid N.

Μου απαγόρευσε επίσης να καπνίσω σήμερα και ό,τι φάω να είναι κρύο και υγρό.

Προς το παρόν δε νιώθω ιδιαίτερη ενόχληση, νιώθω βέβαια την κάτω μου γνάθο ταλαιπωρημένη, δεν μπορώ δηλαδή να ανοίξω εντελώς το στόμα μου, αλλά βέβαια η επίδραση της αναισθησίας δεν έχει σταματήσει εντελώς.

Έχεις κάτι άλλο να με συμβουλέψεις ή προχωράμε κανονικά;

Φιλικά,

Νίκος

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

μια χαρα εισαι!

απλα να σε ενημερωσω οτι κατα πασα πιθανοτητα θα πρηστεις λιγο..μην αησυχησεις...θα περασει(για αυτο αλλωστε βαζεις και τον παγο)λοναριντ δε πιστευω να χρειαστεις να παρεις

σε 7-8 μερες να ξαναπας στον γιατρο σου για τα ραμματα

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Ευχαριστώ πολύ,

Το πρήξιμο σήμερα είναι ελάχιστο και ο πόνος σχεδόν ανεπαίσθητος, μια χαρά την έβγαλα μου φαίνεται.

Τα ράμματα θα τα βγάλω αρχές της άλλης εβδομάδας. :)

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

• 1 month later...
Επαναφέρω λοιπόν αυτό το ξεχασμένο  τόπικ θέλοντας να κάνω μια ερώτηση. Βασικά θέλω να κάνω δυο σφραγίσματα αλλά δεν θέλω με τίποτα να μπει τροχός στο στόμα μου!!!! Έτσι σκέφτηκα την λύση του laser, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω κανένα οδοντιατρείο στην Αθήνα που να κάνει εκκαθαρίσεις και σφραγίσματα με laser. Μήπως γνωρίζεται κάτι εσείς μπας και γλιτώσω;! :rolleyes:

Επαναφέρω λοιπόν αυτό το ξεχασμένο  τόπικ θέλοντας να κάνω μια ερώτηση. Βασικά θέλω να κάνω δυο σφραγίσματα αλλά δεν θέλω με τίποτα να μπει τροχός στο στόμα μου!!!! Έτσι σκέφτηκα την λύση του laser, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω κανένα οδοντιατρείο στην Αθήνα που να κάνει εκκαθαρίσεις και σφραγίσματα με laser. Μήπως γνωρίζεται κάτι εσείς μπας και γλιτώσω;! :rolleyes:

Στην περίπτωσή σου μία είναι η λύση (την οποία θα σου πρότειναν στο κέντρο υγείας της περιοχής μου):

Βγάλε τα:lol:

αγαπητε τζαμπαμαν.

αυτο που ζητας ειναι πολυ δυσκολο.

κατ αρχην σου εχει πει οδοντιατρος πως χρειαζεσαι σφραγισματα η μονος σου το συμπερανες?

οπως και να εχει δεν ειναι κατι φοβερο ουτε ο τροχος ουτε κατι αλλο...

το λαζερ δεν συνισταται για τετοιες περιπτωσεις..χωρια που εσυ δε θα καταλαβεις καποια διαφορα αναμεσα στο λαζερ η στον τροχο.

η μοναδικη διαφορα ειναι ο ηχος..

κανε λοιπον υπομονη,πανε στον οδοντιατρο σου,μη φοβηθεις να ζητησεις αναισθησια(αν και θα στην κανει κατα πασα πιθανοτητα) και φυσικα οτιδηποτε σε απασχολει το λες στον γιατρο σου..

Στην περίπτωσή σου μία είναι η λύση (την οποία θα σου πρότειναν στο κέντρο υγείας της περιοχής μου):

Βγάλε τα:lol:

η εξαγωγη δεν ειναι λυση ποτε!!

οσο για τα κεντρα υγειας απο οσο ξερω δεν επιτρεπεται οι οδοντιατροι που εργαζονται εκει να κανουν εξαγωγες..

η εξαγωγη δεν ειναι λυση ποτε!!

οσο για τα κεντρα υγειας απο οσο ξερω δεν επιτρεπεται οι οδοντιατροι που εργαζονται εκει να κανουν εξαγωγες..

Ναι καλά.Μία γνωστή μου πήγε να κάνει δύο σφραγίσματα και επειδή η οδοντίατρος βαριόταν να τα κάνει της τα έβγαλε και μάλιστα αντί να βγάλει τα δύο κατά λάθος της έβγαλε 4!!!:lol:

δυσκολευομαι να πιστεψω κατι τετοιο.

δεν ειναι οτι σε αμφισβητω απλα δε νομιζω καποιος να εκανε κατι τετοιο..ποσο μαλλον σε δημοσιο κεντρο υγειας οπως λες οπου κανενας οδοντιατρος δεν εχει δικαιωμα να κανει εξαγωγες.

μηπως υπερβαλει η γνωστη σου?

οσο για τη διακαιολογια "βαριοταν να τα κανει" δεν ισχυει καθως χρονικα,ενα σφραγισμα ειναι πιο συντομη διαδικασια(ολοκληρωμενη) απο μια εξαγωγη...ασε που δε γινετε να βγαλεις σε μια επισκεψη 4 δοντια οπως λες...

οποτε....τα συμπερασματα δικα σου

και ομως επιτρεπεται...τοσα χρονια εγω παω στο κεντρο υγειας,ο προσωπικος μου οδοντιατρος εργαζεται σε κεντρο υγειας.:D

[sIGPIC][/sIGPIC]

δυσκολευομαι να πιστεψω κατι τετοιο.

δεν ειναι οτι σε αμφισβητω απλα δε νομιζω καποιος να εκανε κατι τετοιο..ποσο μαλλον σε δημοσιο κεντρο υγειας οπως λες οπου κανενας οδοντιατρος δεν εχει δικαιωμα να κανει εξαγωγες.

μηπως υπερβαλει η γνωστη σου?

οσο για τη διακαιολογια "βαριοταν να τα κανει" δεν ισχυει καθως χρονικα,ενα σφραγισμα ειναι πιο συντομη διαδικασια(ολοκληρωμενη) απο μια εξαγωγη...ασε που δε γινετε να βγαλεις σε μια επισκεψη 4 δοντια οπως λες...

οποτε....τα συμπερασματα δικα σου

:offtopic: Συγνώμη για το offtopic αλλά στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας πήγα με αλλεργικό σοκ και μου είπαν:"Τίποτα δεν έχεις,μια χαρά είσαι,απλώς φοβητσιάρης(που δεν το είπαν έτσι) είσαι..."

Ο πατέρας μου πήγε για εξέταση γιατί είχε πονοκεφάλους και τον ρώτησαν:

"Καλά εσύ πως ζεις?!!!"(του είπαν ότι δεν είχε ούτε μήνα ζωής εξαιτίας τεράστιου όγκου και μια βδομάδα μετά μας ενημέρωσαν ότι ήταν βαμβάκι:wacko: )

Η αδερφή μου πήγε για μια εξέταση αίματος Οκτώβρη και της είπαν:

"Κατά το Μάη σε βολεύει?":lol:

Πήγα για ακτινογραφια και κατάφεραν να βγάλουν μία (θολή μάλιστα) με την τρίτη προσπάθεια(τη μια ξέχασε να βάλει πλακέτα,την άλλη έκανε μια άλλη βλακεία)

Σε ξαδερφάκι μου έκαναν λάθος εμβόλιο και όχι αυτό για το οποίο το πήγαμε:worry: !!!!Θες και άλλα???

Κολλάς ακόμη στα δικαιώματα για εξαγωγές????;)

Όσο για την γνωστή μου, ήταν συμμαθήτριά μου από το παιδικό μέχρι και την 3η λυκείου και τη θυμάμαι που είχε έρθει στο σχολείο πρησμένη "τούμπανο".:offtopic:

Στη συγκεκριμένη οδοντίατρο έδειξα ένα δόντι μου ,που σαν να ήταν προβληματικό και μου είπε ότι ήταν μια χαρά.Περιττό να σου πω ότι λίγο καιρό μετά τρελλάθηκα στον πόνο και χρειάστηκα και απονεύρωση:cry: !!!!!!!!

Φυσικά δεν πατάω πλέον το πόδι μου εκεί μέσα και για ότι "επισκευή" χρειάζομαι πάω σε γιατρό στη Θεσ/νίκη.Δεν την ξαναπατάω!!!

απλα ανεφερα τι ισχυει και τι ειναι το σωστο..απο εκει και περα στη κριση του καθενος ειναι τι θα κανει

• 2 months later...

Κατά πόσο αξίζει η αγορά ενός "professional care series" της Oral-B?

Μιλάω για αυτά που πάνε 80φεύγα.

http://www.oral-b.com/us/products/product.asp?tid=products&sub=power&cid=power&pid=pc8000

Είχα ηλεκτρική παλιότερα και δεν ήμουν ευχαριστημένος. Βέβαια έκανε και το 1/5 της τιμης :p

http://www.amazon.co.uk/Oral-B-Triumph-Professional-Care-9500DLX/dp/B000ENV5ZW/ref=pd_ka_7/202-4201657-9677459?ie=UTF8&s=personal&qid=1174391877&sr=8-7

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Κατά πόσο αξίζει η αγορά ενός "professional care series" της Oral-B?

Μιλάω για αυτά που πάνε 80φεύγα.

http://www.oral-b.com/us/products/product.asp?tid=products&sub=power&cid=power&pid=pc8000

Είχα ηλεκτρική παλιότερα και δεν ήμουν ευχαριστημένος. Βέβαια έκανε και το 1/5 της τιμης :p

http://www.amazon.co.uk/Oral-B-Triumph-Professional-Care-9500DLX/dp/B000ENV5ZW/ref=pd_ka_7/202-4201657-9677459?ie=UTF8&s=personal&qid=1174391877&sr=8-7

αν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιεις αγορασε το..αλλα προς Θεου μην περιμενεις θαυματα..

κατ αρχην ειναι σαν εξελιγμενο μοντελο ηλεκτρινκης οδοντοβουρτσας,οπερ σημαινει πως εχεις καλυτερη απομακρυνση της οδοντικης πλακας απο σημεια με δυσκολη προσβαση.

απο εκει και περα αν την παρεις και την χρησιμοποιεις λαθος τοτε δεν κερδιζεις τπτ..μην περιμενεις να αλλαξουν χρωμα τα δοντια σου-προς το λευκοτερο-,θαυματα δε γινονται.αν γινονταν τοσο απλα με μια οδοντοβουρτσα,τοτε δε θα περναμε εμεις τοσα χρηματα για να κανουμε λευκανσεις;)

τελος θα σου πω το σημαντικοτερο.οδοντοβουρτσα επιλεγουμε παντα με βαση τον τυπο,την κατασταση των δοντιων μας και τις αναγκες του στοματος μας.

σε ατομο με προβλημα συνωστισμου ποτε δε θα προτεινει καποιος ηλεκτρικη οδοντοβουρτσα.σε ατομο με αραια δοντια κανεις δε θα προτεινει ποτε οδοντικο νημα..

Ok, i got the hint, θα ρωτήσω τον οδοντίατρο μου :p

Ευτυχώς δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα δοντακια μου - :grin: - απλά αφού κάνω που κάνω τον κόπο 2 φορές την ημέρα, τουλάχιστον να επιτυγχάνω τα βέλτιστα.

Thanks για την απάντηση!

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

με μια απλη αλλα καλη οδοντουρτσα,την σωστη οδοντοκρεμα και πανω απο ολα σωστη χρηση,οδοντικο νημα και στοματικο διαλυμα 8α εισαι οκ..

FREAK_OF_NATURE πες μας λίγο εσύ που είσαι ο εδικός.Ισχυεί ότι είναι και θέμα γονιδίων το πόσο άσπρα είναι τα δόντια σου?Εγώ τα πλένω 3 φορές την ημέρα βέβαια σχετικά βιαστικά,δεν έχω κανένα σφράγισμα,αλλά τα δόντια δεν είναι λευκά σαν αυτά που βλέπουμε στις διαφημίσεις.Τι φταίει?

FREAK_OF_NATURE πες μας λίγο εσύ που είσαι ο εδικός.Ισχυεί ότι είναι και θέμα γονιδίων το πόσο άσπρα είναι τα δόντια σου?Εγώ τα πλένω 3 φορές την ημέρα βέβαια σχετικά βιαστικά,δεν έχω κανένα σφράγισμα,αλλά τα δόντια δεν είναι λευκά σαν αυτά που βλέπουμε στις διαφημίσεις.Τι φταίει?

Η εξωτερική επένδυση των δοντιών με πορσελάνη ή η λεύκανση με πολλούς τρόπους (μέχρι του σημείου φθοράς)...

''Cold was my soul, untold was the pain I faced when you left me. A rose in the rain....So I swore to the razor that never, enchained would your dark nails of faith be pushed through my veins again''

το ποσο ασπρα ειναι τα δοντια σου εξαρταται απο πολλους παραγοντες

βασικοτεροι αυτων ειναι το χρωμα του δερματος σου(ενας μελαχροινος εχει πιο "κιτρινα" δοντια απο εναν ξανθο),η διατροφη σου,η φροντιδα των δοντιων σου.

το οτι πλενεις 3 φορες τα δοντια σου ειναι μεν καλο,αλλα θα ειναι ακομη καλυτερο αν τα πλενεις σωστα(με την σωστη τεχνικη,με σωστη οδοντοβουρτσα και οδοντοπαστα,για 3-το λιγοτερο-λεπτα,αφιερωνοντας σε καθε ομαδα δοντιων 30 δευτερολεπτα)

το οτι δεν εχεις σφραγισματα δεν σημαινει κατι επι του παροντος.μπορει να εχεις τερηδονισμενα δοντια και να μην σε εχουν πονεσει τοσο ωστε να πας στον οδοντιατρο να τα σφραγισεις.ή πολυ απλα να εχεις ανθεκτικα δοντια;)

τωρα για να σου πω και ενα μυστικο-κοινο- τα δοντια που βλεπεις στις διαφημισεις ειναι προιον λευκανσης.φαντασου τα στον εαυτο σου..περα απο εξωπραγματικα δε θα ηταν και ασχημα?

το ιδανικο λευκο για το στομα μας υπολογιζεται με τον εξης απλο τροπο.τα συγρκρινουμε με ενα λευκο(οχι του πουκαμισου που κανουν οι πιο πολλοι) αλλα με το λευκο του ματιου μας!αυτο ειναι που καθοριζει ποσο λευκα ειναι φυσικα τα δοντια μας

αυτα που λες.απο οτι θυμαμαι εισαι γυρω στα 15 γιαυτο θα σου πω το εξης.για ενα αριστο χαμογελο πλυσιμο τα δοντακια 3 φορες την μερα με μια καλη οδοντοβουρτσα,ΠΟΤΕ οδοντοπαστα Whitening μεχρι να γινεις 19,ενα καλο στοματικο διαλυμα,νημα εφοσον τα δοντια σου το επιτρεπουν και θα εισαι μια χαρουλα!

• 9 months later...
Ποιοι τρόποι σε βοηθάνε να αποκτήσεις "δροσερή" αναπνοή εκτός από τις μαστίχες;

:!:Η υπερβολική κατανάλωση τσίχλας.... χτυπάει στο έντερο :!:

Η υπερβολική κατανάλωση τσίχλας που περιέχει το γλυκαντικό σορβιτόλη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές γαστρεντερικές διαταραχές, προειδοποιούν οι γιατροί. Δύο άτομα στη Γερμανία κατέληξαν στο νοσοκομείο με χρόνια διάρροια, πονόκοιλο και υπερβολική απώλεια βάρους.

Όπως προειδοποιούν τα ψιλά γράμματα στις τσίχλες και άλλα προϊόντα με γλυκαντικά, το φυσικό γλυκαντικό σορβιτόλη έχει καθαρτικές ιδιότητες και μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες σε μεγάλες δόσεις.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=863182&lngDtrID=252

οχι καθως η σορβιτολη ειναι γλυκαντικη ουσια(χρησιμοποιειται αντι της ζαχαρης)οι συνηθεστερα χρησιμοποιουμενες πολυολες είναι η σορβιτολη, η μαννιτολη και η μαλτιτολη.

διατηρω μια επιφυλαξη για τις παιδικες τσιχλες (τυπου μπιγκ μπαμπολ-αν υπαρχουν ακομα-) οι οποιες δεν ξερω τι γλυκαντικο μεσο περιεχουν..αλλα αν δεν περιεχουν σορβιτολη θα εχουν ζαχαρη και τοτε μπορει να μην κανεις κακο στο πεπτικο σου συστημα,θα κανεις ομως στα δοντια σου.

η συνετη λυση λοιπον ειναι το μετρο στην καταναλωση.μην τρωτε περισσοτερες απο 3 τσιχλες ημερησιως,μην τις καταπινετε και φυσικα αν εχετε προβλημα στην κροταφογναθικη διαρθρωση μην τρωτε καμια!τις τσιχλες να προσεχουν επισης και οι εχοντες γεφυρες ή θηκες.

• 1 month later...
θελω να κανω μια λευκανση αλλα δεν ξερω τι επιπτωσεις υπαρχουν, μπορειτε να μου πειτε?