Jump to content

Windows xp-βοήθεια σε υπολογιστή

Alex_tz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα αραβικό acer travelmate 5320 (έτσι νομίζω τουλάχιστον) και έχει Windows xp αλλά δεν μπορεί να μπει στο ίντερνετ και δεν ξέρω γιατί, word δεν έχει και γενικά είναι άχρηστο. Υπαρχει το εικονίδιο του υπολογιστή, του Explorer και η έναρξη αλλά όταν πατάω κάποιο εικονίδιο μου λέει ότι τα Windows δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Τί πρέπει να κάνω; Γίνεται να του περάσω νεότερη έκδοση των Windows η άλλο λειτουργικό;

• Απαντήσεις 67
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ενα ενα:

• Μπες στο site της acer και δες το laptop τι αλλα OS υποστηριζει και γενικα τη χαρακτηριστικα εχει cpu, ram.
  • Οι Drivers ειναι ολοι περασμενοι;
  • Service Pack εχει;
  • Αν δεν σηκωνει αλλο OS ξανακανε φρεσκια εγκατασταση απο την αρχη τα XP.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Ενα ενα:

• Μπες στο site της acer και δες το laptop τι αλλα OS υποστηριζει και γενικα τη χαρακτηριστικα εχει cpu, ram.
  • Οι Drivers ειναι ολοι περασμενοι;
  • Service Pack εχει;
  • Αν δεν σηκωνει αλλο OS ξανακανε φρεσκια εγκατασταση απο την αρχη τα XP.

Έχει Intel pentium III 1 Ghz

128mb SDram

20 Gb HDD Ultra DMA 100

Είναι παλιό και δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Που μπορώ να δω το Service Pack?

To travelmate 5320 μια χαρα το βρισκω στη σελιδα του και ειναι μοντελο του 2007, αρα προφανως δεν εχεις αυτο το μοντελο απο κατω εχει αυτοκολλητο που γραφει ακριβως ποιο ειναι.

Τελος παντων αυτο που εχεις εσυ ειναι παρα πολυ παλιο και ουτε για γραφομηχανη δεν κανει. Μπορεις να του περασεις αμα θες καμια light εκδοση του Linux αλλα και παλι, δεν εχει να σου προσφερει κατι.

Πληροφοριακα το sp φαινεται με ο υπολογιστης μου ---> δεξι κλικ---> ιδιοτητες. Στο πρωτο tab φαινεται τι λειτουργικο εχει, τι sp και τα στοιχεια του υπολογιστη.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Ή κάνεις μια φρέσκια εγκατάσταση xp ή περνάς linux/ tinyXP.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Linux προτείνω και εγώ γιατι απλα θα σε κουράσει διαφορετικά.

Πεταμα προτεινω :lol:

Φιλε δυστυχως δεν κανει για τιποτα... Καλυτερα μεταχειρισμενο στο 100ρι...

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Έχω ένα αραβικό acer travelmate 5320 (έτσι νομίζω τουλάχιστον) και έχει Windows xp αλλά δεν μπορεί να μπει στο ίντερνετ και δεν ξέρω γιατί, word δεν έχει και γενικά είναι άχρηστο. Υπαρχει το εικονίδιο του υπολογιστή, του Explorer και η έναρξη αλλά όταν πατάω κάποιο εικονίδιο μου λέει ότι τα Windows δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Τί πρέπει να κάνω; Γίνεται να του περάσω νεότερη έκδοση των Windows η άλλο λειτουργικό;

Στο ιντερνετ πως προσπαθεις να μπεις,wifi ή με καλώδιο;

Πάντως αν έχει τα χαρακτηριστικά που λες μάλλον άχρηστο έιναι.

Στο ιντερνετ πως προσπαθεις να μπεις,wifi ή με καλώδιο;

Και με τα δύο δοκίμασα (ίσως να μην πιάνει και WiFi, δεν είδα πουθενά αυτή την επιλογή).

Ή κάνεις μια φρέσκια εγκατάσταση xp ή περνάς linux/ tinyXP.

Τί είναι το tiny xp?

Τί είναι το tiny xp?

Είναι μια τροποποιημενη έκδοση των xp με πετσοκομμενα τις άχρηστες εφαρμογές., έχει τα βασικά μόνο.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Έχω περάσει σε ένα σκληρό δίσκο το xubuntu και πάω να το συνδέσω με τον υπολογιστή, το αναγνωρίζει, πατάω το εικονίδιο του υπολογιστή και μου λέει·:τα Windows δεν είναι δυνατό να λύσουν το πρόβλημα.

Έχω περάσει σε ένα σκληρό δίσκο το xubuntu και πάω να το συνδέσω με τον υπολογιστή, το αναγνωρίζει, πατάω το εικονίδιο του υπολογιστή και μου λέει·:τα Windows δεν είναι δυνατό να λύσουν το πρόβλημα.

Βάλε στο bios να ξεκινήσει από τον δίσκο με τα xubuntu.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Βάλε στο bios να ξεκινήσει από τον δίσκο με τα xubuntu.

Μπορεί να φανώ λίγο άσχετος, αλλά τι είναι το Bios και τι εννοείς;

Για να μπεις στο bios πατάς κατά την έναρξη του υπολογιστή ( μόλις πατήσεις το κουμπί) ή το f2/f10 ή το del θα είναι.

Πες και το ακριβές μοντέλο να σε καθοδηγήσουμε καλύτερα.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Για να μπεις στο bios πατάς κατά την έναρξη του υπολογιστή ( μόλις πατήσεις το κουμπί) ή το f2/f10 ή το del θα είναι.

Πρέπει ο σκληρός να έχει μόνο το xubuntu μέσα ?

Πρέπει ο σκληρός να έχει μόνο το xubuntu μέσα ?

Tι εννοείς; Αν μπούταρες αποθήκευσε ότι θέλεις. Αλλιώς αν θες κάνε dualboot xubuntu/xp.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Tι εννοείς; Αν μπούταρες αποθήκευσε ότι θέλεις. Αλλιώς αν θες κάνε dualboot xubuntu/xp.

Εννοώ, ο σκληρός όταν πατήσω το F2 πρέπει να έχει μέσα μόνο το Xubuntu η δεν πειράζει αν έχει και άλλα αρχεία;

Μπήκα στο bios και πήγα εκεί που λέει istalled o/s και είδα 2 επιλογές. Μια που έλεγε Win98/Me/2K/XP και μια που έλεγε Only Win NT4.0. Πάτησα την δεύτερη και ήταν σε μια φάση που περίμενε να ανοίξει : μαύρη οθόνη με μια λευκή παύλα να αναβοσβήνει. Περίμενα, αλλά τίποτα. Ξαναπάω στο bios και επιλέγω το πρώτο και ανοίγει ξανά όπως ήταν πριν.

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή κάνουμε χρήση της "Πολλαπλής παράθεσης"

Μπήκα στο bios και πήγα εκεί που λέει istalled o/s και είδα 2 επιλογές. Μια που έλεγε Win98/Me/2K/XP και μια που έλεγε Only Win NT4.0. Πάτησα την δεύτερη και ήταν σε μια φάση που περίμενε να ανοίξει : μαύρη οθόνη με μια λευκή παύλα να αναβοσβήνει. Περίμενα, αλλά τίποτα. Ξαναπάω στο bios και επιλέγω το πρώτο και ανοίγει ξανά όπως ήταν πριν.

Τι θες να κανεις με αυτο το λαπτοπ;Να πειραματιστείς και να μάθεις πάνω του ή θα τον χρησιμοποιείς για σοβαρες δουλειές ;

Τι θες να κανεις με αυτο το λαπτοπ;Να πειραματιστείς και να μάθεις πάνω του ή θα τον χρησιμοποιείς για σοβαρες δουλειές ;

Για σοβαρές δουλειές δεν κάνει αυτό το laptop. Το θέλω για να πειραματιστώ πάνω του, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο έτσι που είναι.

Δεν πειράζει, θα μπεις στο boot order και θα επιλέξεις τον δίσκο που έχει τα xubuntu.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

φιλε αφου το λες αχρηστο και δεν θα δουλεψεις "επαγγελματικα" τοτε βαλε puppy linux (παναλαφρα) για pentium 3 ιδανικο λειτουργικο
...The quieter you become the more you are able to hear...

φιλε αφου το λες αχρηστο και δεν θα δουλεψεις "επαγγελματικα" τοτε βαλε puppy linux (παναλαφρα) για pentium 4 ιδανικο λειτουργικο

Το θέμα είναι ότι αποτυγχάνω και τελικά παραμένουν τα άθλια xp (ο Θεός να τα κάνει)

Το θέμα είναι ότι αποτυγχάνω και τελικά παραμένουν τα άθλια xp (ο Θεός να τα κάνει)

Κάψτα σε ένα cd και πέρνα τα πάνω από τα xp.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν