Jump to content

Σεισμός

dimangelid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ εκείνη την ώρα άνοιξα το μάτι μου και καθώς πήγα να σηκωθώ λέω τι στο καλό το κρεβάτι κουνιέται η μου έμεινε το κούνημα από το χθεσινό κλάμπινγκ και λέω κάτσε να χαλαρώσω ένα λεπτό κουνιόμουν ακόμα και μετά άρχισε το δυνατό και κοίταζα το ταβάνι να δω τι θ΄αρχίσει να πέφτει, πιο πολύ πανικοβλήθηκα από τη μαμά που άρχισε να σκούζει παρά απο τον ίδιο το σεισμό αφού όσο ισχυρός και να ήταν σαν τον μεγάλο του ΄99 δεν ήταν

ΥΓ: Συμφώνησαν τα δύο κέντρα, έγινε διόρθωση και τον έβαλαν στο 6,9 πλέον και η Αθήνα και η Θεσ/νίκη!

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Bαρεθηκα να ακουω βλακειες.Εγω στην τηλεοραση πως το εμαθα στις 13:45 δηλ σχεδον 10 λεπτα απο τον σεισμο και εσυ μιλας για 35 λεπτα

Μιλάω για επίσημη ανακοίνωση από τον Ελληνικο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε 13.35

Ανακοίνωση από Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 13.45

Επίσημη ανακοίνωση στα καναλια απο Ελληνικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 14.15

Αυτό για να καταλάβεις τι θελω να πω για 35 λεπτά καθυστέρηση.

Α, και το ο,τι το Ινστιτούτο μελετάει τους σεισμούς με μηχανήματα του 1842 σου λεει τίποτα;!

Αυτά.

Κλάσαμε μέντες.......................................... τι μου λέτε τώρα...

Αστα...

:heat: :cold:

Μας εσωσε το εστιακο βαθος ευτυχως :)

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Αστα...

:heat: :cold:

Μας εσωσε το εστιακο βαθος ευτυχως :)

Φύγανε ηχεία, λάπτοπ....μόνο το νοκια μου έμεινε στη θέση του!!!:lol:

Μην λέτε βλακείες δεν "δίνουν" τίποτα οι Αμερικάνοι... ότι τους δόσουν τα δικά μας τα γεοδυναμικά ξέρουν... Τους δημοσιογράφους μας πρέπει να βρίζετε...

Eσυ μη λες βλακειες...:rolleyes: οι δικοι μας κοιμουνται τον υπνο του δικαιου & τα αμερικανακια μας ξεφτυλισαν για μια ακομη φορα...10 λεπτα μετα το σεισμο το σαιτ που εδωσα ειχε ηδη ενημερωθει...

Η διάρκειά του και το γεγονός ότι μετά από μια μίνι παύση κορυφώθηκε ήταν τα πιο ανησυχητικά σημεία...

Ακριβως.Νομιζα οτι τελειωσε αλλα αντιθετα ενταθηκε!!:!:

Κοιμομουν εκεινη την ωρα και ξυπνησα πανικοβλητος! :p:O

Φύγανε ηχεία, λάπτοπ....μόνο το νοκια μου έμεινε στη θέση του!!!:lol:

χα χα χα και μενα εμεινα το p910 στην βαση δεδομενων του ολα τα αλλα εφυγαν απ κατω:lol: :lol: :lol: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

I love my Iphone

Εγώ ήμουν στου Ψυρρή σε μια καφετέρια και όπως καθόμουν στη μπάρα αισθάνομαι να κουνιέται η καρέκλα! Λεω από μέσα μου κοιτώντας το ταβάνι: "Τι έγινε ρε μ@λάκα μου; Σεισμός;" και αφού σταμάτησε για λίγο αργότερα ξαναάρχισε να δονείται το μαγαζί! Ε μετά συνέχισα να πίνω απτόητος το σοκολατοτσίνο μου αφού οι περισσότεροι δεν δώσανε σημασία. :lol:

Πάντως να σας πω την αλήθεια δεν φταίει η Γη... :w00t:

Νομίζω ότι κάτι γίνεται στο σύμπαν... :rolleyes: :ninja:

Μάλλον έρχονται οι Αργοναύτες με τους Ελ! :cry: :worry: :lol:

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Εγώ ήμουν στου Ψυρρή σε μια καφετέρια και όπως καθόμουν στη μπάρα αισθάνομαι να κουνιέται η καρέκλα! Λεω από μέσα μου κοιτώντας το ταβάνι: "Τι έγινε ρε μ@λάκα μου; Σεισμός;" και αφού σταμάτησε για λίγο αργότερα ξαναάρχισε να δονείται το μαγαζί! Ε μετά συνέχισα να πίνω απτόητος το σοκολατοτσίνο μου αφού οι περισσότεροι δεν δώσανε σημασία. :lol:

Πάντως να σας πω την αλήθεια δεν φταίει η Γη... :w00t:

Νομίζω ότι κάτι γίνεται στο σύμπαν... :rolleyes: :ninja:

Μάλλον έρχονται οι Αργοναύτες με τους Ελ! :cry: :worry: :lol:

Λες?:confused: :confused:

30 δευτερα κρατιομουν πανω σε μια ανεμοσκαλα μαζι με κατι παιδια στο παλασκα

φαγαμε καλα παλι :p την ωρα που εγινε ειχαμε ανεβει στα μισα της "αραχνης" και αρχισαμε περα δωθε περα δωθε και ο φιλος μας απο κατς να λεει πεστε πεστε ειναι το διχτυ ασφαλειας....:lol: :lol: :lol: και εγω να προσπαθω να κρατησω τον αλλον λακα διπλαμου που πηγε να πεσει απο γελια

http://img499.imageshack.us/img499/535/675333b4aq.th.jpg

Ισχυρή σεισμική δόνηση, που διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα, έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Ελλάδα στις 13:34 την Κυριακή. Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με όλα τα σεισμολογικά ινστιτούτα της χώρας, είναι 6,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χανίων και Κυθήρων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 215 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας στον υποθαλάσσιο χώρο σε εστιακό βάθος 75 χιλιομέτρων. Υπολογίζεται ότι ο σεισμός σημειώθηκε 30 χλμ ανατολικά των Κυθήρων και 100 χλμ βόρεια των Χανίων.

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν σε 50 σπίτια, δρόμους και την εκκλησία στην πλατεία του χωριού Μητάτα των Κυθήρων, λόγω κατολίσθησης, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ζημιές σημειώθηκαν, επίσης, στα χωριά Ποταμός και Αγία Πελαγία του νησιού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές υπέστη και το αεροδρόμιο των Κυθήρων. Αναφορές για καταστροφές υπάρχουν και από την Κάρπαθο.

Επίσης, ανησυχία επικράτησε μεταξύ των κατοίκων των Χανίων και σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί λόγω του πανικού. Στα Χανιά, ζημιές σημειώθηκαν σε κάποια -κυρίως παλιά- σπίτια, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Σταυρακάκης δήλωσε ότι κατά 99% πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ στη συνέχεια έχουν σημειωθεί περίπου τέσσερις μετασεισμοί, μεγέθους περίπου 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο κ. Σταυρακάκης επισήμανε ότι ήταν ευτύχημα που σημειώθηκε ο σεισμός σε θαλάσσια περιοχή και μεγάλο βάθος, ενώ σημείωσε ότι δεν αναμένεται έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δήλωσε, πάντως, ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή δεν ξαφνιάζει. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση ήταν αναμενόμενη. Ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός ήρθε με καθυστέρηση 10 ετών.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε Αττική, Ρόδο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Καστοριά, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έγινε αισθητή ακόμη και στο Κάιρο της Αιγύπτου, τα παράλια της Τουρκίας, την Ιταλία, την Ιορδανία και το Ισραήλ.

Η περιοχή θεωρείται υψηλής σεισμικότητας και στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς, με ισχυρότερο εκείνο των 8,3 Ρίχτερ το 365 μ.Χ.

news.in.gr

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Διαχείριση Πολυκατοικίας

Και αφού ήταν αναμενόμενη γιατί δεν μας ενημέρωσαν να βάλουμε τα γιορτινά μας και να χρονομετρήσουμε αντίστροφα; :mad: :lol: :p

Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από τα σαΐνια τους σεισμολόγους... :wacko: :hypno: :dizzy:

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

καλα καλα εμενα αλλο με νοιαζει... Τα σχολεια αυριο θα δουλεψουν κανονικα? :p

Εκτός από τα Κύθηρα (έχουν λογικά?:confused: ), δυστυχώς οι υπόλοιποι είμαστε καταδικασμένοι. Γιατί να μην ανοίξουν?:(

καλα καλα εμενα αλλο με νοιαζει... Τα σχολεια αυριο θα δουλεψουν κανονικα? :p

κανονικοτατα :p.

ηταν καλουλης και πολλη ωρα. εγω ανησυχησα επειδη εγινε αισθητος σε πολλα μερη και λεω θα'ταν μεγαλος, αρα στο επικεντρο θα εχει πολλες ζημιες.

σεισμε, μακρυα απο κρητη :O :)

Πάνω στην ώρα ήρθε πάντως, πάνω που ξεφούσκωσε το θέμα με το Ρώσο. Άντε, βγήκε πάλι το υλικό της βδομάδας για τις ειδήσεις :p

Ρεθυμνο. αρκετος θορυβος πριν το σεισμο, πολυ κουνημα κατα τη διαρκεια. τα φωτιστικα μου στο σπιτι πηγαιναν σαν τρελα. εχω ζησει και τους σεισμους της κοζανης και πλεον δεν μου λεει και πολλα το φαινομενο. απλα περιμενα να τελειωσει. το εταιρον ημισυ ομως ε....σε μεντες που λεει και ο nernous:D

Πάντως παιδιά ελπίζω να μην ισχύσει το ρητό "Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται" γιατί αν γίνει αυτό ενώ καλά καλά δεν πρόλαβε να μπει η καινούργια χρονιά μάλλον μας περιμένει πολύ "ταρακούνημα" το 2006...:worry: :p

Ο κ. Σταυρακάκης απέκλεισε την πιθανότητα να εκδηλωθεί τσουνάμι καθώς είναι απαγορευτικό το μεγάλο εστιακό βάθος.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Διαχείριση Πολυκατοικίας

Το βρήκαμε τώρα το τσουνάμι και το κοπανάμε με την πρώτη ευκαιρία (δε μιλάω για σένα HaVai)

Εγώ πάλι ήμουν στο αυτοκίνητο και από εκεί άκουσα για το σεισμό. Πάντως θεωρώ πως πλέον είμαστε, στην πλειοψηφία μας, ώριμοι και έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε αυτά τα φαινόμενα. Θέλω να πιστεύω οτι λιγο πολύ απο προηγούμενους σεισμούς έχουμε πάρει τα μαθήματά μας...
[sIGPIC][/sIGPIC]

Χαμός σήμερα!

Είχε διάρκεια τουλάχιστον 40 δευτερόλεπτα τόσο

μεγάλο σεισμός δεν έχω ξαναζήσει στην ζωή μου σε Κύπρο,

Ρόδο, Αθήνα.

Ήταν και δυνατός αλλά η διάρκειά του με εξέπληξε!

Πλάκα είχε όπου πάω γίνεται και ένας σεισμός ΛΟΛ

Ωραία ήταν άντε να κάνει άλλον ένα αύριο στις 8:55

που βγαίνουμε διάλλειμα να μας αφήσουν μετά!

;)

Ουυυυυυυυυυυ Τσουνάμιιιιιι!!!

Καλά τα ρεπορτάζ από το Κρήτη ΤΒ είχαν το γέλειο....

Να ρωτάνε κάτι γιαγιάδες για το εστιακό βάθος που ευτυχώς

ήταν μεγάλο...μία να τρέχει η ψυσή μου φτερούζισε ένας άλλος

διάλε τσα απολιμάρες του για σεισμός μας αναστάτοσε μεσημεριάτικο...

όλα τα λεφτά...

Για να μην αναφέρω το Creta channel...

:lol:

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος