Jump to content

Διπλή υπηκοότητα : τα υπέρ και τα κατά...

Luciferia
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα..

Είμαι γεννημένη στην Ελλάδα από μαμά Ολλανδέζα και μπαμπά Ελληνα...τέλοσπαντων,λόγω μη καλών σχέσεων με τη μητέρα μου,χθες έμαθα από την Ολλανδική πρεσβεία ότι έχω την Ολλανδική υπηκοότητα από το 1987 μέχρι και σήμερα,το γιατί άργησα να το μάθω,αυτό είναι μια άλλη ιστορία...anyway,θα ήθελα να μάθω ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά (αν υπάρχουν) με την διπλή αυτή ιδιότητα?να σημειώσω εδω,ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάω στην πρεσβεία για να βγάλω ολλανδικό διαβατήριο (ελληνικό δεν έχω)!

και κάτι τελευταίο...αν γνωρίζει κάποιος κάποιον/α που να διδάσκει Ολλανδικά,ας μου στείλει ένα pm...έχω φάει τον κόσμο να ψάχνω και δεν βρίσκω...ιδιαίτερα κατά προτίμηση ή μέσω skype (και οικονομικά,καθότι άνεργη αυτή την εποχή)

Beauty Lies In The Eyes Of The Beholder

Για ολλανδικά κατέβασε την εφαρμογή babbel για Android ή ios ή απευθείας στη σελίδα τους στο Internet. Αφού μιλάμε για χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης δεν έχει καμιά διαφορά

το συγκεκριμένο...είναι καλό για εξάσκηση πάντως..το ιδανικό θα ήταν πάντως μαθήματα με δάσκαλο...είμαι τελείως αρχάρια αν και την προφορά την κατέχω (το γονίδιο βλέπεις)

Κάνε χχχχχχχχχ

:lol:

Εγώ θεωρώ ότι η διπλή υπηκότητα δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Από όσο γνωρίζω κανονικά δεν επιτρέπεται, απλά τα κράτη δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό.

Γενικά ούτε διπλό διαβατήριο δεν επιτρέπεται να έχεις.

Η υπηκότητα περιλαμβάνει και υποχρεώσεις προς το κράτος ανάλλογα βέβαια και με το κράτος.

Δύο απλά παραδείγματα μάλλον.

Από ότι υποψιάζομαι η Ολλανδία δεν το έχει θεωρήσει σημαντικό πρόβλημα.

Όμως πχ η Ελλάδα μια ζωή θα σε βάζει να πληρώνεις για αυτήν. Ζω στο εξωτερικό και το λέω αυτό.

Είχα κάποιους φίλους παιδικούς με διπλή υπηκότητα. Πάντα το δύσκολο της υπόθεσης ήταν η Ελλάδα.

χαχαχααχα....το χχχχρρρρρ το κατέχω...καπνίζω κιόλας μια χαρά :lol:

ξέρω ότι επιτρέπεται και στην Ελλάδα αλλά και στην Ολλανδία να έχω διπλή...απλά αν μείνω κάποια φάση πάνω,από κάποια χρόνια και μετά απλά πρέπει να ξεγράψω την ελληνική...

ελληνικό διαβατήριο δεν έχω....οπότε θα έχω μόνο το ολλανδικό και βλέπουμε...

Ειλικρινά από περιέργεια, μπορείς να πεις τι έγινε στην πρεσβεία;

Δεν θέλω να εισβάλω στα προσωπικά σου και στο παρελθόν αλλά πήγες στην ολλανδική πρεσβεία και ;;;

απλά σκεφτόμουν να φύγω για πάνω...και κάποια στιγμή έστειλα mail στην πρεσβεία να ρωτήσω τι γίνεται με την υπηκοότητα επειδή έχω Ολλανδέζα μητέρα...μου είπαν κάποια χαρτιά που ήθελαν και τελικά αφού μίλησα με τη μάνα μου,εκείνη με είχε δηλώσει ήδη όταν γεννήθηκα και έτσι μου έστειλε κάποια χαρτιά που είχε,τα οποία εγω τα έστειλα στην πρεσβεία όπου και με ενημέρωσαν ότι έχω την υπηκοότητα από το 1987 και την διατηρώ ακόμη και ότι αν θέλω να πάω να βγάλω ολλανδικό διαβατήριο...πρέπει να κλείσω ραντεβού,το οποίο και θα κάνω από Δευτέρα..

αυτό :)

Εγώ θεωρώ ότι η διπλή υπηκότητα δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Από όσο γνωρίζω κανονικά δεν επιτρέπεται, απλά τα κράτη δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό.

Γενικά ούτε διπλό διαβατήριο δεν επιτρέπεται να έχεις.

Γενικά η πολλαπλή υπηκοότητα επιτρέπεται, όταν δεν την περιορίζουν τα κράτη των οποίων είσαι υπήκοος. Οι περισσότερες χώρες όπως και η Ελλάδα, Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία κλπ δεν έχουν περιορισμούς στην πολλαπλή υπηκοότητα. Άλλες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Γερμανία και άλλες έχουν κάποιους περιορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, όταν έχεις πολλές υπηκοότητες πρέπει να υπακούς τους νόμους όλων των χωρών των οποίων είσαι πολίτης, ακόμα και όταν αυτοί οι νόμοι έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Σε περίπτωση πολέμου και επιστράτευσης μεταξύ χωρών των οποίων είσαι υπήκοος, τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Τέλος, σε γενικές γραμμές, όταν είσαι πολίτης μιας χώρας, η χώρα εκείνη σε αντιμετωπίζει ισότιμα με τους υπόλοιπους πολίτες της και αγνοεί τυχόν άλλες ιθαγένειες που έχεις.

απλά σκεφτόμουν να φύγω για πάνω...και κάποια στιγμή έστειλα mail στην πρεσβεία να ρωτήσω τι γίνεται με την υπηκοότητα επειδή έχω Ολλανδέζα μητέρα...μου είπαν κάποια χαρτιά που ήθελαν και τελικά αφού μίλησα με τη μάνα μου,εκείνη με είχε δηλώσει ήδη όταν γεννήθηκα και έτσι μου έστειλε κάποια χαρτιά που είχε,τα οποία εγω τα έστειλα στην πρεσβεία όπου και με ενημέρωσαν ότι έχω την υπηκοότητα από το 1987 και την διατηρώ ακόμη και ότι αν θέλω να πάω να βγάλω ολλανδικό διαβατήριο...πρέπει να κλείσω ραντεβού,το οποίο και θα κάνω από Δευτέρα..

αυτό :)

Ουσιαστικα δεν εχεις προβλημα να εχεις διπλη υπηκοοτητα αν οι Ολλανδοι το επιτρεπουν αλλα επηδει και οι δυο ειναι ΕΕ πρακτικη διαφορα δεν θα δεις. Και με Ελληνικο διαβατηριο να ανεβαινες παλι το ιδιο θα ηταν.

Take five..

δεν έχω ελληνικό διαβατήριο...είχα πριν κάποια χρόνια,έληξε,δεν το ανανέωσα γιατί δεν χρειάστηκε...

απλά θα βγάλω το Ολλανδικό επειδή μου το είπαν από την πρεσβεία!

Λογικό μου φαίνεται να μην αλλάζει κάτι ουσιαστικό...απλά φαντάζομαι ότι αν θελήσω να ανέβω Ολλανδία και να μείνω,θα είναι πιο εύκολα (αν και εφόσον βέβαια ξέρω και τη γλώσσα)

Το θεμα με τα διαβατηρια ειναι το κοστος που εχουν, οποτε βγαζεις αυτο που σε συμφερει. Επισης ισως να μην το χρειαζεσαι καν αν δεν ταξιδευεις εκτος ΕΕ.
Take five..

δεν έχω ελληνικό διαβατήριο...είχα πριν κάποια χρόνια,έληξε,δεν το ανανέωσα γιατί δεν χρειάστηκε...

απλά θα βγάλω το Ολλανδικό επειδή μου το είπαν από την πρεσβεία!

Λογικό μου φαίνεται να μην αλλάζει κάτι ουσιαστικό...απλά φαντάζομαι ότι αν θελήσω να ανέβω Ολλανδία και να μείνω,θα είναι πιο εύκολα (αν και εφόσον βέβαια ξέρω και τη γλώσσα)

Γιατί δεν βγάζεις Ολλανδική ταυτότητα;

Γιατί δεν βγάζεις Ολλανδική ταυτότητα;

μου είπαν για διαβατήριο από την πρεσβεία...δεν ξέρω αν παίζει να βγάλω ταυτότητα!θα πάω πρώτα για το ένα και ρωτάω και για το άλλο...