Jump to content

timiman

Members
  • Δημοσιεύσεις

    104
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About timiman

  • Ημ. Γέννησης 30/05/1979

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

timiman's Achievements

  1. timiman

    Realme X2 Pro

    Εδώ κι μέρες δεν δείχνει να λειτουργεί σωστά ο συγχρονισμός του Gmail (gmail account κι pop3). Λειτουργεί μόνο αν ανοίξω την εφαρμογή. Πάντα με Android 11 (F.11). Έχω δοκιμάσει ότι λύσεις βρήκα, αλλά επιμένει να μην ελέγχει από μόνο του. Ο συγχρονισμός είναι ενεργοποιημένος, το Gmail δεν γίνεται auto-freeze, απενεργοποίηση της όποιας ρύθμισης για (ύπερ-)εξοικονόμησης κι βελτιστοποίησης της μπαταρίας, επανεκκίνηση κινητού κ.ο.κ. Μόνο το να καθαρίσω την cache του Gmail δεν δοκίμασα, μιας κι δεν θέλω να χάσω ρυθμίσεις εφαρμογής κι των πολλών email λογαριασμών. Αν είναι η μοναδική κι δοκιμασμένη λύση σε χρήστη από εδώ, θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. Το σημαντικότερο είναι ότι η εφαρμογή δεν φαίνεται στο μενού της Μπαταρίας, ώστε να της δώσω δικαίωμα 'ύπαρξης' στο παρασκήνιο. Σε εσάς φαίνεται το Gmail στο Ρυθμίσεις->Μπαταρία->Διαχείριση Μπαταρίας για εφαρμογές;
  2. timiman

    Realme X2 Pro

    Βγήκε σήμερα κι η C38 για Android 10. Realme Firmware Updates (IT) Η αναμενόμενη αναβάθμιση σε Android 11 του X2 Pro είναι πολύ κοντά με βάση το άρθρο του GSM Arena. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι το τρομερά. Ίσως το "Allow once" στον Permission manager ή/και το "Zoom while video recording" να είναι καλές προσθήκες. Όποτε κι να έρθει η αναβάθμιση σε 11, δεν θα ήθελα με τίποτα να βρεθώ στην γνωστή θέση του user που χάνει την Α λειτουργία μίας εφαρμογής, επειδή πχ. το Android 11 απαγορεύει την χρήση της άδειας Β του συστήματος. Οπότε, να περιμένει να βρεθεί λύση για εβδομάδες ή μήνες ...
  3. timiman

    Realme X2 Pro

    Ανήκει στα 5 μοντέλα της Realme που μέσα στον Δεκέμβρη θα λάβoυν αναβάθμιση σε Android 11. Οπότε, ας περιμένουμε λίγο.
  4. Μία από τα ίδια, μετά από 1 εβδομάδα που διορθώθηκε το πρόβλημα κάλυψης. Edge κι πάλι με >98dBm στην καλύτερη περίπτωση κι αυτό σε ένα σημείο του διαμερίσματος. Κι -τυχαία;- η "Εγγύηση δικτύου" δεν λειτουργεί στο myVodaphone app. :down:
  5. Μεγάλο πρόβλημα κάλυψης κι στην περιοχή του Πειραιά, ψηλά στην Ψαρών από της 29 Οκτωβρίου. Χάλια σήμα (4G, 3G κι 2G !) σε σημείο να έχω αποσυνδέσεις, παύσεις κατά την κλήση κι εννοείτε μηδενικό mobile internet πολύ χαμηλού επιπέδου Edge. Έχω ενημερώσει μέσω της εφαρμογής τους -Εγγύηση Δικτύου- κι για τις δύο περιπτώσεις των υπηρεσιών τους. Σε γνωστές εφαρμογές "κεραιών", στην περιοχή μου έχουν εξαφανιστεί 3 κεραίες, που πιθανόν με εξυπηρετούσαν επαρκώς όταν λειτουργούσαν. Τις προηγούμενες φορές με αντίστοιχο πρόβλημα, υπήρχε διόρθωση μέσα σε μία εβδομάδα. Ελπίζω έτσι να γίνει κι τώρα.
  6. timiman

    Realme X2 Pro

    Υποθέτω ότι εννοούν να καθαρίσεις την cache του Viber. :confused: Απάντησαν κι σε εμένα κι έκανα την διαδικασία με το *#800# ώστε να τους στείλω πλήρη logs/screen captures από τα θέματα που τους έστειλα κι ανέφερα κι εδώ παραπάνω. Αν έχω νεότερα κι λύσεις θα ενημερώσω κι εδώ. Σε συνέχεια του θέματος με το Viber κι την αδυναμία να παρθεί φώτο μέσα από την ίδια την εφαρμογή, παρατήρησα ότι αν προσπαθήσω 2η συνεχόμενη φορά να τραβήξω φώτο, θα την τραβήξει μια χαρά! Αν προσπαθήσω 3η φορά, θα κολλήσει. Κι αν προσπαθήσω 4η φορά θα την τραβήξει, κ.ο.κ. !!! Σαν κάτι να πηγαίνει λάθος στο initialize της κάμερας (;)
  7. timiman

    Realme X2 Pro

    Κάτι άλλο το χαλάει το Viber. Ίσως κάποια ρύθμιση της κάμερας; Δοκίμασα χωρίς HDR/με HDR κι συνεχίζει κι κολλάει εκεί. Επίσης κι το βίντεο παίζει μια χαρά στο Viber.
  8. timiman

    Realme X2 Pro

    Αν τραβήξεις από την selfie κάμερα είναι μια χαρά. Αν τραβήξεις από την πίσω έχει το θέμα.
  9. timiman

    Realme X2 Pro

    Νέος χρήστης της 12GB/256GB έκδοσης του X2 Pro κι μέχρι στιγμής ικανοποιημένος. Το περισσότερο άγχος το έχω από τις εφαρμογές που συνήθως χρησιμοποιώ κι λόγω των περιορισμών στο κομμάτι των αδειών του Android 10, υπολειτουργούν ή έχω μπει στο κυνήγι να βρω νέες αντίστοιχες κι λειτουργικές, χωρίς να μπω από τώρα στο "how-to-root". Άλλωστε είναι κρίμα κι ρίσκο για μία τόσο νέα κι ακριβή συσκευή. Επιβεβαιώνω το πρόβλημα με το Viber κι το τράβηγμα φωτογραφίας μέσα από την εφαρμογή. Ούτε το να πιέζεις το "κλείστρο" μετά το τράβηγμα της φωτογραφίας βοηθάει. Ένα πρόβλημα που πιστεύω αφορά κυρίως το Android κι όχι το realmeUI 1.0 είναι η αδυναμία να ανοίξει/κλείσει μία εφαρμογή το WiFi χωρίς να το επιβεβαιώσει ο χρήστης. Στην παλιότερη συσκευή μου που έτρεχε Android 8.1, η myProfiles ήταν πολύ βολική κι λειτουργική στο να αλλάξει βασικές παραμέτρους της συσκευής ανάλογα με την ώρα, την τοποθεσία, την κυψέλη κτλ. Στο Android 10 η αντίστοιχη εφαρμογή PhoneProfilePlus, παρόλο που έχει όλες τις απαιτούμενες άδειες, αδυνατεί να ανοίξει/κλείσει από μόνη της, μιας κι όταν είναι να το κάνει αυτό, ανοίγει παράθυρο επιβεβαίωσης με "Deny" κι "Allow" πλήκτρα, με αντίστροφη μέτρηση 9 δευτερολέπτων στο προεπιλεγμένο "Deny". Φυσικά, όταν είμαι μακρυά από την συσκευή, πάντα εκτελείται το "Deny" κι πρακτικά μου χαλάει κάθε σενάριο/συμβάν που πειράζει αυτόματα το WiFi. Έστειλα email για support στο email που αναφέρεται παραπάνω αναφέροντας τα δύο θέματα κι περιμένω τυχόν απόκριση.
  10. Το Redmi 5 Plus δεν χρειάζεται το MIUI 12. Μετά το φιάσκο με την touch οθόνη του που αναφέρεται στα comments της σελίδας της συσκευής στο gsmarena: "Apparently the fault is due to 'copper oxides that gathering on that connector [...] just above the battery'.", πρακτικά χρειάζεται mass recall συσκευών, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει η Xiaomi σε κάτι τέτοιο. Με λίγα λόγια, η συσκευή πλέον είναι 'παλιά' κι αργοπεθαίνει λόγω του παραπάνω προβλήματος. Προσωπική επιλογή είναι η εύρεση κι αγορά νέας συσκευής, σίγουρα άλλης μάρκας.
  11. Χθες ακολουθώντας τις οδηγίες των παρακάτω 2 links, κατάφερα και έκανα root το κινητό μου. How to root any Android Device using KingRoot http://androidxda.com/root-android-device-using-kingroot How to replace KingUser with SuperSU http://androidxda.com/replace-kinguser-with-supersu Σημειώσεις: α. Χρειάστηκε να δοκιμάσω δεύτερη φορά για το root, επειδή η πρώτη απέτυχε β. Το SuperSU-me δεν το βρήκα δωρεάν στο Play Store και η Pro έκδοση του κόστησε €3,95 γ. δεν κράτησα σημειώσεις για τα ακριβή βήματα που έκανα, αλλά σε γενικές γραμμές ακολούθαγα τις οδηγίες των παραπάνω links. Ίσως να χρειαστεί πχ. νεότερες εκδόσεις των εφαρμογών που αναφέρει. δ. Το kingroot, μού έβγαζε κινέζικα στο UI του και ήταν λίγο μπέρδεμα ε. Χρειάζονται μπόλικα restart (ιδιαίτερα αν δεν πιάσει με την πρώτη το root), οπότε υπομονή. στ. Καθόλη την διαδικασία είχα αφήσει το Wi-Fi του κινητού ανοιχτό. Το kingroot δείχνει να μην μπορεί να περάσει το 16% αν το Wi-Fi της συσκευής είναι κλειστό. Παρακολουθώντας το μέσω του adsl rooter μου, είδα ότι όντως στο ~16% υπήχε κίνηση δεδομένων από το κινητό. Καλη επιτυχία σε όσους το προσπαθήσουν ! ΥΓ. Άντε τώρα μένει να βρούμε κανέναν καλό και σταθερό 5.x για το Smart 4 Turbo μας.
  12. Έτσι ακριβώς γίνεται -δεν χρειάζεται το λογισμικό της Vodafone, αλλα με το που μπει το usb stick, κρασάρει τα 8.1 μόλις φορτώσει ο driver. Με λίγα λόγια, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς να κρασάρει. :-( Η λύση με το tethering είναι μονόδρομος μάλλον. Σε κατάστημα Vodafone δεν μπορούσαν να μου πουν με σιγουριά ποιό usb stick παίζει απροβλημάτιστα σε 8.1.
  13. Καλησπέρα παιδιά. Τα φώτα σας. Το ZTE K4201-Z κρασάρει με τα Windows 8.1 -μετά από κάποιο windows update πιθανότατα, γιατί πέρυσι τον Αύγουστο δεν είχα πρόβλημα. Έχετε δοκιμάσει κάποιο μοντέλο από τα υπόλοιπα που δίνει η Vodafone που παίζει με Windows 8.1 100%; Ή προτείνεται να κάνω το παλιό Galaxy S2 wifi spot με Tethering έχοντας μέσα την SIM του ΚαρτοInternet;
  14. Όντως 4.4.4 είναι. Αριθμός έκδοσης : 4.4.358.19.Τ3.140830.ΚΤU84p.VF.GR Έκδοση Kernel : 3.4.0.g776bcac-00666-g177fb82mine@mine-virtual-machine #1 Sat Aug 30 06:19:26 CSST 2014 Για 5.0 υπάρχει το παρακάτω, χωρίς να το έχει δει σοβαρά... http://www.lollipop-roms.org/mp3-0/vodafone-smart-4-turbo-6507.html
  15. Μόλις είδα ότι το κινητό βρήκε Android αναβάθμιση ! Από το μέγεθος της (~142MB) δεν νομίζω να είναι Lollipop. Όταν κατέβει -γιατί αργεί χαρακτηριστικά- πιστεύω ότι θα είναι μία 4.4.4 (από 4.4.2).
×
×
  • Create New...