Jump to content

Penelope

Members
  • Δημοσιεύσεις

    20
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Penelope

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Κ ΕΓΩ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ Κ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟ MSC FINANCE ΣΤΟ STRATHCLYDE. EINAI ΠΟΛΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ Κ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ 100%. ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
  2. Καλησπέρα στην παρέα! Έχω κάνει κ εγώ αιτήσεις για MSc in Finance σε Εxeter, Durham, Leicester k Strathclyde. Με έχουν δεχτεί κ τα 4. Υπάρχει κάποιος που να έχει ακούσει κάτι για το Strathclyde; Βλέπω από τα rankings ότι το business school του θεωρείται πολύ καλό. Ισχύεί;
  3. Εννοειται πως δοκιμασα κ Wikipedia πριν ποσταρω. PlayStation Portable; Το 1 ή το 2; :p Fabo ειναι σχετικα με την ευρυζωνικοτητα κ τις νεες τεχνολογιες. Κ τα χρειαζομαι επειγοντως για ενα μαθημα που δινω αυριο, στο οποιο μας δινει ακρωνυμια που εχουν σχεση με την τεχνολογια κ ζηταει την αγγλικη κ ελληνικη τους αποδοση. Πχ ISDN=Intergrated Services Digital Network κ Ψηφιακο Δικτυο Ενοποιημενων Υπηρεσιων κλπ. Καπου πετυχα οτι FCL=Fiber Channel Loop .Αλλα πως μεταφραζεται αυτο το κολοκυθι στα ελληνικα; :dizzy:
  4. XPhys ευχαριστω για το tip,αλλα δυστυχως δε βοηθαει καθολου :(
  5. Καλησπερα κ απο μενα :) Ξερω οτι ειμαι ολιγον τι off topic, αλλα η ερωτηση μου δεν κολαγε πουθενα αλλου περισσοτερο απ'οτι εδω, γιατι εχει σχεση με τις νεες τεχνολογιες. Λοιπον...ψαχνω απεγνωσμενα να βρω πως αναλυονται καποια ακρωνυμια:RID, PSP, MKA, FCL. Ελληνικα κ αγγλικα. Οσο κ αν εψαξα..εις ματην! Θα με βοηθουσατε πολυ αν ξερετε..
  6. Παιδια για το Toefl δεν εχω ιδεα, αλλα εγω που εδωσα τον Απριλιο το Ielts μου φανηκε πολυ νορμαλ. Βοηθησε βεβαια κ το οτι ειχα παρει το Proficiency του Cambridge το 2004. Το listening γινεται υπο αριστες συνθηκες. Η προετοιμασια που θα χρειαστειτε ειναι αναλογη του τωρινου σας επιπεδου. Εγω πχ με ενα μηνα διαβασμα απο ενα βιβλιο του εμποριου με CD εξασκησης για το listening ημουν οκ. Οσον αφορα το writing καλο ειναι να βρειτε καποια/ον να σας διορθωνει τις εκθεσεις κ να σας καθοδηγησει. Να διαβασετε βεβαια κ κανα αγγλικο βιβλιο!:p Θα ελεγα οτι το πιο αυστηρο μου φανηκε το speaking, οπου γενικα ενω οι εξεταστες ειναι πολυ φιλικοι κ η ατμοσφαιρα θετικη ,δεν σου χαριζονται κιολας. Θελουν να τους δειχνεις οτι τα πιανεις ευκολα , να μην κανεις μεγαλες διακοπες κ να εχεις ενα αλφα λεξιλογιο βεβαια. Αυτα τα ολιγα! Ελπιζω να βοηθησα λιγακι :)
  7. Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις! Με κανετε κ αισιοδοξω. Μακαρι να μετραει το writing περισσοτερο, γιατι εκει εχω 8. Οχι τιποτα αλλο ,αλλα ειναι σκετη φασαρια να το ξαναδωσεις για ενα μονο part, με κινδυνο παντα να πεσεις σε καποιο αλλο! :lol:
  8. Παιδια στα πανεπιστημια ειναι με το IELTS αυστηροι ή μπορει να γινουν και ...ελαστικοι; Ρωταω, γιατι πηρα 7 overall, αλλα speaking 6. Το προβλημα ειναι οτι το Bristol ζηταει 7 overall, αλλα να μην "πεσεις" κατω απο 6.5 πουθενα. Τι λετε; Στελνω αιτηση κ οτι γινει ή ξαναδινω;
  9. Μεταπτυχιακό για την πάρτη σου στον τομέα του business/finance δεν έχω ξανακούσει. Για άλλους τομείς (ιστορία, γλώσσες, τέχνη, πολιτική) ναι, για Finance ομολογώ όχι :O Γενικα αναφερομουν, οχι στον τομεα finance :) Εφόσον λοιπόν δεν είσαι κατασταλαγμένη θα πρότεινα κάτι που να συνδυάζει business με finance και όχι κάτι πολύ εξειδικευμένο Finance. Κατασταλαγμενη δεν ειμαι (η αν θες δε θελω να ειμαι ακομα, για να μη χανω ευκαιριες) οσον αφορα τη δουλεια που θα κυνηγησω μετα. Eξαλλου ποσο κατασταλαγμενος μπορεις να εισαι αν δεν εχεις βγει στην αγορα εργασιας; Στο ειδος του μεταπτυχιακου μια χαρα προσανατολισμενη ειμαι. Το σκεφτηκα κ εγω στην αρχη για κατι πιο γενικο-οπως αυτο που προτεινεις- αλλα μετα φοβηθηκα οτι ισως να ειναι αοριστα εξαργυρωσιμο. Νομιζω ειναι καλυτερα να εξειδικευεσαι οταν κανεις μεταπτυχιακο. Ασε που πολλα απο τα business & finance που εχω κοιταξει εχουν μαθηματα που εχω ηδη κανει στη σχολη (μαρκετινγκ πχ) οποτε δε βρισκω λογο να επαναλαμβανομαι. Το ICMA ειναι το business school του Reading ;
  10. Ειναι μια λογικη καταταξη.Αν κ η σειρα των δυο πρωτων εξαρταται απο το αν κανεις το μεταπτυχιακο για την παρτη σου (οποτε και σε ενδιαφερει η δομη του πιο πολυ) ή αν το κανεις επειδη προσβλεπεις σε μια καλη θεση εργασιας (οποτε κοιτας το ονομα που εχει στην αγορα). Τελειωνω το οικονομικο του Καποδιστριακου (της Νομικης). Οσο για το μετα gmac δεν κυνηγαω κατι συγκεκριμενο (πχ τραπεζα, εταιρεια), δε νομιζω πως ειναι κατι που προαποφασιζεις. Εξαλλου μεχρι να τελειωσω και το μαστερ θα εχω αλλαξει πιστευω 15 προσανατολισμους,αφου θα εχω αλλη εμπειρια της αγορας :rolleyes:
  11. "Penelope, einai ontws dilima. Toulaxiston an kathiseis ena xrono Ellada kai meta pas gia metaptuxiako, frontise na asxolitheis me kati sovaro - pou tha mporeis na valeis sto CV sou... " Τερμα τα διλημματα! Ερριφθη ο κυβος...μαζευω ευρωπουλα για κατι πιο δυνατο :) Εννοειται πως θα ασχοληθω με κατι σοβαρο kolabrou. Πρακτικη το καλοκαιρι κ επιπλεον internship απο φθινοπωρο νομιζω ειναι μια χαρα! Η πλακα ειναι πως ειχα δηλωσει να δωσω ielts 5 Απριλιου...Θα παω βεβαια, αλλα αντε να δω πως θα το καταφερω το 7αρι που θελουν. ispane πιστευω εχουν διαφορα, αφου το Bath εχει μονο Accounting & Finance, ενω το Υορκ Finance & Investment. Η δομη τους διαφερει αρκετα. Εκει που κωλυομαι βεβαιως-βεβαιως(!!!):p ειναι στο αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα μεταξυ των "Accounting & Finance", "Finance & Banking" , "Finance & Investment" (και ναι, μολις αμφισβητησα αυτο που ειπα πριν στον ispano). Ασε που σε καθε ιστοσελιδα εκει που γραφει "career prospects" ειναι σα να εχει κανει το καθε ενα copy-paste απο το αλλο! Στην αρχη που ημουν ακομα πιο ανυποψιαστη :innocent: θεωρησα πως σε εξειδικευουν αντιστοιχα στη Λογιστικη, στα Τραπεζικα και στις Επενδυσεις. Τελικα εχει σημασια ο τιτλος ή η δομη του μεταπτυχιακου;
  12. Αχαχααα :lol: Τι τιμη!! Kolabrou σε εχω παραγγειλει εδω κ 4 μερες! Το ειχα δει κ εγω αυτο το μεταπτυχιακο, αφου ψαχνω κυριως για Finance & Investment. Μαλιστα χθες μου εστειλε το Υορκ οτι εχω τη δυνατοτητα να τελειωσω κ Σεπτεμβρη το πτυχιο, γιατι το course ξεκινα 13 Οκτωβριου. Κ τωρα ερχεται το μεγαλο ερωτημα: Υορκ φετος ή κατι καλύτερο του χρόνου; :cry: Με ενδιαφερει πιο πολυ να το κανω σωστα απο το να το κανω βιαστικα.Μηπως να ...κρατιομουν για Bristol,Aston κλπ;(θα εχω κανει κ καμια πρακτικη στο ενδιαμεσο) nick_aster join the club των αγχωμενων φοιτητων . Μη μασας! Κανε εσυ τις αιτησεις σου κ οπου σε παρουν.
  13. To Bath εχει μονο accounting & finance gmac. To graduate fair ισως να μην ειναι τιποτα τρομερο. αλλα απο οτι καταλαβαινω ειναι αρκετα σημαντικο κριτηριο αξιολογησης κ αυτο μου αρκει. Παραγγειλα κ ενα prospectus kolabrou απο bristol, μηπως βρω το φως μου επιτελους :innocent: Εχει κανει καποιος μαστερ στα πανεπιστημια που αναφεραμε σχετικο με Finance ή εστω να εχει ακουσει κατι σχετικο (κ εγκυρο) ;
  14. kolabrou ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον. Αυτο με ενδιαφερει κυριως. Οπως επισης κ το Msc in Finance & Investments του Aston, το οποιο ειναι κ πιο οικονομικο απο οτι ειδα (7900 λιρες). Graduate fair γινεται σε καθε πανεπιστημιο? Γιατι πιστευεις οτι αξιζει τοσο πολυ? :confused: ispane δεν θελω να πεσω στην παγιδα του budget μου, το οποιο προς το παρον ειναι....ικανοποιητικο. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να βρω κατι που να μου αρεσει πραγματικα σε συνδυασμο με το να εχει καλη απορροφηση. Αν το βρω, τοτε μετα απο ενα χρονο δουλειας θα τα μαζεψω τα ατιμα, που θα μου πανε..!
  15. Γιατι aimilie εχω βαρεθει να δουλευω κ να σπουδαζω μαζι :) Ασε που στην τελικη δε νομιζω πως κανω κανενα απο τα δυο ετσι οπως θα ηθελα! Το σκεφτηκα κ εγω για part time, αλλα θελω να ειμαι συγκεντρωμενη στο μεταπτυχιακο...
  16. Παιδια με εχετε προβληματισει εντονα! Τοσο, που σκεφτομαι να κανω το μεταπτυχιακο του χρονου , ετσι ωστε να μαζεψω τα χρηματα για ενα καλυτερο πανεπιστημιο, καθως αυτα που αναφερεις gmac (bath, nottigham) ειναι τσιμπημενα. Νομιζω αξιζει λιγη υπομονη, αφου οπως ειπα με ενδιαφερει να εργαστω Αγγλια κ δε θα ηθελα σε καμια περιπτωση να φαω πορτα λογω επιλογης πανεπιστημιου... Απο την αλλη χαιρομαι που μου τα λετε , γιατι απο εδω που ειμαι που να ξερω τι συμβαινει "εκει πανω". Επισης..η ιδεα να προσπαθησω να βρω μια δουλεια Λονδινο αυτο τον χρονο που μεσολαβει για να μαζεψω πιο ευκολα χρηματα πως ακουγεται? Τι ελπιδες εχω? :rolleyes:
  17. Penelope το μεγαλυτερο financial center στο κοσμο ειναι το Λονδινο..ΑΝ το σκεφτεσαι σοβαρα να εργαστεις Αγγλια το Λονδινο ειναι μονοδρομος. Υπαρχει αρκετος ''ρατσισμος'' απο μερια επιχειρησεων, αφου προτιμουν να εχεις πτυχιο απο πανεπιστημιο Λονδινου. Δεν λεω οτι δεν αξιζουν ολα τα υπολοιπα. Το αντιθετο μαλιστα. Η αγορα εργασιας στην Σκωτια ειναι περιορισμενη στην πολη του Εδινβουργου. Προσωπικα το Υορκ εχει ενα απο τα ομορφοτερα campus. Ζητα απο τα πανεπιστημια που σε ενδιαφερουν , να σου στειλουν Prospectus for postgraduate studies. kolabrou εχω ζητησει ηδη prospectus. Τωρα...ειναι καλυτερο να εχω ενα μαστερ απο ενα πανεπιστημιο του Λονδινου που απο οτι βλεπω στα rankings εχουν αρκετα χαμηλες βαθμολογιες ή ενα μαστερ απο ενα πιο ποιοτικο πανεπιστημιο εκτος Λονδινου? Απο οτι καταλαβα εσυ ισχυριζεσαι το πρωτο, σωστα? Γιατι? :) Ειναι θεμα εμπειριας? Ετσι ακουσες? Ειναι κατι που υποθετεις?
  18. Αλλά γιατί θεωρείς απαραίτητο να δουλέψεις εκεί που σπούδασες; :confused: Σκέφτηκα απλώς ότι καλό θα ήταν για λόγους ευκολίας (θα έχω ήδη προσαρμοστεί) , η πόλη του μεταπτυχιακού να συμπίπτει με την πόλη εργασίας. Αλλά όχι πως το θεωρώ και απαραίτητο.
  19. kolabrou, τις δομές των μάστερ τις έχω φάει με το κουτάλι :) Ρώτησα για τα συγκεκριμένα unis, γιατί σε αυτά έχω καταλήξει! Ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι γιατί με ενδιαφέρει να εργαστώ στην Αγγλία μετά. Όμως το Λονδίνο είναι ολίγον τι... απόρθητο, γιατί είναι πανάκριβο, οπότε ούτε που το σκέφτομαι. Έχω διαβάσει όλα τα post , αλλά δεν αναφέρονται πουθενά τα πανεπιστήμια της Σκωτίας που με ενδιαφέρουν εξίσου, γι' αυτό είπα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος. Επίσης, κάποια unis έχουν συγκεκριμένα reference note κ άλλα όχι. Αν σε αυτά που έχουν συγκεκριμένα στείλω μια απλή συστατική που θα μου δώσει ο καθηγητής μου θεωρείται "μείον"? Το λέω αυτό , γιατί θα πάω αυτή την εβδομάδα στους καθηγητές κ δεν θέλω να τους πρήζω με πολύ χαρτούρα...είδα κ έπαθα για να βρω κάποιους σχετικά πρόθυμους...μη το τραβήξω κ από τα μαλλιά :O aimilie θεωρείς ότι η Γλασκώβη ...τραβάει μετά για εργασία? Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια!!!
  20. Γεια σας παιδιά!! Καταπληκτικό το topic, βοηθάτε πολύ όσοι τα έχετε περάσει..εμάς τους άσχετους :rolleyes: που είμαστε πέρα για πέρα αποπροσανατολισμένοι! Τελειώνω οικονομικά τον Ιούνιο με το καλό κ θέλω να κανω μεταπτυχιακό σε Finance. Υπάρχει κάποιος να μου πει για Strathclyde, Glasgow & Stirling, York? Είδα οτι κατέχουν καλές θέσεις στα rankings, αλλά ξέρει κανείς κάτι συγκεκριμένο για την ποιότητα των προγραμμάτων τους? Σκέφτομαι επίσης Loughborough, Leeds k Aston...αν κ τα 2 τελευταία παίζονται γιατί πάει πολύ το μαλλί :)
×
×
  • Create New...