Jump to content

dk79

Members
  • Δημοσιεύσεις

    141
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About dk79

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 14

dk79's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. dk79

    iPhone 4S

    Παντοτε οταν ακουω αναφορες για το ποσο ευθραυστο ειναι το iphone 4 και επομενως το 4s ειμαι σκεπτικος. Εχω το 4 και οι πτωσεις που εχει σε τσιμεντο (και αλλες επιφανειες) ειναι περισσοτερες απο τα δαχτυλα των 2 χεριων. Καμια απο τις 2 πλευρες δεν εχει σπασει η ραγισει. Υπαρχουν καμια μικρα χτυπηματα στις ακρες τα οποια ομως μετα βιας φαινονται. Μπορει να ημουν τυχερος αλλα μετα απο τοσες πτωσεις πολυ αμφιβαλλω...
  2. dk79

    iPad 2 (2011)

    Θα διαφωνησω εδώ! Οι διάφορες για εμένα είναι τεράστιες. Τόσο στο handling της συσκευής (tapered edges, βαρος) που είναι παρα πολύ σημαντικό όσο και στο actual hardware Είχα το πρώτο iPad σχεδόν απο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Απο την αρχή φαινόταν ότι ήταν underpowered. Μη με παρεξηγεις εξακολουθεί να είναι μια καταπληκτική συσκευη και το χρησιμοποιούσα κάθε μέρα για ένα σωρό διαφορετικά πράγματα. Αλλα φαινόταν ότι για οικονομικούς λόγους η οτιδήποτε άλλο είχαν κάνει περικοπές. Μνήμη, κάρτα γραφικών ήταν τα δυο σημαντικότερα προβλήματα. Τώρα τα πάντα είναι smooth. Οι διάφορες είναι τεράστιες. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. 1) garage band δεν πέφτει συνέχεια στο optimizing track 2)painting programs ακολουθούν γρήγορα το δάχτυλο με υπεροχες καμπυλες και δεν στομωνουν με προσθήκη layers 3) iTunes search. Στο 1 έπαιρνε μια αιωνιότητα σε βαθμό όπου θεωρούσα ότι ήταν bug στο 2 είναι instantaneous. 4) tabbed browsing στο safari δεν προκαλεί το refreshing της σελίδας όπως πριν. Σημαντικό πρόβλημα σε σημείο εκνευρισμου. Το ίδιο και στο iTunes store. 5) smooth animations και scrolling 6) χωρίς κανένα optimization για το καινούριο hardware τα ίδια παιχνίδια τρέχουν καταπληκτικά. 7) PDF περιοδικά σε zinio και άλλες εφαρμογές όπoυ χρησιμοποιούν το pixel mag πρότυπο λειτουργούν άψογα πια. Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον καμμιά 10αρια ακόμα. Και αυτά είναι μόνο στις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές χωρίς να λαβω υπόψη οποιαδήποτε καινούρια που ποιος ξέρει τι άλλο θα κάνει. Ειδικά σε μουσικές εφαρμογές και σε graphic intensive εφαρμογές όπως image editing. Οι κάμερες δεν με ενδιαφέρουν καθόλου αλλα το user experience είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Και στο iPad 2 είναι απλά στα ύψη. Φαίνεται σα να θεωρώ το iPad 1 μεγάλη σαβουρα αλλα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ήταν μια εκπληκτική συσκευή που απλά τώρα έχει αγγίξει με το δεύτερο την τελειότητα. Σε καμμιά περίπτωση και να με πλήρωναν δε θα γυρναγα πίσω στο πρώτο.
  3. dk79

    iPad 2 (2011)

    Σχετικά με το χρωμα. Αυτο που είχα παρατηρήσει εγω με το παλαιότερο iPad είναι ότι οποιοδήποτε άλλο χρωμα πέρα απο το μαύρο είναι distracting. Σκεφτείτε ότι ο βασικός σκοπός της συσκευής είναι το περιεχόμενο στην οθόνη και όχι το γύρω γύρω η το πόσο όμορφη φαίνεται η συσκευή. Είχα αγοράσει στην αρχή μια θήκη η οποία είχε γκρίζο χρωμα γύρω απο την οθόνη. Μου αποσπουσε τόσο πολυ την προσοχή που κατέληξα να βαψω αυτο το κομμάτι μαύρο!! Θεωρώ λοιπόν ότι το άσπρο θα είναι ακόμα χειρότερο. Και πραγματικά μου φαίνεται πολυ περίεργο που η apple πήρε μια τέτοια απόφαση. Τελοσπαντων μπορει να είμαι μόνο εγω που είμαι περίεργος άλλα απο ότι βλέπω υπάρχουν πολλά σχόλια και στο Internet σχετικά με αυτο το θέμα. Ένα καλο παράδειγμα είναι αυτο του John gruber. Διαβαζωντας το άρθρο του είναι σαν να διάβαζα τη σκέψη μου!
  4. dk79

    iPad 2 (2011)

    Θα συμφωνησω εν μερει με τον Te_Salat. Ο κοσμος εαν το ειχε ψαξει λιγο το θεμα τις προηγουμενες ημερες (πριν την κυκλοφορια) και ειχε ξυπνησει νωρις σημερα το πρωι πριν το ανοιγμα των μαγαζιων δεν θα ειχε προβλημα. Η μαλλον τοτε θα υπηρχε προβλημα γιατι θα ηταν ολος ο κοσμος στους δρομους!! Οχι πως αυτο δικαιολογει τα λιγα κομματια που υπηρχαν στην αγορα αλλα ηταν πολυ πιο ευκολο να αγορασει κανεις το iPad απο οτι περιμενα. Οι περισσοτεροι ειχαν λανθασμενα συσωρρευτει σε 2-3 μαγαζια. Το golden-i ειναι ενας απο τους απαραδεκτους resellers που ενω ηξερε οτι θα φερει λιγα κομματια παραμυθιαζε τον κοσμο και παρετρεπε οπως χαρακτηριστικα ειπε σε ενα φιλο να κανει "αμερικανιες" και να στηθει εξω απο το μαγαζι και να περιμενει. Ελπιζω οσοι δεν καταφεραν να το παρουν να έρθει γρηγορα το επομενο batch των ipad. Παντως ακουγεται οτι κατι τετοιο θα γινει αρκετα συντομα. Πιο γρηγορα απο τις 2-3 εβδομαδες που ελεγαν αρχικα.
  5. dk79

    iPad 2 (2011)

    Για όσους ψάχνουν iPad. Ο κωτσοβολος στο mall έχει κομμάτια τουλάχιστον μέχρι πριν απο λίγο και επίσης και το media markt περιστεριου.
  6. dk79

    iPad 2 (2011)

    μπορω να επιβεβαιωσω οτι δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα με την εγγυηση. Το πρωτο ipad το ειχα αγορασει απο Αμερικη. Την προηγουμενη εβδομαδα χαλασε παντελως και δεν ειχα κανενα προβλημα με αλλαγη του. Ειδαν κατευθειαν το σειριακο οτι ειναι ακομα υπο εγγυηση και μου το αλλαξαν με καινουριο την μεθεπομενη ημερα. Οφειλω να ομολογησω οτι εντυπωσιαστηκα. Επισης εντυπωσιαστηκα απο το γεγονος οτι το help line ολης της apple συνδεεται. Στην αρχη ειχα παρει το αμερικανικο support line και την επομενη ημερα οπου μιλησα με το ελληνικο ειχαν κανονικα περασμενα τα παντα απο τον αμερικανο υπαλληλο.
  7. dk79

    iPad 2 (2011)

    Το λιγα κομματια το δεχομαι, αλλα το πολυ συγκεκριμενο 140 κομματια το βρισκω απλα αστειο. 1200 για παραδειγμα ειναι οντως λιγα κομματια αλλα ειναι κοντα στις 10 φορες περισσοτερα απο τα 140... Anyway θα δουμε το Σαββατο. Παντως ντροπη σε οσους καταστηματαρχες παιρνουν προκαταβολη για το ipad ενω γνωριζουν πολυ καλα οτι δε θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν. Πηγα και εγω και εδωσα προκαταβολη στο πλαισιο και απο λιγο που συζητησα με την κοπελα καταλαβα οτι την ιδια τυχη που εχω εγω που εδωσα προκαταβολη εχει και οποιοσδηποτε αλλος που απλα θα μπει στο μαγαζι και θα το ζητησει. Το fiasco των λιγων κομματιων φαινεται και απο το golden-i οπου εστειλε μηνυμα εχθες οτι η παραγγελια των ipad θα ξεκινησει το Σαββατο!! Μα υποτιθεται οτι το Σαββατο θα μπορεις να το αγορασεις οχι απλα να παραγγειλεις.... Νομιζω οτι οσοι το αγορασουν το Σαββατο θα εξαντλησουν την τυχη ενος χρονου!!! EDIT: μαλλον πρεπει να δαγκωσω τη γλωσσα μου γιατι η πηγη του ZenZen70 ειναι προφανως η ιδια με την οποια μιλησα εγω πριν απο λιγο και επικυρωσε τα 140 κομματια. Αν ειναι ετσι η Apple κανει redefine την εννοια του product launch!!!
  8. dk79

    iPad 2 (2011)

    Επειδη οι moderators ειναι λιγο trigger happy με το σβησιμο των comments θα παραλλαξω το ποστ μου. Δεν υπαρχει ουτε μια στο τρισεκατομμυριο να ερθουν μονο 140 κομματια.
  9. dk79

    iPad 2 (2011)

    Πρωτα απο ολα αυριο δε θα κυκλοφορησει απολυτως τιποτα. Δευτερον πως ακριβως εβγαλες αυτο το νουμερο???
  10. Δεν εχεις κανενα προβλημα με το ελληνικο app store. Μπορεις να μπεις σε οποιο app store θελεις και να κατεβασεις οτι θελεις αρκει βεβαια να εισαι γραμμενος και στο αντιστοιχο store. Εγω χρησιμοποιω τοσο το ελληνικο οσο και το αμερικανικο store. Απλα κανεις logout απο τον ενα λογαριασμο και login στον αλλο. Το συστημα ειναι αρκετα εξυπνο στο να καταλαβαινει τι ερχεται απο ποιο store οποτε σε περιπτωση οπου χρειαζεται update καποια εφαρμογη θα σε κανει prompt να βαλεις τα στοιχεια του αντιστοιχου λογραριασμου. Και βασικα θα ελεγα να κανεις 2 λογαριασμους σιγουρα. Το αμερικανικο store ειναι κατα πολυ καλυτερο απο το ελληνικο. Τοσο σε μουσικη οσο και σε βιντεο. (σειρες και ταινιες) Επισης το αμρικανικο bookstore ειναι απλα καταπληκτικο και οχι αυτο το δραμα που εχουμε εμεις με τα free βιβλια με τα generic εξωφυλλα.
  11. Πρωτα απο ολα πιστευω οτι παρουσιαζεις το θεμα ταχυτητας browsing στο iphone 4 εσφαλμενα. Δινεις την εντυπωση οτι ειναι παναργο ενω στην ουσια δεν ισχυει κατι τετοιο και οι διαφορες ταχυτητας εμφανισης των σελιδων αναμεσα σε iphone και ipad πρεπει να μετρωνται στην χειρωτερη περιπτωση σε 1-1.5 δευτερολεπτο. Και επειδη ειμαι και κουβαρντας να πω και 2 δευτερολεπτα. Μιλαμε απλα για μηδαμινες διαφορες οι οποιες γινονται ακομα μικροτερες σε παρα πολλα site. Τα 200MHz διαφορας επεξεργαστη δε θα σου δωσουν τιποτα στο actual rendering της σελιδας. Θα ελεγα μαλιστα επειδη το iPhone εχει περισσοτερη μνημη (διπλασια) και κατα πολυ καλυτερο επεξεργαστη γραφικων δινει την εντυπωση οτι ειναι κατα πολυ γρηγοροτερο απο το iPad. Και αυτο που μετραει ειναι το user experience. Οταν νιωθεις οτι η συσκευη ειναι responsive δε θα καταλαβεις και τη διαφορα του δευτερολεπτου που μπορει να εχει με καποια αλλη πολυ γρηγορη. Κλασσικες περιπτωσεις οπου το ipad φαινεται πολυ αργο: Πολλαπλα tabs στο safari. Αν κανεις switch απο το ενα στο αλλο γινεται force refresh γιατι απλα δεν εχει τοση μνημη για να κρατησει ολες τις σελιδες. Οτιδηποτε πλεονεκτημα ειχες απο τη γρηγορη φορτωση το εχασες αυτοματως. Και ειναι κατι που απλα ειναι τρομακτικα εκνευριστικο. (Το ipad 2 δεν εχει τετοιο θεμα) Το ιδιο γινεται και στο browsing στο itunes store. Αλλο χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι το choppy scrolling. Ορισμενες φορες η "καρτα" γραφικων σε συνδυασμο με τη λιγη μνημη δημιουργουν τις ιδανικες συνθηκες για να γινεται το scrolling κοφτα κατι που δημιουργει την αισθηση οτι η συσκευη σερνεται. Και τελος τα button presses που αργουν να γινουν register και να ενεργοποιηθουν ακομα και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα. Ολα αυτα ειναι πραγματα που επηρεαζουν το user experience του χρηστη και ειναι πραγματα που δεν εχω συναντησει καθολου στο iphone 4. Με ανεση ανταλλασω 1 δευτερολεπτου περισσοτερου φορτωματος στον browser με ενα ωραιο user experience. Μη με παρεξηγεις λατρευω το iPad αλλα αυτα ειναι πραγματα που τα προσεξα απο την πρωτη στιγμη που πηρα τη συσκευη στα χερια μου. Ισως να μην βοηθαει το γεγονος οτι τοσα χρονια χρησιμοποιω το iPhone οποτε ξερω καλα καθε transition και effect αλλα ειναι πραγματα που νομιζω μπορει να τα δει οποιοσδηποτε ακομα και αν δεν εχει πιασει καμμια αλλη συσκευη apple στα χερια του.
  12. dk79

    iPad 2 (2011)

    Για τιμές δεν ξέρουμε ακόμα. Όσο για εγγύηση ισχύει ανεξαρτήτως απο το σε ποια χώρα το αγορασες . Το ξέρω απο πρώτο χέρι αυτο. Δεν χρειάζεσαι καν την απόδειξη πια. Άλλα έχε την για καλό και για κακό. Τα ελληνικά υπάρχουν σε όλα τα iPad ανεξαρτήτως χώρας. Απλά κανεις flip το διακόπτη δίπλα απο την γλώσσα που θέλεις. Θα έλεγα να δοκιμασεις και Γαλλία απλά για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να το έχεις στα χέρια σου. Υποψιαζομαι ότι θα Έχει μεγάλη ζήτηση.
  13. dk79

    iPad 2 (2011)

    Δυστυχως δε μου φαινεται τιποτα περιεργο σε αυτο που ειπες!! Κλασσικη Ελλαδα. Εγω ακομα πιο εξυπνος πηρα το πλαισιο 2 μερες μετα την παρουσιαση του ipad2... Ειχαν βεβαια ανεβασει τα ipad 2 banner στο site τους λεω, λες:: Ακομα περιμενο το τηλεφωνημα που μου εχουν υποσχεθει για την τιμη του...
  14. dk79

    iPad 2 (2011)

    Το παρακάτω ποστ θα είναι ένας συνδυασμός facts και θεωριων οπότε μπορει τίποτε απο αυτα να μην ισχύει!!! Fact: η apple δεν ανακοίνωσε ποτε την κυκλοφορία του iPad στην Ελλάδα. Κάθε φορά που υπήρχε κάποια νέα χώρα υπήρχε και επίσημη ανακοίνωση απο την apple Fact: το iPad κυκλοφόρησε μαζικά στην Ελλάδα τέλη Ιανουαρίου 1 μήνα και με βία κατι ψιλά πριν την κυκλοφορία του νέου iPad. Fact: η apple δεν έχει εισάγει ποτε παλιο προϊόν σε νέα αγορά με τόσο επικείμενη κυκλοφορία νέου παρόμοιου προϊόντος. Εξαίρεση το iPhone 4 στην Verizon με την διαφορα όμως ότι υπάρχει χρονικό διάστημα 5 μηνών μέχρι την ανακοίνωση του iPhone 5 τον Ιούνη. Και επιπλεον δεν γνωρίζουμε αν apple θα αλλάξει την ημερομηνία λανσαρισματος των επομενων iphone απο τον Ιουνιο-Ιουλιο που ισχυει εως τωρα. Fact: ο παλαιότερος επίσημος αντιπρόσωπος της apple η rainbow πολλές φορές λειτουργούσε ανεξάρτητα απο τη μαμά εταιρία. Προϊόντα υπηρεσίες όπως apple care κτλ έκαναν mirror τα αντίστοιχα της apple χωρίς όμως να έχουν αντίκρισμα στη μαμά εταιρία. Πολλές φορές λοιπον έφερνε προϊόντα ανεξάρτητα απο το κανάλι της apple και οπως ανεφερα πριν το apple care στην αρχη της δημιουργίας του στην Ελλάδα ήταν μια εγγύηση που ουδεμία σχέση είχε με το apple care τις apple και δεν ίσχυε σε καμμια άλλη χώρα παρα μόνο στην Ελλάδα. Fact: τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες apple είναι σχετικά παρόμοιες σε όλη την Ευρώπη. Θεωρίες: η isquare έφερε απο μόνη της παρτίδες iPad με αποτέλεσμα ο κόσμος να θεωρεί ότι μιας και είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της apple ότι προέρχονται απο την apple. Γι'αυτο και είδαμε τόσο τεράστιες διάφορες στο iPad σε σχέση με Αγγλία μια χώρα ηδη και παραδοσιακά πιο ακριβή σε προϊόντα apple. Δεν μιλάμε για διάφορες 50 ευρω αλλα για 150-200 plus ευρω για το ίδιο προϊόν. Το γεγονός ότι η isquare λειτούργησε μάλλον απο μόνη της ενισχύεται ακόμη περισσότερο απο το γεγονός ότι δεν ισχύει τίποτα απο τα policies της apple σχετικά με αγορα προϊόντος κοντα στην κυκλοφορία νέου. (επιστροφή χρημάτων η ακόμα και επιστροφή προϊόντος όταν η ημερομηνία είναι πολυ κοντα. ) Απο τη στιγμή που η apple έχει ανακοινώσει επίσημα την χώρα μας ως χώρα κυκλοφορίας του ipad2 σημαίνει ότι θα ακολουθηθούν και οι λογικές διαδικασίες όπως αγορα προϊόντος απο συγκεκριμένα κανάλια (apple) και προσαρμογή σε τιμές που ισχύουν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες. Γι'αυτο και πιστεύω ότι το iPad 2 θα έχει πολυ λογικοτερη τιμη απο το 1. Το μέλλον θα δείξει!!
  15. dk79

    iPad 2 (2011)

    Το παλαιοτερο ipad δε νομιζω οτι ειχε κυκλοφορησει επισημα απο την Apple ποτε. Ο καθε καταστηματαρχης το εφερνε απο μονος του και γι'αυτο ειχαμε αυτες τις εξωφρενικες τιμες. Θεωρω τωρα που υπαρχουμε στο χαρτη της Apple και εχει ανακοινωθει επισημα η χωρα μας οτι οι τιμες θα ειναι ευθυγραμισμενες τουλαχιστον με τις τιμες Αγγλιας που ειναι μεν τσιμπημενες σε συγκριση με Αμερικη αλλα οχι στο Θεο. Θελω να πιστευω οτι θα μιλαμε για το πολυ 600ευρω για το 64GB wifi μοντελο. Τις ελληνικες χοντραδες θα τις κρατησουν σιγουρα για τα αξεσουαρ! Τα smart covers που στοιχιζουν 40$, δηλαδη 29ευρω τα βλεπω με ανεση να τα χρεωνουν 40-45 ευρω. Το ιδιο και για hdmi adapters και camera connection kit. Ειδωμεν!
×
×
  • Create New...