Jump to content

giannis0123

Members
  • Δημοσιεύσεις

    68
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About giannis0123

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 14

giannis0123's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Ξέρει κανείς τι διαφορές έχει από το mio moov 200;
  2. Νομίζω ότι είναι πρόβλημα του προγράμματος. (και του χάρτη φυσικά). Στη Θεσσαλονίκη που κινούμαι εγώ μου κάνει τα ίδια. Για να πάω από Β. Όλγας στην Νεάπολη, σε πολλά σημεία της διαδρομής επιμένει να με πάει από στενά και όχι από τους κεντρικούς δρόμους. Όταν είμαι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου με δείχνει πολλές φορές δυο δρόμους πιο Νότια. Στην δε Εγνατία (εθνική οδό προς Ηγουμενίτσα) πολλές φορές χάνει το δρόμο ή σε δείχνει στα βουνά. Πάντως ανάλογα προβλήματα (πολύ λιγότερα όμως) μου έβγαζε και στην Ιταλία που ήμουν το καλοκαίρι. Σε αρκετές περιπτώσεις επέμενε να με πάει από στενά. Παράδειγμα: Ανεβαίνοντας στον Άγιο Μαρίνο με έβγαλε από τον κεντρικό δρόμο και για 1500 περίπου μέτρα με πήγε από τα στενά. Τό ίδιο έκανε και πριν τη είσοδο στην πόλη, όπου αντί ν' ακολουθήσει την εθνική οδό με έβγαλε από κάποιον παράδρομο. Είναι δύσκολο να αποφασίσεις όταν βλέπεις την πινακίδα να σου λέει πήγαινε ευθεία και το μηχανάκι στρίψε δεξιά! Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, στην Ιταλία πιο πολύ με βοήθησε παρά με μπέρδεψε. Κινήθηκα ως επί το πλείστον με το IGO 8. Το Dest 7 είχε πολλές ελλείψεις στον χάρτη του. Το τομ τομ που επίσης είχα μαζί μου δεν μπόρεσα να το δουλέψω γιατί δεν μπόρεσε να βρει σήμα ποτέ!
  3. Καλά να περάσεις
  4. Προσωπικά εγώ δεν το δοκίμασα σε Mio moov. Αλλά γιατί να μην τρέχει; Είσαι σίγουρος ότι ψάχνεις στο σωστό μέρος; Φίλε μου γιατί ψάχνεσαι για Τομ Τομ με Ελληνικό χάρτη; Με Τομ Τομ δεν μπορείς να πλοηγηθείς ούτε απο Αθήνα σε Θεσσαλονίκη! Είπαμε το Τομ τομ είναι Φεράρι για Ευρώπη. Για Ελάδα είναι τρίκυκλο.
  5. Ο "Ελληνικός χάρτης" του Tom Tom είναι τμήμα της Eastern Europe και είναι για τα μπάζα.
  6. Κατά τη γνώμη μου το Mio moov 330 είναι η καλύτερη αγορά που μπορεί να κάνει κάποιος σήμερα στα 200€. Αν αγοράσεις αυτό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τον Ελληνικό χάρτη είσαι καλυμένος για Ελλάδα. Δεν χρειάζεσαι ούτε Destinator ούτε κάτι άλλο.Τα παιδιά που σκέφτονται να βάλουν Dest ήταν γιατί πήραν το Mio moov 330 από το εξωτερικό με χάρτη Ευρώπης γιατί το χρειάζονταν άμεσα για Ευρώπη και δεν είχε μέσα Ελλάδα. Για Ευρώπη μπορείς να βάλεις είτε τους δικούς του χάρτες όταν κυκλοφορήσουν,ή αφού το ξεκλειδώσεις να βάλεις IGO8 ή Tom Tom με τους Ευρωπαϊκούς χάρτες. Miomap, IGO8 και Tom Tom χρησιμοποιούν τους ίδιους χάρτες για Ευρώπη της Teleatlas (αυτούς που χρησιμοποιεί και η Google στο Earth) και είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Ως μηχάνημα τώρα: Έχει νέο πιο γρήγορο επεξεργαστή και νέο σύστημα ανίχνευσης δορυφόρων με το οποίο κλειδώνει τους δορυφόρους πολύ γρήγορα. Τα χαρακτηριστικά του μπορείς να δεις στο επίσημο site της Mio http://www.mio-tech.be/html/uk_en/moov330_specifications.htm
  7. Κατ' αρχήν σε αυτό το thread δεν το είπε ο miogps το είπα εγώ. Σε άλλα Thread το λένε και άλλοι πολύ πιο γνώστες από μένα. Αν διάβαζες πιο προσεκτικά θα έβλεπες ότι δεν είπα ότι όσο πιο μεγάλη flash, τόσο πιο γρήγορα τρέχει ένα μηχάνημα. Είπα ότι το Miomoov 330 όπως και όλα τα Μιο με οθόνη 4,3" τρέχουν το Destinator αργά. Ψιλοκολάει. ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ. ΜΟΝΟ το Destinator. Όλα τα άλλα προγράμματα τρέχουν κανονικά. Αυτό είναι ΓΕΓΟΝΟΣ και συμβαίνει εκ κατασκευής σε όλα τα Μιο με τη μεγάλη οθόνη. Αντι να μας μαλώνεις λοιπόν, μια και δεν μας πιστεύεις, ζήτα από κάποιον που έχει Mio με οθόνη 4,3 και Destinator να στο δείξει για να το διαπιστώσεις ιδίοις όμασι. Ή ρώτα για να μάθεις πριν προβείς σε τέτοιου είδους κρίσεις. Όσο για τη συμβουλή που ζητάς για αγορά gps δεν έχεις παρά να τη θέσεις στο ανάλογο thread και σίγουρα θα πάρεις πολλές γνώμες που θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις σε κάποιο.
  8. Για Ελλάδα οι επιλογές που έχεις σήμερα είναι Destinator με Ελληνικό χάρτη της Gi ή Miomap 2008 με Ελληνικό χάρτη της Gi. Φοράνε δηλαδή τον ίδιο χάρτη. Το IGO8 έχει Ελληνικό χάρτη, αλλά δεν αξίζει ούτε για πλάκα να τον βάλεις. Θεσσαλονίκη που ξέρω εγώ δεν μπορεί να σε πάει ούτε σε κεντρικές αρτηρίες. Για Αθήνα δεν ξέρω. Το Tom Tom δεν έχει καν Ελληνικό χάρτη. Κάπου διάβασα ότι στο Miomoov θέλει κόλπο να παίξει το destinator. Ίσως μπορεί να βοηθήσει ο Γιώργος (miogps). Αλλιώς πρέπει να περιμένεις να κυκλοφορήσει ο Ελληνικός σπασμένος.
  9. Μιλάμε για Ελλάδα ή Ευρώπη;
  10. Το έχω αναφέρει από το ποστ Νο 8. Το Destinator τρέχει μια χαρά στο Mio moov 200. Στο 330 όπως και στα παλαιότερα Μιο με οθόνη 4,3" τρέχει με προβλήματα. Αργά. Δεν ξέρω γιατί. Πάντως στο 330 μπορείς να βάλεις τους δικούς του Ελληνικούς χάρτες. Είναι οι ίδιοι με του Destinator. Δηλαδή οι καλύτεροι που κυκλοφορούν για Ελλάδα. Για Ευρώπη οι χάρτες του επίσης είναι οι καλύτεροι που κυκλοφορούν. Του Destinator είναι για τα μπάζα. Από εκεί και πέρα ρόλο παίζει και το πρόγραμμα. Κατά τη γνώμη των περισσότερων το κορυφαίο πρόγραμμα είναι το Tom Tom. Μετά το IGO8. Το Destinator δεν λέει και τίποτα. Είναι και θέμα γούστου βέβαια.
  11. Οι Ευρωπαϊκοί χάρτες που έχεις είναι πολύ καλοί. Για Ελλάδα χρειάζεσαι ή το Destinator το οποίο θα τρέχει αργά, ή τους δικούς του Ελληνικούς χάρτες που είναι της ίδιας εταιρίας (GI).
  12. Απ ότι φαίνεται έχεις δίκιο. Το Amazon δεν στέλνει GPS στην Ελλάδα. Μια ερώτηση όμως δεν θα έβλαπτε.
  13. Κατ' αρχήν τα μηχανάκια από Αμερική έχουν μεγαλύτερη flash. Έχουν 1GB αντι 256ΜΒ που έχουν τα Ευρωπαϊκά. Κατά τα άλλα είναι ίδια. Μπορείς να βάλεις ότι πρόγραμμα θέλεις, αφού το ξεκλειδώσεις φυσικά. Όσο για τα δικά του τα προγράμματα και τους χάρτες, ακόμη δεν τα είδα να κυκλοφορούν στο Internet. Νομίζω όμως ότι σύντομα θα βγουν σπασμένα.
  14. Ξέρει κανείς αν το 330 δέχεται κάρτα 4GB?
×
×
  • Create New...