Jump to content

g_giannis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    32
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by g_giannis

  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία σε όλους. Επειδή τα 15000Km δεν είναι μακριά με απασχολεί το θέμα service. Η αντιπροσωπεία μου είναι η Karenta Αργυρούπολης και από ότι έχω καταλάβει στο service δεν σε αφήνουν να είσαι παρόν. Το θέμα με απασχολεί γιατί έχω ακούσει διάφορα κουλά και θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μου να βλέπω τι γίνεται στο αυτοκίνητό μου (GT 170PS :love:). Είναι πολιτική της Karenta γενικότερα αυτή :mad:? Υπάρχουν αντιπροσωπείες ή εξουσιοδοτημένοι που σε αφήνουν να είσαι μπροστά στο service? Αν κάποιος ξέρει ας μεταφέρει την εμπειρία του ή κάποια σελίδα που έχει ήδη συζητηθεί το θέμα.
  2. Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους και από μένα :). Όντως εντυπωσιακές οι πληροφορίες που βρίσκουμε από όλα τα παιδιά. Μακάρι να είχα το χρόνο να ασχοληθώ κι εγώ λίγο παραπάνω. Μια ερώτηση: υπάρχει κάποιο εξουσιοδοτημένο ή κατάστημα αντιπροσωπείας που να σε αφήνει να είσαι παρόν κατά τη διάρκεια του service; Το στυλάκι "περιμένω στο σαλονάκι κυριλέ και δεν ξέρω τι στο καλό γίνεται στο αμάξι μου" δεν μου αρέσει καθόλου.
  3. Karenta Βουλιαγμένης, Αργυρούπολη. Ευγενική και άμεση εξυπηρέτηση, δεν μπορώ να πω, αλλά πολύ σπαστικό που δεν σε αφήνουν να βλέπεις κατά τη διάρκεια της επισκευής. Μπορεί να πάω αλλού αργότερα δεν ξέρω...
  4. Γειά σου φίλε eagle1. Τελικά το αμάξι δεν είχε διαρροή :cool:! Συμπληρώσανε υγρά ψυγείου και μου είπαν ότι και σε σένα, ότι δηλαδή αρκετά καινούργια αμάξια "τραβάνε" υγρά ψυγείου στην αρχή. Anyway, θα το δούμε...΄ Μου αλλάξανε και τον κεντρικό αεραγωγό και δεν τρίζει πλέον :up: Τα λέμε....
  5. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αύριο θα έχω νέα και θα σου πω τι έγινε. Δεν ήμουνα εγώ στην Αττική Οδό :innocent:! Έτρεχα τελείως μόνος.
  6. Γεια και χαρά σε όλους. Απόψε μου έτυχε το εξής: είμαι στην Αττική Οδό και ανοίγω σε κάποια φάση το αυτοκίνητο μέχρι τα 220χλμ. Ξαφνικά μου ανάβει στον υπολογιστή ένδειξη υψηλής θερμοκρασίας και μου γράφει να σβήσω τον κινητήρα. Σταμάτησα σε κάποιο σημείο και έσβησα το αυτοκίνητο. Η στάθμη του ψυκτικού υγρού ήταν λίγο πάνω από το MIN, άρα φαντάζομαι όταν κρυώσει (οπότε είναι και σωστότερος ο έλεγχος) θα είναι ακόμα πιό πάνω. Άρα μάλλον δεν έχει διαρροή. Οι ασφάλειες του βεντιλατέρ φάνηκαν να είναι ΟΚ. Μετακίνησα το αυτοκίνητο, ευτυχώς ήμουν κοντά σε ένα φίλο και θα το πάω αύριο αντιπροσωπεία (ελπίζοντας ότι δεν θα ξανα-ανάψει στη διαδρομή). Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό; Υπάρχει περίπτωση τα υγρά να έφτασαν στα όρια αντοχής στους ή να είναι κακής ποιότητας; Το αυτοκίνητο είναι στα 8000Km, κανονικό στρώσιμο και εκκινήσεις-σβησίματα, είμαι πολύ τυπικός σε αυτά. Ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα και πάλι σε όλους, Kyprios τι γίνεσαι; Από την αρχή σχεδόν που πήρα το GT μου εμφάνησε εκτός από τον τριγμό στον πάνω αεραγωγό και έναν δεύτερο τριγμό στον οποίο δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία αρχικά, βλέπω όμως ότι συνεχίζει να τον κάνει. Ο θόρυβος (τρίξιμο πλαστικού που τρεμοπαίζει) προέρχεται από το κάτω δεξί τμήμα του πλαστικού που υπάρχει μεταξύ τιμονιού και ταμπλό και συνήθως γίνεται αντιληπτός κυρίως σε σκληρή άσφαλτο (όπου προφανώς συντονίζεται). Συγκρίνοντάς το με το πλαστικό της αριστερής πλευράς μοιάζει να κουνιέται περισσότερο από ότι θα έπρεπε, ενώ όταν το συγκρατώ με το χέρι μου σταματά ο θόρυβος. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο; Ακόμα είμαι στα 7500Km και βαριέμαι :grin: να το πάω στην αντιπροσωπεία για αυτούς τους δύο τριγμούς μόνο, εκτός και αν χειροτερέψουν :worry:.
  8. Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν έχω κάτι κανούργιο θα σας πω.
  9. :lol: Άστα φίλε μου. Κι εγώ ίδια ιστορία, με το που λέω για GT αρχίζουν όλοι μαζί λες και είναι κουρδισμένοι! Νά 'τανε η ζήλια ψώρα....;)
  10. Καλησπέρα φίλε Άρη. Για τον αεραγωγό που λες, επειδή και σε μένα το κάνει (μάλλον έχει γίνει κλασσικό:mad:) σκέφτηκα να τον ανοίξω με κάποιο πλαστικό εργαλείο και να του ρίξω σπρέυ σιλικόνης στα σημεία που πατάει. Λες να κάνει κάτι; Στην αντιπροσωπεία τι σου είπανε;
  11. Καλησπέρα κι από μένα. Στο δικό μου (GT 170PS) μέχρι στιγμής (7500Km) το λάδι είναι στο ανώτερο της ένδειξης με σβέλτη οδήγηση και λίγα σκισίματα. Βλέπουμε....:worry: Μήπως στο στρώσιμο δεν το πρόσεξε ο ξάδερφός σου; Άκουσα και μια φήμη (το πιθανότερο ράδιο αρβύλα) ότι το πρώτο διάστημα παραγωγής υπήρχε ένα πρόβλημα στα κράματα των μετάλλων της μηχανής που στη συνέχεια διορθώθηκε....:ninja:
  12. +1 φίλε Νίκο. Το παρελθόν της VW (πλην του GTI που πάντα ήταν καλό αλλά ακριβό) έχει να επιδείξει ακριβά, αργά και ελλειπώς εξοπλισμένα αυτοκίνητα με έμφαση μόνο στη μεταπώληση. Οι κινητήρες TSI ήταν αναμφίβολα κίνηση ΜΑΤ από την VW.
  13. Φίλε μου μην στέκεσαι σε περιπτωσιολογίες! Σε διάφορους μπορεί να συμβούν διάφορα. Από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν-αν έγιναν(!)- τότε απλά τα σημειώνουμε. Σε γενικές γραμμές αν τηρείς αυτά που λέει ο κατασκευαστής για στρώσιμο, service, καθημερινή χρήση να είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά :). Τώρα αν τύχει και κάτι ούτε ο πρώτος θα είσαι ούτε ο τελευταίος. Κανένα αμάξι δεν είναι τέλειο! ;) Αυτά, σου εύχομαι να ευχαριστηθείς το αυτοκίνητό σου, καλορίζικο και να προσέχεις το γκάζι γιατί είναι γλυκό.....
  14. Φίλε Gka μην δίνεις σημασία. Όσα δε φτάνει η αλεπού.... Ο οποιοσδήποτε λέει με χαρακτηριστική ευκολία το οτιδήποτε για ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί ή από κόμπλεξ δεν θέλει να αγοράσει. :)
  15. Γειά σου φίλε μου! Εγώ χρησιμοποιώ ακόμα το Sandisk και δείχνει να πηγαίνει καλά :confused: . Θα πήγαινα στην αντιπροσωπεία αλλά δεν έχω πολύ χρόνο και θα πάω για όλα μιά και καλή στο service των 15.000. Τώρα είμαι στα 5.000:rolleyes:. Τα λέμε...
  16. Πολύ καλό φίλε Νίκο!!!! :shock: Δεν ήξερα ότι είχαν εξελιχθεί τα πράγματα τόσο πολύ!
  17. Αφού ζητήσω συγνώμη που συνεχίζω το off topic :rolleyes: να πω μια άποψη. Πηγαίνοντας στη δουλειά χθες "έπεσα" πάνω σε έναν τύπο με NISSAN ALMERA SEDAN, μια χαρά οικογενειακό, οικονομικό και αξιόπιστο πάνω από όλα αυτοκίνητο αν και ιδιαίτερα συντηρητικό για τα δικά μου γούστα. Ο τύπος μάλλον το είχε "πειράξει" αν κρίνω από το θόρυβο και τα κλασσικά όργανα στην κολώνα αν και κατά τη γνώμη μου μάλλον "μούφα" ήταν τα όργανα, καμιά σκούπα θα είχε βάλει :p. Το τελευταίο ενισχύεται από το γεγονός ότι είχε τα μαμά λάστιχα με τάσια (και προφανώς φρένα και ανάρτηση) εκτός αν ήταν τόοοσο στόκος ώστε να κυνηγάει πεζοδρόμια. Τα καλύτερα έρχονται όμως..... Πάνω από το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου προεξείχε μια ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ :w00t: απλώστρα-ξαπλώστρα-σιδερώστρα-προσδεθείτε για την απογείωση αεροτομή παντελώς άσχετη με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ μπροστά και πίσω υπήρχαν τα απαραίτητα μπλε φωτάκια-κατάλοιπα της εποχής Michael Knight (βλέπε Kit) :fool: για να κάνει "μπαμ" όταν περνάει μπροστά από τις καφετέριες. Ε λοιπόν αυτό εγώ δεν το λέω προσωπικό γούστο, αυτό είναι καθαρός κομπλεξισμός και έλλειψη αισθητικής και γούστου. Κι εγώ πριν αξιωθώ να πάρω το GT :love: είχα πολύ πιο οικονομικά και πολύ πιο αργά αυτοκίνητα, δεν φερόμουνα όμως ΣΑΝ να έχω κάποιο άλλο αυτοκίνητο, ήμουν ευχαριστημένος με αυτό που είχα, αν και λίγο ζήλευα τα άλλα :O σε λογικά πλαίσια. Με λίγα λόγια, δεν με ενοχλεί ούτε κατακρίνω το αν κάποιος θέλει να αλλάξει κάτι στο αυτοκίνητό του, απλά απορώ με όλους αυτούς τους τύπους που προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχουν κάτι που δεν έχουν κι οτι, σε τελευταία ανάλυση, είναι κάτι που δεν είναι. Πολύ δήθεν και κομπλεξισμός....δυστυχώς. Αυτά και sorry αν κούρασα.
  18. Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Kyprios. Αλλαγή και στα δύο μπροστά ελαστικά αν και το άλλο είναι φθαρμένο. Πάντως αυτό που έχεις στη φωτό σίγουρα!!!
  19. Καλά μιλάμε για πολύ σύμπτωση. Το άλλο μου flash memory είναι Corsair 1Gb αλλά δεν το χρησιμοποιώ τελευταία:blink:.Βλέπουμε!!
  20. Φίλε eagle1 το διάβασα το άρθρο που αναφέρεις. Από ότι κατάλαβα δεν λέει ευθέως ότι δεν υπάρχει ανάγκη πλέον για turbo timer, λέει ότι σχεδόν έχει εξαλειφθεί η ανάγκη. Τελικά ποιό είναι το συμπέρασμα για μας? Κάνουμε αυτό που (εμένα τουλάχιστον) μου είπαν από αντιπροσωπεία δηλ. αναμονή 2 λεπτά περίπου μετά από σκληρή χρήση? Ποιά είναι η δικιά σου γνώμη?
  21. Kyprios το άρθρο που παραθέτεις είναι σωστό. Η τουρμπίνα του Golf GT είναι της εταιρίας BorgWarner τύπος K03 και είναι water cooled όπως μπορείς να δεις και στη διεύθυνση: http://www.turbos.bwauto.com/products/turbochargerPassengerCarsGasoline.aspx Τώρα αν αυτό σημαίνει ότι μπορείς να σβήνεις τον κινητήρα κατευθείαν τεχνικός δεν είμαι για να στο πω. Αν κάποιος γνωρίζει τι διαφορά έχουν τα υδρόψυκτα turbo από τα αερόψυκτα ας μας πει. Επίσης ρίξε μια ματιά στο: http://www.turbos.bwauto.com/files/newsletter/bwts_newsletter_342_376.pdf σελίδα 20
  22. Αφού ευχαριστήσω κι εγώ τον φίλο Kyprios επιτρέψτε μου να πω κάτι κι εγώ για το θέμα και ζητώ να με συγχωρήσετε για τον τόνο αλλά πραγματικά η θλίψη μου είναι ανείπωτη. Αυτή ήταν η "επανίδρυση" του κράτους άσχετα λαμόγια, άχρηστοι, καρεκλοκένταυροι και παντώς είδους χαρτογιακάδες του κερατά????????? Που είναι οι υποδομές που όλες οι κυβερνήσεις έπρεπε να έχουν οργανώσει τόσα χρόνια????? Πότε θα γίνουμε άνθρωποι σε αυτή τη χώρα δεν ξέρω και πραγματικά λυπάμαι για το επίπεδο της πατρίδας μας που την υπεραγαπώ.
  23. Από ότι έχω καταλάβει είναι μία από τις αντιπροσωπίες. Η Cosmocar κάνει την εισαγωγή των αυτοκινήτων. Αν κάποιος τα ξέρει καλύτερα ας μας πει......
×
×
  • Create New...