Jump to content

stathismel

Members
  • Δημοσιεύσεις

    24
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About stathismel

  • Ημ. Γέννησης 28/01/1990

stathismel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλα ναι, όντως, το ελληνικό κράτος μαζί με την εκκλησία έχουν κάνει τρομερά εγκλήματα σε αυτόν τον τομέα. Όπως έγινε και με τον Νανόπουλο, τον οποίον δεν τον δέχτηκαν για καθηγητή στο πανεπιστήμιο γιατί είχε άλλος προτεραιότητα που τύχαινε να γνωρίζει κάτι παπάδες...(Αυτό έγινε πριν κάμποσα χρόνια)
  2. Φαντάζομαι το ίδιο εννοούν και οι δύο, αλλά για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Ο πρώτος για να υποστηρίξει την άποψη ότι αυτοί οι άνθρωποι με την αξία τους και μόνο γίναν διασημότητες και όχι επειδή είχαν ελληνικό πτυχίο και ο δεύτερος απλώς για να υποστηρίξει πως το ελληνικό πτυχίο είναι σκουπίδι.
  3. Αν το άλμα λογικής που αναφέρεις είναι στο σημείο "Με την ίδρυση λοιπόν των ιδιωτικών και με την προσέλευση ολοένα και περισσότερων νέων σε αυτά η εκάστοτε κυβέρνηση θα αρχίσει να κάνει περικοπές από τη χρηματοδότηση " όπου εύλογα δεν καταλαβαίνεις γιατί να αρχίσουν οι περικοπές, εξηγώ παρακάτω με την ελπίδα ότι αυτός που διαβάζει θα καταλάβει ότι επαγωγικά ισχύει και για την αρχή του παζλ ότι με μετατοπίσεις ψηφοφόρων στα ιδιωτικά οι κυβερνήσεις αρχίζουν να νοιάζονται λιγότερο για τα δημόσια και το όλο θέμα καταλήγει στην πλήρη αδιαφορία. Το είχα εντοπίσει και εγώ αυτό το κενο και καλά έκανες (αν εννοούσες αυτό βέβαια) και το επισήμανες. Τέλος πάντων. Όλα όσα λέω τώρα είναι απλώς υποθέσεις και σκέψεις που μου ήρθαν σήμερα για το πώς μπορεί το ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα να επηρεάσει το δημόσιο. Υ.Γ.: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά αυτή η ωριμότητα είναι που μου έδωσε το 10,2 στην Έκθεση στις πανελλήνιες. Έκανα βλακεία και ξέφυγα λίγο από την καθιερωμένη ανάπτυξη του θέματος και έτσι πήρα τα ... μου. Δεν περίμενα και τόσο χαμηλό βαθμό βέβαια αλλά δεν πειράζει. Και πάλι thanks πάντως.
  4. Δεν ξέρω παιδιά, μήπως δεν καταλαβαίνετε ότι ο εργοδότης δεν κοιτάει ικανότητα αλλά κέρδος; Ποιος νοιάζεται για την ποιότητα σήμερα. Εξάλλου πολλές θέσεις δεν απαιτούν ικανότητες αλλά απλώς πτυχίο. Πάρτε για παράδειγμα το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Ας μιλήσουμε τώρα μιας και το σκέφτηκα, πώς μπορεί το ιδιωτικό πανεπιστήμιο να επηρεάσει το δημόσιο. Συνήθως οι κυβερνήσεις που κυβερνούν (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.) και που υποστηρίζουν το ιδιωτικό πανεπιστήμιο ψηφίζονται από ανθρώπους που λογικό είναι να ενστερνίζονται και αυτοί τις απόψεις τους περί ιδιωτικού πανεπιστημίου. Πράγμα που σημαίνει πως έχουν τα λεφτά για να στείλουν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό . Με την ίδρυση λοιπόν των ιδιωτικών και με την προσέλευση ολοένα και περισσότερων νέων σε αυτά η εκάστοτε κυβέρνηση θα αρχίσει να κάνει περικοπές από τη χρηματοδότηση (όποια και αν είναι αυτή σήμερα) του δημοσίου πανεπιστημίου. Έτσι και οι υπόλοιποι νέοι, βλέποντας το δημόσιο να παρακμάζει από την έλλειψη χρημάτων θα παρασυρθούν και αυτοί στο ιδιωτικό και έτσι πλέον αφού δεν θα υπάρχει κανένας ψηφοφόρος στο δημόσιο πανεπιστήμιο, γιατί να το χρηματοδοτούμε κιόλας; Δεν ξέρω αν όλα αυτά που γράφω είναι λόγω της ηλικίας μου, καθώς σέβομαι τους μεγαλυτέρους μου (γιατί αντιλαμβάνομαι πως η εμπειρία σε κάνει να βλέπεις με άλλο μάτι), αλλά εμένα μου φαντάζουν πολύ λογικά.
  5. Τώρα δε μιλάμε για μεταπτυχιακά και διδακτορικά, αλλά για τις βάσεις που προσφέρει το πανεπιστήμιο. Η Ελλάδα δεν έχει την υποδομή για την περαιτέρω ενασχόληση κάποιου με το αντικείμενο σπουδών του επειδή δεν έχουν δωθεί λεφτά για αυτό. Για αυτό και όλοι φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πάνε σε ιδιωτικά και εγκαταλείπουν το δημόσιο, αφού ούτως ή άλλως και στην ελλάδα τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά κοστίζουν και δεν είναι δωρεάν. Όσο για το αν οι δύο πρώτοι είναι γνωστοί ή όχι, το αφήνω ασχολίαστο.
  6. Το "υπομονή λίγο καιρό ακόμα" εμένα για ειρωνία μου φαντάζει και επίσης αν δεν εννούσες εμένα τότε ποιον εννοούσες;
  7. Δημητρής Νανόπουλος Γεώργιος Βυθούλκας Ανδρέας Τζάκης Σου αναφέρω μόνο μερικά χτυπητά ονόματα. Κάθε λίγο διαβάζω και από έναν Έλληνα επιστήμονα που βάζει τα γυαλιά σε ξένους συναδέλφους του.
  8. Αν εννοέις εμένα λέγοντας 18χρονο, έχω να σου απαντήσω ότι παρόλο που εγώ ο ίδιος δεν έχω πάει πανεπιστήμιο τυχαίνει να γνωρίζω πολλά πράγματα περί αυτού και μάλλον περισσότερα από ένα 19χρονο που επειδή πήγε μια χρονιά στο πανεπιστήμιο(αν πήγες, γιατί δεν ξέρω το background σου)νομίζει ότι έγινε ακαδημαϊκός πολίτης και που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να ψάχνει στο google για τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου βλέποντας πως τα ελληνικά δε βρίσκονται μέσα σε αυτά. Αυτό είναι φυσικό επόμενο όταν τα 200 πανεπιστήμια που αναφέρεις έχουν δίδακτρα χιλιάδων ευρώ μηνιαίως και σε αυτά πάνε μόνο η ελίτ των μαθητών από κάθε γωνιά του κόσμου. Επίσης αν σου διαφεύγουν εσένα ονόματα επιστημόνων διεθνούς φήμης που έχουν βγει από την Ελλάδα και ο αριθμός των οποίων έιναι αναλογικά (σε σχέση με τον πληθυσμό της Ελλάδας) μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό άλλων χωρών, δε σου φταίμε εμείς.
  9. Τί ωραία που θά'ναι! Και εκεί που οι νέοι που δεν περνούν εκεί που θέλουν και θα είχαν διάφορους ενδοιασμούς (ξένος τόπος-γλώσσα-απομάκρυνση από την Ελλάδα-ΔΙΚΑΤΣΑ μετά) για να πάνε σε ιδιωτικό στο εξωτερικό, τώρα δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να πάνε και να γραφτούν στην Ελλάδα σε όποια σχολή τους γουστάρει. Πολύ μ'αρέσει αυτό! Και έτσι, για να μη φύγει το κεφάλαιο από τη χώρα θα πρέπει να ανεχόμαστε τους άσχετους γιατρούς, μηχανικούς και καθηγητές που αγόρασαν ένα πτυχίο από ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Τουλάχιστον όμως η χώρα θα πηγαίνει μπροστά στην οικονομία...αφού δε θα'χουμε διαφυγή κεφαλαίου σε άλλες χώρες!
  10. Ναι έτσι νομίζω, γιατί αυτή είναι η ιδεολογία των ιδιωτικών πανεπιστημίων: ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΤΥΧΙΟ. Δεν ξέρω λίγους που τα παράτησαν εδώ στην Ελλάδα ή δεν μπήκαν καν στον κόπο να σπουδάσουν εδώ για να πάνε στο εξωτερικό να πάρουν πτυχίο. Ή είναι τυχαίο που οι καλύτεροι γιατροί εδώ στην Ελλάδα έχουν τελείωσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο και όχι σε αυτά του εξωτερικού.Για μένα αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα στο εξωτερικό με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι πιο εύκολα. Επίσης να μην ακούω το άλλο το επιχείρημα ότι μπορεί οι μαθητές του 5 και του 10 να γίνουν καλύτεροι από αυτούς του 19 και ότι μπορεί μόνο στις πανελλήνιες να μην πήγαν καλά. Γιατί αν κάποιος έχει τις προϋποθέσεις για να περάσει τα μαθήματα της ιατρικής, τα μαθήματα των Πανελληνίων θα είναι πιστεύω όχι και τόσο ακατόρθωτα για αυτόν. Και σε τελική ανάλυση είναι μεγάλη αδικία κάποιος να κάνει θυσίες τόσα χρόνια από μικρός και να έχει τελικά την ίδια μοίρα με έναν που δεν αξιώθηκε ποτέ να ανοίξει βιβλίο, αλλά έχει απλώς την προοπτική της βελτίωσης (λέμε τώρα).
  11. Πολύ σωστό. Και η Αμερική και οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης προωθούν τον πόλεμο. Αυτό τί σημαίνει; Ότι πρέπει και εμείς να αρχίσουμε τον πόλεμο; Είναι άπειρα τα παραδείγματα που μπορεί να βρει κανείς για τα μειονεκτήματα του κομφορμισμού και της εξομείωσης με τη μάζα.
  12. Αν πρόσεξες, δε μίλησα καθόλου για διαφορά επιπέδου ανάμεσα σε δημόσιο και ιδωτικό πανεπιστήμιο, γιατί δεν είμαι σίγουρος για το πώς θα αυτή εξελιχθεί. Αλλα αυτό που λέω είναι ότι ακόμη και ίδιο επίπεδο να έχουν τα 2 είδη πανεπιστημίων, μόνο και μόνο το γεγονός ότι το ένα είναι ιδιωτικό και έχει ως σκοπό του την αποκόμιση όσο το δυνατόν περισσότερων κερδών ανοίγει το δρόμο για αυτούς που έχουν τα λεφτά πρώτον για να μπουν στη σχολή της αρεσκείας τους και δεύτερον να βγούν έτοιμοι να ασκήσουν το επάγγελμά τους καταλαμβάνοντας (μη έχοντας τα ίδια προσόντα) τις θέσεις εργασίας από άτομα που πραγματικά το αξίζουν. Όσο για αυτα που λες ότι έπρεπε να μας εξετάζουν σε όλα τα μαθήματα, είχε γίνει μια φορά. Κατά την προσωπική μου άποψη είναι χαζομάρα ένα παιδί να έχει να διαβάσει τόσα πολλά μαθήματα και να τα ξέρει τέλεια. Απλώς επιλέγονται τα βασικά μαθήματα, στα οποία εννοείται πως υπάρχει και η Φυσική, τα οποία υπάρχουν σε αρκετές από τις σχολές του μηχανογραφικού δελτίου.
  13. Γεια σας λοιπόν και από μένα. Έχω να μιλήσω στο forum πολύ καιρό, κυρίως γιατί είχα ξεχάσει τον κωδικό μου και δε μου είχε δωθεί και κάποια σημαντική αφορμή για να τον ανακτήσω(με λίγα λόγια δεν καιγόμουν να δώσω απάντηση σε κάποιον). Αλλά με αυτά που διαβάζω στις τελευταίες σελίδες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μου γύρισε λίγο το μάτι. Άκουσα επιχειρήματα όπως : "Άντε να γίνουν τα ιδιωτικά για να περνάει ο καθένας εκεί που του αρέσει." Ή το άλλο επιχείρημα ότι "δεν είναι δυνατόν ενώ η σχολή που πέρασα δεν έχει καθόλου φυσική εγώ να πρέπει να γράψω φυσική στις πανελλήνιες." Δεν αντιλέγω. Θα ήταν όχι μόνο ωραία, αλλα λαμπρά να περνάει ο καθένας εκεί που του αρέσει. Το θέμα όμως είναι ότι σε αυτή την πραγματικότητα ο "καθένας" μεταφράζεται σε αυτόν που έχει τα λεφτά και καλά κάνει και θέλει να τα δώσει για το καλύτερο μέλλον του παιδιού του. Όμως δυστυχώς, ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι καθόλου δημοκρατικό και αξιοκρατικό. Και καλά όπως υπόθηκε ο πολύ καλός να πάει στο δημόσιο που είναι τζάμπα, αλλά γιατί αυτός που είναι μετριότερος του καλού να πάει σε εφάμιλλη σχολή μόνο και μόνο επειδή έχει τα λεφτά και όχι τα προσόντα. Και από την άλλη γιατί μέτριοι μαθητές του ίδιου επιπέδου να μην έχουν ίσες ευκαιρίες μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έχουν το προνόμιο της ευπορίας. Δηλαδή ενώ κάποιος θα έχει γράψει τον ίδιο βαθμό με κάποιον άλλον - ας πούμε 13000 μόρια - ο ένας από τους δύο θα έχει τα λεφτά να πάει ακόμα και ιατρική ενώ ο άλλος που δεν περνάει στη σχολή που θέλει θα πάρει απλώς αυτό που του αξίζει σύμφωνα με τις θυσίες που έκανε για να περάσει εκεί που ήθελε. Δηλαδή ουσιαστικά, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια γίνεται πανεύκολη η ζωή για τους "έχοντες" (δεν διαβάζουν για πανελλήνιες-περνάνε όπου θέλουν-μπορούν άμα θέλουν να επισπέυσουν τις διαδικασίες απόκτησης πτυχίου αν δώσουν "κάτι παραπάνω") και παραμερίζονται οι "μη έχοντες" αφού βλέπουν τις θέσεις εργασίας στο επάγγελμα που θέλαν να ακολουθήσουν να καταλαμβάνονται από άτομα με λιγότερα προσόντα και να πασχίζουν για μια θέση στον ήλιο . Κατά τη γνώμη μου οι περιπτώσεις αδικίας από το σύστημα των πανελληνίων υπάρχουν αλλά δεν είναι τόσες πολλές όσες είναι από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν το κράτος προσέξει λίγο περισσότερο τον τρόπο διεξαγωγής και την εξεταζόμενη ύλη των πανελληνίων, ίσως τέτοια φαινόμενα και να εξαλειφθούν. Επίσης θα ήθελα να μιλήσω λίγο και για το δεύτερο επιχείρημα. Υποτίθεται πως στο σχολείο δεν πάμε για να βγούμε εργαζόμενοι στο επάγγελμα που θέλουμε να ακολουθήσουμε, αλλά για να γίνουμε ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Έτσι και φύσικη θα πρέπει να διαβάσεις και ας πας και φιλολογία. Γιατί είναι σίγουρο πως ένας άνθρωπος με σφαιρικές γνώσεις αντιλαμβάνεται και λειτουργεί υγιέστερα από ένα άτομο έρμαιο της εξειδίκευσης.
  14. Εγώ προφορικά είμαι εντάξει, καθώς για τους βαθμούς που έγραψα δε μπορούσαν να με βοηθήσουν πιο πολύ. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν το 10.2 στην έκθεση το οποίο δεν το καταλαβαίνω σε καμία περίπτωση. Άμα έιχα έστω και ένα 13 στην έκθεση θα έβγαζα πάνω από 19000 μόρια.
×
×
  • Create New...