Jump to content

chamaileontas

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About chamaileontas

  • Ημ. Γέννησης 10/09/1980

chamaileontas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Eξηγείται,...ζούμε στην ίδια Ελλάδα αλλά έχουμε διαφορετικές απόψεις, διαφορετική φιλοσοφία και διαφορετικές ανησυχίες. Κανείς δεν είπε alfiegen οτί αυτός που αποκαλώ εγώ "πρώτο κόσμο" είναι επίγειος παράδεισος. Ζω, φοιτώ και εργάζομαι σε μια απ' τις πιο προοδευμένες περιοχές τις Ένωσης και μπορώ, πιστεύω, να συγκρίνω σε τι υστερεί και σε τι υπερτερεί η πατρίδα μου με τον "πρώτο κόσμο". Ας πάρουμε απ' αυτόν τα θετικά του (αυτό που εσύ αποκαλείς "κατάντια"), και ας αφήσουμε τ' αρνητικά του. Να "αγχώνεσαι" γιατί τα πράματα και στην Ελλάδα, θα αλλάξουνε. Αμήν! Και αν δεν θελήσουμε να τ' αλλάξουμε εμείς, οι "κλασσικοί Ελληναράδες", θα μας τ' αλλάξουνε οι Βρυξέλλες. ;) :confused: ;;; Δηλαδή, κάτσε βρε alfiegen, για να καταλάβω. Όταν λες "Μ' αρέσει η Ελλάδα όπως είναι " τι εννοείς; Όλα είναι καλά; Δε χρειάζεται ν' αλλάξουμε τίποτα; 700.000 ομοεθνείς μας,στη μεγαλόνησο, ζούνε σ' μία ημικατεχόμενη πατρίδα, η χώρα μας βρίσκεται από το '94 σε καθεστώς casus belli και δεν μπορεί να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της στα χωρικά της ύδατα, μια απ' της ενδοξότερες περιοχές της χώρας μας, στο Βορρά, χάνει μέρα με τη μέρα τ' όνομά της (που συνδέεται άμεσα με την ιστορική της ταυτότητα), οι περισσότεροι πολιτικοί μας είναι "χωμένοι" ως το λαιμό στην διαφθορά και στη διαπλοκή, το σύστημά υγείας είναι απαράδεκτο, το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό άθλια και η εκπαίδευση, μέση και ανώτερη, σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από τα προηγούμενα. Η ανεργία στους νέους καλπάζει και τα νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα, η αστική Ελλάδα (υπάρχουν άλλες εβδομήντα εννέα πόλεις στην επικράτεια εκτός των Αθηνών, για όσους δεν το γνωρίζουν) στερείται βασικών έργων υποδομής, η επαρχιακή Ελλάδα, με το απαρχαιωμένο και ελλιπές σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο αλλά και άλλα, το ίδιο και χειρότερα κτλ,κτλ,κτλ. Αυτή η Ελλάδα σ' αρέσει; Τα' χουμε κάνει όλα; Και αυτά τα λες εσύ ένας νέος, η ελπίδα μας για το αύριο; :blink:
  2. Ξέρετε τι συμβαίνει, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, όταν κάποιος είναι νέος ζει με την εντύπωση οτί θα μείνει για πάντα νέος. Αλλά ο χρόνος παιδιά είναι αμείλικτος. Δεν θα καταλάβουμε πότε θα "πατήσουμε" τα -άντα και τα -ήντα. Και όταν θα μπούμε σε μία ρουτίνα δουλειάς, οικογένειας κ.τ.λ. θα σκεφτόμαστε πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε σε μικρότερη ηλικία και "χάναμε" τον χρόνο μας άσκοπα. Για να γίνω αντιληπτός, κανείς δεν κατακρίνει κάτι που γίνεται με μέτρο (Μέτρο σαν αύτο που αναφέρεται ο hasiotis_john). Είμαι ενάντιος στο συστηματικό χασομέρι (που δυστυχώς στην πατρίδα έχει πάρει διάσταση επιδημίας). Και' γώ σε λίγες μέρες που κατεβαίνω Salonica προφανώς δυο-τρεις φορές θα επιδοθώ στο παλιό μου σπορ. Θα την αράξω σε καμιά Αριστοτέλους ή Αρετσού αλλά δεν θα είναι και όλη η ζωή μας αυτό, ρε παιδιά. Η Φύση μια ζωή μας έδωσε ας κοιτάξουμε να την αξιοποιήσουμε καλύτερα και ας κοιτάξουμε να προσφέρουμε τα περισσότερα σε μια κοινωνία που μας χρειάζεται. Όσο για την απάντηση που εξέλαβα στα τα της "καλύτερης Ελλάδας" που προαναφέρθηκα, αυτήν καλύτερα να μην την σχολιάσω. :wacko:
  3. To ακούσαμε και αύτο. Ποιος αναφέρθηκε σε σκύλους; Εγώ δεν γνωρίζω σκύλους που δουλεύουν (ευτυχώς δηλαδή αλλιώς πολλοί στην Ελλαδίτσα θα'χαν χάσει τη δουλεία τους), αντιθέτως απ'ότι γνωρίζω όλη την μέρα είναι μαμ,κ..κά και νάνι. Σωστά. Αυτό θα έπρεπε να το διευκρινίσω. Aυτό "κολλάει" στην "νοοτροπία του φραπέ" που υπάρχει στην Ελλάδα, που όπως βλέπω, με λύπη μου, διαιωνίζεται. Ήλπιζα οτί εμείς οι νέοι θα διορθωναμε τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας ράθυμης και μιας χώρας ουραγό (Συγκρινόμενη πάντα με τον πρώτο κόσμο. Σίγουρα από την Μ.Ανατολή ή την Αφρική είμαστε πιο μπροστά) για τα οποία ευθύνονται οι προηγούμενες γενιές. Φοβάμαι πως θα καταντήσουμε και εμείς σαν τους προηγούμενους. Ξέρεις alfiegen κάποιοι, δυστυχώς λίγοι, ονειρευόμαστε μια Ελλάδα καλύτερη, μια Ελλάδα που θα προοδεύει και θα πρωτοστατεί, μια Ελλάδα που θα αποτελέσει ξανά, όπως και στην αρχαιότητα, το φως για τους λαούς του κόσμου και αυτό δεν γίνεται ξάπλα σ'έναν καναπέ και μ'ένα φραπέ στο χέρι για κανά πεντάωρο. Συγνώμη αν υπήρξα προηγουμένος κάπως οξύς.
  4. Καλέ μου φίλε σαφώς και ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι "γουστάρει" σε προσωπικό επίπεδο. Κανείς δεν αντιλέγει σ'αυτό αλλά...ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ όπως επίσης ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΡΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ! Αυτόν, δηλαδή το άτομο που σαπίζει μισή μέρα σ'έναν καναπέ μ'ένα μισοτελειωμένο "φραπόγαλο" (προσωπικά το'χω τιμήσει ουκ ολίγες φορές το σπόρ, αλλά τουλάχιστον είχα την αυτογνωσία του οτί χασομερώ), εγώ, όπως και ο προλαλήσαντας mvagustagm2000, τον αποκαλώ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟ και πέστε μου ότι θέλετε. Αν σε κάποιους αρέσει αυτό το φαινόμενο δικαίωμά τους όπως δικαίωμά μου να το κατακρίνω, αλλά μην μου εξισώνετε την δουλειά με το χασομέρι γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Καημένη Ελλαδίτσα :confused:
  5. Sorry, έχεις δίκαιο. Αστοχία μου το "σκέτος". :O Καλά βρε παιδιά μην βαράτε. Την επόμενη φορά που θα κατέβω Ελλάδα αντί για "γλυκό φραπέ με γάλα" θα ζητήσω ένα "γλυκό φραπόγαλο" :lol: Πάντα υπάρχει χρόνος στην ζωή μας να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιό μας με καινούριους ελληνικούς όρους. Θα επαναλάβω την θέση μου: Δουλειά! Δουλειά μήπως και προκόψουμε.
  6. Για να είμαι ειλικρινής όχι. Με συγχωρείς, Alfiegen, μπορεί να μη μιλάω καλά Ελληνικά. Αλλάς πως μπορώ να γνωρίζω έναν όρο αν δεν τον έχω ακούσει ποτέ στο περιβάλλον μου; Όπως και να'χει ως περιγραφή του "χτυπημένου" γάλατος, κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, θα μπορούσε να ίσως να ευσταθεί, αλλά για τον φραπέ γενικά...το θεωρώ άστοχο. Δηλαδή ο "σκέτος"(χωρίς γάλα) γιατί να ονομάζεται φραπόΓΑΛΟ; Αλλά εν πάσι περιπτώσει έχουμε λοξοδρομήσει απ'το θέμα που τέθηκε αρχικώς. Πες τε τον φραπέ όπως θέλετε. :O
  7. Παιδιά, έχω την εντύπωση οτί "Φραπόγαλο", αυτή η παράξενη "αργκό" λέξη, πρέπει να προέρχεται από τις λέξεις "frappe", που εδώ στο εξωτερικό την χρησημοποιούν για κάτι "χτυπητό", και "γάλα". Άρα "φραπόγαλο" είναι το χτυπημένο γάλα (σαν αυτό που βάζουμε στον cappuccino, όπως προειπώθηκε). Πάντως δεν είναι αλήθεια οτί ακούγεται σε όλη την Ελλάδα αυτός ο όρος. Εγώ, τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία, Θεσσαλονίκη δεν το'χω ακούσει ποτέ. Ειναί, ελπίζω ακόμα, και η Θεσσαλονίκη Ελλάδα, σωστά; Όσο για την πρώτη "καφετέρια" στην Πόλη το 1475 το είχα ακούσει και εγώ. Μόλις παρείκμασε ο Ελληνισμός (Η Άλωση του 1453) το'ριξε στον καφέ! Τι άλλο να σου κάνει ο φτωχός Ρωμιός ξέροντας οτί κατακτήθηκε από Τούρκους. Το θέμα είναι γιατί ακόμα σήμερα συνεχίζει αυτή η νοοτροπία, του καφέ. Θα μάθουμε επιτέλους να δουλεύουμε;
×
×
  • Create New...