Jump to content

a_name

Members
  • Δημοσιεύσεις

    22
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About a_name

  • Ημ. Γέννησης 01/08/1974

a_name's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Δυστυχώς, παρά τις αρχικές άριστες εντυπώσεις μου (οι οποίες ισχύουν για τις στιγμές που το τηλέφωνο θέλει να λειτουργήσει), το Ε55 τα έπαιξε τελείως. Κολλάει και κλείνει μόνο του σε απρόβλεπτες στιγμές και γενικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Θα το επιστρέψω στο Πλαίσιο, όμως δεν ξέρω αν πρέπει να δοκιμάσω πάλι την τύχη μου με ένα νέο Ε55 ή να διαλέξω κάτι άλλο.... Αν μπορούσε κάποιος να μου επιβεβαιώσει ότι αυτό που μου έτυχε είναι - πιθανότατα -μεμονωμένο πρόβλημα και όχι κάτι συνηθισμένο, θα ήθελα πραγματικά να πάρω πάλι το ίδιο μοντέλο. Ευχαριστώ
  2. Δεν έχω δοκιμάσει με καλώδιο, συνδέομαι αποκλειστικά μέσω ασύρματου δικτύου. Εσύ μπορείς να συνδεθείς μέσω wifi; Αν δεν μπορείς ούτε μέσω wifi, ίσως να φταίει κάποιο firewall στο PC σου. Και μια άσχετη ερώτηση: υπάρχει κανένας καλός freeware file explorer που να επιτρέπει σύνδεση σε samba shares;
  3. Ενεργοποιημένο έχω μόνο το IMAP. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιεί κάποιος POP3 (εκτός βέβαια αν δεν υποστηρίζεται από το πρόγραμμα μέιλ που χρησιμοποιεί). Μάλιστα, κατά τη ρύθμιση του λογαριασμού μου gmail δεν χρειάστηκε να ορίσω καμία άλλη επιλογή (θύρες, κ.λπ) εκτός από username και password.
  4. Κι όμως, και το gmail μου παίζει μια χαρά, κανένα πρόβλημα και καμία αποσύνδεση, με συγχρονισμό πολλών φακέλων εκτός από τον inbox.
  5. Επίλεξε Πίνακα ελέγχου > Συνδεσιμότητα > USB και άλλαξε τη σχετική ρύθμιση που θα βρεις εκεί. Και εγώ είμαι νέος κάτοχος του Ε55 ερχόμενος από το σιχαμερό κόσμο των wm και δεν το πιστεύω ότι έχανα τον καιρό μου με touch, omnia και άλλες σχετικές αηδίες. Η απόκριση του κινητού είναι απλώς εκπληκτική ό,τι και αν κάνω. Για παράδειγμα, αυτό το μήνυμα το στέλνω από το E55 ενώ ταυτόχρονα ακούω μουσική από τον media server του σπιτιού μου μέσω wifi, ενώ συζητώ με έναν ξάδερφο με το nimbuzz και ειμαι συνδεδεμένος με imap στο μέιλ σέρβερ μου. Και όλα αυτά χωρίς κανένα κόλλημα!
  6. Όντως πολύ μπέρδεμα η ιστορία με τα κλειδιά του destinator. Εγώ έκανα καθαρή εγκατάσταση του 7, και μετά μετέφερα το κλειδί στη νέα συσκευή. Πρέπει να κατεβάσεις από το site της ngi το destinator 7 και τους χάρτες, να κάνεις την εγκατάσταση στο Omnia και μετά, με το registration key που θα δημιουργηθεί στο Omnia, να πας στη σελίδα http://www.destinator1.com/ (όπου λογικά είχες κάνει εγγραφή όταν αγόρασες το destinator) και να κάνεις μεταφορά σε νέα συσκευή.
  7. Η απόδοση της μπαταρίας με το official firmware HH3 της Samsung είναι απαράδεκτη. Με ελάχιστη χρήση αντέχει μόλις 1 ημέρα. Ο φίλος που έβαλε πρόσφατα την HI3 μπορεί να μου πει πώς τα πάει από μπαταρία; Ευχαριστώ
  8. Έπειτα από αρκετό ψάξιμο, μπορώ να πω μάλλον με σιγουριά ότι δεν υπάρχει ελληνική ROM ακόμα.
  9. Οι διαφορές είναι πολλές, όχι μία. Καταρχάς, η σημαντικότερη είναι ότι εσύ χρειάζεσαι 3 συσκευές (άκυρο αυτό αν δεν χρησιμοποιείς PS3) για να βλέπεις ταινίες ενώ εγώ απλώς ανοίγω το PS3 και διαλέγω την ταινία που θα δω χωρίς να ανοίξω κανένα μηχανάκι και να συνδέσω εξτρά καλώδια (έτσι κι αλλιώς ο linux server λειτουργεί 24/7). Επίσης, ο media server δεν απαιτεί login και έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε που μπαίνει στο σπίτι με μια συμβατή συσκευή να συνδέεται απευθείας και να βλέπει/ακούει ό,τι θέλει (αρκεί βέβαια να του δώσω πρόσβαση στο wi-fi). Επίσης, ακριβώς επειδή δεν εμπλέκεται καθόλου κανένα πρωτόκολλο δικτύωσης των windows δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του samba. Ένα άλλο ωραίο κόλπο που έχουν πολλοί media servers (μεταξύ αυτών και το mediatomb που χρησιμοποιώ εγώ) είναι το transcoding. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν ο client δεν υποστηρίζει μια συγκεκριμένη μορφή βίντεο ή ήχου, μέσω του transcoding ο media server μετατρέπει on the fly το αρχείο σε κάποια μορφή συμβατή με τον client. Ακόμα ένα θετικό των media servers είναι ο τρόπος οργάνωσης των αρχείων. Έτσι, μπορείς να ρυθμίσεις τον server ώστε ο client να βλέπει την ακριβή δομή των φακέλων στο server (όπως στο samba) ή να ορίσεις τελείως διαφορετική οργάνωση από αυτή των φακέλων (πχ, ο client να βλέπει 3 φακέλους, video, music, images, ενώ τα περιεχόμενα αυτών των φακέλων να βρίσκονται σε 50 διαφορετικούς φακέλους στο server).
  10. Ναι, έτσι γίνεται, αλλά το γνήσιο streaming από media server είναι άλλο πράγμα. Πολύ πιο σταθερή ροή δεδομένων, χωρίς διακοπές, και χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις φακέλους μέσω samba. Να σκεφτείς ότι βλέπω hi definition ταινίες στο PS3 (720p) με streaming από το Linux server (χρησιμοποιώ το Mediatomb ως media server, δοκίμασέ το), με dolby 5.1, χωρίς καθόλου διακοπές - με wi-fi σύνδεση, όχι ethernet βέβαια.
  11. Λοιπόν, φυσικά δεν άντεξα και πέταξα τη ROM της Voda και έβαλα την DHH3 :-). Διαπίστωσα ότι υπήρχε ένας σωρός προγράμματα που η Voda είχε πετάξει όπως το Google Maps, το Smart Reader, το Connected Home, και άλλα. Το Connected Home παρέχει λειτουργικότητα DLNA (πρωτόκολλο για media streaming, ψάξτε στο Google να δείτε λεπτομέρειες) το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση του τηλεφώνου με το Playstation 3 ή άλλες συσκευές που λειτουργούν ως DLNA clients. Πιο συγκεκριμένα, το Omnia λειτουργεί ως Media Server που κάνει streaming στο PS3. Μιλάμε για πολύ πλάκα. Για παράδειγμα, ό,τι mp3, video και εικόνες υπάρχουν στο Omnia, παίζουν άψογα στο PS3 με απευθείας σύνδεση των δύο συσκευών. Επίσης, το Omnia εντοπίζει και άλλους media servers (εγώ χρησιμοποιώ και έναν Linux media server) και δίνει τη δυνατότητα να αντιγράφεις αρχεία από τον άλλο media server στο κινητό, χωρίς samba shares ή explorer. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να λειτουργεί ταυτόχρονα και ως DLNA client το οποίο θα ήταν σούπερ αφού ό,τι media έχω στο Linux server (πάνω από 500 GB) θα μπορούσαν να παίζουν με απευθείας streaming στο Omnia. Όσοι λοιπόν έχετε PS3, δοκιμάστε το!
  12. Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υπερβάλλω ή ότι δεν δοκίμασα ό,τι έπρεπε να δοκιμάσω πριν δημοσιεύσω τις εμπειρίες μου. Όσον αφορά το router μου, είναι το USR9108, το οποίο σίγουρα δεν είναι της πλάκας. Οι ρυθμίσεις ασφαλείας είναι WPA2-PSK, το ESSID είναι κρυφό και σίγουρα δεν προτίθεμαι να αλλάξω όχι router, αλλά ούτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας οι οποίες είναι απαραίτητες για την προστασία του δικτύου μου που έχει ένα σκασμό πράγματα (linux server που λειτουργεί 24/7 και παρέχει ftp, samba shares, media server, ssh server, torrent server, backups από τρία μηχανήματα, apache server επάνω στον οποίο βρίσκονται άλλος ένας σκασμός web εφαρμογές, κ.λπ). Όπως φαντάζεσαι, δεν με παίρνει να συμβιβαστώ με την ασφάλεια του δικτύου γιατί όποιος καταφέρει να παρακάμψει το ρούτερ θα κάνει πάρτυ :) Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι με το HTC Touch στο ένα χέρι και το Omnia στο άλλο, έχω 4 γραμμούλες ένταση σήματος στο Touch και 1 ή 2 το πολύ στο Omnia. Το άλλο το περίεργο (παρακαλώ επιβεβαιώστε το) είναι ότι η ένδειξη σήματος στην αρχική οθόνη διαφέρει από αυτή στις ρυθμίσεις Wi-Fi :wacko: Δηλαδή, στην αρχική οθόνη έχω ένδειξη με 1 γραμμούλα σήμα και στις ρυθμίσεις wi-fi έχω σήμα με 3 ή 4. Όσον αφορά την ένταση του σήματος της voda, το touch δείχνει 3-4 γραμμές το Omnia 0-1 (ναι, καλά βλέπετε, είναι μηδέν). Όπως και με την περίπτωση του wi-fi, ίσως απλώς να είναι χάλια οι ενδείξεις και όχι το πραγματικό σήμα, αλλά σε ένα κινητό περίπου 600 ευρώ δεν δικαιολογώ ούτε αυτό. Δυστυχώς, το Diamond αποκλείεται ως αντικαταστάτης του Omnia γιατί η μπαταρία του είναι αστεία (κρατάτει 1 μέρα) ενώ και αυτό είναι vodafone live, ενώ το Nokia Ν 95 διαπίστωσα ότι δεν δέχεται εξωτερικές εφαρμογές πλοήγησης (και θέλω να χρησιμοποιώ το destinator που το είχα αγοράσει για το pda). Οπότε, είναι αρκετά πιθανό να κρατήσω το omnia και να το ξεσκίσω στα φλασαρίσματα μέχρι να βρεθεί ROM της προκοπής. Το θέμα είναι αν υπάρχει ήδη κάποια ελληνική ή πολυγλωσσική ROM γιατί δεν έχω καμία όρεξη να εφαρμόζω αλχημίες για να έχω σωστά ελληνικά.
  13. Έχεις δίκιο, γι' αυτό και εγώ, με το που ανοίγω συσκευασία smartphone με vodafone live, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να φλασάρω το κινητό με μια official καθαρή rom (αθάνατο Qtek 8310, μέχρι και WM6 δέχθηκε άνετα και πετούσε). Όμως εδώ είναι πολλά τα λεφτά Άρη, και δεν έχω σκοπό να φλασάρω έτσι στο γενικό, παρά μόνο αν βρω διαβεβαιώσεις στο Internet ότι πράγματι ευθύνεται η ROM της Voda. Δυστυχώς, το Omnia είναι σχετικά καινούργιο και ακόμα ψάχνεται ο κόσμος, οπότε και οι λύσεις που μπορεί να βρει κάποιος είναι ελάχιστες.
  14. Κοίτα, θα σου έλεγα ότι δεν αποτελεί κανόνα η δική μου περίπτωση, αλλά δυστυχώς αν ψάξεις στο Internet θα βρεις πάρα πολλούς που σκοτώνονται να το συνδέσουν με wi-fi. Πολλές από τις περιπτώσεις αυτές αφορούν, βέβαια, αρχάριους χρήστες, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί με πείρα στα WM που κοντεύουν να το σπάσουν από τα νεύρα τους. Επίσης, με ένα γρήγορο ψάξιμο είδα και άλλους με προβλήματα στο device.exe. Θα ψαχτώ σήμερα και αύριο και, αν δεν βγάλω άκρη, τη Δευτέρα έφυγε για αντικατάσταση.
  15. Γεια σε όλους Λοιπόν, το κινητό το πήρα μόλις εχθές, και δυστυχώς φαίνεται μάπα το καρπούζι. Πιο συγκεκριμένα: 1) Τρομερά προβλήματα με το wi-fi. Παρόλο που είμαι πεπειραμένος χρήστης windows ppc/smartphone, μου πήρε τουλάχιστον 5 ώρες μέχρι να συνδεθώ στο router μου. Ενώ το omnia έδειχνε συνδεδεμένο, στο router δεν φαινόταν (δεν έπαιρνε ip και δεν εμφανιζόταν ως wireless client). Με τα πολλά, αφού άλλαξα 700 φορές τις ρυθμίσεις My Internet, My Work, και άλλες λοιπές ********, κατάφερα να το συνδέσω. Μάλιστα, χρησιμοποίησα τις ρυθμίσεις που έχω στο HTC Touch (WM 6), αλλά δεν έλεγε να συνδεθεί με τίποτα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτά είναι αηδίες (των WM πιθανόν). Και τα προβλήματα με το wi-fi συνεχίζονται: Το σήμα είναι απαράδεκτο, ενώ μετά από τηλεφωνική κλήση ή πέρασμα του κινητού σε αναμονή, πρέπει να ενεργοποιήσω/απενεργοποιήσω το wi-fi 2-3 φορές μέχρι να καταφέρει να συνδεθεί πάλι. 2) Χωρίς να έχω εγκαταστήσει κανένα πρόγραμμα, εμφανίζεται σφάλμα device.exe. 3) Αμέσως μόλις ρύθμισα ένα λογαριασμό e-mail, μου πετάχτηκε άλλο ένα χαριτωμένο σφάλμα mail.exe. 4) Το σήμα είναι χάλια (σε σχέση με άλλα κινητά που βρίσκονται στον ίδιο χώρο). Το κινητό είναι πανέμορφο και γρήγορο, με ένα σκασμό δυνατότητες που μου αρέσουν (streaming client, εγγραφή ραδιοφώνου, TV-OUT, GPS, δυνατότητα σύνδεσης του file explorer σε samba shares, κ.α), αλλά δυστυχώς είναι γεμάτο προβλήματα. Σκεφτόμουν να αγοράσω αυτό, το Diamond, ή το Nokia N95 8GB (για να ξεφύγω επιτέλους από τα απαράδεκτα WM). Μάλλον θα το επιστρέψω και θα πάω για το Nokia (όσο και αν μου λείψουν τα πληκτρολόγια αφής των WM). Επίσης σκέφτομαι μήπως φταίει η προσαρμοσμένη ROM της Voda. Αν ήμουν σίγουρος ότι ευθύνεται αυτή, δεν θα είχα πρόβλημα να την αλλάξω με κάποια official της samsung που να λύνει αυτά τα προβλήματα (και ας έχανα την εγγύηση). Από την άλλη, αν τα προβλήματα οφείλονται γενικότερα στα WM 6.1, τότε δεν θα ήθελα να το ρισκάρω. Κανένας άλλος με παρόμοιες δυσάρεστες εμπειρίες; Πάνος
×
×
  • Create New...