Jump to content

Exael

Members
  • Δημοσιεύσεις

    41
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Exael

  • Ημ. Γέννησης 15/05/1987

Συσκευή

  • Συσκευή
    Xiaomi Mi9T Pro

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Φύλο

  • Φύλο
    Άνδρας

Exael's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. Ο πυρήνας θα είναι μάλλον ίδιος μ' αυτόν που ήδη έχουμε (Linux kernel 2.6.32.9). Τουλάχιστον αυτό έγινε με τα Xperia Arc και Neo και δεν πιστεύω ν' αλλάξει κάτι για τα δικά μας μοντέλα.
  2. Στην "οικογένεια" Galaxy δεν ανήκει κι αυτό;!
  3. Κι εγώ πριν κανά μήνα που το έψαχνα κατέληξα στα ίδια συμπεράσματα, δεν πιστεύω να έχει αλλάξει κάτι μέχρι τώρα. Ναι, είναι ηλίθιο ένα νέο κινητό να μη μπορεί να κάνει κάτι που έκανε για την πλάκα του το παλιό σου! Νομίζω ότι έτσι θα μειώσεις το χρόνο ζωής της μπαταρίας σου, παίξε κανένα απαιτητικό game και θα ανεβάσει γρήγορα θερμοκρασία.
  4. Ναι, είναι γνωστό & συχνά αναφερόμενο πρόβλημα στις σχετικές online κοινότητες. Το πρόβλημα δεν είναι η υπερθέρμανση αυτή καθ' αυτή (και το Pro θερμαίνεται, αλλά δεν παθαίνει το ίδιο), αλλά το ότι με την αυξημένη θερμοκρασία "τρελαίνονται" τα πλήκτρα αφής και κάνουν τα δικά τους. Αν ρωτάς αν υπάρχει επίσημη αναφορά ή επίλυση από τη Sony για το θέμα, τότε όχι απ' όσο ξέρω. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορες μέθοδοι στο Internet που λένε ότι βελτιώνουν/φτιάχνουν το πρόβλημα, αλλά το πιο σίγουρο είναι να πας τη συσκευή για service. Μέλη του forum που το έκαναν αυτό, λένε ότι διορθώθηκε το πρόβλημα. Αν δε βαριέσαι ξεκίνα να διαβάζεις προς τα πίσω το thread και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα για το θέμα από την εμπειρία άλλων χρηστών.
  5. Άλλο το rooting, που σου δίνει πλήρη δικαιώματα και δικαιοδοσία στην διαχείριση μιας συσκευής, και άλλο το να ξεκλειδώσεις το bootloader της, ώστε να μπορείς να περάσεις μια custom rom. Εσύ λογικά θες το δεύτερο, π̶ο̶υ̶ ̶α̶ν̶ ̶δ̶ε̶ν̶ ̶κ̶ά̶ν̶ω̶ ̶λ̶ά̶θ̶ο̶ς̶ ̶δ̶ε̶ν̶ ̶π̶ρ̶ο̶α̶π̶α̶ι̶τ̶ε̶ί̶ ̶τ̶ο̶ ̶π̶ρ̶ώ̶τ̶ο̶. Για root δες αυτό αν έχεις 4.0.2.A.58 ή παλαιότερη έκδοση firmware ή αυτό (συγκεκριμένα το 2o και 3ο section) αν έχεις 4.0.2.A.0.62 ή μεγαλύτερη. Για custom rom η πιο γνωστή είναι νομίζω η Cyanogenmod. Για ελαφριά έχω δει να αναφέρεται η Hybrom. Αν δεις και προηγούμενες σελίδες του thread θα διαπιστώσεις ότι πολλά mini (όχι Pro) εμφανίζουν πρόβλημα με τα πλήκτρα αφής τους. Συγκεκριμένα σε κάποιες συσκευές, όταν το κινητό ζεσταίνεται (πχ. από μια απαιτητική εφαρμογή), αυξάνεται η ευαισθησία των πλήκτρων αφής με αποτέλεσμα να πατιούνται από μόνα τους. Αυτό ουσιαστικά καθιστά μη λειτουργική τη συσκευή, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της. Εσύ βέβαια, όπως το περιγράφεις, φαίνεται να έχει μονίμως αυτό το πρόβλημα, που ίσως οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος λόγω εποχής. Δοκίμασε να τη ψύξεις (πχ. βάλε τη στο ψυγείο για λίγο!) και αν δεις ότι έφτιαξε τότε ξέρεις τουλάχιστον τι φταίει! Όπως και να 'χει, αφού είναι ακόμα στην εγγύηση, πήγαινέ το σε κάποιο επίσημο επισκευαστικό κέντρο (να η λίστα που ανέβασε κάποιο άλλο μέλος) ή στο κατάστημα που το αγόρασες.
  6. Να η λίστα με τα επισκευαστικά κέντρα. Προτείνω όποιο σε βολεύει. Νομίζω ότι ο Γερμανός λειτουργεί σα μεσάζοντας και το στέλνει στο service κι αυτός. Γλίτωσε χρόνο και πήγαινε στην "πηγή" απευθείας.
  7. Πόσες ώρες μιλάς τη μέρα; Αν θυμάμαι καλά τα specs της συσκευής, το talk time ήταν περίπου πέντε ώρες, δηλαδή χάνεις κάπου 20% για κάθε ώρα ομιλίας. Δε ξέρω αν αυτός ο συλλογισμός είναι σωστός ή αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά δεδομένου ότι την πιο πολλή μπαταρία σου την "τρώνε" οι κλήσεις, είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με custom roms, ούτε καν root δεν έχω κάνει, οπότε δε νομίζω ότι είμαι ο κατάλληλος για να σου πει τι να κάνεις! Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω, κυρίως μεταφράζοντας στα Ελληνικά το παραπάνω απόσπασμα, και ελπίζω να μην πω αρλούμπες και σε μπερδέψω χειρότερα: Λογικά θα έχεις κάποιο zip αρχείο με όνομα "CyanogenMod update.zip" (ή "update.zip" σκέτο). Πρέπει να το κάνεις αποσυμπίεση (unzip) σε κάποιο προσωρινό φάκελο (έστω ότι τον ονομάζεις temp). Ο temp θα περιέχει, αποσυμπιεσμένα πλέον, τα περιεχόμενα του zip αρχείου και μέσα σ' αυτά θα περιέχεται κι ένα αρχείο με όνομα "boot.img". Κάνεις copy το "boot.img" και paste στο φάκελο "platform-tools" που βρίσκεται μέσα στο φάκελο "Android SDK". Στη συνέχεια θα κάνεις copy το αρχικό zip αρχείο (το "update.zip" ντε, OXI τον temp!) και paste στο root της SD κάρτας μνήμης. Προαιρετικά μπορείς να κάνεις copy και το zip αρχείο με όνομα "Google Apps.zip" και paste επίσης στο root της SD κάρτας μνήμης.
  8. Με μπέρδεψες... Για να σου δώσω να καταλάβεις, αν: - απενεργοποιήσεις 3G, GPS, Wi-Fi - κάνεις kill κάθε αχρείαστη εφαρμογή - θέσεις το brightness της οθόνης στο low - βεβαιωθείς ότι η μπαταρία του κινητού έχει ολοκληρώσει μερικούς κύκλους φόρτισης από την πρώτη χρήση - δεν έχεις το κινητό σε περιοχή με απειροελάχιστη κάλυψη για τεράστιο χρονικό διάστημα - χρησιμοποιείς κυρίως το mobile "κομμάτι" της συσκευής σε λογικά πλαίσια (δηλαδή OXI games, videos, browsing, ομιλία με τις ώρες κτλ) τότε θα πρέπει να βγάζεις περίπου τρεις μέρες με μια πλήρη φόρτιση (μιλάω μόνο από προσωπική εμπειρία βάσει του δικού μου mini pro). Αν τώρα εσύ βγάζεις λιγότερο από δύο μέρες, τότε μάλλον έχει πρόβλημα η συσκευή σου. Επίσης πήγαινε Settings -> About phone -> Battery use και δες τι είναι αυτό που καταναλώνει πολλή μπαταρία. Θες να πεις ότι ακολούθησες αυτόν τον οδηγό για Xperia mini ή αυτόν για Xperia mini pro και δεν τα κατάφερες;! Δες κι αυτόν τον οδηγό.
  9. Δώσε περισσότερες πληροφορίες! Εννοείς πέφτει στο 60% σε Stand-by; Τι έχεις ενεργοποιημένο (πχ. Wi-Fi); κτλ... Δες αυτό (συγκεκριμένα το 2o και 3ο section). Ξέχνα τα παλιά κινητά, πλέον μιλάς για smartphone, που στην εκκίνηση φορτώνει ολόκληρο λειτουργικό σύστημα! Λογικό είναι να αργεί. Το να απενεργοποιήσεις το boot animation δε θ' αλλάξει και πολλά.
  10. Apple iPhone 4 8GB --> 495 € Sony Ericsson Xperia mini --> 145 € --------------------------------------------- Διαφορά στην τιμή 350 € (Οι τιμές είναι οι χαμηλώτερες που εμφανίζει το Skroutz) Δεν πλήρωσες και λίγα την "υγειά" σου!
  11. TIL! Fixed. Αν και πιστεύω ότι διευκολύνει αρκετά ένας task killer (δεν ανατρέχεις κάθε φορά στις ρυθμίσεις, ούτε ψάχνεις ποιό service είναι απαραίτητο για την ορθή λειτουργία του κινητού).
  12. Περίπου δύο μέρες με φυσιολογική χρήση (βέβαια έχω το pro, αν και δε νομίζω να διαφέρει πολύ). Δ̶ε̶ν̶ ̶τ̶ο̶ ̶β̶λ̶έ̶π̶ε̶ι̶ς̶ ̶α̶π̶ό̶ ̶κ̶ά̶π̶ο̶υ̶ Μπορείς να δεις έτσι ή να βάλεις κάποια εφαρμογή (πχ. Advanced Task Killer). Για να τερματίσεις τα "πάντα", τουλάχιστον όπως φαντάζομαι ότι θες να κάνεις, πρέπει πρώτα να κάνεις root και uninstall τα craplets που έχει από τη μάνα του το firmware, γιατί διαφορετικά θα ξανανοίγουν από μόνα τους.
  13. Εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχεις από ένα κινητό, τις ανάγκες που θες να καλύψεις με αυτό και φυσικά από το πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις. Γενικά το mini θεωρείται καλό value for money κινητό για να μπεις στον κόσμο του Android. Οι επιδόσεις ενός κινητού δεν εξαρτώνται από το μέγεθος της κάρτας μνήμης. Αυτό που μπορείς να προσέξεις είναι η ταχύτητα της κάρτας μνήμης (διακρίνονται από το Speed Class Rating στο οποίο ανήκουν), που παίζει ρόλο σε read/write διαδικασίες από/προς αυτή. Σε κάποιες συσκευές, όταν το κινητό ζεσταίνεται (πχ. από μια απαιτητική εφαρμογή), αυξάνεται η ευαισθησία των πλήκτρων αφής με αποτέλεσμα να πατιούνται από μόνα τους. Αυτό ουσιαστικά καθιστά μη λειτουργική τη συσκευή, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.
  14. Σύμφωνα με αυτό, δεν παίζει πρόβλημα.
  15. Όπως είχα postάρει και παλιότερα: Γενικά, δεν είναι κάτι παροδικό και απ' όσο ξέρω δε μπορείς να το φτιάξεις με κάποιο τρόπο, ούτε χειροτερεύει με το χρόνο ή δημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα. Το να το πας για service δεν πιστεύω να βελτίωνε κάτι, ίσως αν σου άλλαζαν την πλακέτα του κινητού με μια πιο καινούρια, τότε να έβλεπες διαφορά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναβαθμίσεις το firmware του κινητού στην τελευταία έκδοση και να δεις αν άλλαξε κάτι. Προσωπική άποψη, αν έχεις από 11W40 και πάνω, μην ασχοληθείς περαιτέρω με το θέμα (κάνε το update μόνο) και κοίτα να ευχαριστηθείς τα καλά της συσκευής...
×
×
  • Create New...