Jump to content

peterv

Members
  • Δημοσιεύσεις

    192
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by peterv

  1. Εδώ πάντως είμαι Αθήνα Περιστέρι στο δεύτερο όροφο σε διαμπερές διαμέρισμα και με την κόκκινη μόλις που πιάνω μια με δυο γραμμές. Αν πρέπει να μιλήσω κιόλας ; Βγαίνω στο μπαλκόνι για να με ακούνε καθαρά . Με την μπλε δεν είχα κανένα θέμα παλαιότερα. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  2. peterv

    iPhone 6S

    Γιαυτο πηγαίνουμε info quest ή document αλλάζουμε μπαταρία με 39€ και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  3. peterv

    iPhone 6

    Γνωστό πρόβλημα. Κλείνεις και ξανανοίγεις το iCloud Drive και για λίγο διάστημα το πληκτρολόγιο δεν θα κολλάει. Όταν το ξαναπαρουσιάσει κάνεις πάλι το ίδιο. Σιγά σιγά θα κολλάει όλο και πιο αραιά Κάποια στιγμή το έκανα και δυο απανωτά hard resets (home button + power on/off) και έστρωσε , έκτοτε δεν το ξαναπαρουσίασε. Θέλει υπομονή , θα ξεμπλοκάρει καποια στιγμή ----- προσθήκη μηνύματος 81 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Η ιστορία σε εμένα κράτησε γύρω στο 20ημερο , αλλα έχω διαβάσει και για άλλους με πάνω απο μήνα.
  4. Το igreekholidays πέρα από τα γνωστά .........συναξάρι, ζώδια , κινητές ακίνητες εορτές, σαν σήμερα, διατροφή, γνωμικά, συνεργασία με το ημερολόγιο της συσκευής κλπ πλέον μετά την αναβάθμιση έχει πρόσβαση στις επαφές σου, λέει ποιος γιορτάζει πότε και στέλνει και ομαδικά SMS ή mails στους εορτάζοντες με ευχές. Πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω.
  5. Οι κινητήρες μετά την ανανέωση τους στην Ε90 εδώ και κανά 3-4αρι χρόνια έχουν γίνει αρκετά οικονομικοί. Δεν ξέρω αν στα τελευταία μοντέλα έχουν αλλάξει ακόμα περισσότερο. Αλλά γιατί παραξενεύει αυτό σε όλες τις μάρκες το ίδιο γίνεται. Κάθε νέο μοντέλο είναι οικονομικότερο από το προηγούμενο.
  6. Και όμως !!! Ελαφρύ πόδι !!!! Εξατάχυτο κιβώτιο , start/stop μηχανής. Στην πόλη κάει περίπου όσο η μηχανή BMW R1200GS !!!!! Στις καταναλώσεις είμαι στα ίδια αυτοκίνητο ή μηχανή πηγαίνοντας στην δουλειά καθημερινά (κηφησό παραλιακή). Στα service "ξυρίζουν το γαμπρό" με διαφορά όμως , φθηνότερη η μηχανή.
  7. Και εγώ την ίδια δουλεία έχω κάνει. ΖΤΕ στο σαλόνι και το παλιό Linksys πίσω στα δωμάτια. Αγόρασα αυτά που μπαίνουν στην μπρίζα (50€) και συνδέουν με Ethernet μέσω ρεύματος δύο σημεία έβαλα πάνω τους από κάθε μεριά τα δυο ρούτερ καλωδιακά και ρύθμισα μόνο το DCHP στο ΖΤΕ στο σαλόνι. Βέβαια έχω δύο διαφορετικά ασύρματα δίκτυα που απλά όταν χάνεται το σήμα στο ένα συνδέονται στό άλλο. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί κάποια άλλη πιο απλή λύση ώστε να είναι όλα μαζί σε ένα ασύρματο δίκτυο.
  8. Στη σειρά 3 παίζει με τον κλιματισμό το καλοκαίρι 8,5 το χειμώνα 7,8 εντός πόλης. Εκτός πόλης με 120-130 παίζω στα 5,9 - 6,5 πάνω από 140 πάω περίπου στα 7,2 - 8,0 αναλόγως το γκάζι. Εσύ , λογικά είσαι πιο κάτω από εμένα λόγο μικρότερου αμαξώματος και βάρους.
  9. Το χειμώνα που πηγαίνω κυριλέ στο γραφείο φοράω την θήκη της apple που πιάνει γύρω γύρω στο κινητό σε μαύρο χρώμα. Στις άκρες γύρω από το γυαλί έχει ελαστική επιφάνεια που κρατάει το κινητό ακίνητο σε όποια επιφάνεια και αν το ακουμπήσεις και δεν ενοχλεί το γυαλί. Στο μέσον της είναι κοκάλινη σε μαύρο χρώμα με δικά της ασημένια κουμπιά που εφαρμόζουν πλήρως πάνω στα κουμπιά του κινητού . Είναι απίστευτα όμορφη με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη πιστεύω ειδικά τις σιλικονάτες. Αφήνει εκτεθειμένες τις γυάλινες επιφάνειες αλλά είναι περισσότερο η ιδέα σου ότι θα πάθει κάτι το κινητό παρά η πραγματικότητα. Μου έπεσε και κανα δυο φορές κάτω αλλά ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Για το καλοκαίρι επειδή οδηγώ μηχανή και θα το χώνω σε τσαντάκια, μπουφάν , σακίδια είπα να παραγγείλω μία δερμάτινη Vaja που θα το προστατεύει πλήρως μπρος πίσω. Ακριβή αλλά με πλήρη προστασία. Άλλωστε έχω μήνες μπροστά μου να την ξεχρεώσω :) Αυτά ελπίζω να βοήθησα.
  10. και εγώ μία θήκη vaja για καθε νέα αγορα κινητου την έχω στανταρ. Είναι ευπαρουσίαστες και ποιοτικά άριστες. Μπορεί να στοιχίζουν αλλά αξίζουν. Η προηγούμενη για 3G μου έβγαλε 3 χρονιάκια χωρίς καμία ζημιά ενώ η προστασία του κινητού ήταν άριστη.....
  11. Το διορθωμένο έγγραφο με το quickoffice το στέλνω πάλι με mail στον υπολογιστή μου και από εκεί το ανεβάζω ενημερωμένο στο mobile me . Πάντως επεξεργασία με το iphone αρχείων του idisk είναι δυνατή, αλλά γενικά δεν την προτιμώ, νιώθω ότι είναι στριμωγμένα τα μενού στο quickoffice , η διαδικασίες με τα mail, μικρά τα γράμματα, δεν με βολεύει και τόσο. Πρακτικά κρατάω σημειώσεις στο notes ή ακόμα καλύτερα φωνητικές και κάνω ότι αλλαγές θέλω από τον υπολογιστή μου το βράδυ απλά και εύκολα. Οτι είναι μειονέκτημα δεν χωρά αμφιβολία, γιαυτό και ετοιμάζουν το ilife για το iphone, το αντίστοιχο δηλαδή quickoffice. Τα κλειδώματα της apple μας ταλαιπωρούν και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο. Μάλλον χάνουν σε εκτίμηση με αυτή την πολιτική που ακολουθούν.
  12. Εγώ δεν περνάω αρχεία απευθείας από το iphone τα έχω όλα φορτωμένα στο mobileme από το MAC και τα χειρίζομαι από εκεί (είναι για εμένα ο εικονικός μου σέρβερ). Αν θέλω να δουλέψω κάποιο αρχείο (κυρίως σε word) από το idisk το στέλνω μεσω mail στον εαυτό μου το αντιγράφω στο quickoffice το επεξεργάζομαι εκεί και το στέλνω στον υπολογιστή μου ενημερωμένο. Γενικά όμως είναι βαβούρα, προτιμώ επεξεργασία στον υπολογιστή λόγο "στραβομάρας" από το να βγάζω τα μάτια μου στο τηλέφωνο. Υ.Γ. (στο τελευταίο iphone δεν έχω κάνεi jailbreak το ενημερώνω κανονικά με τα update του , όπότε δεν παίζουν σε εμένα εναλλακτικές λύσεις από Cydia. Εχω βαρεθεί να το σπάω κάθε φορά που βγαίνει καινούργια version και επιπλέον γλυτώνω από διάφορες επιπλοκές)
  13. 9Απορώ που την βρίσκεται την αναξιοπιστία. Χρησιμοποιώ πάνω από 2 χρόνια το mobile me και τα συναμαρτούντα (idisk, gallery) και δεν μου έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα τόσο στο Mac όσο και στο iphone. Κρατάω ραντεβού της δουλειάς, φωτογραφίες, αρχεία εργασιών που κάνω τηλέφωνα και πολλά άλλα χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα. Έχει τις ατέλειές του αλλά νομίζω τα λεφτά του τα αξίζει με το παραπάνω. (Υ.Γ. δεν πληρώνομαι από την apple αλλά εξοργίζομαι να βγάζουν άχρηστη μια υπηρεσία έτσι επιπόλαια και αβίαστα ...... γενικεύοντας και κάνοντας κανόνα την προσωπική τους εμπειρία. "Αφού συνέβη σε εμένα τότε ......... έτσι είναι για όλους...." ).
  14. δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα δές το όμως !!!
  15. Μπορείς με το mobile me να κάνεις συγχρονισμό μεταξύ παλιού υπολογιστή και νέου .....και όσων άλλων υπολογιστών δουλεύεις στο σπίτι στην δουλειά ή αλλού. Μπορείς επίσης να εξάγεις σε ξεχωριστά αρχεία τις επαφες , το ημερολόγιο και όλα τα άλλα από το outlook και τα αρχειάκια να τα κάνεις εισαγωγή στα αντίστοιχα προγράμματα του imac. Πιο χρονοβόρα διαδικασία και πιθανόν να προκείψει μια ασυμβατότητα με τους ελληνικούς χαρακτήρες του outlook. Αλλά αυτό λύνετε με κάποιους τρόπους. Πιο απλό και εύκολο είναι το mobile me αν έχεις δε και iphone τότε είσαι παντού και πάντα συγχρονισμένος με όλα !!!!!!
  16. Αν δεν είναι θέμα λογισμικού γιατί το παρουσιάζει και σε εμένα (iphone 3G) και γιατί δεν έχανε σήμα όσο είμουνα στην 3 έκδοση του λειτουργικού ?
  17. Λοιπόν έχω το iphone 3g και έβαλα την καινούργια έκδοση λειτουργικού και σε εμένα πολλές φορές βγαίνει εκτός δικτύου με καλούν και δείχνει ότι είναι εκτός δικτύου το κινητό. Βγάζει και μήνυμα άλλωστε όταν συμβαίνει αυτό από το οποίο πρέπει να επιλέξεις αν θές αλλαγή δικτύου ή απόρριψη. Αρα θεωρώ τα περι προβλήματος του κινητού (iphone 4) εσφαλμένα. Μάλλον πρόκειται για πρόβλημα του λειτουργικού ios το οποίο μου εμφανίζει και εμένα . Επίσης το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται μεν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να πώ ότι θα παροπλήσω το κινητό ή ότι θα πάρω άλλο. Αλλωστε μου προσφέρει τόσα πολλά στην καθημερινότητά μου απροβλημάτιστα ώστε μπορώ να ανεχτώ κάποια δυσλειτουργία που πιθανόν να διορθωθεί σε επόμενο update. Τώρα για αυτά που γράφονται και ακούγονται εγώ τα ακούω βερεσέ αν δεν δώ με τα μάτια μου κάτι δεν πιστεύω σε προπαγάνδες και αρνητικές διαφιμήσεις αντίπαλων εταιριών. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι φανατικός iphonakias αν βγεί κάτι πιο λειτουργικό με περισσότερα πράγματα, απλό στην χρήση και αξιόπιστο, ευχαρίστως θα το προτιμήσω.....
  18. έχω συνδέσει ένα iphone 3g και ένα iphone 3gs με το ΒΤ2 της midland (bluetooth για κράνος μηχανής). το iphone 3g παίζει άψογα ακούει και λαμβάνει κλήσεις κανονικότατα ακόμα και μέσω GPS της Garmin . Λίγο μου τα χαλάει πια το bluetooth της Apple το παλιό που δουλεύει σωστά μόνο όταν είναι φούλ η μπαταρία του από την μέση και μετά αρχίζει και κάνει παράσιτα. Το iphone 3gs ακούει τους συνομιλητές αλλά δεν μεταδίδει ήχο σε εκείνους . Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κάτι έχει το ίδιο το τηλέφωνο και όχι τα bluetooth (σημειωτέον αγορασμένο από cosmote και όχι σπασμένο)
  19. συμφωνώ απόλυτα με τον foxx είναι από τα καλύτερα και πιο ενημερωμένα gps προγράμματα που κυκλοφορούν σήμερα για iphone. Και εγώ το διαπίστωσα αυτό εμπειρικά αγοράζοντας και συγκρίνοντας με άλλα ...... Εχει τα στραβά του αλλά για ένα πρόγραμμα που αφορά όλη την Ευρώπη να έχει ελληνικές οδηγίες οδούς στα ελληνικά και τόσες λεπτομέρειες POI για την Ελλάδα και ακριβές, πιστεύω είναι αξιοπρόσεκτο. ........ σε σχέση με τα άλλα τουλάχιστον........ Για εμένα το μεγαλύτερο μειονέκτημά του δεν είναι οι οδοί (άλλωστε υπάρχει και η εφαρμογή ΤΚ με τους ταχυδρομικούς κώδικες για τις δύσκολες ώρες :D ). Το μεγαλύτερο θέμα πιστεύω είναι η λήψη σήματος μέσα στα στενά με πολυκατοικίες γύρω γύρω , μιά βάση στο μπαρμπρίζ με ενσωματωμένη κεραία λήψης νομίζω είναι από τα πιο χρήσιμα συνοδευτικά που θα μπορούσε να έχει. (έχω iphone 3G δεν γνωρίζω αν στα 3GS δουλεύει καλύτερα) !!!!!!
  20. Εγώ έδωσα Στουρνάρα και μου έβγαλε ένα κάρο επιλογές και αριθμό που δεν έβαλα μου έβγαζε Στουρνάρα & Κάνιγγος , Στουρνάρα & Αριστοτέλους κλπ. Δεν είναι και ελληνική εφαρμογή για να στα έχει όλα στην εντέλεια . Από την άλλη 79 ευρώ που την είδες την ακρίβεια ? Εγώ για ανανέωση μετά από ένα χρόνο του χάρτη της Ευρώπης της Garmin τον πλήρωσα 100 ευρώ και ας τον είχα αγοράσει ένα σκασμό λεφτά με την συσκευή. Destinator βρίσκεις με 79 ευρώ με όλους τους ευρωπαικούς χάρτες ? προσωπικά τους πλήρωσα έξτρα πέραν του ελληνικού χάρτη άλλο σκασμό λεφτά ......... Για να καταλήξω πιστεύω ότι ένα πρόγραμμα αμιγώς πλοήγησης κάνει πολλά παραπάνω και πιο ακριβή από ένα πρόγραμμα πλοήγησης ενός κινητού. Είναι λάθος να συγκρίνουμε Destinator , Garmin κλπ με εφαρμογή για κινητό ή και να περιμένουμε να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά. Το iphone είναι ένα κινητό που στα πλαίσια του έχει και την δυνατότητα πλοήγησης με gps. Οπως και το Mio mio , Nokia klp. Για μιά απλή χρήση εδώ και εκεί, - κατά την γνώμη μου πάντα - μιά χαρά τα καταφέρνει, είναι αξιοπρεπέστατο . Αν θέλω όμως να πάω μακρινό πολυήμερο ταξίδι στο εξωτερικό ή και στην Ελλάδα με την μηχανή θα στηριχθώ σίγουρα σε κάτι πιο επαγγελματικό με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση βέβαια που θα αντέχει την κακομεταχείρηση που θα μπορώ να τοποθετώ σημεία πορείας κ.α. που δεν μπορεί να κάνει κανένα κινητό.
  21. Μια χαρά δουλεύει το Navigon έχω και destinator και garmin δρομολογήσεις στην Αθήνα απόλυτα ακριβές με ευγενικές και τρυφερές φωνητικές οδηγίες όχι σαν του garmin (μπές βγές κράτα) !!!!! Ψάξτε τις παραμέτρους στις ρυθμίσεις για γρήγορες και αργές διαδρομές ...κλπ. Επίσης ένα μειονέκτημα είναι η δύσκολη λήψη όταν είμαι σε στενά και γύρω μου έχει πολυκατοικίες δίνει σχετική ακρίβεια και αργή να βρεί την ακριβή θέση σου (δεν το έχω σε βάση στο τζάμι αλλά το ακουμπάω εσωτερικά στο τασάκι του αυτοκινήτου) Παρόλα αυτά κάνει αξιοπρεπής προσπάθειες και πάντα βρίσκει τον προορισμό του πιο αργά όμως, μπορεί να χρειαστεί να σταματήσω για 10 δεύτερα ώστε να με βρεί ακριβώς. (Το ίδιο και σε αυτοκίνητα renault που έχουν ειδική επίστρωση στο μπαρμπρίζ τους). Αυτά για μέσα σε στενα στην Αθήνα. Τα όρια ταχύτητας άψογα !!!! Σε κεντρικούς δρόμους παραλιακή εθνική δεν παίζεται. Με πήγε Ζάκυνθο στο ferry ακριβώς και στην Ζάκυνθο είχε όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Το ίδιο και στην Μάνη. Συμφωνώ ότι αν συγκριθεί με ένα αμιγώς πρόγραμμα GPS όπως το Destinator θα του λείπουν πράγματα. Αλλά πρακτικά στην καθημερινότητα έχω σχεδόν καταργήσει το destinator γιατί απλά πάντα βρίσκω αυτό που θέλω χωρίς να κουβαλάω επιπλέον συμπράκαλα Για τους πολύ απαιτητικούς ίσως μια βάση που να έχει ενσωματωμένο δέκτη στο τζάμι να έλυνε κάθε του πρόβλημα. Αλλά προς το παρόν εμένα δεν μου είναι απαραίτητη μιά χαρά κάνει την δουλειά του και έτσι, έστω και με λίγη καθυστέρηση μέσα στα στενά .
  22. το syng το είδε κανείς ? έχω διαβάσει ότι έχει δυνατότερο ήχο και ελληνικά αλλά δεν έχει την κάλυψη στην Ελλάδα που έχει το navigon (70% αντί 80%) . Καμιά άλλη πληροφορία ?
  23. *Προς το παρόν ούτε φεράρι ούτε τζιπ έχω.... αλλά ο kkalog έχει πιάσει το νόημα :) Εχω ένα Garmin 276 για την μηχανή καθότι επαγγελματικό και αδιάβροχο με μεγάλη αυτονομία και καλό φωτισμό οθόνης , έτοιμο για πειράγματα χαρτών στα ταξίδια. :D ΚΑΙ το μικρό iphone με το navigon το κουβαλάω πάντα μαζί αφού είναι και τηλέφωνο . Είναι ότι πρέπει για το αυτοκίνητο για τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν θα ξέρω κάποια διεύθυνση, να με πάει........ :rolleyes: έχω και ένα pda με destinator από παλιά που αρχικά το χρησιμοποιούσα και στην μηχανή και στο αυτοκίνητο αλλά θα το δώσω αφού πια δεν μου χρειάζεται......... γιατί να κουβαλάω δύο συσκευές στο αυτοκίνητο με βάσεις φορτιστές αναβαθμίσεις κλπ αφού την δουλειά μου την κάνω και με μία και δεν έχω σοβαρές απαιτήσεις για GPS !!!!!! :D Οσο για το tom tom δεν με βλέπω να ασχολούμαι καθότι θυμάμαι και από παλιά με άλλου είδους συσκευές ότι ο χάρτης της Ελλάδας δεν ήταν και τόσο ικανοποιητικός. Ελπίζω να βοήθησα στο θέμα αξιολόγησης που τίθεται .......... (με λίγα λόγια πιστεύω ότι δεν είναι ΜΟΝΟ θέμα δυνατοτήτων της εφαρμογής GPS που θα τρέξουμε στο iphone αλλά ΚΥΡΙΩΣ της χρήσης για την οποία προορίζεται η ίδια η συσκευή . Για παράδειγμα δεν μπορώ να κάνω υποβρύχιο navigation με το iphone γιατί απλά δεν προορίζεται για αυτό η συσκευή. Είναι σχεδιασμένη σαν συσκευή καθημερινού πολυεργαλείου που εύκολα και γρήγορα μπορείς να κάνεις πολλές δουλειές μαζί της και η εφαρμογές της πρέπει να εξυπηρετούν τον στόχο της.....)
  24. εμενα πάλι μου αρέσει το navigon εύκολο απλό με ελληνικά και ξένα τις οδούς , αρκετά ενημερωμένους χάρτες και δουλεύει απροβλημάτιστα ακόμα και αν παίζει μουσική ταυτόχρονα ή δέχεται κλήσεις μετά επανέρχεται άψογα, σχετικά με άλλα δυσχρηστα και πολύπλοκα είναι πιο απλό και λειτουργικό. Θα ήθελα όμως και φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά αν γινόταν..... Υ.Γ. μην ξεχνάμε πάντα ότι ζητάμε εφαρμογή GPS σε κινητό με 80 ευρώ ακόμα και αγορασμένη με όλους τους χάρτες της Ευρώπης συμφέρει .......ασε που σε λίγο θα κυκλοφορεί και αλλιώς. Αν πάλι κανείς θέλει κανονικό πρόγραμμα GPS που να κάνει παπάδες τότε τα σκάει και παίρνει κανένα garmin , destinator κλπ .........
×
×
  • Create New...