Jump to content

johnaspr

Members
  • Δημοσιεύσεις

    9
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

johnaspr's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Τελικά η HOL μετά από απόλυτη κατανόηση του προβλήματος δέχθηκε το αίτημά μου για ακύρωση του πακέτου. Από το σύνολο του προπληρωμένου 12μηνου πακέτου θα αφαιρεθεί απλώς 1 μήνας χρήσης και θα πιστωθεί το υπόλοιπο ποσό. Μου κάνει εντύπωση, πόσο εξυπηρετικοί είναι όλοι τους στη HOL, από τους τεχνικούς συνεργάτες μέχρι τους πωλητές. Πάντα ενήμεροι για το ιστορικό του προβλήματός σου, πάντα ευγενικοί, πρόθυμοι και κυρίως.. καταρτισμένοι. Εάν έδιναν δικά τους κυκλώματα σίγουρα θα τους επέλεγα. Ο πΟΤΕ είναι που τους χαλάει τη συνταγή.. Περιμένω τα χρήματα λοιπόν για να τα διοχετεύσω στη Vivodi για ένα δικό της κύκλωμα 384/128 που παίζει άψογα voip καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ρίχνοντας επάνω του το νέο μου SPA 3000! Ευχαριστώ όλους για τη συνδρομή σας!
  2. Η πλάκα είναι ότι ψάχνω να βρω το συμβόλαιό μου για να διαπιστώσω αν ΔΕΝ δικαιούμαι να ακυρώσω το φοιτητικό πακέτο, αλλά ΔΕΝ το έχω! Όταν έκανα την αίτηση, την έκανα τηλεφωνικά στον πωλητή της HOL, στέλνοντάς του όλα τα δικαιολογητικά, μαζί με .pdf του εμβάσματος του e-banking. Δεν έχω διαβάσει δηλαδή ούτε έχω στα χέρια μου κανένα συμβόλαιο και δεν ξέρω τους όρους! Φανταστικό; Αυτό έγινε διότι είναι φοιτητικό πακέτο μάλλον και ίσως είναι κι ένας λόγος να ισχυριστεί κανείς ότι ΔΕΝ του κοινοποιήθηκε όρος που να λέει ότι δεν μπορεί να ακυρώσει το συμβόλαιό του, σωστά; Τη Δευτέρα μιλάω με πωλήσεις HOL!
  3. ΄ Δεν ξέρω πραγματικά αυτή τη στιγμή αν πρέπει να κλάψω ή να πεθάνω στα γέλια από τι τι συμβαίνει με τα DSLAM. Διαβάζω ότι και με 384 ταχύτητα και 512 Γραμμή και πάλι κάποιοι έχουν πρόβλημα ταχύτητας. Δηλαδή ούτε αυτό δεν είναι σίγουρο.. Πληρώνεις και κάνεις το σταυρό σου... Α ρε Vivodi να το ξερα, τι μ...α έκανα κι έμπλεξα με τον ΟΤΕ. Σε αυτή τη χώρα πότε θα υπάρξει εξέλιξη αδέρφιαααα..... πΟΤΕ!
  4. Οπότε με λιγα λόγια "την τρως" μετά συγχωρήσεως μέχρι να λήξει το ετήσιο συμβόλαιο και μετά κάνεις vivodi. Αθάνατε ΟΤΕ... Μα καλά απορώ, δεν έτυχε αυτό σε κάποια μεγάλη εταιρεία, ώστε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να δικαιωθεί; Εντάξει, 384 είναι το μέγιστο, αλλά εγώ κατεβάζω με 25K σταθερά! Δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα; Κι αν κατεβάζεις με 10Κ; και πάλι είναι καλυμένος ο ΟΤΕ; Δε μπορεί, κάτι θα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις... Θα σας γράψω νεότερα από τις βλάβες προσεχώς... Απίστευτη κατάσταση!
  5. Δοκίμασα πρόσβαση και με άλλο provider τελικά (OteNet) με κανονική συνδρομή, μη φοιτητική, από τον ίδιο χώρο που έχω πρόβλημα με τη HOL φοιτητική. Αποτέλεσμα: Ακριβώς οι ίδιες ταχύτητες και οι ίδια μέτρηση στο http://www.testyourvoip.com. 41Kbps download το πρωί με το voip να παίζει άψογα, 25-27Kbps το απογευματόβραδο με το voip να μη παίζει και 1 (!) μόνο μονάδα στο http://www.testyourvoip.com επίσης απογευματόβραδο.. Επομένως πρόκειται σίγουρα για επιβάρυνση DSLAM.. Περιμένουμε νέα από τις βλάβες του ΟΤΕ τώρα...κάτι άλλο δεν έμεινε μάλλον να κάνουμε... Από την εμπειρία σας σε ανάλογα προβλήματα, δηλαδή όταν έχεις πρόβλημα ταχύτητας (25-27 max με 384 το θεωρώ πρόβλημα..), τι γίνεται; Ο ΟΤΕ διορθώνει κάτι σε σχέση με το DSLAM ή κάτι άλλο; Λύνεται συνήθως το πρόβλημα; Δεν είναι αυτός σαφέστατος λόγος για ακύρωση συμβολαίου; Ευχαριστώ για τη συνδρομή όλων σας..
  6. Αυτό σκέφτομαι να κάνω, όμως πρέπει και πάλι να προπληρώσω τη διαφορά και ποιός μου λέει ότι θα λειτουργήσει σωστά εφόσον απ' ότι φαίνεται επιβαρύνεται το DSLAM ??? Εάν το κάνω θα έχω το μεγαλύτερο όριο (απ' ότι έμαθα εδώ μέσα) σε πλήθος μικρών πακέτων, όμως θα λειτουργώ σωστά; Μα δεν πρέπει ο ΟΤΕ να διορθώνει αυτά τα προβλήματα; Να κάνει κάτι δηλαδή ο ίδιος, εφόσον το DSLAM είναι δικό του!? Η HOL πάντως δήλωσε βλάβη και περιμένουμε απάντηση από ΟΤΕ. Για να δούμε... Την πάτησα διότι η Vivodi δε δίνει φοιτητικό στη Θεσ/νίκη και είπα να πάρω αυτή τη φορά HOL, που ήταν το πιο οικονομικό. Αν ήξερα την ταλαιπωρία, θα έπαιρνα μια 512 μη φοιτητική Vivodi και θα ήταν όλα άψογα! Στερνή μου γνώση... Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε γίνεται να ακυρώσεις συμβόλαιο εφόσον έχεις τέτοιο πρόβλημα με το DSLAM. Ακυρώνω εγώ της HOL για αδυναμία σταθερών ταχυτήτων (είπαμε αστάθειες υπάρχουν, αλλά όχι από τα 41 το πρωί στα 25 το απόγευμα!) και μετά ακυρώνει η HOL την πληρωμή που έκανε για το κύκλωμα στον ΟΤΕ, εφόσον το πρόβλημα είναι του DSLAM του ΟΤΕ. Που είναι το παράλογο ώστε να μη γίνεται η ακύρωση συμβολαίου;; Δηλαδή τι, πληρώσατε και την πατήσατε?? Θα διαβάσω τους όρους...
  7. Η δεύτερη ADSL είναι ουσιαστικά του διπλανού διαμερίσματος, απλά μπορώ να βγαίνω με gateway τον router που έχω επάνω, διότι έχω LAN. Ίσως τελικά διατηρήσω 384 speed, αλλά αλλάξω σε κύκλωμα 512 για να έχω μεγαλύτερο όριο στο πλήθος των μικρών πακέτων. Περιμένω νέα από provider. Λες όμως να προπληρώσω 512 κύκλωμα και πάλι να έχω πρόβλημα με το voip? Ούτως ή άλλως το πρωί παίζει, το βράδυ έχω πρόβλημα. Κι αν και με 512 έχω και πάλι το βράδυ πρόβλημα; Απόψε θα δοκιμάσω με otenet provider για να δω αν διατηρείται ή εξαφανίζεται το πρόβλημα. Καλά θα ήταν να μπορούσα να δοκιμάσω με 512 πριν το αγοράσω, όπως μάλλον δε γίνεται.. Τελικά η vivodi ότι ώρα και να μιλήσω δεν έχει πρόβλημα με δικό της όμως κύκλωμα.... Εάν το ήξερα νωρίτερα... Επίσης, από την εμπειρία σας, όταν προβληρώσεις συμβόλαιο 12μηνο και σε 5-6 μέρες αλλάξεις γνώμη, δε γίνεται να ακυρώσεις το συμβόλαιο και να πάρεις τα χρήματα πίσω; Εντάξει, ας κρατήσουν αυτά που αντιστοιχούν στις 5-6 ημέρες πρόσβασης, ή και 10 ακόμη, δε με πειράζει, αλλά γίνεται να πάρεις το υπόλοιπο ποσό πίσω; Το έχει κάνει κάποιος; Please γράψτε σχετικά..
  8. Ναι, ίσως δεν ήμουν σαφής. Έχω 2 PSTN γραμμές στο σπίτι. Στη μια έχω Modem Router με Vivodi 384/128 με shared LLU (μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της, δηλ. όχι με ADSL γραμμή OTE). Στην άλλη γραμμή έχω άλλο Modem Router με HOL 384/128 και ADSL γραμμή του ΟΤΕ στο πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ. Με Vivodi παίζει καλά voip και download/upload αρχείων (down συνήθως 39-40). Me HOL δεν παίζει voip και το download/upload παρατηρώ ότι έχει προβλήματα (down συνήθως 25-28). Καμια ιδέα του τι φταίει; Παρατηρώ όμως ότι νωρίς το πρωί με HOL, έπαιζε καλά το voip. Το απογευματοβραδο όμως είναι αδύνατο να μιλήσω. Από HOL μου είπαν ίσως υπάρχει επιβάρυνση στο DSLAM του OTE το απόγευμα λόγω φόρτου χρηστών. Θα δοκιμάσω και πάλι αύριο το πρωί και μάλιστα και download αρχείων για να δω εάν παίζει πάνω από 30Κ τουλάχιστον στο download. Θα βγάλω και το modem/router της δουλειάς από την πρίζα και θα δοκιμάσω με εκείνο το login name που είναι otenet, από το σπίτι, από τον router που έχω τη HOl.. Εάν παίξει καλά ΟΤΕΝΕΤ, είναι η HOL ή το ΔΙΟΔΟΣ. Εάν και με OTENET παίζει με χαμηλές ταχύτητες, τότε είναι όντως επιβάρυνση στο DSLAM του ΟΤΕ. Για να δούμε.. Στο μεταξύ όποιος έχει κάποια ιδέα ας τη ρίξει, μπας και δούμε φως... Ευχαριστώ!!
  9. Έχω Vivodi 384/128 (έχω πρόσβαση μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της) και HOL 384/128 Φοιτητικό (μέσω του ΔΙΟΔΟΣ). Πήρα μια συσκευή LiniSys PAP2 και τη ρύθμισα για κλήσεις μέσω ενός account στο VoipBuster. Όταν βάζω το Linksys επάνω στη Vivodi, ακούω και με ακούνε οκ (το 1 περίπου δευτερόλεπτο καθυστέρησης το θεωρώ φυσιολογικό, λόγω του περιορισμού στο πλήθος πακέτων που έχει η 384/128, όπως διάβασα σε άλλο post). Όταν βάζω το LinkSys επάνω στη HOL, με ακούνε οκ, αλλά ακούω με 5 δευτερόλεπτα καθυστέρηση! Αυτό γίνεται διαρκώς τα τελευταία απογευματοβραδα που το δικιμάζω. σήμερα το πρωί στις 08:00 έκανα μια δοκιμή μέσω HOL και μιλούσα όπως και από Vivodi, δηλαδή οκ. Η ταχύτητά μου μέσω HOL σε ώρες που έχω πρόβλημα με το Voip, είναι ok. 39 download μέσο όρο και σχεδόν full upload. Ενώ δηλ. έχω full ταχύτητες, λαμβάνω voice data με 5 δευτερόλεπτα καθυστέρηση. Έχω ακούσει διάφορα για παλαιωμένα DSLAM ου ΟΤΕ, ότι φταίει η HOL, ότι φταίει το ΕΔΕΤ (λογω του ΔΙΟΔΟΣ), δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Προς το παρόν έστειλα voip μετρήσεις και περιμένω απάντηση από HOL (1 μονάδα μόνο στο http://www.testyourvoip.com!) Εάν κάποιος ειδικός του χώρου γνωρίζει τι γίνεται, παρακαλώ ας με διαφωτίσει, έχω αγοράσει εξοπλισμό και δεν μπορώ να λειτουργήσω. Ευχαριστώ θερμά!
×
×
  • Create New...