Jump to content

antonl

Members
  • Δημοσιεύσεις

    6
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by antonl

  1. Τελικά χθες βράδυ πέρασα τη ROM με το flashtool. Όπως είπες, τα δεδομένα που ήταν στην εσωτερική μνήμη, χάθηκαν αλλά μικρό το κακό.
  2. Καλησπέρα, Μετά από μια επανεκκίνηση του Sony Xperia Neo, το κινητό πλέον κολλάει στην αρχική οθόνη (με την κινούμενη εικόνα). Πριν την επανεκκίνηση, είχα μεταφέρει καν 2 apps απ την εσωτερική μνήμη του κινητού στο partition των system apps (νομίζω από /data/data σε /system/data ?). Αυτή τη διαδικασία την έχω κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν χωρίς πρόβλημα (για τα ίδια apps μάλιστα). Το κινητό έχει γίνει root. Θυμάμαι ότι κάποτε χρησιμοποίησα το flashtool μέσω του οποίου μπορούσες κατά το boot και με κάποιον συνδυασμό πλήκτρων να περάσεις κάποια ROM. Αν θυμάμαι σωστά, έχει την έκδοση android 2.3.4. Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει πιθανότητα να σωθούν τα δεδομένα της εσωτερικής μνήμης κι αν μπορώ κάπως να το επαναφέρω στην αρχική κατάσταση. Αν δε μπορεί να γίνει κάτι, υποθέτω πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το flashtool ή κάτι αντίστοιχο για να περάσω κάποια νέα ROM; Δεν το κατέχω ιδιαίτερα το άθλημα και πιθανόν να έπρεπε ν αναφέρω επιπλέον πληροφορίες, οπότε αν χρειάζεται κάτι τέτοιο, ρωτήστε :) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Σ ευχαριστώ για την απάντηση :) Ίσως τελικά θα πρέπει ν αρκεστώ σε κάτι τέτοιο. Αν και μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην υπάρχει τρόπος να ελέγξεις τι θα ξεκινάει σε κάθε boot του κινητού.
  4. Καλησπέρα. Κάποιες απορίες νέου στον χώρο :) i) Υπάρχει εφαρμογή (ή κάποιος άλλος τρόπος) ώστε να ρυθμίσεις τι ξεκινάει κατά την εκκίνηση του κινητού; Βασικά ενδιαφέρομαι για την απενεργοποίηση της αυτόματης εκκίνησης του "Handy Shell", είχε ρωτήσει και κάποιο άλλο μέλος νωρίτερα αλλά δυστυχώς δεν έγινε κάτι μέσω του JbakTaskMan που προτάθηκε. ii) Γίνεται με κάποια εφαρμογή/Key mapping/με άλλο τρόπο να ορίσεις default task manager σε περίπτωση που υπάρχουν εγκατεστημένοι πάνω από ένας; iii) Τέλος είναι δυνατόν να διαμορφώσεις με κάποιον τρόπο το τι θες να φαίνεται στην αρχική "μαμήσια" οθόνη; (πχ δε θέλω να φαίνονται τα default στοιχεία της λίστας "Αναζήτηση", "Καταχωρήσεις ημερολογίου", "Σάρωση WLAN", "Κοινό Online") Αν παίζει κάποιο ρόλο το κινητό είναι ένα hacked n79. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Ελπίζω να μην είμαι offtopic.
  5. Ευχαριστώ για τις ταχύτατες απαντήσεις σας :) Το πρόβλημα με τις φωτογραφίες εμφανίζεται ακόμα και μετά από το reboot του κινητού. Στην έναρξη δεν ξεκινάω κάποιο πρόγραμμα (εκτός από έναν task manager), ούτε καν φορτώνω κάποιο διαφορετικό από το default theme. Η ελεύθερη RAM είναι ~60MB και όσο και να περιμένω (ΟΚ, δεν έχω περιμένει πάνω από 10-15sec) δεν διορθώνεται η ποιότητα της φωτογραφίας. edit: Το ίδιο συμβαίνει ανεξαρτήτως της κατάστασης της μπαταρίας.
  6. Καλώς σας (ξανα)βρήκα :) Μετά από 7 χρόνια με το 3310 και 1 χρόνο με το 6300, αποφάσισα (βασικά η cosmote τ αποφάσισε) να "εκσυγχρονιστώ" με ένα N79. Έχω παρατηρήσει δύο συμπεριφορές που δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του κινητού/λειτουργικού ή κάτι δεν πάει καλά στη δική μου περίπτωση μόνο. α) Όταν βλέπω τις φωτογραφίες με τον default viewer του N79, από κάποιο σημείο και μετά δείχνουν να χουν όλες άθλια ποιότητα. Όταν συμβεί αυτό, δε δουλεύει επίσης το δεξί πλήκτρο ("Έξοδος") αλλά λειτουργεί η αντίστοιχη επιλογή από το menu του αριστερού πλήκτρου. Για να γίνω λίγο πιο κατανοητός για το παραπάνω πρόβλημα: i) Πατάω το πλήκτρο multimedia. ii) Επιλέγω Φωτογραφίες -> Λήψεις. iii) Έστω ότι βλέπω τις φωτογραφίες σαν thumbnails (δεν παίζει ρόλο). Επιλέγω κάποια photo και πατάω fullscreen, όλα ΟΚ. Από κάποια συγκεκριμένη photo και μετά (μπορεί 2η, μπορεί και 10η) όλες οι εικόνες φαίνονται σαν να έχει γίνει zoom-in είναι το thumbnail. Διορθώνεται μόνο αν κλείσω την εφαρμογή και την ξανανοίξω. β) Αν ακούσω ραδιόφωνο, μετά δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθεί οποιοδήποτε mp3 από τον default player. (Η αλήθεια είναι πως σήμερα για πρώτη φορά δεν παρουσίασε αυτό το πρόβλημα αλλά 1/20 είναι μάλλον στατιστικό λάθος :P) Να πω ότι το firmware είναι ενημερωμένο και παρατηρήθηκαν από την αρχή (ίσως είχα εγκαταστήσει κάποιες λίγες εφαρμογές αλλά πιστεύω πως δεν οφείλεται σε κάποια απ αυτές). Ευχαριστώ προκαταβολικά :)
×
×
  • Create New...