Jump to content

abakas7

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

abakas7's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το χαρτί έχει και την ένδειξη ΥΕΑ. Τι λέτε, αξίζει τον κόπο ΤΘ + ΥΕΑ ή θα είναι πολύ πακέτο; Ευχαριστώ.
  2. Μάλιστα... τι κατάσταση δηλαδή παίζει εκεί πέρα;
  3. Παίδες καλησπέρα. Ήρθε κι εμένα η ώρα μου: 18 Μαΐου, Τεθωρακισμένα Αυλώνα.
  4. Ναι αλλά μην ξεχνάμε ότι άλλο το 1 στα 6 και άλλο το 1 στα 10^99! ;) Δεν υπάρχει σύγκριση, μιλάμε για έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό. Άλλωστε αν κάποιος ρίξει ένα ζάρι 6 φορές και τις 6 φορές έρθει 1, μαθηματικά πιο πιθανό είναι να είναι "πειραγμένο" το ζάρι παρά θέμα τύχης.
  5. Πάντως πριν από μερικά χρόνια, ο γνωστός Καναδός αστρονόμος Hugh Ross είχε υπολογίσει ότι από τις 123 παραμέτρους που πρέπει να συντρέχουν για να υπάρχει κάπου στο σύμπαν ζωή με νοημοσύνη, η πιθανότητα να συμβαίνουν οι 75 μόνο είναι 1 προς 10^99 (δηλαδή 0,00000....(99 μηδενικά).....00001 (Οι μαθηματικοί εκτιμούν πως οτιδήποτε έχει πιθανότητα λιγότερο από 1 προς 10^50 είναι πρακτικώς αδύνατο να συμβεί). Με άλλα λόγια, για να υπάρχει μία φορά το φαινόμενο της ζωής στο σύμπαν, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10^99 αστέρια ώστε ένα από αυτά να τύχει να είναι κατάλληλο για ζωή όπως είναι ήλιος μας. Στο σύμπαν όμως, με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, υπάρχουν μόνο 10^24 άντε 10^27 αστέρια! Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται κάτι παραπάνω από 1000 σύμπαντα σαν το δικό μας για να εμφανιστεί μία φορά ζωή με νοημοσύνη. Υ.Γ. Νομίζω ότι μέσα στα τελευταία χρόνια οι απαραίτητες παράμετροι έχει βρεθεί ότι τελικά είναι κάτι παραπάνω από 300, γεγονός που κάνει τις πιθανότητες ακόμη πιο μικρές...
  6. Οι τιμές που δίνω δεν είναι για αγγλικά. Είναι για μαθηματικά, φυσική, χημεία κλπ.
  7. Οι φοιτητές που κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου παίρνουν 12 -15€ την ώρα, όχι πιο κάτω.
  8. Να και μια νέα κατηγορία φλασιών: Οι ωραίες. Αυτή του Jheremias ήρθε πάνω στην ώρα που τα μυαλά μας είχαν αρχίσει να γίνονται σούπες από τη σκέψη. Ελπίζω η επόμενη φλασιά να είναι την ώρα της εξέτασης!
×
×
  • Create New...