Jump to content

fly

Members
  • Δημοσιεύσεις

    26
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by fly

  1. Η συγκεκριμένη ενεργοποίηση-ταυτοποίηση ισχύει από 1/7/2017. Πριν, απλά αγόραζες την κάρτα από κάποιο μαγαζί και ήσουν έτοιμος. Οπότε μάλλον όσοι έχουν lebara εδώ την είχαν αγοράσει πριν την παραπάνω ημερομηνία. Κρίμα πάντως που δεν δέχονται την ελληνική ταυτότητα.
  2. Αντί tarifhaus μπορείς να τσεκάρεις και την PremiumSIM που είναι επίσης στο δίκτυο της o2.
  3. Έτσι ακριβώς είναι. Σε περίπτωση μετακόμισης σε περιοχή που ο πάροχος δεν μπορεί να σου προσφέρει τις υπηρεσίες του, ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να διακόψει το συμβόλαιο μέσα σε ένα 3μηνο. Η συγκεκριμένη πληροφορία υπάρχει στο TKG § 46, Artikel 8. Συγκεκριμένα: Wird die Leistung am neuen Wohnsitz nicht angeboten, ist der Verbraucher zur Kündigung des Vertrages unter Einhaltung einer Kündigungsfrist von drei Monaten zum Ende eines Kalendermonats berechtigt.
  4. Υπάρχουν οι παρακάτω καλές και οικονομικές λύσεις: Στο δίκτυο της o2 http://www.winsim.de / Έχει πακέτο με 2 GB και απεριόριστες κλήσεις και sms προς όλα τα γερμανικά δίκτυα για 10,99 € / μήνα με διάρκεια συμβολαίου μόλις 1 μήνα. Αν πάρεις το πακέτο για 24 μήνες έχεις τις εκπτώσεις όπως τις βλέπεις στο site. Όλα τα πακέτα με 4G. Στο δίκτυο της Vodafone mobile.gmx.de / Έχει πακέτο με 2 GB και 200 λεπτά ή sms προς όλα τα γερμανικά δίκτυα για 6,99 € / μήνα τους πρώτους 12 μήνες και τους υπόλοιπους 12 μήνες στα 9,99 €. Όλα τα πακέτα χωρίς 4G και με συμβόλαιο 24 μηνών. Αλλιώς σε καρτοκινητή δεν υπάρχουν καλές επιλογές με 2GB. Για την ώρα η καλύτερη επιλογή είναι τα πακέτα της winsin. Ιδίως αν έχει 4G της o2 στην περιοχή που είσαι, θα μείνεις ευχαριστημένως (κάλυψη δικτύου o2)
  5. Με έχεις μπερδέψει... Μια μιλάς για congstar και το δίκτυο της Telekom και τώρα για τα websessions της Vodafone. Αυτά που έγραψα παραπάνω είναι με γνώμονα τα 10 € που έγραψε ο φίλος και για 4 μέρες. Οπότε του έγραψα τις πιο εύκολες λύσεις ώστε να κάνει την δουλειά του χωρίς να χάσει πολύτιμη ώρα από το 4ήμερο. Απο εκεί και πέρα η ερώτηση είναι τι ψάχνει ο καθένας και τι είναι πρόθυμος να πληρώσει. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Belegar θα είναι άνετος με το πακέτο της Aldi, ακόμη κι αν είναι στο δίκτυο της E-Plus.
  6. Το συγκεκριμένο πακέτο όμως δεν είναι prepaid και δεν μπορεί να το αγοράσει έτσι απλά στα «ψιλικατζίδικα» ή σε κατάστημα της Telekom. Πρέπει να δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό και να πληρώσει 30 € για την ενεργοποίηση. Οπότε για 4 μέρες και είναι πολλά τα λεφτά και δεν συμφέρει η όλη διαδικασία.
  7. Μιας και θα κάνεις την αγορά σε κατάστημα έχεις τις παρακάτω επιλογές: Telekom MagentaMobil Start με το πακέτο Data Start M. Έχεις 500 MB με 4G στο δίκτυο της Telekom (9,95 € για 30 ημέρες). Περισσότερες πληροφορίες: https://www.t-mobile.de/prepaid-tarife/0,28064,29071-_,00.html Αγορά σε κατάστημα της Telekom. CallYa Smartphone Special Έχεις 750 MB με 4G στο δίκτυο της Vodafone (9,95 € για 30 ημέρες). Περισσότερες πληροφορίες: http://www.vodafone.de/privat/callya-prepaid-karte/callya-tarife.html Αγορά σε κατάστημα της Vodafone. AldiTalk Internet-Flatrate L ή XL Έχεις 1,5 GB (στο L) ή 5 GB (στο ΧL) με 4G στο δίκτυο της E-Plus (9,99 € ή 14,99 € για 30 ημέρες). Περισσότερες πληροφορίες: https://www.alditalk.de/surfen/ Αγορά σε ένα από τα Aldi στο ταμείο και ενεργοποίηση σε αυτήν την σελίδα. Η SIM κοστίζει 12,99 € με 10 € για χρήση. Οπότε αν θέλεις το πακέτο με 5 GB αγοράζεις και επιπλέον 5 € στο ταμείο και είσαι οκ. Το καλύτερο δίκτυο για data το έχει η Telekom. To 4G και 3G δίκτυο της E-Plus είναι επίσης αρκετά καλό, αλλά το 4G δίκτυο είναι σχετικά μικρό (αν μείνεις μόνο στο Βερολίνο τότε θα έχεις 4G).
  8. Το δίκτυο της telekom στην Γερμανία είναι μακράν το καλύτερο, τόσο σε ταχύτητες 2G, 3G και 4G όσο και σε κάλυψη. Το κακό είναι ότι συχνά σε εσωτερικούς χώρους πέφτεις σε 2G. Η telekom γενικά μπλοκάρει voip, skype κτλ.
  9. Αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα SMS, μπορείς να πάρεις και αυτό το πακέτο που είναι 1 € φτηνότερο και έχει επίσης 2gb και 100 λεπτά: https://www.winsim.de/details/6045. Ταχύτητα max 21 Mbps. Το δίκτυο της o2 που χρησιμοποιεί είναι (από την στιγμή που έχεις 4G) καλό στις πόλεις. Αυτό που γράφεις δεν ισχύει. Μπορείς και με τα surf tarife να πάρεις τηλέφωνο και να στείλες sms. Ισχύουν οι κανονικές χρεώσεις (3 ct προς community και 11 ct σε άλλα γερμανικά δίκτυα).
  10. Αν βάλεις και DSL και σταθερό τότε για τηλέφωνα προς Ελλάδα να τα κάνεις από εκεί. Μέ 0,02 € / λεπτό θα σε χρεώνουν, υπάρχουν και αρκετές εταιρίες που σου δίνουν με ένα σταθερό πάγιο free όλα τα τηλεφωνήματα προς το εξωτερικό (arcor και alice-dsl). Αλλά ξέφυγα. Στην callmobile.de η κλήση προς Ελλάδα κοστίζει 1,84 € / λεπτό. Εγώ πάντως έχω κάρτα από αυτούς και είμαι ευχαριστιμένως πέρα για πέρα.:rolleyes:
  11. Βασικά τους τελευταίους μήνες άλλαξαν πολλά στην καρτοκινητή αγορά της Γερμανίας. Πλέον συμφέρει αρκετά να έχεις καρτοκινητό. Τα 60 λεπτά που γράφεις, θα είναι προς Ελλάδα ή και εντός Γερμανίας; Για τηλεφωνία προς Ελλάδα το πιο οικονομικό είναι της klarmobil.de αντί 0.99 € ανά λεπτό. Όλες οι άλλες κάρτες είναι στα 1.50 έως και 1.99 € ανά λεπτό. Για sms οι περισσότερες θέλουν 0,29 € προς ξένα δίκτυα. Στα συμβόλαιο οι τιμές είναι σχεδόν οι ίδιες, με τη διαφορά ότι δεν θα βρεις 0.99 € / λεπτό για εξωτερικό ;) Ότι άλλο θέλεις, εδώ είμαι. Α! Θέμα συμβατότητας πλέον δεν τίθεται, η κάρτα της klarmobil.de είναι από την T-Mobile ;)
  12. Τώρα το 95% πού το βλέπεις δε γνωρίζω, αλλά φαντάσου να αγοράσει ο «lefkal» κάρτα της vodafone, βασισμένος στο δικό σου ποστ, και να χρεώνετε 0,29 € αντί του 0,20 €. Είναι μια μικρή μεν διαφορά, αλλά όσα περισσότερα sms στέλνει τόσο μεγαλύτερο το χάσιμό του. Καλό είναι να δίνουμε 100% σωστές τιμές και όχι στο περίπου. No offence, έτσι; ;) Πάντως προς εσωτερικά δίκτυα η τιμή του sms είναι σταθερά 0,19 €. Υπάρχουν και φτηνότερες λύσεις, αλλά δεν ισχύουν για sms προς ξένα δίκτυα (βλ. παραπάνω συζήτηση για simyo).
  13. Δυστυχώς αυτό που γράφει ο «minovg» δεν ισχύει. Παραθέτω τις τιμές SMS σε ξένα δίκτυα των καρτοκινητών στη Γερμανία: T-Mobile X-tra: 0,19 € Vodafone Callya: 0,29 € (0,19 € σε γερμανικό δίκτυο) Eplus free & easy: 0,20 € O2 loop: 0,19 €
  14. Από τη στιγμή όμως που το κράτος δεν τους υποχρεώνει να γράφουν τις τελικές τιμές, γιατί να το κάνουν οι εταιρίες; Κι εγώ στη θέση τους έτσι θα λειτουργούσα. Δε βλέπω κάτι κακό, διότι δεν παρανομούν απλά παρουσιάζουν τις τιμές έτσι όπως τους συμφέρει. Αν όμως το κράτος αποφασίσει ότι ΠΡΕΠΕΙ όλες οι τιμές να είναι με ΦΠΑ, τότε μάλιστα. Από τη στιγμή που επιτρέπετε δε μπορώ να κατηγορήσω τις εταιρίες (παρόλο που κι εμένα δεν μου αρέσει) Νομίζω ότι κάπως ξεφεύγουμε από το αρχικό μας θέμα! :O
  15. Φυσικά, αλλά στα ψιλά γράμματα π.χ. στην eplus γράφει ότι η τιμή ισχύει μόνο όταν αγοράσεις την κάρτα από το online κατάστημα της εταιρίας, δέχεσαι να λαμβάνεις online λογαριασμό, να σου τραβάνε αυτοί κάθε μήνα τα λεφτά από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, ότι τις αλλαγές που θέλεις πρέπει να τις κάνεις αποκλειστικά μέσω internet και ότι υπογράφεις συμβόλαιο για 24 μήνες (και όχι 12 όπως είναι συνήθως στην Ελλάδα). Τους περισσότερους δεν τους απασχολούν τα παραπάνω, αλλά υπάρχουν και άτομα που δεν τους αρέσει να τα κάνουν όλα online. Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο. Αλλά εδώ φταίει το κράτος. Στη Γερμανία μια εταιρεία είναι υποχρεωμένη όταν απευθύνεται σε ιδιώτες και όχι σε εταιρείες να αναγράφει τις τιμές της μαζί με το ΦΠΑ.
  16. Όλες οι τιμές που αναφέρονται στην Γερμανία είναι ΠΑΝΤΑ με ΦΠΑ. Αλλά και στη Γερμανία υπάρχουν τα ψιλά γράμματα. Δες για παράδειγμα την κενρική σελίδα της eplus και κάνε scroll κάτω ... περισσότερα γράφει στα ψιλά γράμματα παρά στο κυρίως κείμενο :O Πάντως η κάρτα simyo είναι πάρα πολύ καλή. 19 λεπτά προς κινητά και σταθερά και 14 λεπτά ανά sms είναι τιμές που δεν υπήρχαν στη Γερμανία σχεδόν ούτε στα συμβόλαια (όπου σε μερικά σε χρεώνουν μέχρι και 79 λεπτά ανά λεπτό για κλήση σε διαφορετικό δίκτυο, π.χ. από Vodafone προς O²). Το μόνο αρνητικό ίσως για μερικούς είναι ότι παρέχει μόνο την κάρτα δίχως συσκευή και ότι η ανανέωση μπορεί να γίνει μόνο με πιστωτική ή με τραπεζική επιταγή.
  17. :!: http://www.airliners.gr (Τα πάντα για την ελληνική και κυπριακή αεροπορία) :!: http://www.satleo.gr (Δορυφορική ΤV)
  18. Το domain το είχε ο ΟΤΕ. Απλά ξέχασαν να το ανανεώσουν τη συνδρομή τους στους GR-Hostmasters. Και έτσι το domain name κατέλειξε να είναι free για την ώρα. :p Έτοιμη σελίδα με χιλιάδες επισκέπτες θα έχει κανείς αν το κάνει register όσο ο ΟΤΕ ακόμη ... :D
  19. Έτσι είναι όπως τα γράφεις. Η εταιρεία αυτή έχει ξεφύγει αρκετά από LC. Συνήθως με την germania (http://www.gexx.de) βρίσκεις καλίτερες τιμές μιας και στανταρ πετάει με 88 € oneway. (άσε που τώρα το καλοκαίρι και αυτοί τις ανέβασαν στα 122 € onweway). Δυστυχώς δεν έχουμε επιλογή την easy. Όμως ίσως να αλλάξει. Πετάει από Μάη από Βερολίνο για Αθήνα και επίσης θα στήσει βάση στο Ντορτμουντ το οποίο δεν είναι και πολύ μακρια από την Κολονία (περ. 1 ώρα). Ανακοίνωσε 6 από τους 8 πρρορισμούς από DTM και γιατί να μην πετάει και προς Ελλάδα, μιας και από Βερολίβο άρχισε ήδη. ;) Ίσως το μέλλον να φέρει κάτι καλό για εμάς ... i hope :p
  20. Το ξέρω. Γι΄ αυτό κι έγραψε επάνω ότι "έτσι όπως σου τα είπαν τα είπαν λίγο λάθος." Δεν είπα ότι εσύ κάνεις λάθος ;) Και αν και η ίδια η gwi τα λέει λάθος τότε ... τι να πω :wacko: Αυτό είναι άλλο θέμα. Εσύ αναφέρθηκες μόνο στα Crazy Nights που κάνει η εταιρεία κάθε δεύτερη Πέμπτη. Οι τιμές για ελληνικούς προορισμόυς είναι πολύ υψηλές, μιας και οι πτήσεις έχουν πολύ καλές πληρότητες άνω του 80%. Αυτό είναι δεδομένο. Άλλα πρέπει να καταλάβουμε ότι μια εταιρεία πρέπει να πετάει με κέρδος. Αν σκεφτείς ότι για την πτήση από Αθήνα ο φόρος αεροδρομίου είναι περ. 25 €, τότε δε μπορούμε να ζητάμε εισιτήρια για 19 €, δηλ. όχι μόνο τα 19 € να φεύγουν όλα για τον ΔΑΑ, αλλά να πληρώνει η εταιρεία και άλλα 6 € για κάθε επιβάτη στο ΔΑΑ. Αν κόψεις last-minute στην gwi θα σου χρεώσουν 320 Ευρώ (oneway), φυσικά και τιμή απαράδεκτη. Άρα δε φτάει μόνο η gwi αλλά και οι υψηλοί φόροι αεροδρομίων στην Ελλάδα (σε σχέση με άλλες χώρες τις ΕΕ είναι τριπλάσιες και τετραπλάσιες). Πάντως πριν λίγο είδα tickets με 54 € CGN - SKG και ένας φίλος μου πετάει το Μάι CGN - ATH - CGN για 19+19 € :!: Τιμές καλές υπάρχουν κάπου - κάπου, όχι πολλές όμως πλέον, αυτή η διαφορά, δυστυχός. Πάντως εγώ στη gwi δεν θα κόψω άλλο ... Με Ολυμπιακές Αερογραμμές και Aegean Airlines βρίκα για μια φίλη μου SKG - DUS - SKG για 160 €, τέλη Μαρτίου :whistle: Οπότε όχι μόνο οι LCC αξίζουν αλλά και η παραδοσιακές και οι δικές μας :D Και ένα τελευταίο φίλε Netuser. ;) Την gwi την προσέχω από τότε που άρχισε να πετάει και ασχολούμε με αεροπορικά θέματα εδώ και χρόνια... Οι τιμές έχουν ανέβει σε σχέση με την αρχή κατά πολύ ... αλλά έτσι όπως φαίνετε εκείνες οι τιμές ήταν promotion. Αν θες πέρνα και από τη σελίδα http://www.airliners.gr. Θα με βρεις και στο φόρουμ εκεί και θα μπορούμε να τα πούμε κι εκεί ;) :cool:
  21. Γεια σου φίλε! έτσι όπως σου τα είπαν τα είπαν λίγο λάθος. Η ιστορία έχει ως εξής. Τους φόρους αεροδρομίου (tax) τους πληρώνει πάντα ο επιβάτες που κόβει εισιτήριο. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες η germanwings έγβαζε στην αναζήτησή της στη δεύτερη σελίδα (Η επιλογή πτήσης σας) αμέσως την τελική τιμή μαζί με τους φόρους. Πλέον το κάνει δοαφορετικά και σε αυτή τη σελίδα βγάζει τις τιμές χωρίς τους φόρους. Όταν κάνεις εσύ επιλογή ποιες πτήσεις θέλεις να κάνεις booking και πατείσεις "Επόμενο" τότε θα προσθέσει και τους φόρους. Οπότε την τελική τιμή δε τη μαθαίνεις τώρα στη σελίδα "Η επιλογή πτήσης σας" αλλά στην επόμενη "Η σύνοψη ταξιδιού σας". Αυτή είναι η διαφορά ... τίποτε παραπάνω. Οι τιμές έμεινα οι ίδιες και πάντα ο επιβάτης πλήρωνε τους φόρους :wacko: Αυτό εδώ και αρκετό καιρό το κάνει. Πλέον μάλιστα λέει ότι προσφέρει π.χ. 19.000 θέσεις σε τιμές από 19 ευρώ. Σήμερα το βράδυ πάλι θα δώσει 19.000 tickets... για να δούμε :cool:
  22. Γεια σας! Δε ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά τα αεροδρόμια που ονομάζει η Ryanair (FR) Dusseldorf και Frankfurt, είναι κάθε άλλο παρά κοντά στις δύο αυτές τις πόλεις και δεν είναι τα γνωστά αεροδρόμια Dusseldort International (Rhein-Ruhr) και Frankfurt Rhein-Main (FRAport). Τα αεροδρόμια στα οποία πετάει η FR είναι τα Dusseldorf-Niederrhein και Frankfurt-Hahn. Το αεροδρόμιο Dusseldorf-Niederrhein απέχει περ. 80 χλμ. από το Ντίσελντορφ. Υπάρχει λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Χρειάζεται περ. 1:15 ώρα. :!: Πληροφορίες: http://www.flughafen-niederrhein.de Όσον αφορά τη Φρανκφούρτη Το αεροδρόμιο είναι το Frankfurt-Hahn και απέχει από την πόλη της Φρανκφούρτης περ. 130 χλμ. Κι εδώ μπορείς να ταξιδέψεις με λεωφορείο προς τη Φρανκφούρτη. Κοστίζει 12 € απλό και χρείζεται περ. 2 ώρες. :!: Πληροφορίες: http://www.hahn-airport.de/index_e.php Η εταιρεία αυτή πετάει με Fokker 100 και πάντα με στανταρ τιμές. Κάθε πτήση της από Αθήνα προς Μόναχο, Ντίσελντροφ, Βερολίνο και Αμβούργο κοστίζει 88 € απλή μετάβαση incl. all tax. Δηλ. ένα εισιτήριο μετ΄ επιστροφής κοστίζει 176 € τελική με όλους τους φόρους. H germanwings τα χάλασε τώρα τελευταία λίγο και οι τιμές από / προς Ελλάδα είναι σχετικά υψηλές (πάντα με τα δεδομένα μιας εταιρείας χαμηλού κόστου LCC) .
  23. fly

    Register .gr domain

    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... :whistle: Υ.Γ. Πάντως φαίνεται να ήμαστε σωστά, αλλιώς οι mod's θα το είχαν μετακινήσει :p
  24. Γεια σας παιδιά και "Χρόνια Πολλά"! σκοπεύω να κάνω register ένα ελληνικό Domain name (.gr). Στην αίτηση ζητάει και να δώσω και τα ονόματα από τους nameserver (IP's). Ακόμη, όμως δεν έχω Provider. Μπορώ αυτά τα πεδία να τα αφήσω κενά, ώστε όταν έχω και τον Provider να κάνω τις σχετικές καταχωρήσεις;;; Και με την ευκαιρία... πόσο καιρό παίρνει μέχρι το domain να είναι δικό μου... μέχρι δηλ. να μπορώ να το χρησιμοποιώ;;; Thanks in advance :up: Υ.Γ. Ελπίζω να είμαι στην σωστή κατηγορία... :rolleyes:
×
×
  • Create New...