Jump to content

demisone

Members
  • Δημοσιεύσεις

    2
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

demisone's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Λοιπον, αφου ευχαριστησα τον φιλο πιο πριν για το σφηνακι που εψαχνα, εχω να προτινω και ενα εγω (παλι απο τον ιδιο barman - επιστημονας ο ανθρωπος λεμε...) Λοιπον: Υλικα: Kalhua Vodka Cointreu Ενα κουταλακι ζαχαρη Καλαμακι (οπωσδηποτε) Προετοιμασια: Λοιπον, βαζουμε το kahlua πρωτο κατω, απο πανω την vodka και τελος το Cointreu. ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Προσεχουμε να μην ανακατευτουν μεταξι τους!!! Αν χρειαστει βαζουμε το cointreu με ενα κουταλακι (αναποδα), σιγα σιγα. Αφου το αναψουμε το σφηνάκι που έχουμε ετοιμάσει, πέρνουμε το κουταλάκι με την ζάχαρη(προσοχη, το κουταλακι πρεπει να ειναι μικρο και ακομα καλυτερα αυτα που εχουν για τον espresso που ειναι ακομα πιο μικρα και λεπτα. επισης η ζαχαρη να ειναι σχετικα λιγη - λιγοτερη απο κοφτη κουταλια) και το κραταμε πανω απο το σφηνακι (οσο ειναι αναμενο) μεχρι να αρχιζει να καφετιζει η ζαχαρη(γινεται καραμελα ουσιαστικα). Μολις γινει αυτο πεταμε το κουταλακι μεσα στο σφηνοποτηρο(μην τρομαξετε, θα φουντωσει στιγμιαια η φλογα) και ΓΡΗΓΟΡΑ ρουφαμε με το καλαμακι! !!! Θελει υπομονη και δεν ειναι για πολλα ατομα... Επισης δεν μπορεις να πιεις πολλα γιατι βαριεσαι να τα φτιαξεις......ΟΜΩΣ το αποτελεσμα θα σας δικαιωσει!! Δεν πρεπει να εχω πιει κατι καλυτερο ever.... Κατα προτιμηση ειναι για χειμωνα και οχι καλοκαιρι, σε κανα bar-ακι με γνωστους και οχι παρα πολυ κοσμο(θα σας κοιτανε περιεργα με τα κουταλακια πανω απο το σφηνακι! - εξ ου και το ονομα... ;) ) .... Περιμενω εντυπωσεις!!!
  2. δεν μπορεις να φανταστεις ποσο καιρο το εψαχνα!!!! ο barman Που μου ειχε πει οτι το λενε ετσι νομιζα οτι το ειχε βγαλει μονος του οποτε δεν καθισα να ψαξω στο google κλπ..!!!! ΤΗΧ!!! :rolleyes:
×
×
  • Create New...