Jump to content

kallis99

Members
  • Δημοσιεύσεις

    48
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About kallis99

  • Ημ. Γέννησης 10/04/1980

kallis99's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Φυσικά, κι εσύ έχεις δίκιο λέγοντας ότι ένοιωσες τους 40+ βαθμούς στο αυτοκίνητό σου. Κι εγώ μπήκα πολλές φορές στο αυτοκίνητο και το θερμόμετρό του έλεγε 45 Βαθμούς. Αλλά το φαινόμενο του θερμοκηπίου που ανεβάζει την θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (λόγω μη διαφυγής της υπέρυθρης ακτινοβολίας), δεν θα πρέπει να συγχέεται με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος ΥΠΟ ΣΚΙΑ, όπως αναφέρεται στα μετεωρολογικά δεδομένα. Και για να μην συνεχίσουμε πολύ και βγούμε εντελώς εκτός θέματος, να ξαναδιευκρινίσω ότι εάν θέλουμε να ξέρουμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ θερμοκρασία περιβάλλοντος στην πόλη μας, συμβουλευόμαστε τα διάφορα προγράμματα που έχουμε στο PPC. Εάν όμως θέλουμε να ξέρουμε την θερμοκρασία στον χώρο που είμαστε (αυτοκίνητο, σπίτι, παραλία κλπ) καλύτερα να δούμε ένα κλασσικό ψηφιακό ή υδραργυρικό θερμόμετρο. Κ.Ι.Σ.
  2. Βασικά, 39-40 βαθμούς είναι μονάχα στο κεφάλι των δημοσιογράφων που δεν είχαν σοβαρότερο θέμα αυτές τις μέρες... Γι αυτό, εμπιστευόμαστε τις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών που εμφανίζονται στα PocketPC μας, και όχι τα χαζοκούτια του σαλονιού που πλασάρουν φόβους για να εισπράττουν τηλεθεατές-αρνάκια. Κ.Ι.Σ.
  3. Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με το πρόγραμμα LEng της Paragon. Έχει και trial (;)) στην official σελίδα: http://pocket-pc.penreader.com/index.html Κ.Ι.Σ.
  4. Σωστός!!! Κρίμα που δεν το είχα δει πριν 2 μήνες... 1-2 φορές που με έβγαλε σε λάθος θέση (20-30 μέτρα περίπου) έκανα επανεκίνηση το destinator και όλα καλά. (Μάλλον δεν έφτεγε το GPS, αλλά το πρόγραμμα) Κ.Ι.Σ.
  5. Κατά καιρούς έχω διαβάσει σε αυτό το θέμα πολλά καλά λόγια για 2-3 συγκεκριμένα "μηχανάκια" Θα ήθελα λοιπόν να καταθέσω την εμπειρία μου μετά από αρκετή χρήση του ΒΤ GPS Holux GPSlim 236, για το οποίο νομίζω ότι δεν έχει γίνει μεγάλη συζήτηση (ή τουλάχιστον μου διέφυγε...) Κατ' αρχήν, να διευκρινίσω ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο GPS για να το συγκρίνω. Κωδικοποιώντας τα θετικά σημεία που παρατήρησα μετά από χρήση ~2 μηνών, καταλήγω στα παρακάτω: 1) Είναι SiRF Star III 2) Στο βασικό πακέτο υπάρχει ΚΑΙ οικιακός φορτιστής, ΚΑΙ φορτιστής αυτοκινήτου. 3) Το βύσμα φόρτισης του είναι mini-USB, οπότε ΚΑΙ το GPS, αλλά ΚΑΙ το PocketPC φορτίζουν με τους ίδιους φορτιστές!!! 4) Η μπαταρία είναι τύπου NOKIA. Δηλαδή, αν κάποτε χρειαστεί αλλαγή (ή αν απλά θέλουμε δεύτερη), θα πάμε σε ένα "κινητάδικο" και θα αγοράσουμε την σχεδόν πιο κοινή επαναφορτιζόμενη μπαταρία κινητών. 5) Υπάρχει θύρα τύπου MMCX για σύνδεση εξωτερικής κεραίας 6) Προεραιτικά, υπάρχει δυνατότητα, (με αγορά ενός ειδικού καλωδίου) να συνδέεται σε υπολογιστή σε θύρα USB χωρίς την απαίτηση bluetooth 7) Η τιμή του!!! Στο ebay το βρίσκεις με μεταφορικά γύρω στα 100$ (~= 80€). Σε εμένα κόστισε 82,00 Ευρώ για να έρθει από Taiwan Γενικά, με την χρήση του, με έχει αφήσει πλήρως ικανοποιημένο, αφού πιάνει στίγμα ακόμα και μέσα στο σπίτι μου και κατά την πλοήγηση πολύ σπάνια να με έχει βγάλει σε διπλανό (κοντινό) δρόμο. Αυτά προς το παρόν! Κ.Ι.Σ.
  6. Off-topic: Ρε Λευτέρη, αφού και χωρίς το τηλέφωνο πάλι δεν σε ακούμε... :p :lol: τι το ψάχνεις... ?? Και για να επανέλθω... Για το S100 υπήρχε μια ρύθμιση στην registry για την ευαισθησία του μικροφώνου (HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSel/AdvancedCPL/MicSen). Φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να υπάρχει και για το S200 που ίσως βοηθήσει... K.I.Σ.
  7. Με την χρήση αυτών των προγραμμάτων, το Pocket PC φαίνεται σαν flashάκι εκεί που το βάζεις. (Δεν έχει σχέση με την παρουσία ή όχι activesync στο PC) Αν το βάλεις σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Win > 98, θα εμφανιστεί ως αφαιρούμενος σκληρός δίσκος. Κυκλοφορούν και κάτι mp3 ραδιο-cd αυτοκινήτου που έχουν είσοδο USB για flashάκι. αν δεν κάνω λάθος, κάπου διάβασα ότι ένας φίλος από το forum το έχει συνδέσει έτσι εκεί ;) K.I.Σ.
  8. Κάτι σαν το CardExport ΙΙ δηλαδή ε? http://www.softick.com/pocket-pc/cardexport2 Απ' ότι βλέπω όμως το WM5torage είναι freeware, ενώ το CardExport "θέλει" 15$ Κ.Ι.Σ.
  9. Ένα "μειονέκτημα" που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι ότι δεν μπορείς να το έχεις στην τσέπη σου όταν περπατάς στον δρόμο ;) Κ.Ι.Σ.
  10. Off topic: Αγαπητέ Mythozz μου φαίνεται ότι έγινε κάποια παρεξήγηση. Εγώ απ΄ ότι θυμάμαι έγραψα αυτά που λες εσύ στο post σου με πολύ φιλική διάθεση προς τον χρήστη που είπε για τον μεγάλο αριθμό δορυφόρων, και για την τεκμηρίωση παρέθεσα και ένα μέρος από κείμενο της wikipedia. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το post μου θεωρήθηκε "ασέβεια" (sic) και δυστυχώς με αφήνεις με τα πιο πικρά αισθήματα για τον τρόπο συντονισμού της συζήτησης... Ευχαριστώ πολύ για την άσκοπη και αναίτια λογοκρισία σας!!! Λυπάμαι. Κ.Ι.Σ. Υ.Γ.1:Δεν δέχομαι μαθήματα σεβασμού από ανθρώπους που κρίνουν χρήσιμη ως μέθοδο την αναίτια λογοκρισία και μάλιστα σε παρακαλώ πριν κρίνεις το κείμενό μου ως προς την κοσμιότητά του, να δεις το τι έχεις γράψει εσύ στο κείμενο σου που παραθέτω. Υ.Γ.2: Παρακαλώ να επανεξετάσεις το κείμενο που είχα στείλει και εάν το κρίνεις σκόπιμο να ανακαλέσεις τους χαρακτηρισμούς σου. Εως τότε θα αισθάνομαι προσβεβλημένος.
  11. Εγώ με το PhonePlus δεν δυσκολεύομαι καθόλου για κλήσεις και μηνύματα με το ένα χέρι (δηλαδή με το ένα δάχτυλο, δηλαδή με τον αντίχειρα) την ώρα που περπατάω στον δρόμο... Υπάρχει και ένα καλό Full Screen Keybord απ' ότι θυμάμαι, αλλά πλέον έχω συνηθίσει έτσι. Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση για εμάς που το έχουμε αγορασμένο από E-bay (Γερμανία) και περασμένη big storage αγγλική rom να μπει με κάποιο τρόπο ελληνικό Τ9 ? Κ.Ι.Σ.
  12. Ας μας πει ο φίλτατος kakos που έχει δοκιμάσει και αυτές του πλαισίου, και τον Brando για την ποιότητα τους. (Η γνώμη μου, είναι ότι οι πρώτες ΔΕΝ βλέπονται, γιατί κάνουν κάτι σαν pixelιασμα στην οθόνη) :blink: Εντωμεταξύ, το πενάκι του πακέτου, δεν είναι για S100 και δεν χωράει στην σχισμή :lol: Εγώ πριν, απλά αναφέρω ένα τέχνασμα για να καθαρίσεις το screen protector, εάν από απροσεξία κολλήσουν σκόνες και σωματίδια κατά την τοποθέτηση. Κ.Ι.Σ.
  13. Υπάρχει τρόπος για την απομάκρυνση των "μορίων" σκόνης που κολλάνε πάνω στο screen protector κατά την διάρκεια της τοποθέτησης. Στην αρχή, δοκίμασα κι εγώ να το πλύνω και να το στεγνώσω, αλλά ...τζίφος (και με εμφιαλωμένο νερό δοκίμασα, αλλά πάλι έμεναν στίγματα από τα άλατα) Η Λύση είναι ΜΙΑ!!! 1) Πάρτε μια αυτοκόλλητη μονωτική ταινία 3Μ (δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά αυτή είναι η καλύτερης ποιότητας (και ακριβότερη) μονωτική ταινία που υπάρχει, και δεν αφήνει ίχνη κόλλας όταν την ξεκολλάς) 2) Φτιάξτε μια επιφάνεια λίγο μεγαλύτερη από το μέγεθος του screen protector κολλώντας διαδοχικά 3-4 κομμάτια της μονωτικής ταινίας των 10 cm περίπου. 3) Τοποθετήστε το screen protector πάνω σε αυτήν την επιφάνεια, με την πλευρά που κολλάει στην οθόνη. Έτσι, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ βρίσκεται πάνω στην καλή επιφάνεια, θα μείνει πάνω στην μονωτική ταινία, και όταν αφαιρεθεί από εκεί το screen protector θα είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ!!! (εδώ μπορείτε να χαμογελάσετε από ικανοποίηση :)) Τώρα πια, μπορείτε να δοκιμάσετε να κολλήσετε το screen protector στην οθόνη, σε "νεφελώδες" περιβάλλον, για να μην κινδυνεύετε πάλι από τα αιωρούμενα σωματίδια. Η παραπάνω διαδικασία, είναι δοκιμασμένη από εμένα, και μου γλύτωσε ένα Brando screen protector που παραλίγο θα πήγαινε για πέταγμα... ΠΡΟΣΟΧΗ! μην το δοκιμάσετε με κακής ποιότητας μονωτικές ταινίες που μπορεί να αφήσουν ίχνη κόλλας. Κ.Ι.Σ.
  14. Παιδιά... τα μπλέξατε με το disconnect από το gprs... Αυτό που μπορείς να κάνεις για να αποσυνδεθείς, είναι 1) να πατήσεις παρατεταμένα το πλήκτρο τερματισμού κλήσεων (το κόκκινο τηλεφωνάκι δλδ) ή 2) μέσω των tweaks του KG Power toys του δικού μας Kounadisk, μπορείς να εμφανίσεις ένα πλήκτρο "disconnect" στο μπαλονάκι των συνδέσεων (δίπλα στο άχρηστο "hide") Κ.Ι.Σ.
  15. Από μια συζήτηση στις σελίδες 54-55:
×
×
  • Create New...