Jump to content

Radiohead777

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Radiohead777

  1. Ναι, όταν αθλούμαι το έχω σφιχτό. Εξάλλου το έδειξα live και στον τεχνικό, ο οποίος το δοκίμασε και ο ίδιος με αντίστοιχα αποτελέσματα. Έχω τρίχες αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα, δεν μπορεί να φταίει αυτό, στο gear fit 2 δεν σταματάει να μετράει ούτε δευτερόλεπτο. Δεν μπορεί να μην έχουν προβλεφθεί αυτά. Εκτός των άλλων έχει workout swimming, που υποτίθεται ότι μετράει παλμούς όσο κολυμπάς! (για τον ιδρώτα που λέγατε πριν). Στην τελική αν ήταν να μη μετράει παλμούς όσο κάνεις όλα αυτά δε θα έπρεπε να υπάρχει η ένδειξη για παλμούς. Είναι δυνατόν να περιμένουν να έχεις ξυρίσει το χέρι σου ή να μην ιδρώνεις όταν τρέχεις για παράδειγμα? Δε στέκει.
  2. Προφανώς και δεν περιμένω επαγγελματικού επιπέδου επιδόσεις (όπως ανέφερα και προηγουμένως), αλλά το ελάχιστο που περιμένω είναι τις ίδιες επιδόσεις με συσκευή τις ίδιας εταιρίας που αγόρασα πριν 2 χρόνια με 150 ευρώ, δηλαδή κάτω από τα μισά χρήματα. Δεν περιμένω να βρώ λύση εδώ, απλά (όπως ανέφερα και στο αρχικό post) θέλω να δω αν έχουν και άλλοι χρήστες το ίδιο πρόβλημα ή αν υπάρχει κάποιος που χρησιμοποιεί το ρολόι για αυτό το σκοπό και του δουλεύει σωστα. Για να καταλάβω αν είναι γενικά προβληματικό το μοντέλο, αν το δικό μου ανήκει σε σειρά που έχουν πρόβλημα ή αν είναι θέμα software. Δηλαδή εσένα αυτό https://imgur.com/a/iJpdYGR σου φαίνεται φυσιολογικό?
  3. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να πάρω απόφαση ότι έδωσα 329 ευρώ για μία συσκευή που δεν κάνει αυτά που διαφημίζει η εταιρεία ότι μπορεί να κάνει. Ο καθένας μπορεί να το αγοράσει έχοντας στο μυαλό του κυρίως κάποια από της λειτουργίες της συσκευής. Απ' ότι κατάλαβα οι περισσότεροι το αγοράζουν για τις ειδοποιήσεις, κλήσεις κτλ. Εγώ το αγόρασα κυρίως για τις fitness tracking δυνατότητες και βλέπω σαν βonus σε σχέση με την προηγούμενη συσκευή μου όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή η συσκευή μου είναι άχρηστη αν δεν διαβάζει παλμούς την ώρα της άθλησης. Έχω σκοπό να το κυνηγήσω όσο πάει. Το galaxy watch έχει πολλά παραπάνω workouts και detect workouts από το gear fit 2, οπότε στα χαρτιά υποτίθεται ότι σου προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και επιλογές και σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια αν δεν δουλεύει σωστά δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό, αλλά προφανώς δεν μπορώ να το δεχτώ σαν καταναλωτής. Κατά τη γνώμη μου είναι υποχρέωση της εταιρείας να δώσει μία απάντηση που να στέκει και όχι απαντήσεις του τύπου "Δουλεύει κανονικά σύμφωνα με τις μετρήσεις μας" ενώ μπροστά τους δείχνω ότι φορεμένο σωστά, δε μετράει παλμούς. Τι νόημα έχει να μου έχεις 40 workouts χωρίς να μου μετράς τους παλμούς? Τι ακριβώς μετράς δημαδή, πως υπολογίζεις τις θερμίδες? ----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Και για του λόγου το αληθές στον αγώνα των 10χμ όπου φόραγα και τα δύο ρολόγια (ένα σε κάθε χέρι) : Gear fit 2 https://imgur.com/a/UOq1Af0 Galaxy Watch https://imgur.com/a/iJpdYGR
  4. Στην pointech στον Πειραιά, επειδή με βολεύει η τοποθεσία και το ωράριο (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή μέχρι τις 8). Η αλήθεια είναι ότι off the record όσοι μίλησα από τη Samsung μου πρότειναν να το πάρω από εκεί και να το πάω στη smartec. Κάτι το οποίο ανέφερα στον τεχνικό της pointech λέγοντάς του "Δώσε μου πίσω το ρολόι γιατί απότι φαίνεται δεν έχετε την ικανότητα να το τσεκάρετε σωστά, κάτι που δεν λέω εγώ αλλά όσοι έχω μιλήσει στη Samsung. Όλοι μου λένε να το πάω στο Χαϊδάρι". Προφανώς προσβήθηκε ζητώντας μου στοιχεία όσων είπαν κάτι τέτοιο, κρατώντας τελικά το ρολόι καταλήγωντας να μου αλλάξει του αισθητήρες.
  5. Ακριβείς μετρήσεις σίγουρα είναι αδύνατον να κάνει, αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε βάση αλγορίθμου να υπολογίζει στο περίπου. Το gear fit 2 αυτό ακριβώς έκανε και δεν είχα θέματα τόσο καιρό. Βασιζόμενος σε αυτό το γεγονός προχώρησα σε αγορά του καλύτερου μοντέλου της ίδιας εταιρείας. Δεν πέρασε καν από το μυαλό μου ότι μπορεί να είναι χειρότερο σε αυτόν τον τομέα η οποιονσδήποτε άλλον από ένα παλιότερο και κατά πολύ φτηνότερο μοντέλο. Υποτίθεται ότι η τεχνογνωσία ήδη υπάρχει. Εκτός των άλλων, σε εμένα σταματάει να μετράει ακόμα και να μήν έχω ιδρώσει. Το άλλο κουλό που άκουσα (μεταξύ πολλών αλλων) στο service είναι ότι μετά από ψάξιμο που έκανε ο τεχνικός (στο google) διαπίστωσε ότι αν σηκώσεις το χέρι πιο ψηλά από τον ώμο σταματάει να μετράει! Περιτό να αναφέρω ότι ο τεχνικός και όποιος άλλος μίλησα δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στη λειτουργία των smartwatches γενικότερα.
  6. Καλησπέρα σε όλους, Υπάρχει κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει το ρολόι σαν fitness tracker? Πριν 2 μήνες αγόρασα το Galaxy watch 46mm από το Plaisio και σαν αντικαταστάτη του gear fit 2, που χρησιμοποιούσα σαν fitness tracker χωρίς κανένα πρόβλημα για 2 χρόνια. Το galaxy watch (αναβαθμισμένο στο τελευταίο λογισμικό) ουσιαστικά δεν διαβάζει παλμούς κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε άσκησης. Δηλαδή διαβάζει ίσως τα πρώτα 5 λεπτά maximum, και από κει και πέρα το χάνει. Αναβοσβήνει το λαμπάκι του sensor, αλλά απλά δείχνει τις 2 παύλες να αναβοσβήνουν χωρίς αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα το έχω δοκιμάσει σε , running, other workout, walking και treadmill. Πριν περίπου 3 εβδομάδες το πήγα στο service εξηγώντας το πρόβλημα. Μου το επέστρεψαν λέγοντάς μου ότι από τις μετρήσεις που έκαναν δεν έχουν διαπιστώσει κάτι, αλλά έβαλαν το τελευταίο λογισμικό ξανά όπως μόνο στο service μπορούν να το εγκαταστήσουν. Δεν κατάλαβα τι διαφορά θα είχε η δική τους εγκατάσταση, παρόλαυτα το πήρα πίσω να το δοκιμάσω. Καμία διαφορά από πρίν. Το ξαναπάω πίσω και τους δείχνω μπρόστα τους το πρόβλημα (αφού εχω μιλήσει με τη Samsung χωρίς να βγάλω άκρη στο ενδιάμεσο). Επίσης τους έδωσα μία σύγκριση γραφημάτων από το Samsung Health, στην οποία, στον ίδιο αγώνα 10km που έτρεξα φορώντας στο ένα χέρι το galaxy watch και στο άλλο το gear fit 2, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το galaxy watch δε μέτρησε παλμούς όυτε λεπτό. Δηλαδή το γράφημα του gear fit 2 είναι φυσιολογικό με σκαμπανεβάσματα στους παλμούς ενώ του galaxy watch απλά μία ευθεία γραμμή. Δέχεται λοιπόν ό τεχνικός ότι πρέπει να το ξαναδεί. Το βλέπει, μου λέει ότι δεν έχει πρόβλημα και πάλι, και μετά από φασαρία ουσιαστικά μου αλλάζει τους sensors. Τίποτα, το πρόβλημα παραμένει. Το γυρνάω πάλι πίσω, μιλάω για πολλοστή φορά με τη Samsung και είμαι σε αναμονή για το νέα απάντηση. Πραγματικά με έχει κουράσει η όλη υπόθεση και δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από τη samsung. Εντωμεταξύ για εμένα το ρολόι ουσιαστικά είναι άχρηστο αν δεν κάνει τη συγκεκριμένει λειτουργία σωστά και πραγματικά ελπίζω να βγει στο τέλος κάποια άκρη. Στην τελική αν είναι θέμα λογισμικού ας το παραδεχτούν και να ενημερώσουν πότε θα διορθωθεί. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία όσον αφορά την καταγραφή των παλμών κατά τη διάρκεια άθλησης? Κι αν όχι σε όσους το έχουν δοκιμάσει μετράει κανονικά? Ευχαριστώ
  7. Καταλαβαίνω ότι λόγω του μεγέθους αλλά και του περιεχομένου του προηγούμενού μου post είναι πολύ πιθανό να μην το διάβασε κανείς,ή να διάβασε μέχρι τη μέση το πολύ(ο κανείς),με αποτέλεσμα να μην δώσει σημασία στον λόγο που το έγραψα,δηλαδή τις ερωτήσεις στο τέλος.Για παν ενδεχόμενο οι ερωτήσεις μου ήταν: 1.Πόσο ικανοποιητικά δουλεύει ο acrobat reader?ακόμα και στο P3600,προσωπικά τον βρήκα σχετικά αργό.Ξέρει κανείς το κατά πόσο πιο αργός είναι? (δοκιμάστε αν γίνεται ένα αρκετά μεγάλο αρxείο pdf.). 2.Υπάρχουν κάποιοι από' σας που να τους έτυχε να μην μπορούν να εγκαταστήσουν κάποιες εφαρμογές (προγράμματα,παιχνίδια,οτιδήποτε) λόγω του αργού επεξεργαστή ή της έλλειψης μνήμης (και όχι λόγω ασυμβατότητας) ή να μπορούν αλλά μετά να μην τρέχουν έχοντας σαν αποτέλεσμα την απεγκατάστασή τους?Αν η απάντηση είναι θετική για μερικούς νομίζω ότι θα βοηθούσε να αναφερθούν οι συγκεκριμένες εφαρμογές.
  8. Καλησπέρα σε όλους! Η ιστορία με μένα και τα κίνητα τήλεφωνα ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που έπιασα κινητό στα χέρια μου (το 6110 για την ακρίβεια),όπως είναι λογικό,και από τότε μέχρι και σήμερα μπορώ να πω ότι διατήρω μια άριστη σχέση σχέδον εξάρτησης μαζί τους.Έτσι για την ιστορία και πάλι (με αφορμή και το ότι είναι το πρώτο μου post),οι συσκευές μου κατα καιρούς ήταν τα: 6110,7110,τ68ι,3650,p900,s65,i530 και από τότε που κυκλοφόρησε μέχρι και σήμερα το k750i.Αν και ο αριθμός των παραπάνω συσκευών ίσως δε μαρτυράει κάτι τέτοιο,θεωρώ ότι έχω το "μικρόβιο" με τα κινητά (αλλά και γενικότερα με τις compact συσκευές και τα gadjets),κάτι που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την ύπαρξη του εξής (φαντάζομαι κοινού με αρκετούς από' σας) "προβλήματος": Σε περίπτωση που μου "κάτσει" μια τέτοια συσκευή,πρέπει πάση θυσία να την αποκτήσω το συντομότερο δυνατό.Όχι για κανένα άλλο λόγο,αλλά για να επανέλθει η ψυχική μου ηρεμία και ισορροπία,όσο περίεργο κι αν ακούγεται (και ίσως όχι και τόσο κοινό με' σάς). Κατά κάποιο ανεξήγητο λόγο,μια μέρα (αφού είχα πλέον εξαντλήσει τις δυνατότητες του p900 και του 3650 πριν απ' αυτό) αποφάσισα ότι δε με' νδιαφέρουν πλέον τα smartphones αλλά αυτό που πραγματικά μου χρειάζεται είναι ένα συμβατικό κινητό με καλή camera και μπαταρία με όσο μεγαλύτερη αντοχή γίνεται.Έτσι λοιπόν κατέληξα στο k750i (προσπερνάω την αγορά του s65,μιας και εκτός του ότι δεν ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα,κλάπηκε,την ώρα που ήμουν αφοσιωμένος στα headshots στο counter-strike,σε σύντομο χρονικό διάστημα.). Η αγορά του k750i με άφησε,μπορώ να πω,απόλυτα ικανοποιημένο,λόγω του ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν ουσιαστικά η συσκευή που έψαχνα.Άπο κει και πέρα,μέχρι φέτος,είχα πέσει σε λήθαργο σχετικά με τις εξέλιξεις που αφορούσαν την εξέλιξη των συσκευών κινητής τηλεφωνίας,όντας πεπεισμένος ότι δεν έβγαιναν πλέον συσκευές με το κάτι παραπάνω που να με κάνουν να πιστέψω ότι μπορούν πραγματικά να προσφέρουν περισσότερα απ' το k750i (μιλώντας για συμβατικά τηλέφωνα) ή το p900 (μιλώντας για smartphones,σε περίπτωση που αποφάσιζα και πάλι ν' αλλάξω κατηγορία.). Φέτος λοιπόν,το νέο που έφτασε στα' αυτιά μου και έκανε το ενδιαφέρον μου για τις πλέον απαιραίτητες συσκευές να αναζωπυροθεί,ήταν η άφιξη του πρώτου κινητού της apple (αξίζει ν' αναφερθεί ότι είμαι χρόνια χρήστης των ipod),του iphone.Με έπιασε πάλι το σύνδρομο,αυτό που είχε χρόνια να με πιάσει.Tο ήθελα απεγνωσμένα.Όσο όμως κι αν το ήθελα,ήταν προφανώς αδύνατο να το αποκτήσω λόγω της ημερομηνίας κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά: Tον ιούλιο πήρα στο πλαίσιο και μου είπαν ότι θα το' χουν από Σεπτέμβρη.Ο Σεπτέμβρης ήρθε αλλά πουθενά το iphone.Παίρνω ξανά τηλέφωνο και μου λένε μάλλον από δεκέμβριο..Εντάξει,ως εκεί ήταν,μην μπορώντας άλλο την αναμονή το "σύνδρομο" πήρε άλλη διάσταση: Αντί να θέλω μία και μόνο συσκευή,συμβιβαζόμουν και ότι πιο κοντινό υποκατάστατο ίσως υπάρχει.Έτσι γνώρισα την HTC. Μην μπορώντας να κάνω κάτι άμεσα (είπαμε,μικρόβιο,σύνδρομο κτλ.,αλλά όχι και να πάρω γουρούνι στο σακί!) άρχισα να το ψάχνω.Αν και αρχικά κατέληξα σε δύο εταιρίες.την Sony Ericsson (λόγω p1i) και HTC (για προφανείς λόγους),τελικά απέρριψα την πρώτη βρίσκοντας πολύ ενδιαφέρουσα την ξένη και ταυτόχρονα νέα για' μένα πλατφόρμα (ή λειτουργικό) που χρησιμοποιείται στις συσκευές της δεύτερης.Ήταν ευκαιρία λοιπόν ν' ανακαλύψω τα Windows Mobile Professional (Αν και γνώριζα την ύπαρξη των WM ίσως από τότε που ξεκίνισαν να υπάρχουν,ποτέ δεν είχα ασχοληθεί περετέρω.). Μετά απο αρκετό ψάξιμο (δεν μπορώ να πω "για να μην τα πολυλογώ",θα είναι ποιό αστείο κι από ανέκδοτο!),αφού έπιασα στα χέρια μου το iphone και το HTC touch,αφού διάβασα και τις 52 σελίδες για το συγκεκριμένο θέμα και αφού δανείστηκα από ένα γνωστό μου το HTC P3600 για μια μέρα κατέληξα στα εξής συμπεράσματα: *Το iphone έχει internet browser (το safari) έτη φωτός ανώτερο από οποιαδήποτε WM συσκευή κι αυτό είναι το σημαντικότερό του πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου,το ότι προσφέρει πόλυ ανώτερη internet surfing εμπειρία. *Η φράση "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός" δεν θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο σε κάτι άλλο απ' το iphone (προσθέτω επίσης: "ότι δεν λάμπει,για την μη γυαλιστερή επιφάνεια του touch και τα όχι επιπέδου iphone υλικά κατασκευής,δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι χρυσός.).Απίστευτο hardware,εξαιρετικά υλικά κατασκευής, αλλά από ουσία απογοητεύει. *Iphone και touch στην ουσία δεν συγκρίνονται: Το iphone είναι μία multimedia συσκευή περιορισμένων δυνατοτήτων με απογοητευτική απόδοση σαν κινητό τηλέφωνο αλλά που προσφέρει ωραία αίσθηση στο κράτημα και απίστευτο χειρισμό.Το touch είναι ένα ικανοποιητικό και όχι πόλυ καλό (λόγω επεξεργαστή και μνήμης) pda εντυπωσιακά μικρών διαστάσεων,με κάλη απόδοση σαν τηλέφωνο και μέτρια απόδοση σαν multimedia συσκευή (λογικά πάλι λόγω του επεξεργαστή και της μνήμης). *Η συσκευή που θεωρώ ότι θα με ικανοποιούσε πραγματικά δεν υπάρχει: Είναι το touch(λόγω touchFLO,σχεδιασμού και διαστάσεων) με επεξεργαστή στα 400 mhz,256mb rom kai 128mb ram(gps,3g και το ότι πρέπει να χρησιμοποιείται η γραφίδα που και που,ακόμα και για τη σύνταξη μηνημάτων,τα πρώτα δεν μ΄ενδιαφέρουν προς το παρόν και το δέυτερο εν μέρη το βρίσκω αντί για ενοχλητικό χρήσιμο). Παρά τα όσα ανέφερα παραπάνω τείνω να αποφασίσω να αγοράσω το touch,το βρίσκω σαν μια αρκετά καλή λύση (ίσως την μοναδική) αν συνδυάσει κανείς αυτά που ζητάω και αυτά που έχει να προσφέρει η αγορά.Εξάλλου υπάρχει και το άλλο μη αμελητέο πολύ πιθανό(κρίνοντας απ' το πως κινούνται αυτή τη στιγμή οι τιμές στην αγορά) ενδεχόμενο: Η ενδεχόμενη τιμή του ενδεχόμενου επερχόμενου ιδανικού μοντέλου που προανέφερα σίγουρα θα' ναι ασύγκριτα υψηλότερη του touch(καθώς και η μπαταρία του,σύμφωνα πάντα με τα σημερινά δεδομένα,ασύγκριτα μικρότερης διάρκειας.). Καταλήγω λοιπόν μετά από όλα αυτά στις εξής απλές ερωτήσεις: 1.Πόσο ικανοποιητικά δουλεύει ο acrobat reader?ακόμα και στο P3600,προσωπικά τον βρήκα σχετικά αργό.Ξέρει κανείς το κατά πόσο πιο αργός είναι? (δοκιμάστε αν γίνεται ένα αρκετά μεγάλο αρxείο pdf.). 2.Υπάρχουν κάποιοι από' σας που να τους έτυχε να μην μπορούν να εγκαταστήσουν κάποιες εφαρμογές (προγράμματα,παιχνίδια,οτιδήποτε) λόγω του αργού επεξεργαστή ή της έλλειψης μνήμης (και όχι λόγω ασυμβατότητας) ή να μπορούν αλλά μετά να μην τρέχουν έχοντας σαν αποτέλεσμα την απεγκατάστασή τους?Αν η απάντηση είναι θετική για μερικούς νομίζω ότι θα βοηθούσε να αναφερθούν οι συγκεκριμένες εφαρμογές. Αυτά! (συγγνώμη για το αδικαιολόγητα μεγάλο post..Τώρα το γιατί δεν το "μαζεύω" ενώ ξέρω ότι είναι αδικαιολόγητα μεγάλο,αλλά αντιθέτως το μεγαλώνω κι' άλλο προσθέτοντας αυτήν εδώ την πρόταση..ειλικρινά,δεν ξέρω!)
×
×
  • Create New...