Jump to content

gterez

Members
  • Δημοσιεύσεις

    7
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by gterez

  1. Έχει δικό του φορτιστή το HBH-IV835 με ένα μικρό βύσμα που ταιριάζει ακριβώς στο ακουστικό, αλλά στην ουσία είναι ο ίδιος φορτιστής με του τηλέφωνου. Δηλαδή και το "μικρό" αυτό βύσμα μπορεί να φορτίσει το Κ800, και το "μεγάλο" βύσμα του φορτιστή του Κ800 μπορεί να κουμπώσει και να φορτίσει το ακουστικό (κουμπώνει σε μία άκρη του χρησιμοποιώντας το ένα από τα δύο clips). Το ακουστικό συνεργάζεται με όλους τους φορτιστές που κάνουν για το Κ800.
  2. Προτείνω το HBH-IV835, το μικροσκοπικό BT handsfree της SonyEricsson. Ταιριάζει αιθητικά πάρα πολύ με το τηλέφωνο, είναι πανέμορφο, πολύ εύκολο στη χρήση: μπαίνει-βγαίνει με το ένα χέρι, με μια απλή κίνηση. Το μόνο μειονέκτημά του είναι η σχετικά μικρή διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με τα υπόλοιπα handsfree (έως 3.5 ώρες ομιλία, έως 160 αναμονή), που είναι όμως λογική σε σχέση με το μέγεθός του. Επίσης αν είσαι από αυτούς που κυκλοφορούν σαν πράκτορες με το BT καρφωμένο στο αυτί όλη μέρα για να μην αργήσουν να πάρουν την επείγουσα κλήση (:p) πάρε κάποιο άλλο γιατί δεν στηρίζεται αρκετά καλά στο αυτί ώστε να τρέχεις ή να κάνεις δουλειές την ώρα που το φοράς. Γενικά με τα bluetooth headsets καλό είναι να παίρνεις ίδιας εταιρίας με το κινητό σου. Θα δουλέψουν ακόμα κι αν είναι από άλλη εταιρία, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις χάνεις κάποιους αυτοματισμούς. Π.χ. συνήθως στα τηλέφωνα SonyEricsson δεν μπορείς να πατήσεις το πλήκτρο του handsfree και να ξεκινήσεις φωνητική κλήση και δεν μπορείς να κάνεις ηχογράφηση φωνητικών εντολών από το handsfree αν αυτό είναι άλλης εταιρίας. Οι δυνατότητες αυτές παίζουν και από συσκευή σε συσκευή, π.χ. με το Κ800 μπορείς να ηχογραφήσεις φωνητική εντολή από το HBH-IV835 ενώ με το Κ750 δεν μπορείς.
  3. 1. Ναι, συνεργάζεται με outlook κανονικά, το πρόγραμμα το παίρνεις μαζί με το κινητό. 2. Ναι, υποστηρίζει τα μικρά Ελληνικά μια χαρά και έχει και πολύ ωραία fonts, για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά της sony ericsson. Υπάρχει βέβαια το γνωστό πρόβλημα με το τελικό σίγμα: δεν μπορείς να το επιλέξεις από το πλήκτρο 7 όπου κανονικά έπρεπε να ανήκει. Πρέπει είτε να το εισάγεις με "add symbol", είτε να αφήσεις να σου το βάλει το T9. Βέβαια -όπως καταλαβαίνεις- στα ονόματα δεν βοηθά πάντα το Τ9. Τα ονόματα με Ελληνικούς χαρακτήρες τοποθετούνται αμέσως μετά από αυτά με λατινικούς, με αλφαβητική σειρά, δηλαδή: ABC...XYZΑΒΓ...ΧΨΩ. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση στα Ελληνικά κανονικά, αλλάζοντας τη γλώσσα. Ένα ωραίο feature του Κ800 (και του Κ750) που δεν αναφέρεται σε reviews είναι ότι "θυμάται" τη γλώσσα που έχεις επιλέξει σε κάθε "section" του κινητού: π.χ. εγώ έχω ονόματα με λατινικούς χαρακτήρες και μηνύματα γράφω στα Ελληνικά και δεν χρειάζεται πουθενά να αλλάζω γλώσσα, άλλαξα την πρώτη φορά και το θυμάται. 3. Ναι, μπορείς με κεφαλαία (Η επιλογή είναι "national characters: off" και είναι ενεργοποιημένη by default) και μπορείς να χρησιμοποιείς Τ9, το Τ9 δεν έχει σχέση με τον αριθμό χαρακτήρων που επιτρέπονται ανά SMS. 4. Όχι δεν γίνεται. Ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να μεταφέρεις manually αρχεία jar μέσω του υπολογιστή σε κάποιον φάκελο (π.χ. στο Other). Από εκεί μπορείς να τα αποστείλεις με IR ή BT. Ουσιαστικά έτσι θα τα έχεις 2 φορές στο κινητό σου όμως.
  4. 1. Ναι, συνεργάζεται με outlook κανονικά, το πρόγραμμα το παίρνεις μαζί με το κινητό. 2. Ναι, υποστηρίζει τα μικρά Ελληνικά μια χαρά και έχει και πολύ ωραία fonts, για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά της sony ericsson. Υπάρχει βέβαια το γνωστό πρόβλημα με το τελικό σίγμα: δεν μπορείς να το επιλέξεις από το πλήκτρο 7 όπου κανονικά έπρεπε να ανήκει. Πρέπει είτε να το εισάγεις με "add symbol", είτε να αφήσεις να σου το βάλει το T9. Βέβαια -όπως καταλαβαίνεις- στα ονόματα δεν βοηθά πάντα το Τ9. Τα ονόματα με Ελληνικούς χαρακτήρες τοποθετούνται αμέσως μετά από αυτά με λατινικούς, με αλφαβητική σειρά, δηλαδή: ABC...XYZΑΒΓ...ΧΨΩ. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση στα Ελληνικά κανονικά, αλλάζοντας τη γλώσσα. Ένα ωραίο feature του Κ800 (και του Κ750) που δεν αναφέρεται σε reviews είναι ότι "θυμάται" τη γλώσσα που έχεις επιλέξει σε κάθε "section" του κινητού: π.χ. εγώ έχω ονόματα με λατινικούς χαρακτήρες και μηνύματα γράφω στα Ελληνικά και δεν χρειάζεται πουθενά να αλλάζω γλώσσα, άλλαξα την πρώτη φορά και το θυμάται. 3. Ναι, μπορείς με κεφαλαία (Η επιλογή είναι "national characters: off" και είναι ενεργοποιημένη by default) και μπορείς να χρησιμοποιείς Τ9, το Τ9 δεν έχει σχέση με τον αριθμό χαρακτήρων που επιτρέπονται ανά SMS. 4. Όχι δεν γίνεται. Ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να μεταφέρεις manually αρχεία jar μέσω του υπολογιστή σε κάποιον φάκελο (π.χ. στο Other). Από εκεί μπορείς να τα αποστείλεις με IR ή BT. Ουσιαστικά έτσι θα τα έχεις 2 φορές στο κινητό σου όμως.
  5. Ξέρει κανείς αν υπάρχει δυνατότητα να περάσει το firmware του T630 στο Τ610? Μου άρεσε πολύ στο Τ630 ότι έχεις τα πιο συχνά χρησιμοποιύμενα contacts κατευθείαν για τηλ/sms/κλπ όταν σπρώχνεις το joystick προς τα πάνω!
  6. Εγώ το είχα γράψει bad_freddy, κάνε κλικ εδώ.
  7. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Ένα μικρό tip για να το κάνεις πιο γρήγορα όταν έχεις πολλά νούμερα στη μνήμη: Αν πληκτρολογήσεις έναν αριθμό όταν είσαι στο position list, θα σε πάει στην αντίστοιχη θέση. Για να φτιάξεις λοιπόν τα speed dials παίρνεις τη λίστα από την αρχή (δεν είναι αλφαβητικά) και όταν συναντήσεις τηλέφωνο που θες να μπει σε speed dial: - Σημειώνεις στο μυαλό σου τον αριθμό του στη λίστα - Το επιλέγεις - Πατάς το νούμερο του speed dial όπου θέλεις να μπεί (οπότε σε πάει στην αντίστοιχη θέση) - Επιλέγεις (για να γίνει η ανταλλαγή των αριθμών) - Πληκτρολογείς τον αριθμό που θυμάσαι από το πρώτο βήμα για να επανέλθεις στο σημείο που σταμάτησες και συνεχίζεις! Σχετικά με το ερώτημα γιατί παίρνει άλλο νούμερο από αυτό που υπάρχει στο position list: Το position list είναι η σειρά των τηλεφώνων στη μνήμη του τηλεφώνου. Τα speed dials αντιστοιχούν στη σειρά των τηλεφώνων στην κάρτα SIM. Για να "δουλέψουν" λοιπόν τα νούμερα που βλέπεις στο position list σαν speed dials πρέπει να κάνεις "copy all to SIM". Όταν αλλάξεις τη σειρά στο position list θα δεις ότι σου το λέει όταν πας να βγεις. Μια που το ανοίξαμε, για να εξαντλήσουμε το θέμα των speed dials: - Τα speed dials είναι από το 1 μέχρι και το 9. Το 1 είναι και speed dial και τηλεφωνητής (γιατί κάπου αναφέρθηκε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως speed dial!). Πατάς 1 και μετά call για το speed dial, ενώ κρατάς πατημένο το 1 για τηλεφωνητή. - Ένα feature που αναφέρεται στα ψιλά γράμματα στα βιβλία οδηγιών αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο για να "αυξηθεί" ο αριθμός των speed dials: Όταν γράψεις ένα νούμερο και μετά πατήσεις το # σε βγάζει στο "call from SIM" στο νούμερο που βρίσκεται στην αντίστοιχη θέση στο SIM και μπορείς να πάρεις τηλέφωνο κατευθείαν. Οπότε μπορείς να βάλεις και κάποια επιπλέον συχνά χρησιμοποιούμενα νούμερα σε βολικές θέσεις (π.χ. πατάς 5, call για το κινητό κάποιου, 55#, call για το σπίτι! :))
×
×
  • Create New...