Jump to content

JohnLi

Members
  • Δημοσιεύσεις

    38
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by JohnLi

  1. Όντως, τώρα που κοιτάζω τις επιλογές και στην Alpha, δεν έχουν επιλογή για αστυνομική ταυτότητα. Καλύτερα να τους ρωτήσεις τηλεφωνικά αν μπορείς με κάποιο τρόπο να την ανεβάσεις. (Για αλλαγή τηλεφώνου μπορείς πάντως.)
  2. Στην alpha που ρώτησα για ίδιο θέμα μου είπαν ότι το κάνουν μόνο σε κατάστημα, αλλά οι ουρές τους στα καταστήματα φτάνουν μέχρι την κολοπετινίτσα :lol:

    Ραντεβού για εξυπηρέτηση κάνουν; Ξέρουμε;

     

    Ρυθμίσεις > Προσωπικά στοιχεία > Online ενημέρωση εγγράφων

  3. Καλησπέρα, έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με επισκευή Nokia smartphone (Nokia 9 Pureview); Κολλάει η κάμερα κάθε φορά που πάω να τη χρησιμοποιήσω.

     

    Είναι εντός εγγύησης, να το πάω στον Κωτσόβολο από όπου το είχα αγοράσει, ή να το στείλω κατευθείαν στο service της Nokia δωρεάν με DHL;

  4. Έχω πιστωτική της Πειραιώς (δεν έχω άλλη πιστωτική) με όριο 1.500 ευρώ και θέλω να κάνω μία αγορά 2.000 ευρώ, χωρίς τη χρήση μετρητών. Αν έχω φορτώσει την κάρτα με το ποσό (πληρωμή όλου του τρέχοντος υπολοίπου + 600 ευρώ επιπλέον για σιγουριά), μπορώ να κάνω την αγορά?

     

    Τελικά σου δούλεψε με κάρτα Πειραιώς; Παλιότερα είχα δοκιμάσει να κάνω το ίδιο με κάρτα της Alpha αλλά απ'ότι μου είπαν δε σου επιτρέπει να υπερβείς το όριο της κάρτας ανά συναλλαγή, ακόμα κι αν έχεις κάνει πληρωμή της υπέρβασης.

  5. Αν κάνω μετατροπή σε λίρες Αγγλίας, η κάρτα καταλαβαίνει "αυτόματα" και πληρώνει σε λίρες μέχρι να μηδενιστεί το υπολοιπο των λιρων;

     

    Συγκεκριμένα μέχρι το υπόλοιπο των λιρών να είναι μικρότερο από το ποσό της συναλλαγής.

  6. Τα ίδια ισχύουν και για Αγγλία να φανταστώ? Επειδή θα ταξιδέψω στο Λονδίνο για ένα ΣΚ το Φεβρουάριο θα πρέπει να έχω κάνει από την Παρασκευή μετατροπή του υπολοίπου μου σε Ευρώ σε GBP έτσι ώστε να χρεώνεται αυτός ο λογαριασμός κατά τις συναλλαγές μου με την κάρτα και να μην έχω προμήθεια?

     

    Ναι, αλλά εκτός και αν θες να κάνεις καμιά μεγάλη αγορά, προσωπικά δε θα σσχολούμουν με μετατροπή σε GBP και USD επειδή η προμήθεια είναι μόνο 0,5%.

  7. Η προμήθεια είναι για μετατροπές νομίσματος το ΣΚ - πλαστικό ή όχι δεν έχει σημασία. Δεν στην εμφανίζει ξεχωριστά, την ενσωματώνει στο ποσό που χρεώνει τον λογαριασμό ευρώ σου. Αν έχεις διαθέσιμο υπόλοιπο στο τοπικό νόμισμα δε χρεώνεσαι κάτι.
  8. Ωραία.. Αν κάνω μετατροπή ευρώ σε δηνάρια ας πούμε το ΣΚ μέσα από την εφαρμογή είναι δωρεάν;

    Για να μη χρεωθείς προμήθεια πρέπει να κάνεις τη μετατροπή εκτός ΣΚ.

     

    Ας πούμε ότι έχω τώρα 50€ μέσα και 1174 δηνάρια που έχω όπως δείχνει η εικόνα. Πάω στο POS του βενζινά και του λέω πάρε σε δηνάρια το ποσό. Και τραβάει από τα δηνάρια αυτόματα χωρίς καμία επιβάρυνση. Σωστά;

    Σωστά

  9. Ότι μείνει μπορείς να το γυρίσεις πίσω σε ευρώ χωρίς χρέωση (σε καθημερινή) όταν επιστρέψεις. Σε χρεώνει αυτή την προμήθεια για κάθε συναλλαγή που κάνεις το ΣΚ και απαιτεί μετατροπή νομίσματος.
  10. Δε με συμφέρει πάλι από το να πάω σε ανταλλακτήρια; θα χρησιμοποιηθεί ένα Σάββατο μόνο νομίζω.. Τις υπόλοιπες μέρες θα είναι καθημερινές

     

    Λογικά ναι, 1% είναι η προμήθεια. Αλλά αν κάνεις τη μετατροπή στο app από ευρώ στο τοπικό νόμισμα πριν το τέλος της Παρασκευής (ώρα Αγγλίας), και διατηρείς επαρκές υπόλοιπο στον Revolut λογαριασμό σε τοπικό νόμισμα, θα χρεώνεται αυτός κατα τη διάρκεια του ΣΚ οπότε δε θα επιβαρυνθείς ούτε αυτό.

  11. Εϊναι προτιμότερο να έχεις λογαριασμό Revolut στο τοπικό νόμισμα αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις την κάρτα κατά τη διάρκεια ΣΚ, καθώς θα σε χρεώσει προμήθεια η Revolut αν μετατρέψει από ευρώ.
  12. Την πατησα και εγω.

    Πληρωμη ξενοδοχειου σε Πολωνια απο το ιντερνετ με visa της alpha και 2,5% καπελο επι της τιμης.

    Δεν προκειται για προμηθεια λεει, αλλα για συναλλαγματικο υπολογισμο που δεν επιβαλει η τραπεζα (και καλα), αλλα ο φορεας της καρτας (visa, master, κτλ).

    Καλα να παθω.

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

     

    Προφανώς ο υπάλληλος ήταν άσχετος, είναι ξεκάθαρα χρέωση της τράπεζας, σύμφωνα και με τους επίσημους όρους της.

     

    ια)Επιβάρυνση Κατόχου για τη μετατροπή συναλλαγών εξωτερικού σε Ευρώ (παρ. 22.1): Οι χρεώσεις των συναλλαγών που γίνονται σε νόμισμα διαφορετικό του Ευρώ θα μετατρέπονται σε Ευρώ με την τιμή που ορίζεται από τον Οργανισμό (Visa, Mastercard ή Diners), κατά την ημέρα επεξεργασίας τους από αυτόν πλέον των σχετικών εξόδων,που χρεώνει ο τελευταίος για τις πράξεις μετατροπής συναλλάγματος στην αλλοδαπή, καθώς και του σχετικού λειτουργικού κόστους της Τραπέζης για τη συνολική διαχείριση και παρακολούθηση της συναλλαγής, που ανέρχονται συνολικά σε 2% επί του ποσού εκάστης συναλλαγής, Η Τράπεζα δύναται να προβαίνει σε αναπροσαρμογή της εν λόγω χρέωσης, συνυπολογίζοντας κάθε φορά το εκάστοτεκόστος εκκαθάρισης του Οργανισμού, το οποίο μπορεί να μεταβληθεί. Στον λογαριασμό του πελάτη εμφανίζεται το ποσό στο νόμισμα που έγινε η συναλλαγή (στην περιγραφή) και η χρέωση του τελικού ποσού σε Ευρώ.

  13. Καλησπέρα σας. Έχω κάνει αίτηση online στις 21/11 για πιστωτική κάρτα στην alpha όπου παράλληλα βρίσκεται η μισθοδοσία μου για την alpha bonus visa, διαβάζοντας αρκετές σελίδες στο συγκεκριμένο θέμα στις 27/11 έκανα εκ νέου αίτηση online στην eurobank για την πιστωτική yes γιατί όπως είδα με συμφέρει λίγο παραπάνω για τις ανάγκες μου, παράλληλα έχω ένα καταναλωτικό από την eurobank που το πήρα τον Ιανουάριο για συμπλήρωμα αγοράς αυτοκινήτου σχετικά μικρού ποσού (3900+τόκους ,χωρίς εγγυητή) το ποσό της δόσης κάθε μήνα είναι 130.66 όμως εγώ βάζω από 150 έως 250 κάθε μήνα έτσι ώστε να τελειώνει μια ώρα νωρίτερα.

    Την επομένη της αίτησης με πήραν τηλέφωνο για να αποστείλουν τα χαρτιά για υπογραφές , όλα καλά όλα ωραία έρχονται τα υπογράφω τα στέλνω πίσω και περιμένω.

    Χθες με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι η αίτηση για την πιστωτική yes δεν εγκρίθηκε και όταν ρώτησα αν μπορεί να μου πει τον λόγο δεν ήξερε να μου απαντήσει η ευγενική κυρία στο τηλέφωνο.

    Σήμερα βλέπω την αίτηση στην alpha το πρωί και ενώ ήταν σε "επεξεργασία" όλες αυτές τις μέρες , έχει αλλάξει και έχει γίνει "εγκεκριμένη σε αναμονή"

    Σημαίνει ότι εγκρίθηκε? Χρειάζεται να κάνω κάτι από μέρους μου ? Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα το μεσημέρι με την alpha μου είπαν ότι αυτοί το βλέπουν ακόμα σε επεξεργασία.

     

    Αν θυμάμαι καλά απο δική μου παλιότερη online αίτηση δεν έχει εγκριθεί ακόμα, απλά έχουν λάβει τα χαρτιά από την εταιρεία στην οποία έχουν αναθέσει τη συλλογή τους. Γενικά η διαδικασία έκδοσης κάρτας online στην Alpha είναι απελπιστικά αργή.

  14. Kαι μένα μετά από κανα μήνα από την ενεργοποίση της μου έστειλε sms με κωδικούς για Aegean

     

     

     

    Για 4 μήνες για να εκδοθούν τα εισιτήρια δε σε περιορίζει για πότε θα τα βγάλεις

     

    Ναι αυτό εννοούσα, αλλά είναι και για πτήσεις μέσα σε 10 μήνες. Προσωπικά το 4μηνο μου φαίνεται πολύ περιοριστικό λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της συνδρομής.

  15. αν θυμάμαι καλά, μετά από κανά μήνα μου ήρθε sms με τους 2 εκπτωτικούς κωδικους (2χ25 ευρώ έκαστος). Τον έναν τον έχω ήδη εξαργυρώσει..

     

    Υπόψη ισχύουν μόνο για 4 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης :down:

  16. Σε ποια κατηγορία του αφορολόγητου εμφανίζονται;

    Από την Revolut το top-up με χρήση κάρτας δεν μετράει στο αφορολόγητο (και ορθώς κατ' εμέ) διότι ο κωδικός που χρησιμοποιούν δεν συμπεριλαμβάνεται στο χτίσιμο δαπανών. Από την Revolut μπορείς τα χρήματα να τα στείλεις με έμβασμα ή να τα κάνεις ανάληψη μέσω ATM, οπότε είναι λογικό ο κωδικός τους να είναι εκτός των κωδικών που εμπίπτουν στην σχετική διάταξη νόμου.

     

     

    Λογικά όσα αναφέρεις. Μόνο για την συναλλαγή στο φυσικό κατάστημα θεωρώ πως θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την τράπεζα για να ελέγξετε αν ο κωδικός του συγκεκριμένου POS συμπεριλαμβάνεται στις κατηγορίες που μετρούν στο χτίσιμο δαπανών αφορολόγητου.

     

    Σε ποια τράπεζα αναφέρεσαι;

  17. Καθημερινά σχεδόν κάνω μικροαγορες από το Aliexpress με κάρτες της Alphabank Δεν υπάρχει extra χρέωση Μην είστε απόλυτοι λέγοντας "Μόνο με Revolut"

    Η Alpha Bank ενσωματώνει την προμήθεια του 2% σε κάθε συναλλαγή, γι'αυτό δεν την βλέπεις σαν ξεχωριστή εγγραφή. Σίγουρα καλύτερο από στανταρ χρέωση 1 ευρώ για μικρές αγορές σε ξένο νόμισμα αλλά σε μεγάλες είναι σημαντική διαφορά με τη Revolut (ή όποια άλλη).

  18. Στην εθνική δεν έχει χρέωση σε περίπτωση ανανέωσης. Και στις άλλες περιπτώσεις (απώλεια κτλ) νομίζω είναι 5 ευρώ. Αυτό στην εθνική μόνο, οι υπόλοιποι είναι πανομοιότυποι στις χρεώσεις αν δεν κάνω λάθος

     

    https://www.nbg.gr/greek/retail/cards/Documents/allagi_timologiou_karton_ETE.pdf

  19. Ισχύει αυτό που λέει o bill33, κι εγώ ενώ είχα καταχωρήσει το νέο αριθμό μου στο κατάστημα, δεν είχε περαστεί για τους 6ψήφιους κωδικούς και το άλλαξα μόνος μου από το site πριν 2 βδομάδες.

     

    Ρυθμίσεις > Κωδικός μιας χρήσης > Απενεργοποίηση > Ενεργοποίηση ξανά και ακολουθείς τις οδηγίες

  20. Σε παρόμοια περίπτωση (για την Alpha Bonus Visa) πριν λίγους μήνες, δεν είχαν πρόβλημα να μου κάνουν αντιλογισμό της συνδρομής όταν ζήτησα την ακύρωση περίπου 1 βδομάδα μετά τη χρέωση.
  21. O skiace αναφέρεται σε πόντους που παίρνει ως επαγγελματίας, σε αυτή την περίπτωση πολύ πιθανόν να αποδίδονται όντως στο τέλος του μήνα, καθώς θα είναι και πολύ μεγαλύτερος αριθμός συναλλαγών σε σχέση με έναν ιδιώτη-καταναλωτή.

     

    Απο περιέργεια πώς υπολογίζονται οι πόντοι από πωλήσεις skiace;

×
×
  • Create New...