Jump to content

JohnLi

Members
  • Δημοσιεύσεις

    38
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by JohnLi

  1. Θα πρότεινα να μην συζητάμε τόσο δημόσια για παραθυράκια που μπορεί να υπάρχουν στο πρόγραμμα.
  2. Όντως, τώρα που κοιτάζω τις επιλογές και στην Alpha, δεν έχουν επιλογή για αστυνομική ταυτότητα. Καλύτερα να τους ρωτήσεις τηλεφωνικά αν μπορείς με κάποιο τρόπο να την ανεβάσεις. (Για αλλαγή τηλεφώνου μπορείς πάντως.)
  3. Ρυθμίσεις > Προσωπικά στοιχεία > Online ενημέρωση εγγράφων
  4. Καλησπέρα, έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με επισκευή Nokia smartphone (Nokia 9 Pureview); Κολλάει η κάμερα κάθε φορά που πάω να τη χρησιμοποιήσω. Είναι εντός εγγύησης, να το πάω στον Κωτσόβολο από όπου το είχα αγοράσει, ή να το στείλω κατευθείαν στο service της Nokia δωρεάν με DHL;
  5. Ξέρετε ποιό είναι το όριο για να διαγράψουν τη συνδρομή σε Alpha Gold Visa? Ή ενδεικτικά άλλες της Alpha?
  6. Τελικά σου δούλεψε με κάρτα Πειραιώς; Παλιότερα είχα δοκιμάσει να κάνω το ίδιο με κάρτα της Alpha αλλά απ'ότι μου είπαν δε σου επιτρέπει να υπερβείς το όριο της κάρτας ανά συναλλαγή, ακόμα κι αν έχεις κάνει πληρωμή της υπέρβασης.
  7. Συγκεκριμένα μέχρι το υπόλοιπο των λιρών να είναι μικρότερο από το ποσό της συναλλαγής.
  8. Ναι, αλλά εκτός και αν θες να κάνεις καμιά μεγάλη αγορά, προσωπικά δε θα σσχολούμουν με μετατροπή σε GBP και USD επειδή η προμήθεια είναι μόνο 0,5%.
  9. Η προμήθεια είναι για μετατροπές νομίσματος το ΣΚ - πλαστικό ή όχι δεν έχει σημασία. Δεν στην εμφανίζει ξεχωριστά, την ενσωματώνει στο ποσό που χρεώνει τον λογαριασμό ευρώ σου. Αν έχεις διαθέσιμο υπόλοιπο στο τοπικό νόμισμα δε χρεώνεσαι κάτι.
  10. Για να μη χρεωθείς προμήθεια πρέπει να κάνεις τη μετατροπή εκτός ΣΚ. Σωστά
  11. Ότι μείνει μπορείς να το γυρίσεις πίσω σε ευρώ χωρίς χρέωση (σε καθημερινή) όταν επιστρέψεις. Σε χρεώνει αυτή την προμήθεια για κάθε συναλλαγή που κάνεις το ΣΚ και απαιτεί μετατροπή νομίσματος.
  12. Λογικά ναι, 1% είναι η προμήθεια. Αλλά αν κάνεις τη μετατροπή στο app από ευρώ στο τοπικό νόμισμα πριν το τέλος της Παρασκευής (ώρα Αγγλίας), και διατηρείς επαρκές υπόλοιπο στον Revolut λογαριασμό σε τοπικό νόμισμα, θα χρεώνεται αυτός κατα τη διάρκεια του ΣΚ οπότε δε θα επιβαρυνθείς ούτε αυτό.
  13. Εϊναι προτιμότερο να έχεις λογαριασμό Revolut στο τοπικό νόμισμα αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις την κάρτα κατά τη διάρκεια ΣΚ, καθώς θα σε χρεώσει προμήθεια η Revolut αν μετατρέψει από ευρώ.
  14. Προφανώς ο υπάλληλος ήταν άσχετος, είναι ξεκάθαρα χρέωση της τράπεζας, σύμφωνα και με τους επίσημους όρους της.
  15. Αν θυμάμαι καλά απο δική μου παλιότερη online αίτηση δεν έχει εγκριθεί ακόμα, απλά έχουν λάβει τα χαρτιά από την εταιρεία στην οποία έχουν αναθέσει τη συλλογή τους. Γενικά η διαδικασία έκδοσης κάρτας online στην Alpha είναι απελπιστικά αργή.
  16. Ναι αυτό εννοούσα, αλλά είναι και για πτήσεις μέσα σε 10 μήνες. Προσωπικά το 4μηνο μου φαίνεται πολύ περιοριστικό λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της συνδρομής.
  17. Υπόψη ισχύουν μόνο για 4 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης :down:
  18. Εκτός από τη Eurobank που αναφερθηκε νωρίτερα υπάρχει άλλη που δεν επιτρέπει αναλήψεις "μικρών" ποσών;
  19. Σε ποια τράπεζα αναφέρεσαι;
  20. Αν δεν κάνω λάθος, μόνο αγορές από ελληνικές επιχειρήσεις μετράνε για το αφορολόγητο.
  21. Η Alpha Bank ενσωματώνει την προμήθεια του 2% σε κάθε συναλλαγή, γι'αυτό δεν την βλέπεις σαν ξεχωριστή εγγραφή. Σίγουρα καλύτερο από στανταρ χρέωση 1 ευρώ για μικρές αγορές σε ξένο νόμισμα αλλά σε μεγάλες είναι σημαντική διαφορά με τη Revolut (ή όποια άλλη).
  22. https://www.nbg.gr/greek/retail/cards/Documents/allagi_timologiou_karton_ETE.pdf
  23. Ισχύει αυτό που λέει o bill33, κι εγώ ενώ είχα καταχωρήσει το νέο αριθμό μου στο κατάστημα, δεν είχε περαστεί για τους 6ψήφιους κωδικούς και το άλλαξα μόνος μου από το site πριν 2 βδομάδες. Ρυθμίσεις > Κωδικός μιας χρήσης > Απενεργοποίηση > Ενεργοποίηση ξανά και ακολουθείς τις οδηγίες
  24. Σε παρόμοια περίπτωση (για την Alpha Bonus Visa) πριν λίγους μήνες, δεν είχαν πρόβλημα να μου κάνουν αντιλογισμό της συνδρομής όταν ζήτησα την ακύρωση περίπου 1 βδομάδα μετά τη χρέωση.
  25. O skiace αναφέρεται σε πόντους που παίρνει ως επαγγελματίας, σε αυτή την περίπτωση πολύ πιθανόν να αποδίδονται όντως στο τέλος του μήνα, καθώς θα είναι και πολύ μεγαλύτερος αριθμός συναλλαγών σε σχέση με έναν ιδιώτη-καταναλωτή. Απο περιέργεια πώς υπολογίζονται οι πόντοι από πωλήσεις skiace;
×
×
  • Create New...