Jump to content

akrovatis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    81
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by akrovatis

  1. Με το τελευταίο update το πρόβλημα διορθώθηκε. Σας ευχαριστώ.
  2. Έκανα 2,3..τίποτα..το θέμα είναι αν μπορώ να ξανά εγκαταστήσω την εφαρμογή μόνο..
  3. Καλό μεσημέρι σε όλους! Χτες μου εμφανίστηκε πρόβλημα στο ημερολόγιο, χωρίς να πειράξω κάτι. Ανοίγει, αλλά δε δέχεται να δημιουργήσω κάποια σημείωση. Με το που πάω να το κάνω, για 1 δευτερόλεπτο η οθόνη γίνεται άσπρη και μετά η εφαρμογή σβήνει.. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο αυτό? Κατέβασα άλλο ημερολόγιο, αλλά το είχα συνηθίσει αυτό της Honor και μου άρεσε..
  4. Αξίζει με 1000 :D:D:D:D
  5. POST 3783 Δεν ανέφερα τη χαλασμένη πίσω κάμερα στους 25 μήνες και τα άπειρα bottloops στους 26 και μετά, παρά την αλλαγή μπαταρίας στον 27ο μήνα Φίλε KOMIAS2, υπήρξαν και άλλα προβλήματα πριν.. Πόσα ακόμη να βγάλει. Άχρηστο μετά από 28 μήνες πραγματικά μέτριας και προσεγμένης χρήσης.
  6. Δεν ανέφερα τη χαλασμένη πίσω κάμερα στους 25 μήνες και τα άπειρα bottloops στους 26 και μετά, παρά την αλλαγή μπαταρίας στον 27ο μήνα...Οπότε άπω βλάβες άλλο τίποτα.
  7. 15/07/2018 Μη αναγνώριση κάρτας sim. Χρειάζεται αλλαγή πλακέτας. Άχρηστο πλέον το κινητό, μετά από 28 μήνες μέτριας χρήσης. Ανάγκη για αγορά νέου κινητού από το πουθενά... ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ LG Να πάει να γαμηθεί...
  8. hard reset η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα...η μπαταρία καινούργια μου φάνηκε. Δηλαδή με την αλλαγή μπαταρίας πρέπει να κάνεις και hard reset?
  9. Μόλις άλλαξα την μπαταρία και στο καπάκι 2 επανεκκινήσεις...Λύση δε δόθηκε τελικά με την αλλαγή μπαταρίας...Λογικά πλακέτα το πρόβλημα...:angry::angry::angry:
  10. Σε έναν τεχνικό που πήγα, μου είπε ότι του έχουν έρθει καμιά 10αρια με προβλήματα και το σχετικό πρόβλημα λύθηκε με την αλλαγή κάμερας στα 65 ευρώ. Τώρα αν έβαζε κάμερα και δε δούλευε - πλακέτα...
  11. Τελικά την έπαθα και εγώ μετά από 25 μήνες χαλαρής λειτουργίας, με την πίσω κάμερα...δε δουλεύει και δε νομίζω να είναι θέμα software.Ούτε με άλλη εφαρμογή, ούτε με επανεκκίνηση, ούτε με καθαρισμό της cache...για 1 μήνα θα είχα ακόμα εγγύηση ****το:angry::angry::angry:...Είναι και το τμήμα εξυπηρέτησης της lg σήμερα κλειστό να τους μιλήσω...
  12. Με το καλο να βρεθει η λυση:) Παντως το g5 μια χαρα και αρκετα φρεσκαδουρα:p εμενα σε 2 βδομαδες τελειωνει η εγγυηση και ευχομαι να μην εχω θεματα στο κοντινο μελλον... Ασχετο, αν και μαλλον ειναι ανεκδοτο.., καμια αναβαθμιση λετε να παρει..?
  13. Τιμιο και καλό!!Αντε να δουμε :happy::happy::happy:
×
×
  • Create New...