Jump to content

gerontas

Members
  • Δημοσιεύσεις

    111
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by gerontas

  1. Εχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές τον συγκεκριμένο συνδυασμό (MacTheRipper + DVD2oneX2) χωρίς πρόβλημα, άλλωστε και στην δική σου περίπτωση παίζουν κανονικά στο PS2, γεγονός που φωτογραφίζει σαν ένοχο το Samsung. Πρόκειται δυστυχώς για πρόβλημα γνωστό από παλιά, που αφορά όλη τη σειρά ΗΤ κι έχει συζητηθεί εκτεταμένα σε avforum, videohelp, cdfreaks, dvdreviewer και όχι μόνο. Ελπίζω κάποια απ' τις λύσεις που προτείνονται σ' αυτά τα links να δουλέψει και στην περίπτωσή σου. Καλή Τύχη.
  2. Ok, το λάθος είναι δικό μου, που δεν υπήρξα ξεκάθαρος απ' την αρχή. Αν δεις στα παλιά θέματα της ενότητας Siemens, θα διαπιστώσεις εύκολα ότι ο Wappy (τότε service point της Γερμανικής Εταιρείας) είχε σώσει πολλούς από μας. Μετά τις γνωστές ιστορίες με την Benq, η Ελληνική Siemens έκλεισε κι ο αγαπητός μας Supermod κάνει service σε Sony. Πολύ πρόσφατα μάλιστα, ανέστησε ένα S700, που το είχα ξεγράψει. Ομολογώ πως ξαφνιάστηκα, που δεν τον είδα στον κατάλογο.
  3. Δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να θίξω τον φίλο geofil, που έδωσε με κάθε καλή πρόθεση τον κατάλογο, ούτε να προσφέρω εκδούλευση σε SM του myphone, αλλά παρατηρώ μια πολύ σημαντική έλλειψη. Οσοι είχαν παλιότερα Siemens, είναι βέβαιο, ότι θα συμφωνήσουν.
  4. Αυτό που θα έκανα στην περίπτωσή σου, είναι να βρώ τα ζευγάρια από τα χάλκινα καλώδια στην είσοδο της πολυκατοικίας (ή τέλος πάντων της οικοδομής) και να τ' αντιστρέψω, οδηγώντας την σημερινή γραμμή του ΟΤΕ στην "άλλη γραμμή, στην άλλη άκρη του σπιτιού" και τη γραμμή της Tellas στην πρίζα που βρίσκεται στο δωμάτιό σου. Αν κρίνω από τη συνεισφορά σου στο topic του παλιού XBOX, τα χέρια σου πιάνουν κι η διαδικασία, θα σου φανεί παιχνίδι για μικρά παιδιά. Με τον τρόπο αυτό, δεν χρειάζεται ν' αλλάξεις τίποτε απολύτως στο εσωτερικό σου δίκτυο. Αν -για οποιοδήποτε λόγο- αυτό δεν μπορεί να γίνει και η γραμμή της Tellas πρέπει οπωσδήποτε να πάει εκεί που λες, η λύση που προτείνεις είναι η καλύτερη, αρκεί να προσέξεις κάποια πράγματα: Τα περισσότερα access points που κυκλοφορούν (μια αναζήτηση για "access point", "wi-fi bridge", ή "wireless bridge" είτε στο skroutz είτε σε συγκεκριμένα μαγαζιά που εμπιστεύεσαι, θα βγάλει πολύ πράμα) έχουν μόνο μια ethernet. Συνεπώς, γι αυτό που θες να κάνεις στο δωμάτιό σου, πρέπει να συνυπολογίσεις και το κόστος ενός 8πορτου switch. Δεν είναι μεγάλο, αλλά αθροιστικά, μάλλον αναδεικνύει σε καλύτερη λύση την αγορά ενός adsl router με ενσωματωμένο switch, αφού η διαφορά (αν υπάρχει) είναι ελάχιστη κι έχεις κι ένα εφεδρικό router για κάθε ενδεχόμενο. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να εξασφαλίσεις ότι το router αυτό: Δουλεύει σαν ασύρματο σε bridge mode. Για παράδειγμα το δημοφιλέστατο κάποτε (και πάμφθηνο σήμερα στην 2nd hand) Linksys 354, δουλεύει σαν bridge μόνο άν συνδεθεί ενσύρματα με τον κύριο router, συνεπώς δεν σου κάνει. Οταν δουλεύει σε bridge mode δεν απενεργοποιεί κάποιες βασικές routing λειτουργίες, π.χ. firewall, access list ή NAT, πρόβλημα που είχε σίγουρα το Jetspeed 520 και -αν θυμάμαι καλά- και το 9106. Είναι συμβατό με το 9106 που ήδη έχεις. Εδώ, αναφέρεται μια περίπτωση συμβατότητας, αλλά δυστυχώς δεν είναι πια εύκολο να βρεις το συγκεκριμένο 3com και δουλεύει σε 11g :( Συνολικά ιδωμένο: Είναι πιό περίπλοκο απ' όσο ακούγεται. Τα δυό routers πρέπει να υποστηρίζουν Wireless Distribution System, να είναι συμβατά μεταξύ τους (έστω και με "πειραγμένο" firmware), να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις ασφάλειας, να βγάλεις άκρη με γκρίζες περιοχές των manuals, π.χ, το δηλώνω Access point, Bridge Mode, WDS Client, WDS repeater ή μήπως RFC-1483; Εχοντας φάει πολλές ώρες, θα επιμείνω, σ' αυτό που σου πρότεινα στην αρχή (αλλαγή των ζευγαριών) κι ας μοιάζει off-topic. Αν πάλι επιμείνεις, ελπίζω να βρεις κάτι συμβατό με το 9106. Αν όχι, ίσως 3 ασύρματες κάρτες για τα PC κι ένα "μονόθυρο" AP για το XBOX (με το 9106 να πηγαίνει πάνω στη γραμμή της Tellas), ίσως αποδειχθεί η πιό οικονομική λύση. Καλή Τύχη.
  5. Αν ο σκληρός είναι συμβατός, θάναι κρίμα να τον αλλάξεις μόνο γι αυτό. Γύρω από τις υποδοχές IDE και ρεύματος υπάρχει ένα έλασμα, που μπορείς δοκιμασμένα να το αφαιρέσεις, ώστε η υποδοχή του ρεύματος να μετατοπιστεί όσο χρειάζεται. Αν σου είναι δύσκολο να βρεις τις λίστες με τους συμβατούς δίσκους, γράψε άν θες το μοντέλο του δικού σου. Καλή Τύχη.
  6. Πάλι καλά! Πριν από κάποσο καιρό, τα "security risks" δεν τα συνδύαζαν με την αξία της παραγγελίας, αλλά με τη χώρα προορισμού... Είχα αναφέρει την ιστορία εδώ. Ητανε η πρώτη και τελευταία μου παραγγελία απ' αυτούς.
  7. Είχες πρόβλημα με το Logitech? Οι γιοί μου και η παρέα τους το θεωρούν κορυφαίο, το χρησιμοποιούν μάλιστα και στα PC (με τον αντάπτορα). BTW υπάρχει και εδώ και η διαφορά (ποσοστιαία) είναι σημαντική για να την αγνοήσει κανείς, εκτός κι αν έχει λόγους να τοποθετήσει το συγκεκριμένο μαγαζί σε blacklist.
  8. Από πού ψωνίζει ο καθένας κι άν χρησιμοποιεί ή όχι το skroutz είναι προσωπική του υπόθεση. Καλό είναι όμως να μην απαξιώνουμε τόσο εύκολα: Αφήνω κατά μέρος την επώνυμη λύση του technikdirekt (35 €) ή τις NoName της eXpansys (36.95 €) και του greek-shops.de (38,79 €), αφού δεν πρόκειται ακριβώς για "ελληνικά μαγαζιά". Οι προτάσεις της topsystems (Kingston 10x στα 39.69 €) ή του helentronic (No Name ? 80x στα 40 €) και οριακά της Cosmodata (Kingston 512 στα 41.41 €, αλλά και 1GB 53.34 €) δεν νομίζω να δικαιολογουν ακριβώς την έκφραση "Για ακόμα μια φορά το σκρούτζ-ιτ ΔΕΝ βοήθησε..." Καμιά απολύτως σχέση, απλά ευχαριστημένος χρήστης μιας Δωρεάν Υπηρεσίας.
  9. Το Xecuter2 τόχω δουλέψει πολύ λίγο και πριν από καιρό. Δες δύο περιπτώσεις: Αν είναι από τα "πλούσια" (2.6 και πάνω) άν θυμάμαι έχουν Config Live, όπως τα Xecuter3. Κάπου εκεί πρέπει να έχουν ρύθμιση για τις στροφές του ανεμιστήρα. Οποιο κι αν είναι, κυκλοφορεί μαζί με τα X2 BIOS, ένα utility x2 Config Maker ή κάπως έτσι. Θα χρειαστεί να βρείς αυτό που ταιριάζει στην 5035 που πέρασες, ίσως το κατέβασες μαζί μ' αυτήν. Το αρχείο αυτό ορίζει κάποιες παραμέτρους στο x2 BIOS, σύμφωνα με τις τιμές που υπάρχουν σ' ένα αρχείο x2config.ini (ή κάπως έτσι). Μιά παράμετρος που θα βρείς είναι fanspeed = χχ Σημείωσε ότι fanspeed = 10 σημαίνει 20%, fanspeed = 50 σημαίνει 100% κλπ. Ελπίζω να τα καταφέρεις, οι 50 βαθμοί είναι λίγο πάνω απ' το κανονικό, αλλά όχι ανησυχητικό, το πρόβλημα είναι τί θα γίνει το καλοκαίρι... Υπόψη επίσης, ότι με 100% το XBOX γίνεται πραγματικά θορυβώδες. Hope it helps.
  10. Αν έχεις Evox, έχεις και FTP Server στο XBOX. Θα βοηθούσε αν έδινες κάποιες πληροφορίες παραπάνω: - Υπάρχουν κάμποσα xecuter2 (2, 2.3. 2.6, Lite κλπ.) Ποιό ακριβώς έχεις; - Το "Evox" που σου γράφει υποθέτω ότι δείχνει το BIOS, όχι την dashboard. Είναι έτσι; - Στο προηγούμενο μήνυμα έγραφες "εβαλα στο xbox IP ..." κλπ. Σε ποιά οθόνη ακριβώς; - Στο PC, πoιός ftp client τρέχει; (flashfxp? filezilla? άλλο?) - Αν από γραμμή εντολών στο PC εκτελέσεις "ping 192.168.0.5" τι αποτέλεσμα παίρνεις; Τα λέμε...
  11. Η πολιτική του amazon.co.uk με τα ηλεκτρονικά δεν είναι για νεύρα, είναι για γέλια. Η πλάκα είναι ότι ορισμένα δεν τα στένει απλά μόνο UK, αλλά εξαιρεί και την Β.Ιρλανδία και τα νησιά! Τεσπα, εξακολουθεί να παραμένει καλή πηγή για βιβλία, για DVD έχω ένα-δυό χρόνια που αγοράζω από άλλη πηγή, δυστυχώς κάποιοι "πονηροί" συμπατριώτες μας, κάνουν ότι μπορούν να μας τη στερήσουν. On topic: Ετσι κι αλλιώς, δεν θα αγόραζα PAP εκτός EU, o κίνδυνος να (υπερ)διπλασιαστεί η τιμή με το τελωνείο (και το parking του Ελ.Βενιζέλος) και να χαθεί ένα πρωινό, είναι πολύ μεγαλύτερος από παλιά. Δεν ξέρω άν το έχεις ψάξει στο skroutz, οι τιμές σε σχέση με το αμερικάνικο amazon, δεν μου φαίνονται απαγορευτικές...
  12. Φίλε Ηλία καλησπέρα. Η συζήτηση για τις ταχύτητες των duo pro κρατάει εδώ και καιρό. Δυστυχώς επικρατεί αρκετά μεγάλη σύγχιση, καθώς κάποια καταστήματα δεν αναφέρουν πουθενά οτιδήποτε για ταχύτητες μεταφοράς και κάποια άλλα καλλιεργούν την ασάφεια γύρω από τους όρους Mbs/MBs ή Gbs/GBs αποφεύγοντας να μιλήσουν καθαρά για Mbits ή Mbytes per second. Ενας διάλογος απ' αυτούς που ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα, βρίσκεται ακριβώς σ' αυτή τη συζήτηση, στην αμέσως προηγούμενη σελίδα (μηνύματα 411-416). Εκεί είχα καταθέσει την άποψή μου, που παραμένει σταθερή. Ως προς τις μνήμες τις Sandisk, ο μοναδικός τύπος που κυκλοφορούσε μέχρι πρόσφατα, φαινόταν σ' όλες τις δοκιμές ελαφρά ταχύτερος από τις απλές κάρτες της Sony (MSX-S) αλλά πολύ πιό αργός από τις αντίστοιχες High Speed (MSX-N). Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο το technikdirekt.de (από το οποίο, επαναλαμβάνω ότι έχω τις καλύτερες εντυπώσεις) βρίσκεται στη λίστα του Skroutz να διαθέτει και μια ακριβότερη κάρτα της ίδια εταιρείας, που χαρακτηρίζεται σαν SanDisk 1GB Ultra II. Μια (μεμονωμένη) δοκιμή με την απλή Sony και την απλή Sandisk στο καινούργιο PSP των γιών μου, ενίσχυσε την άποψή μου ότι και οι δύο κάρτες για μεγάλα αρχεία είναι απελπιστικά αργές. Προσωπική άποψη: Αν η Ultra II είναι κοντά στις ταχύτητες της High Speed αποτελεί άριστη αγορά. (Είναι αδοκίμαστη βέβαια, αλλά η εταιρεία δεν έχει δώσει δικαίωμα ν' αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των μέσων της). Αν όχι, η Sony High Speed για μνήμες πάνω από 512 MB είναι -παρά την τιμή της- μονόδρομος.
  13. Το μαγαζί είναι εξαιρετικό, αλλά με ελάχιστη χρέωση για ταχυδρομικά στα 22€, δεν ενδείκνυται (ΙΜΗΟ) για τόσο μικρές αγορές. Τώρα για την κάρτα, θα σου πρότεινα να ψάξεις κάτι πιό γρήγορο, ειδικά αν σκέπτεσαι να μεταφέρεις ISO από/προς το PC. Just my 0.02€.
  14. Οι ρυθμίσεις δείχνουν σωστές. Αν τρέχει firewall στο pc δοκίμασε -σε πρώτη φάση- να το κλείσεις. Αν μπορείς, δες το αρχείο evox.ini (αν ειναι δυνατόν από το XBOX, αν όχι ανοιξε στο PC το αρχείο που αντέγραψες). Εκτός από τις τρεις παραμέτρους, που ξαναλέω ότι δείχνουν σωστές δες ακόμη αν είναι έτσι, οι παρακάτω: [Network] SetupNetwork = Yes StaticIP = Yes ..... DNS1 = 0.0.0.0 DNS2 = 0.0.0.0 SetupDelay = 0 SkipIfNoLink = No ... [FTP] Enable = Yes Password = xbox Δοκίμασε επίσης να βάλεις την ίδια ρύθμιση για το XBOX (ip, subnet mask και gateway) και στις ρυθμίσεις δικτύου της Microsoft dashboard. BTW, το ping από το PC προς το XBOX, τι αποτελέσματα δίνει; Καλή Τύχη και Καλή Χρονιά.
  15. Συμφωνώ απόλυτα. Χωρίς διάθεση για flame war και ξέροντας ότι είμαι λίγο off topic, θάλεγα όσοι ψάχνουν προσωρινή λύση να δούν την περίπτωση του παλιού XBOX. H forthnet το δίνει δώρο με κάποιο απ' τα πακέτα DSL και όσοι δεν το θέλουν το σκοτώνουν σε απίστευες τιμές ολοκαίνουργο. Σε "αδελφό" forum είδα τις τελευταίες μέρες δύο αγγελίες στα 100€ και στα 85(!!!)€. Αν συνυπολογίsει κανείς ότι η κονσόλα "τσιπάρεται" με software και μηδενικό κόστος (και γίνεται σ' αυτή την περίπτωση από "φέτα" που παίζει τα πάντα, μέχρι αξιοπρεπέστατο linux κατεβαστήρι), η τιμή είναι απίστευτη. Just my two cents.
  16. Πιθανόν να το κάνουν δειγματοληπτικά, έτυχε μόνο στην πρώτη ή δεύτερη παραγγελία μου. No offence anyway. Τώρα στα πιό σοβαρά: Πριν αλλάξεις τα τσιπάκια (στο 1.6 με τα ποδαράκια, το βάλε-βγάλε είναι λίγο ιστορία με δράκους), θα πρότεινα μια τελευταία προσπάθεια με CD-RW ή DVD-RW. Η αλλαγή του drive κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς, αλλά για την ώρα οι τιμές των Samsung είναι εξωφρενικές και το Thomson (με τα γνωστά προβλήματα) αγγίζει την τιμή που σκοτώνουν τα ολοκαίνουργα XBOX, αυτοί που τα πήραν δώρο με το πακέτο της Fothnet. Αφού έχεις πρόσβαση με τσιπαρισμένο, αν έχεις memory card είσαι άρχοντας: Νοικιάζεις ένα από τα τρία παιχνίδια που χρησιμεύουν σαν βάση για softmod (περισσότερα εδώ, στο μήνυμα #5) και περνάς με την κάρτα το αντίστοιχο exploit. Αν χρειαστεί θα χαρώ να βοηθήσω περισσότερο. Τώρα αν το drive αρνηθεί να διαβάσει και το original παιχνίδι ή δεν έχεις κάρταη μόνη λύση είναι το xboxhdm. Ειτε κλωνοποιείς τον δίσκο του δικού σου (με το Χ3) και τον ξανατοποθετείς (προσοχή μόνο στο lock-unlock), είτε το χρησιμοποιείς μόνο και μόνο για να περάσεις την dashboard και με την ευκαιρία βάζεις και τον μεγαλύτερο δίσκο που έλεγες. Αρκετά για το xboxhdm έχουν αναφερθεί εδώ, αν και δεν αναφέρονται ακριβώς σ' αυτό που θες να κάνεις. Hope it helps.
  17. Θα πρότεινα κι εγώ να αποφύγεις τη συναλλαγή μέσω WU. Ακόμη κι ο 2ος που σου προτείνει να αλλάξεις ονόματα κλπ. κλπ., είναι πιθανό να εισπράξει τα χρήματα, κι άντε βρες τον. Περισσότερη εντύπωση μου προξενεί ο 3ος: Συναλλάσσεται σε Στερλίνες (δλδ. αν μαντεύω σωστά εδρεύει UK) και προτείνει WU κι όχι Paypal ή έστω Πιστωτική; Κάτι δεν μου πάει καλά...
  18. Δεν είναι τόσο τυπικό... Παίρνουν (ειδικά αν είσαι νέος πελάτης) να επιβεβαιώσουν την παραγγελία. Καλό θα είναι να βρίσκεται στο σπίτι κάποιος, που να μιλάει Αγγλικά.
  19. Δυό πολύ συνηθισμένες χρήσεις είναι η σύνδεση με usb-stick για backup αρχείων από τις κάρτες στο pc και η σύνδεση με την eye-toy camera. Τι ακριβώς θα ήθελες να κάνεις;
  20. Μια αναζήτηση για "αντιγρα* XBOX" σ' αυτό το section αλλά και στο section του computing, δείχνει ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές. Για την περίπτωση που σε μπέρδεψαν οι αντικρουόμενες πληροφορίες, η μέθοδος που ακολουθώ (χωρίς να σημαίνει ότι είναι οπωσδήποτε η καλύτερη): Μεταφορά του παιχνιδιού στο δίσκο του XBOX. Προτιμώ γι αυτή τη δουλειά το dvd2xbox Μεταφορά στο δίσκο του PC μέσω δικτύου με FlashFXP ή Filezilla Αφαίρεση (αν χρειάζεται) των περιττών στοιχείων για εξοικονόμηση χώρου. Ενα παράδειγμα συζητάμε στα Τεχνικά θέματα στα posts 845-847 Δημιουργία ISO με προγράμματα σαν το Qwix ή το Craxtion. Οποιος βιάζεται ή νοιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, μπορεί παραλείψει το προηγούμενο βήμα. Να βάλει δηλαδή, το Qwix ή το Craxtion να διαβάσει μέσω δικτύου από το δίσκο του XBOX και να δημιουργήσει κατευθείαν το ISO στο δίσκο του PC. Για την εγγραφή στο CD/DVD προτιμώ το Alcohol ή το DVDdecrypter, καλά μέσα και χαμηλές ταχύτητες. Hope it helps.
  21. Φίλε jkorfas σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Η αναβάθμιση που ζητάς γίνεται με διάφορους τρόπους, ο ευκολώτερος είναι να χρησιμοπιήσεις έναν AutoInstaller, σαν αυτός που ανέφερα συνοπτικά στον οδηγό για την αλλαγή του σκληρού δίσκου. Εξακολουθώ να πιστεύω, ότι ο Slayer's XBOX AutoInstaller (v2.6) είναι η καλύτερη επιλογή για τον αρχάριο, αλλά αν βρεις κάποιον άλλο, λίγο-πολύ την ίδια δουλειά θα κάνεις. Να ξαναγράψω, ότι Evox είναι στην πραγματικότητα το BIOS του chip και ότι δεν υπάρχει τσιπάκι μ' αυτό το όνομα. Ωστόσο, η εγκατάσταση του evox σου επιτρέπει να κάνεις αυτό που θες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η αποθήκευση των σημερινών περιεχομένων του δίσκου (game saves, αρχεία μουσικής και ενδεχομένως παιχνίδια φορτωμένα στο δίσκο). Η απλούστερη λύση για τα game saves είναι η Memory Card, αλλά αν έχεις μεγάλα αρχεία (απ' ότι ξέρω από τους γιούς μου, τέτοια αρχεία παράγουν π.χ. τα παιχνίδια τύπου Football Manager) πολύ απλά δεν χωράνε στην κάρτα. Η εναλλακτική (αλλά μάλλον ακριβή) λύση για μεγαλύτερες χωρητικότητες είναι ένα Max Drive ή η μετατροπή ενός τυπικού USB Flash σε XBOX compatible. Η καλύτερη λύση, που πρακτικά δεν έχει περιορισμό στη χωρητικότητα και έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα είναι η δικτύωση του XBOX με το PC και η μεταφορά των περιεχομένων του XBOX εκεί. Το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 7-10 € για μια κάρτα δικτύου στο PC (αν δεν υπάρχει ήδη) και τα 2-3 € για ένα καλώδιο Ethernet. Αναλυτικές οδηγίες για τη δικτύωση υπάρχουν εδώ, αν διαβάζοντας αυτή τη συζήτηση εξακολουθούν να υπάρχουν απορίες, θα χαρώ να βοηθήσω.
  22. Χαίρομαι ειλικρινά που τα κατάφερες, θεωρώ ότι είναι κρίμα να χαραμίζεται το XBOX σαν "κουτή" παιχνιδομηχανή, όταν έχει τόσες κρυμένες δυνατότητες. Προσωπικά πιστεύω ότι (για κάποιον που ξέρει λίγο από Linux) αποτελεί την καλύτερη πρόταση για home entertainment mini PC, αν συνυπολογισθεί το μηδαμηνό κόστος της μετατροπής του. Τώρα στις ερωτήσεις: X-elixis και Xecuter2 είναι κατά πάσα πιθανότητα το τσιπάκι που φοράει το μηχάνημα του καθενός σας. Τα xecuter είναι κατά τη γνώμη μου (μαζί με τα Xenium) οι Rolls Royce των XBOX chip. Παρά την κυκλοφορία του Xecuter3, το Χ2 στέκει αξιπρεπέστατα ακόμη και σήμερα. Κατά 99.9% θα έχει κάποιο τρόπο να απενεργοποιείται και να επιτρέπει στο μηχάνημα να ξεκινάει κατευθείαν στην Microsoft Dashboard. (Δοκιμάστε boot από το eject, boot με το power κρατημένο για 1-2 sec, boot με το power και το eject ταυτόχρονα ή boot με κρατημένο το λευκό κουμπί στο χειριστήριο. Για ακριβέστερες οδηγίες χρειάζεται η ακριβής έκδοση του BIOS του chip). To X-elixis είναι μια έντιμη πρόταση για τη χαμηλή του τιμή, αλλά δεν ξέρω άν έχει τέτοιες δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση στο αρχικό μενού της Evox dashboard (πρέπει να) υπάρχει η επιλογή "Launch MS Dashboard" ή κάποια παρόμοια, που επιτρέπει να βγείς στην συνηθισμένη πράσινη οθόνη της Ms. Αν τρέξεις κάποια EvoX Build, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εγκαταστήσει απλώς τα skins, αλλά ολόκληρη την dashboard. Από την στιγμή που δουλεύει, θα ήταν καλύτερα να μην το πειράξεις, ο νόμος του Murphy καραδοκεί :) Η λύση που θα πρότεινα: Βρες σε ποιά partition έχει εγκατασταθεί η EvoX Dash, πιθανότατα είναι η E: ή (αν υπάρχει) η F:. Αν δεν είναι σε καμμία από τις δύο θα είναι στη C: (ελπίζω να μην είναι έτσι). Την partition αυτή την προσδιορίζεις από την ύπαρξη του αρχείου evox.ini και ενός αρχείου με κατάληξη xbe όπως το evoxdash.xbe ή το default.xbe Στον ίδιο φάκελο θα βρείς κατα πάσα πιθανότητα ένα υποφάκελο με το όνομα skin στον οποίο προσθέτεις απλά (με αντιγραφή από CD-RW ή FTP) τα skins που θέλεις. Πρόσεξε ότι κάθε skin αποτελείται από ένα folder με ένα αρχείο εικόνας (.jpg) και ένα αρχείο κειμένου με όνομα skin.ini. Αν όλα πάνε καλά, τα καινούργια skins θα είναι προσπελάσιμα από το μενού του Evox (->"System Utils"->"Skins") Καλή Τύχη.
  23. Αν μπορείς να ...αντέξεις ;) θα πρότεινα να περιμένεις, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη modding scene. Είναι παρατηρημένο ότι οι πρώτες εκδόσεις κάθε κονσόλας είναι και οι περισσότερο προβληματικές, ενώ σίγουρα θα υπάρξει και μια πτώση τιμών (αν και για το 360, ίσως να μην έλθει τόσο σύντομα). Ηδη πάντως ακούγονται παράπονα για υπερθέρμανση της κονσόλας, πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι καλύτερα να περιμένει κανείς να λυθεί το πρόβλημα και ύστερα να σκεφτεί το τσιπάρισμα. Just my two cents.
  24. Μια εξαιρετική εξήγηση θα βρείς εδώ. Διάβασε τα μηνύματα #2 και #3. Η ανάλυση αναφέρεται σε οθόνες υπολογιστών, αλλά η λογική είναι η ίδια.
  25. Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. (Η επαφή μου με το XBOX και το PS2 σταματάει στα "μαστορέματα", τόσο στο software όσο και στο hardware, τη χρήση και την αγορά εξαρημάτων σαν το scart cable την έχουν αναλάβει οι γιοί μου :) ). Νομίζω όμως ότι με το s-video βελτιώνεται η ποιότητα της εικόνας σε σχέση με το scart, αν και σε συμβατικές τηλεοράσεις (μια και μιλάς για Philips crt χωρίς να την χαρακτηρίζεις matchline) δεν πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντική η διαφορά. Καλώδιο με s-video και οπτική έξοδο για 5.1 πάντως, είναι σχετικά εύκολο να βρεις, το κόστος μαζί με τα ταχυδρομικά δεν ξεπερνάει τις 10-15 λίρες. Ελπίζω κάποιος που ξέρει καλύτερα το θέμα, να σε βοηθήσει περισσότερο.
×
×
  • Create New...