Jump to content

georgep

Members
  • Δημοσιεύσεις

    428
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by georgep

  1. Και εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος ( κανένα πρόβλημα ) με την δεύτερη συσκευή (μετά από αντικατάσταση ) που μου έστειλαν 😀
  2. Και εμένα σήμερα ήρθαν (παρότι έγινε αντικατάσταση συσκευής) , μετά από αίτηση που έγινε δεκτή την 11/3
  3. Να ενημερώσω όσους φίλους είχαν το ιδιο πρόβλημα με έμενα (χαμένες κλήσεις, μεγάλη καθυστέρηση κλήσης, ψιλοκολληματα, που όταν άλλαζα τηλ (note 9) δεν υπηρχαν ) με την αντικατάσταση της συσκευής εξαφανίστηκαν "πλήρως " και η νεα συσκευή δουλεύει απροβλημάτιστα και ταχύτατα.
  4. Θεμα τηλεφωνου ειναι καθαρα , οχι ρυθμισεων η δικτυου. Σε εμενα λυθηκε με την αντικατασταση της συσκευης
  5. 18 παρελαβα , 24 το πηγα στο πλαισιο Καλλιθεας. Εκει μου λεγαν τα δικα τους (τους εξηγησα οτι το προβλημα δεν θα το δουν χωρις καρτα cosmote και 24ωρη παρακολούθηση ) αλλα τελικα μετα απο πιεση το πηραν πισω 26/2 και μου εκοψαν πισ/κο
  6. Σήμερα παρέλαβα το εξ αντικαταστσης (λογω χαμενων κλησεων) τηλεφωνο, και μεχρι στιγμης "πετάει"
  7. Απο 25/2, και μάλιστα απο αντικατάσταση (έχω και προτεραιότητα) τίποτα ακόμη (δεν έχουν πάρει απο samsung μου λένε )
  8. Με την επόμενη παραλαβή είπαν, το αργότερο 15 ημέρες
  9. Το εδωσα πισω στο πλαισιο 26/2 (προβλημα στις κλησεις) και περιμενω να μου στειλουν αλλο
  10. Και θα γινόταν μονο στο S22 και οχι στο S20PE και το Νote 9 που εχω ? (Το έδωσα και βλάβη στο cosmote , αλλα ακομη μου απαντούν 👿 )
  11. Μέχρι στιγμής εχει αναφερθεί απο τρεις , το θεωρω το χειρότερο πρόβλημα απο οσα εχουν αναφερθεί . Η συσκευή "πρωτίστως" ειναι τηλέφωνο (δεν ειναι δυνατον να χανεις κλησεις ) και μετα ειναι οτιδηποτε αλλο .
  12. Σε note 9 δεν ειχα-εχω, κανενα προβλημα σε κανενα σημειο του δικτυου. Θεμα τηλεφωνου ειναι (software hardware δεν ξερω) για αυτο και το εστειλα!
  13. Ακριβώς το ιδιο. Με έπαιρναν τηλ και φαινόταν κατειλημμένο, οχι πάντα αλλα τουλάχιστον 60-70 % των κλήσεων,αλλαξα καρτα , τα ιδια . Το έστειλα πισω στο πλαισιο και θα μου στείλουν άλλο με την πρωτη διαθεσιμότητα.
  14. Και ποιος ο λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης δυνατότητας (ευκολίας) τότε ??
  15. Eγινε αντικατασταση με καινουργιο (το οποιο θα παρω οταν ειναι διαθεσιμο (max 1 εβδομαδα))
  16. To επέστρεψα στο πλαίσιο και αναμένω
  17. Εχω την εντύπωση οτι ειναι προβληματικό το θηκακι την sim , Η sim δεν "σφηνώνει" αλλά έχει μπόσικα , και ισως για αυτο κομπλάρει . Στην cosmote μου ειπαν οτι θα επικοινωνήσουν μαζι μου οι τεχνικοι τους αν ειναι πρόβλημα απο το δίκτυο (που δεν ....)
  18. απενεργοποιημένο το εχω απο την αρχη , οπως και wifi calling
  19. Επικοινωνησε με τον παροχο καλυτερα... Θα το κανω αλλα πριν 2 ημερες με Note 9 δεν ειχα το παραμικρο τετοιο προβλημα
  20. update αλλαξα καρτα αλλα συνεχιζει
  21. Στο δικο μου βγάζει το εξής πρόβλημα, όταν με καλούν δείχνει κατειλημμένο , αυτο συμβαίνει αρκετές φορές μες την ημέρα σα να κομπλάρει το δίκτυο , μετα απο επανεκκίνηση στρωνει (μπορει να φταει και sim η οποια ειναι παλια )
  22. Ξέρει κάποιος αν το s-pen του note 20 ταιριάζει στο s22 ultra
  23. Μόλις παρελήφθη 128 λευκό απο πλαισιο
×
×
  • Create New...